Thursday, September 28, 2017

thursday ~ random photos


Assalamualaikum semua!!!



aduhhhh ketuk kapalaaaaaaa hahahaah...berchintaaaik wey nak update blog ....janji nak citer pasal operation ari tu pun tertangguh2...tapi okey la kan kat fb aku ade update ringkas pasal operation ari tu....so nak bagi warming up meh layan entry random photos aku dulu yekkk kikiki....

*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria miamija ~ utk pagi keropok lekor + nasi goreng...utk lunch plak nasi putih + telur +asam pedas siakap....tahun depan mia dah form 1 aku rase malas le nak bento2 kan die...tinggal mija jek...dayyan plak hope dapat integrasi so bab mkn dah settle semua sekolah sediakan...

  • anak dare manje kededek aku.... tq korang sebab menjadi anak yg rajin sgt2 pada mama....rajin ni tolong aku ... sebut je nak masak, terus tersedia cutting board, pisau, alas sotkabar tuk aku siang sayur ke bawang....bab kemas lepas masak pun dieorg le punye keje..sape tgk igstories aku mesti tegelak tgk mia sidai aku punye bekas alas pinggan (dish drainer) lepas die cuci kan hahahaahah...tahun ni aku tak kacau mia sgt buat keje rumah sbb die dok study utk upsr...ni dah abis upsr die lepas gian le tolong aku kat dapur....


  •  bento riangria miamija ~ utk pagi sandwich omelette + nuggets ...utk lunch nasi putih + kari sardin + daging masak kicap + sayur campur....oh yea, bekas bentuk teddy bear tu dah selamat aku buat tong sampah sbb rase mcm dah lame gune, takut  lak isu bpa kan....lagi pun budak2 dah besar so gune bekas standard je...lepas ni kalo ade pic bento bekas teddy tu maknenye pic lame ler....



  • pic mia jawab exam gerak gempur upsr ..... nervous nak upsr dah hilang, skrang nervous nak tgu result plak....takpe laa ape pun kite doa dan tawakal....


  •  port sarapan peberet kami lakibini....kat puchong nie..anta budak2 tusyen so lepak le sini...kalo tak, takde laa kami rajin sampai sarapan pun nak ke puchong kan....nasi lemak die laki aku suke ...roti canai die pun ok....aku suke lauk paru die...laki aku suke lauk daging die....sedap!....

  •  ni alkisah bulan lepas...bulan ogos kan bulan besdey...maka redeem le ape yg patut..salah satunye kek kat starbucks...pastu aku beli tumbler die.... dpt free air botol tuh....


  • ari tu try resepi korean spicy chicken haniszalikha...ehhhh budak2 ni sukeeee...sedap giler...manis2 pedas...lekit2 rangup....dah 3 kali aku buat.... tapi die kene buat dgn kepak ayam je, baru ok nak ratah2 tu...


  •   budak kuat merajuk...kalah kite yg ade ovari ni kahkahkah....memandangkan tosei tu lagi menggiurkan maka kite buat dek je takyah pujuk die dulu, kite makan duluuuuu hahahaahahah

  •  lauk sempoi kami...pening ari2 nak pikir masak ape kan.... kat opis sambil buat keje dok lee tercongak2 nak masak ape....ni lauk bayam + fishball tumis air.... ayam masak blackpepper....jadi le kan due lauk ajek...

  •  gambar lame nie.... dok santai weekend kat belakang rumah sambil siang sayur, budak2 ni sarapan nasi lemak.....skrang petang2 musim hujan, dah lame tak lepak belakang ni sbb nyamuk banyak...
ok tu ajek tuk kali nie..... jumpe lagi minggu depan atau bulan depan atau tahun depan ...eh? hahahaahahahaahah....




**lately ni opis aku sejuk gileerrr....sampaikan bawak bekal, bekal aku sejuk mcm keluar peti ais kahkahkah.....






13 celoteh sahabat

terliur aritu tgk lieya masak ayam korea tu

September 28, 2017 at 9:17 AM

Skrg dah kakak bebas la tu..
Tak yah hadap buku..
Mak pak pun tak yah sibuk2 menghantar tuisyen kih kih..

Sedapppppp wey..
Ayam ko tu lieya..
Cer share resepinya..

September 28, 2017 at 11:15 AM

Fuhh kecur air liur masuk sini. Sedapnyaaa semua makanan ;)

September 28, 2017 at 11:50 AM

Waja nnti nak wat ayam msk black paper ngan bayam...tq lieya bagi idea nak msk ptg nie😘😘

September 28, 2017 at 11:54 AM

comelnya bento..

September 28, 2017 at 2:19 PM

samalah mcm lya..berchentaaikk nak update blog.. haha.. konon baru ni berazam kemain.. smpai msa..hampeh.. ni baru nak start mengigihkan diri update blog...

legalah dh habis upsr... blh la santai2 sikit... tp, part nk nunggu resultnya bikin kecut perut.


samalah kt sini lieya.. mmg sejuk sgt.. maybe faktor cuaca luar bangunan pom mpengaruhi kot..

September 29, 2017 at 1:08 AM

ayam tu manarik nafsu makan nieyl...

September 29, 2017 at 11:22 AM

Sedapnya nampak ayam korea tu... ish... lapar pula dibuatnya malam-malam ni...

October 1, 2017 at 12:56 AM

Permandangan macam tu sampai petwng pun boleh potong sayur potong bawang

October 2, 2017 at 1:23 PM

Permandangan macam tu sampai petwng pun boleh potong sayur potong bawang

October 2, 2017 at 1:23 PM

Lieya....lamanya akk x masuk sini. Rindu laa...

Untungnya Lueya...anak2 dara semua rajin2. Tahniah yer... Bab UPSR tu jgn risau la. Mia InsyaAllah memenuhi impian. Amiiin.

Nnt up kan story pasal operation ya...

October 4, 2017 at 4:55 PM

Hai geng!! Lamo sungguh tak berkomentasi.. ni baru nak berjinak2 tulih blog semulo.. dah tuo.. idea tak berapa nak ngam..

October 6, 2017 at 10:05 PM

memang ramai yang dah tak berblog kot.. ha. ha.. padahal akak yang sepi ..
yang kedai sarapan Puchong tu kat mana yer lieya.. dulu rasanya ada terbaca kat facebook lieya...

moga Mia dapat result yang gempak hendaknyer.. berdebar mestiler berdebar yer..

October 10, 2017 at 12:21 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy