Monday, May 23, 2011

citer terbaru lieya latif

lame tol tak jenguk blog ni hah....huhuhu sori ar kengkawan....tak tekejar mase....walaupun aku dok umah ajek....byk keje umah nak kene buat...tak menyempat aku nak bukak blog.....tapi fb rajin ar aku jenguk sebab online tru henset jek kan...sambil menyusu dayyan pun aku online fb...tapi tu laaa kat henset terhad sikit....nak bace msg n nak approve kawan2 pun susah....ntah ape tak kene ngan software fb kat henset aku tu ntah agaknyer........diam tak diam dah nak dekat 2 bulan aku bercuti.....ari sabtu lepas (21 mei) aku dah berjaya menamatkan tempoh berpantang aku selama 44 ari....merdeka makkk...yahuuuu!!! meh la layan  gambar2 yg ade nie...ni pun snap pakai henset jek....


*
*
*
*
V

peberet position tdo dayyan kalo die ngamuk2 susah nak tdo.....comel kan....hihihi
betulkan setiap anak ade rezeki nye...macam dayyan ni mcm2 rezeki die beri pada kami.....husben dpt APC, lieya pun dapat APC, aku dpt kuarters umah teres dan mcm2 lagi la...syukur alhamdulillah.......






 dengan akak mia yg kepoci ari2 nak dukung dayyan...pegang pun tak betol....ade ati nak dokong...ingat mak ko ni senang2 nak kasi .....



lepas ni makin lembabs laa aku nak update blog sebab akan busy mengemas tuk berpindah....kiteorg nak pindah sebelum puase.....so selamat tinggal laa rumah kuarters appartment yg aku dah duduk nak dekat 3-4 tahun nie.......sebenarnye aku apply upgrade dok kuarters appartment ke kuarters umah landed ni bile aku dpt jek surat naik gred 27....tgk dari ranking mcm lambat....tekejut aku mase dlm pantang ari tu BPH call suruh amik surat offer.....rezeki betol...so tak jadi ar kiteorg pindah salak tinggi...rumah yg kiteorg beli tu akan disewakan.....aku suke jek, sebab kalo dok salak tinggi rase mcm jauh jek nak gi keje.....penat woo nak drive (alasan!! wakakakaakaka)...




 ni laa kuarters yg aku dpt tu...potong same jek cam sekarang...so baik pindah yeak tak?!!...
aduhh camne laa nak pindah ngan budak kecik ni bagai kan...huhuhu...sikit2 ar buat....skrang ni start ngan pilih2 barang nak pakai...yg tak nak buang jek...nak start packing dah nie.....huhuhu....aku bab pindah2 ni paling tak suke bab kemas2 packing2 ar .....



 erm nak tgk tak pic dayyan terkini...wakakakak...jgn tekejut tau....dah sexy gile dah si kacak aku nie.....dah le selalu buli mama die...time dah kenyang menyusu....die boleh kumpul susu dlm mulut pastu sembur2 kan.....hangins satu badan mak die tauuu.....eekekeekekek

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tabahkan hati mu wahai kawan2 ku.....scroll lah lagi yeak...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
exercise sikit jari tu....scroll lagi ler..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
scroll lagi ekekekeekek
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ikikiki sebelum aku kene sumpah seranah ngan korang...ye laaa2...ni last...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


tadaaaaaaaaaaaaaaaa...sudah mutak si kacak aku nie hahaahahaha...dahi ngan pipi same jek aku tgk hah wakakaakakakaak....tapi tetap syomel di hati mamapapamiamija .....






can cin cau.....lepas ni aku bersiaran bile dah siap pindah agaknye......muwaaaaahhhhh..







34 celoteh sahabat

hohoooo...daku yg pertama..hehehe....suka2..

kat fb td dah komen kat blog pun ttp nak komen gak....kikikiki...

alhamdulillah setiap anak yg ada pasti membawa rezeki masing2 kan...anak kan rahmat dari Allah..(erkk..tazkirah lah pulak...)

tp serius lah lieya...nak pindah2 umah ni mmg lotih sungguh...brg2 sblm di kemas nampak sikit...tp bila dah di kumpul2 haaaa...!! menggunung rupanya..lagi2 klu dah ada anak ni....brg dia org ler byk...

sebelum pindah nak kemas slps pindah pun kemas lagik..adehhh...pantang pinggang....ko baik2 tau lieya,jgn buat keje berat2 sgt...masih baru lagik tu....

dayyan yg mutak...huhuuu...still encem :D

May 23, 2011 at 10:36 AM

Cepat je dah besar si dayyan ni...geget pipi skettt! hehe
Selamat mengemas la lieya, buat pelan2:)

May 23, 2011 at 11:09 AM

alhamdulillah.. banyak rezeki lepas dapat baby dayyan ni ye... setiap anak lain2 rezekinya...

May 23, 2011 at 11:20 AM

loo.. dayyan dah mutak la... dh jadi upinipin...

selamt berpindah rumah baru ye...

May 23, 2011 at 11:28 AM

dah abis pntang?? wah mcm kejap je kan. tp kalo diri sndiri yg brpantang, rasa lama giler.

mmg anak2 ni ada rezki msg2 kan. congrats la utk ko n shah sbb dpt APC. lumayan tu...hehehe.

besnya kuarters ko dpt ni poms. kalo aku pon x kesah dok kuarters kalo gini rupanya. cantik. double storey lg. mmg murah rezki korang. alhamdulillah.

May 23, 2011 at 11:45 AM

btul2 pembawak rezeki si dayyan tu...congrate tuk korang berdua yeh..ahh la bab ngemas ni memang tak suke kan...rase semak je kepala nih...nway slmt berpindah yeh...tggu ur turn masuk keje hikhikhik

May 23, 2011 at 12:06 PM

Alhamdullillah..Bestnyaa dapat kuaters beso sikit dan atas tanah kan.. senang laa anak2 nak bermain..

Wahh comeinyaa dayyan dah botak.. cute betul..

Tahniah pada Lieya & hubby dpt APC.. rezeki anak tuh.. :)

May 23, 2011 at 12:48 PM

hoho.. sudah butak dak dayyan ni.. rezeki anak2 lieya..

anak lelaki mmg kuat minum.. perangai pun lain dari girl.. tu belum dapat kaki lagik tu.. kikiki..

nak pindah ek?? buat pelan2.. kalo ko tak larat.. amik jek service packing untuk pindah tu lieya.. ko cekak pinggang jek suruh diorg pack dan jugak unpack kat umah baru...

May 23, 2011 at 1:42 PM

comelnyer ..suka tengok baby tido macam tue nmpk cute

May 23, 2011 at 2:06 PM

alhamdulillah murah rezeki lieya & family..

May 23, 2011 at 2:27 PM

dayyan sekejap je dah makin besar. Alhamdulillah rezeki murah semenjak ada dayyan.. Macam sekejap je kan, cam baru je lieya dalam pantang.cian pindah rumah penat tau, mahu nak deman dibuatnya. kalau ada orang tolong susun barang tak pelah.

May 23, 2011 at 2:38 PM

udah botak...tapi totap cute...heheheh....

atie kalau bab pindah....memang cukup malas....bosan nak kemas balik....hehehe

May 23, 2011 at 2:47 PM

wah! seronoknye pindah rumah baru..

packing nak pindah ok lagik,tp bab nak kemas balik tu yg bercinta..
mau amik masa setengah tahun nak siap..huhu

May 23, 2011 at 2:53 PM

hehehehe...botak cala cotak....dh xde dh rambut pacak...sapa yg cukur lieya.....

May 23, 2011 at 4:03 PM

akak.....eee...dayyan dah besar..nak bg tau..31hb Lisa induce..si kembar ni bikin ibu dia sengsara lebih ar....

May 23, 2011 at 4:21 PM

Lieyaaa...windunya kak nur ngan lieya & Co. Wah dh lepas pantang ya...tk sabar kak nur nk tengok lieya yg terkini...hehe...sibuk nk berpindah ya...pelan2 mengemas dan jaga diri serta anak baik2 ya!

Hensem lah baby Dayyan nie...kalau kak nur ada ank kecik boleh kita berbesan kan3x??? Hehe...bukan main licin lieya kerjakan kepala Dayyan nie...Ok rehat yg cukup!

May 23, 2011 at 6:31 PM

rezeki...rezeki..mmg murah rezeki..TAHNIAH!!!!!

May 23, 2011 at 8:29 PM

sesungguh gerraaammm je tengok dia tido gitu...rasa nak babap je montots nya tu...

tul lah sis...setiap ada ada rezki dia, syukur alhamdulillah...bestnya u dpt stay umah landed! penat memang penat tapi best...

May 23, 2011 at 9:36 PM

wah2 udah besar dayyan tuh... syg je tgk rambut lebat itam dia tuh kene cukur... mntak2 pasni lg lebat n kilat itam tumbuh rambutnyer

dlm pantang2 gini dpt pindah umah baru... best gk tuh wei... besar lg... sonok lah budak2 cume ko jelah yg penah nk ngemas umah 2tingkat tuh

May 24, 2011 at 4:03 PM

alhamdulillah...tp mmg kan lieya setiap insan yg bakal d lahirkan, d berikan rezki yang kdg2 kte xsedar...

seronok tgk lieya yg excited nk pindah dgn rumah baru..landed lagi tuuuuu...ble lah akan ku dpt...

dan yg sm pd kte adalah bab ngemas2 packing...ble dh siap packing dr rumah nk pindah...smpi rumah bru nk pungah plaknye...adehhh..

tp lieya nk ckp dayyan sgt encem ble mutak....auuwmmm..dh rupa bb gurll..

May 25, 2011 at 2:23 PM

wah... best, rezeki naik pangkat, rezeki dapat pindah umh baru, besar lak tu... syukur...

aiyak.. sudah motak itu budak comel.. muker dia nampang matang sungguh

lieyya camner? ok?

May 25, 2011 at 4:44 PM

alhamdulillah Lieya..! tumpang gembira sangat-sangatt!
memang murah rezeki.. syukurr...!!
Cantik sangat kuarters baru korang tuhh.. best bestt! lagi panjang langkah budak2 ni nanti!!

ahahahaha.. kata dah .. boboy lagi kuat buli mama ehhh!!

May 25, 2011 at 5:20 PM

alhamdulillah..rezeki anak2 uols..rumah tue besar giler..cantik lak tue..:)

comeyy Dayyan..:)

May 25, 2011 at 9:59 PM

aduuhh..bile ade anak kecik, lagiklaa berchenta nak mengemas barang pindah umah.. pelan2 ok:)

May 26, 2011 at 9:58 AM

alorrrrrrrrrrr windunya kak lieya dan anak2 tau ! .. kat fb akak x minat sgt komen sbb dah jarang2 sgt online huhuh :)

paham2 lieya keadaan lieya skrg nie .. sure sebuk dah mcm akak lahh tuu .. 2 perempuan 1 lelaki .. nak2 mia mija sure xcited :)

huhuh pindah lahh kalau boleh nak elakkan .. kemas sekian , kemas masukkan barang sekian .. sabar ye dikk slo2 packing dari skrg ..

alor2 cumeinyaaa dayyann .. suke2 .. ok ape .. :))

May 26, 2011 at 11:42 AM

Lambatnya nak dapat baby... ;(

May 26, 2011 at 3:37 PM

dah motak hensem boy..rezeki dpt pindah kuarters baru. betulkan lieya, setiap anak tu rezeki

May 26, 2011 at 4:45 PM

hohoho, dayyan titon menonggek ekk..
org tua kata, cacing gitu.. hehehe..
cpt aje beso dayyan ye, hehehe.. yg tukang tgk mmg la rasa cpt.. ;p
walhal, berpeluh nk leh ke beso kan.. =)
lya, bek awak pindah duk kuaters baru tu, beso pun beso.. plak tak yah turun nek men lift.. plus nk angkut dayyan ke nursery agi...
lgpun, sama je potong kn...

May 26, 2011 at 7:25 PM

huhuhu...mmng rezeki betul....cute la dayyan dh botak camni...hehehehe...lame x main scrool pnjang2 camni...hehehehe...

May 27, 2011 at 12:12 AM

alololo comeynya dayyan...motak2 pun tetap ensem..barulah macho kan...

Alahmdulillah rezeki leiya...setiap anak2 tu ada rezekinya...hepy 4 u lieya..muah2 untuk dayyan

May 29, 2011 at 1:10 AM

geramnya aku tgk pose dayyan tido tuuuu.. tegolek seketul je nampak. heheheh...

selamat mengemas pompuan... aku dgr pun letih.

May 31, 2011 at 1:39 PM

bab packing k.wa ok lg..bab nak unpacked tu yg..adooooooiii...

June 7, 2011 at 1:07 PM

tahniah lieya, syioknyer dapat kuaters umah teres kan.. best best,

peluk ciun untuk dayyan,, bestnyer baby boy.. huhu

June 10, 2011 at 2:41 PM

pes of all, tahniah Lieya..
rezeki, mmg rezeki..
tahniah blh APC 2-2.. cayalah..
haah, letih kan bab ngemas- mengemas ni.. huhuhu, tak larat seh..
nk packing se hal, pastu susun plok.. ;-/

June 18, 2011 at 12:10 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy