Tuesday, December 6, 2016

ladies outing 2016



Assalamualaikum....


adoiii apesal laa makin mls nak update blog niehhh.... sejak2 layan update kat igstory tu nak amik gambar utk blog pun malas wey....tapi pic2 outing dgn bff aku wajib tepek dlm blog...ye laa nak jumpe dieorg ni bukan senang, sorang bini menteri, sorang bini kerabat, sorang bini ahli koporat hahaahahahaahah....takde lah, masing2 ade komitmen...tak mcm dulu2 sebut jek date, pup! jadi...ni nak jumpe pun bape kali tukar date....last kiteorg jumpe mase kat rumah hirda lawat die baru bersalin...jom2 layan citer sambil tgk gambar...baru syiok!

*
*
*
*
*
*
V

my sohabattt...sham, hirda & kak mimi.... kami outing ni 19 nov ari tu....basi gile dah hahaahahaah



venue outing semestinye kat OU....masa mesti pagi...sampai2 cari tempat sapedek dulu....biasenye chilis laa saksi pertemuan kiteorg, tapi ari tu chilis tak bukak2 lagi dah pukul 11 lebih pun...perut masing2 dah keriak keriuk....so terus ke tgi....


sebelum makan meh wefie dulu ekekeekekek



starter....




sham


mine



kak mimi


hirda


tujuan nak jumpe ni nak agih2 harta karun sebenarnye.... kan aku  baru balik dari korea, ole2 dieorg dah lame aku perap...hirda pun baru bari dari outstation ke nice...so biasenye mmg agenda kalo outing mesti ade sesi serahan tukaran ole2....dlm gambar bawah ni nampak macam aku tgh promot mlm ajek kan hahaahha...kak mimi plak akan ke korea so citer laa sikit2 tips2 kat sane....eh skrang kak mimi dah kat korea la tgh enjoy percutian kat sane...sebeban aku kirim komestik dgn die haahahhaha


ole2 korea utk sohabat ku....


dlm group dok borak2 pasal laniege nie...so beli laa utk dieorg...penin nak beli ole2 ape pun ye jugak sebenarnye utk dieorg nieh...


dah rupe duta laniege hah kawan2 aku haahahahaha



kat situ jugak di unboxing nye laniege tu ekekekeek....

 
lieyalatif with sham....oh yeak, kami la customer pertama kat tgi pagi tu kahkahkah...



lame gile lepak, chit chat...makan....dari starter, ke main course ..sampai le ke dessert hah...ye laa jarang jumpe, byk le bende nak borak...walo pun ari2 dok borak kat wasap tapi tak sama dgn jumpe mcm nieh....eii suare kiteorg ajek laa dok gelak sakan kat tgi tu....hahahaha


sham...our akauntan...sila kire bil mkn....lebih kurang mintak halal key...



ni plak ole2 dari hirda...makcik ni mmg kaki travel oversea jek....outstation pun lebat ke oversea....ade can dpt ole2 comel dari die hahaahaha...mcm fm nice nie...satu2nye dlm koleksi aku...nak jejak sampai nice tu ntah bile le kan ekekekeekek..bukan hirda jek, kak mimi, sham pun kaki jalan jugak dieorg nieh...byk fm oversea dari depa2 ni laaa...


lepas jalan2 pusing satu2 kedai...dah tibe mase utk say goodbye..sebelum chaw meh bergambar lagi....
next bile outing? hermm kene cepat2..sebab turn nak collect ole2 korea dari kak mimi plak kakakakakaka...sebab tu tak sah kalo balik dari outing tangan kiri kanan x pegang paperbag ekekekeekek...xoxo!




**jumaat lepas pi sephora...nak beli spray utk makeup tahan lame tu jek...mcm biase laa jejak je kaki dlm tu...berpinar2 mate...semua pun ko nak beli rasenye! skrang tgh pemes org shading2 muke...ringan jek nak beli gak...tapi ntah bileeee mase ko nak pakai bedah oiii hahahaahah





27 celoteh sahabat

Sesekali kalau dapat outing dengan sahabat² ni seronok...
wlaupun ada group wassap yg boleh disempangkan 24jam...
bila jumpa jugak yg paling best dan puas kan... :)

December 6, 2016 at 9:08 AM

eh...terlupa pulak,ole² tok nieyl xde ke..hahahaha :P

December 6, 2016 at 9:09 AM

best outdating ngan kengkawan lelagi bff;)
sejak ade family sendiri , tak dan lagi nak beroutdating , mase zamn sekolah dulu-dulu sde kler , adoiiii
seronok wei , tengok picture ;)

December 6, 2016 at 9:26 AM

Misi nak membahagi ole-ole dah kesampaian
Nak jumpa pun dah kesampaian
Makan pun sudah
Tunggu ajelah next sahabat yg makan angin balik membawa ole-ole lain pulak.

December 6, 2016 at 10:08 AM

wah bestnye bila nk outing ngan akk plak hihi

December 6, 2016 at 10:09 AM

meriah makan2..lama tk mkn tgif...dessert tu yummm

December 6, 2016 at 10:24 AM

betul tu lieya..
walaupon masing duk dekat2, tp plan nk jumpa n bkumpul susah sgt kan..krn komitmen masing2...
samalah jugak lya n bff lya.. plan2 punya plan dah nak setahun ni..padahal, duk sedaerah je.. hehe

December 6, 2016 at 10:26 AM

rajin korang outing gini...

nampak lenggang je udah korang pelanggan awal kan
makanan pun perkkkh menggoda u

produk laniege tu kt sini mahal kan
ada kwn yg pi korea kata kt sini ratus2 kt sana tak sampai ratus pun...
seronok kwn2 dpt ole2

December 6, 2016 at 10:48 AM

aik kak bedah plak.. mana kak leha pergi.. heheh

December 6, 2016 at 11:12 AM

Rin ada beli jugak lieya yg shading2 tu..beli brand maybeline je..bt pakai kat hidung..tp jrgla pakainya..hahahha..sbb xreti sgt pun ye

December 6, 2016 at 8:26 PM

Amboi sonoknya Lieya bila dpt jumpa bff ni...mcm2 nk dibualkn..yg best dpt ole2 dr korea

December 7, 2016 at 1:22 AM

Wahhh! untung jadi sahabat2 akak dapat gift macam2, dari Korea gitu :)
Semoga persahabatan U olls terus berkekalan ye... aminnn :)

December 7, 2016 at 8:23 AM

perrrgghhh ole2 laneige ko, apesal la kite tak kawan cik lieya hahahhah ;p

December 7, 2016 at 11:10 AM

Mmenag syok jumpa kawan kawan ni kan. Selalunya memang habiskan masa lepak dengan makan & berborak :)

December 7, 2016 at 12:00 PM

Seronok kan ramai bff ni, sesekali dapat keluar sama2 meriah...

December 7, 2016 at 4:18 PM

seronok kan Lieya ada BFF gini.... happy tengok dorang. yg akak ingat mimi ni dulu pun berfotopages kan. yg lain2 tu tak perasan pulak...

December 7, 2016 at 5:03 PM

BFF satu kepala memang ngam Lieya..
Akak pun dah lama tak gader2 dgn BFF ni..
Dalam WA sibuk suruh set date..
Tapi smpi skrg tak juga jadi..

Betul lah tu Lieya..
Dah jadi isteri2 menteri mmg sibuk berlaka hahhahaha..

Mmg tu lah yg kita selalu dapat dan selalu beri.. FM..
Senang nak bawa satu..
Senang nak beli banyak pun satu hahah

December 9, 2016 at 12:51 PM

bestnya outing dgn kwn ni, dah lama pulak saya rasa saya tak outing ni hehe

December 10, 2016 at 11:45 PM

dah der tempat lepak barukan.. tapi blogni kadang2 nak lupakan tak boleh jg...ada sebab untuk kita terus menulis di sinikan... nanti dah boring2 baca balik nak tergelak... rasa kenal semua kengkawan lieyatu... semuapun ratu blogkan.. syioknyer tukar2 hadiah yr...

December 13, 2016 at 2:25 PM

Very nice. Anyway kenyang ke korang makan gini.

December 14, 2016 at 3:27 PM

Sesekali dapat keluar habiskan masa dengan kawan2 memang syok habis!

December 15, 2016 at 1:40 PM

seronok la dapat outing macamnie..mesti banyak citer nak throwback..part tukar2 ole2 lagi syiokkk la..;p

December 19, 2016 at 11:35 AM

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
beri 4 angka [5398] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI DARSA,,di no (((085-321-606-847)))
insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 770 JUTA , wassalam.


December 20, 2016 at 10:51 PM

Aaaaa rindu nyer nak bergurlfriend time. lama tak hangout mcm ni. best best best :)

December 23, 2016 at 8:52 AM

Memang geng baik betul kalau mcm ni punya cerita. Seronok ye Lieya ada geng baik sekepala mcm ni. Bagus pulak anak anak memasing tak mau ikut mama ek. Kasi chance mama outing. Mmg amanlah makan ye

December 28, 2016 at 10:09 AM

Teringat kenangan dengan BFF ai dulu. La ni memasing dah sibuk.. susah nak jumpa.

January 3, 2017 at 8:36 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy