Wednesday, June 22, 2011

cuti-cuti sempena father's day kami ~ part 1

 hai assalamualaikum semua...pergh....bersawang abis hah.....sibuk dok pindah umah, blog aku gak terabai...ekekekeekeke....jgn mare yeak geng....ramai yg dok email aku tanye bile nak update blog...huhuhu....nuffnang pun tanye awat dah lame tak update....alahai blog cikai2 cam aku ni, tak update selalu pun ape de kesah yeak takkk heheheheeh....dah naik keje nanti leh laa kot aku update selalu, kat umah ni cam sayang jek nak bukak lappy...baik gentel teruna idaman malaya aku tu...dayyan mulat mulat heheheeheh......jom la layan ape yg ade kali nie.....byk no gambar...so buat berentry2 yeak...sape2 yg rindu kan miamija n dayyan leh le tgk puas2.....
*
*
*
*
*
V

ni sempena father's day ari tu, kiteorg pi cuti2 kat the legend international water homes kat PD.....dah lame dah booking....tapi tu laa sayang sgt sebab tak dpt water chalet...penoh sume...yg kosong cume premium tower...yg kiteorg duduk ni.....boleh laa dari takde kan...tapi ade hikmahnye jugak, kalo dok water chalet jenuh gak nak berangkut naik buggy bagai...sbb parking jauh gak...dok yg tower ni, terus parking dlm bangunan terus jek sampai bilik...senang laa bagi yg bawak budak kecik cam aku niekan....jom ar layan gambar yg ade...caption aku copy dari yg aku dah upload kat fb sajork hihihi.....




 sebelum bertolak....excited budak2 ni bangun pagi2....cube kalo bangun pagi nak gi sekolah...tak sah tak mengaruk heheheeheh


 last minit cek ape yg patut....takut lak tetinggal laa...almaklumla dah ade baby tecik ni die punye keperluan no 1 kene tgk....




kelas anak aku hah...org gi surau atau dok umah pakai kain pelekat...anak aku gi jalan2 pakai kain pelekat wakakakaakak....ni laa bedung yg 'sesuai' dgn dayyan...kukuh lagi kuat...susah tangan nak telepas...dayyan ni kalo tak bebedung mmg die takkan tdo huhuhu

 

 yeay!! dah sampai.....kul 12 lebih kiteorg bertolak dari umah...sampai kul 2....


 jalan tak jem pun...ramai tak lik kg kot...kejap jek sampai....huhuhuhu.....lepas dah cek in sume, kami pun menuju ke bilik.....kiteorg amik yg jenis appartment tu...nak dok yg atas air penoh sume......



our room


luas ko...selesa abissss...


berlari2 hah anak2 aku...jakun cam aku jugak wakakakaak

papa rehat jap ngan dayyan....



dayyan suke bekepit ngan papa tapi 'bergantong' dengan mama wakakakakak




terlompat excited mia bile tgk ade pool .....hepi bile tgk anak2 gembira....syok ade private pool ....tak kisah nak berkubang camne pun wakakakaakak


pantry...
aku bawak bekal nasi ngan lauk ayam masak taucu ngan sayur goreng...senang, pas mandi ...mkn...pastu sambung mandi balik...pastu mkn lagi.....byk gak mia mija mkn .......lagi pun ade microwave senang laa nak perangat lauk...nak gi mkn luar leceh ar ade budak kecik ni...renyah kang.....




 private pool...senang ati aku nak berkubang same hahahaahaha





cantikkan sinki nie.....



 macam2 ado....




ce teka sape yg sibuk nak pakai baju ni.....si anak dare kepohci aku la...sebok!!~


toilet...



tingkap ni cantik....suke aku...




ini budak sampai2 jek nak tdooo...penatnye mengalahkan org yg drive wakakaakak

sedap dayyan tdo hah...



 tak tunggu ape dah...terus gedebush hah...




berjam-jam mandi....




ade ke mase mule2 dayyan dah siap mandi pakai baju kat umah, si akak mia die gelak macam nak mati bile tgk dayyan....aku tanye nape gelakkan dayyan...die kate ckp ape tau " mia kelaka tgk dayyan pakai suar pink ni...mcm girl jek hahahahahahahaah"....hampeh dot com punye kakak!
susah woo nak cari legging tuk boy...ni pun kire warne tak le pink sangat...saje jek si mia nak gelakkan adik die.....
 


temenung hah hero montel aku...


shaaayyaaaannnggg dayyan!!


kakak mija selalu panggil dayyan ni "dayyan telo" sbab die kate dayyan bulat2 mcm telo......hampeh dot com jugak!

 


erm sume skill keluar...terjun tiruk pun ade hah.....


 


lame budak2 ni mandi....sampai kecut mecut jari...aku mandi setengah jam jek...tak tahan wei..sejuk nooo airnye...sampai krem kaki aku....dah le aku ni jenis x tahan sejuk....





pukul 7 baru naik.....penat haaa...mkn pun byk....tu nak tdo ar tu...



 layan lemon tea....


esok aku up part 2 plak....sape2 nak gi cuti kat sini mmg aku rekemen gile2...best wooo....







** menghitung ari tuk naik keje....sob sob sob....taska dayyan tak dpt lagi nie...sume yg aku pegi full..uwaaaaaaa...tu le sape suruh tak book awal2.......seludup dayyan bawak gi keje ar wakakakaakak







24 celoteh sahabat

omak aih bestnya!!! besar giler bilik! berapa rm semalam eh menginap kt the legend ni kalo bilik cmni?kita tk pnh smpai PD lg..hahaha

June 22, 2011 at 9:08 AM

CAM BEST JE.. ARITU ADA GAK TGK BLOGGER LAIN UP N3 BERMALAM KAT SINI.. TINGIN JUGA.. BAPER EK KOS NYA?? ;D

June 22, 2011 at 9:15 AM

bestnyer nyah ko pegi tempat tu.. part private pool tu yg aku suka.. harus rekemen kat en.suami ni..

aduhh.. bolats dak dayyan ni.. meh auntie geget sket pipi tu.. ekkeke..

June 22, 2011 at 9:18 AM

bestnye apt ni. siap private pool tu yg tak tahan. cecite detail. brape semalam tu? every unit ade private pool ke? kelas betul la

June 22, 2011 at 9:22 AM

wahh amik nko skali update terus package hikhikhik (^_^)sonok la lieya tgk dua darae tu swimming2...dayyan motak pun dah besar daaa..boleh gigit2 pipi tu..so geram okey (^_*)
ermmm seludup ek...kire halal lah ahakssss (",)

June 22, 2011 at 9:26 AM

ya Allah!!!!


sumpah den jeles okeh!


mesti kena pegi jugak nih!

June 22, 2011 at 9:28 AM

best kan kak...lya dah 2x pergi...rasa nk p lagi jek..selesa jaya..

June 22, 2011 at 9:32 AM

Assalamualaikum Lieya,

Eh2 happy nya tengok lieya & co...
wah anak bujang lieya montelnya..comel gitu...wah dh lepas hari berjln2 berfoya2 ya??

Kak Nur windu sangat2 ngan lieya..besor nya bilik tu lieya...senang mia ngan mija berlari2....hehe...take care dear!

June 22, 2011 at 9:39 AM

dayyan dh besar la....lieya pun dh slim gitu... miamija makin comey...
best tempat tu... mcm nak gi jugak la bila2 nnt...

June 22, 2011 at 9:50 AM

aku pun ingat 1 hari nti nak bwk anak aku lepak legend pd lah..swimming pool tu sgt memikat jiwa..

dayyan bolatnya lieya..geram tgk..

June 22, 2011 at 10:35 AM

bestnya hotel nie sis...
ermmm mmg tiap bilik ada private pool ke or tengok category?

June 22, 2011 at 12:04 PM

wah.. bestnyer siap ada private pool lagik tu.. x yah berebut ngan orang lain nak mandi pool kan.. best best

June 22, 2011 at 12:10 PM

uishhh...lame gile la x bace kisah ko..huhuhu...sampai kene selak sarang labah2 ni...huhuhu...
syoknyer dayyan....lum merangkak dah bercuti sakan.....cute....

June 22, 2011 at 12:41 PM

salam lieya....

bertemu kembali....biler lieya pegi akak pn pegi jugak 16-17hb ari tu tp akak duk legend water chalets....sbb si kakak nyer sibuk nak mndi laut tu yg bawak jugak tu.....montelnyer dayyan.....geram tgk....dh bape kg la tu.....

June 22, 2011 at 1:00 PM

besnya lieya.. pool tu kt dlm hotel ek.. next time bulehla pg.. at least tak payah lah aku nk mnutup kepala bila berenang..

dayyan bam bam lah..sedap nengok.. samalah dgn adam.. bungkus pakai kain pelikat br buleh tido..kalau tak asyik terjaga je..

June 22, 2011 at 1:10 PM

fuhh.. giler teruja tengok! besttnyer ada private pool. mana la nko jumpa ni Lieya eheheheheh.

Tengok rate satu malam pun fuhyo.. cecah RM300 keatasss.. ke..? uuhuhuhuhu

June 22, 2011 at 2:16 PM

bestnyer wei, dh abis pantang buleh dh bercuti2an... boleh dh pakai bju comel2... mcm aku nih huhuhu tgh sbr menanti

best la apatment tuh, mmg puas hati, lg2 tgk mia mija berendam je... heheheh

June 22, 2011 at 2:44 PM

besnye...tapi rege kat water homes ni mmg leh tahan la eh.,tapi sekali sekala ape salahnye kan..:-)

June 22, 2011 at 4:21 PM

cantik tempat ni lieya.. teringin nak bawak ank2 g sana.. dorang mesti suker.

dayyan dah nampak besar.. cute.

June 22, 2011 at 4:52 PM

masuk sini kali ke-3 baru blh komen....rasa mcm nak campak masuk pool jerk b/band nih....

masa tgk gmbr2 vacation lieya ni kat fb hati ni b'angan2 nak ke sana....tp bila en.soami kata...x blh pegi tmpt cenggitu sbb fiqa ada asthma....haihhh...sodih hatiku..uhuksss....tp x per lah nak buat mcmana...mmg fiqa di larang mandi manda kat pool...lagi2 klu airnya sejuk....

dayyan x der org jaga ker? bak mai antaq pi kota tinggi...blh golek2 dgn firas...ngeeeeee........

June 22, 2011 at 5:11 PM

mmg berbaloi ler lieya cuti2 ke pd tu..
bilik besar..kolam pon privacy jer...

yang penting....mia mija & dayyan..enjoyed.....

June 22, 2011 at 10:08 PM

bestnya lieya....suka tgk..sukalah anak2 lieya berendam sehari suntuk dlm pool tu..
tido mandi tido mandi...hehehehe

dayyan yg bulat2 comel...muahs

June 23, 2011 at 12:44 AM

mahal tempat ni hari tu anak cik ina cakap. semalam katanya RM700. yang best ada private pool sennag nak berendam tengah pun. dayyan kocik lagi dah berjalan sakan.untunglah badan. lieya cepatnya ko kembali selim. mesti pantang habis.pejam celik pejam celik jap je ko dah nak pegi masuk opis ye.

June 23, 2011 at 10:03 PM

singgah baca entry lama akak..

December 10, 2015 at 1:51 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy