Wednesday, October 31, 2018

Wordless wednesday - konsep jimat recycle hahaha



Assalamualaikum...


Wordless wednesday ~ konsep jimat recycle kikiki....


|
|
|
|
|
|
|
V


Halal laaaa dik yeee hahaha...baju2 abg dayyan byk gile yg elok2 lagi😅...xoxo!









Thursday, October 25, 2018

Alkisah Khatan si Eijaz


Assalamualaikum semua..


Buat ape tuu..kerje keee..hahaha...ahkak tgh layan tv sambil ulit2 baby...ohh heavennye wehhhhhh dok umah hahahaha....segale sinetron philipine, indon, drama2 aku hafal waktu siaran die wehhh hahahah....tp tu laaa, maternity leave dah sampai penghujungnye...patut aku naik keje 7 nov...tp aku tambah lagi cuti rehat so aku naik keje 3 dec...sygnye lahai nak tinggal eijaz sob sob sob....arini nak story pasal kami sunatkan eijaz...ermmm khatankan baby??..beraninye uolss!!!

|
|
|
|
|
V

Sebenarnye kalo ikut aku tidak le berani mane...berbelahbagi jugak...kdg2 rase mcm nak sunat bile dah besar je mcm dayyan...semuanye bermule n terjadi mase checkup imunisasi eijaz dgn dr khairul di Hosp Annur Bangi..dr khairul yg bukak citer why not sunatkan baby..senang nak jaga since baby pun nyusu badan je..xyah beriye pantang2.. lg pun baby kecik ni xberape develop lg rase sakit die so sesuai sgt2 kalo nak dikhatankan....



dipendekkan cerita kami pilih utk khatankan eijaz dgn dr syariz izry sehat, paed surgeon di Hosp Annur Bangi juga...tambahan info dr syariz juga paed surgeon utk hosp prince court so yg belah2 kl nun boleh cari beliau di sane....



Procedure sunat xlama pun...kejap aje...cume ade org kate nanti buat mase baby, kulit tumbuh balik n kene sunat kali kedua...pada aku tu nasib2lah kan...jd sbgi langkah jaga2 cari le paed surgeon sbb mereka mmg pakar bedah kanak2...



Korang jgn takut sunatkan baby tau...so far dr pengalaman aku mmg senang sgt2....asalkan baby x meniarap n melasak lagi sure tempoh sembuh senang...bersihkan kencing berak mcm biase je...tgk le dayyan tu, skodeng nonel eijaz pastu die kepit nonek die sendiri...cuak laaa tuu hahahaha

lg pun kami pilih utk gunekan teknik tissue glue...so xde langsung nampak darah ke kesan jahit ke...mmg xde darah2 langsung kat diapers...malahan ari pertama tu eijaz boleh tdo meniarap atas dada papa die (peberet posisi tdo die tu huhuhu) harga agak mahal sikitlah dari teknik sunat yg biasa tu...tp bace la kebaikan die...berbaloi2 org kate kikiki


Kalo tau laa senang mcm ni...dayyan dulu pun aku sunatkan awal je...skrang dah besar mcm ni asyek sebut takut2 je bile aku kata nak sunatkan die...jenuh pujuk ni...tp xkire cuti sekolah bulan 12 ni aku sunatkan die jugak...in sha Allah akan gunekan teknik tissue glue mcm eijaz ni jugak...aku ugut die kalo x..xleh ikut holiday main snow hahaha...apolaaa dayyan, adik dah sunat dulu haaa hahaha

Thank you dr syariz...bulan 12 ni potong nonek anak bujang sy  lg sorang yeee kikiki


Oh yea, sbnrnye eijaz buat herniotomy juga...tp tu nanti aku story dlm entry lain sbb tu lagi details nak citer...ni pun aku update sambil baring, eijaz dok celah ketiak n aku update pun gune phone je....nak karang citer details kene gune pc so kisah herniotomy eijaz aku citer lain kali key...


Ok...jumpe lagi uolls...xoxo!







 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy