Thursday, July 11, 2019

Kumon BG - Recognition Day 2018



Assalamualaikum semua!!


haluuu...haluuu.... ape kabar semua....gini le aku tenggelam timbul update blog skrang kih kih kih.... kali ni nak abadikan dlm blog kisah dayyan dpt award kumon untuk tahun 2018...ni kali ke dua lah dayyan dpt award dari kumon....so far alhamdulillah dah masuk tahun 3 dayyan di kumon... hantar die dulu mase die umur 6 tahun...mase tadika lagi....dari start dgn tambah tolak bahagi..skrang dah masuk pecahan....so far mmg puas ati laa ...cumenye dayyan ni kdg2 mood die kene tackle utk buat worksheet..kumon ni tiap2 hari ade worksheet kene buat sebagai homework....okey jom tgk gambar sambil kite cerita ceriti...

*
*
*
*
*
*
*
V


 dayyan punye turn sesi pertama...maka pagi2 le kami bangun bersiap...tapi tak jadi masalah pun sebab jam loceng comel aku tu kalo weekend mmg pagi2 buta dah kejut kan kiteorg...lagi2 dah pandai sebut mama ni...dok le mama2 kat telinga selagi mak die tak bangun hahaahahaha....eh, eijaz dah 11 bulan tau...pejam celik pejam celik dah nak setahun dah baby bongsu aku tuh....



suapkan bubur salmon sementara tgu majlis start...kiteorg pergi ber4 aje...anak dara tak mo ikut...payah wehhh bile budak dah remaje2 nie...pergi mane2 kene paksa soh ikut...geram aje aku...


ade free photobooth, ade free dental checkup, ade free eye checkup.... kiteorg pi amik gambar ajek...nak cek gigi ke mate mcm malas....


sementara tgu nama kene panggil utk amik award kami pulun bergambar dulu....


dpt buat bookmark comey2...


alhamdulillah.... dayyan dpt math 3 years ahead (gold medal) dan english 6 months ahead (bronze medal) ...bergambar dgn teacher mahiran, owner kumon bangi....


dulu mase enroll dayyan dlm kumon aku target die jadi 'celik math' ....tak mo le die ikut otak aku yg slow math ni hahahaah....alhamdulillah 6 bulan pertama enroll kumon die dah leh congak2 ajek tambah, tolak....skrang ni dah tahun ke 3 aku target die lebih le sikit...moga2 jadi kumon completer plak....ye la dah alang2 join kumon dari usia muda kan so teruskan ajek laa sampai abis silibus level2 kumon nieh....


tahun depan kite try dptkan 4 years ahead utk math ye dayyan...english tu mmg die slow sbb malas bace hahahaah....



 kat kumon ade vision board utk math dan englis...so boleh tgk le tahap dan level mane anak kite....bagus teacher mahiran buat dlm bentuk mcm nie....so mmg clear lah kite boleh tgk level anak kite....mcm yg kat bawah ni untuk english...


yg ni plak utk math...dayyan dah sampai level fractions and four operations...sikit lagi tu nak sampai puncak...tapi aku rase puncak tu maybe dayyan dah sekolah menengah kot baru leh jejak...sbb rata2 aku tgk kumon completer ni budak2 sekolah menengah...tak kisah lee, ape2 pun belajar rajin2...duit mak pak leh cari...utk anak2 ape pun sanggup....kakak2 plak tak mo kumon, mia masuk kejap je ari tu pastu quit, die nak masuk tuisyen biase ajek....


tahniah dayyan!! so seperti dijanjikan, kalo dpt award lagi ...mama n papa akan bagi adiah specialllll!!!....mmg special abis laa adiahnye...nak tau tak ape die?


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tadaaaaaaaaaaa...percutian percuma pergi dan balik keeeeeee....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

ke klinik pergigian izra presint 8 hahahaha....gigi susu tak tanggal2 tapi gigi kekal dah berebut2 nak keluar...korang leh bygkan x keadaannye mcm mane...aduhhh mmg berlapis2 lah....


si eijaz gelakkan ajek tgk abg keluar bilik doktor muke bekerut2 hahahaahah....maka 2 batang jadi korban...mgu depan kite cabut lagi mane yg perlu....tgk le pic tu, kemain si eijaz gelakkan abg die hahaahhahaha....
ok lah korang...nanti kite borak2 lagi key...muahh!





**mood = tgh busy buat persediaan utk trip kami bulan 10 nanti....moga2 semua dipermudahkanNYA....









4 celoteh sahabat

congrats Dayyan ;)
comei jer iejaz gelak abang dia

July 11, 2019 at 9:22 AM

congrats dayyan

July 11, 2019 at 10:09 AM

ke mana?

July 11, 2019 at 11:36 AM

Tahniah dayyan...:)

July 11, 2019 at 11:47 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy