Thursday, November 24, 2016

thursday ~ random photos



 Assalamualaikum....


haluw! haluw! lameeee gileeeee kot entry random photos aku tak bersiaran....hehehehe.... so ari ni nak semarakkan balik lah entry random photos aku....jgn byk ckp, jgn byk membebel...jom layan pic yg adoo utk ari ni....

*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • kejadian ahad lepas...pi cari keli konon nak buat keli bakar....elok dah siang semua rase mls plak nak idup bara api....so tunda laa minggu ni ke minggu depan ke minggu tulat ke kite bbq keli ayam udang sotong semua.....

  •  bento riangria miamija ~ utk pagi roti goreng telur + epal + coklat...utk lunch plak nasi putih + gulai ikan tongkol ...sayur yilek....hehehehe...aku sebenarnye tak suke sgt ikan tongkol...so boleh dikire dgn jari bape kali je aku beli ikan tongkol ni kalo pi pasar....


  • pes time buat sup tulang.... percaye tak? first time okeyyy hehehehe...philips cooker ni dah lame ade...tapi tak penah2 try lagi buat sup tulang...buat style kelantan, fuhh sedap...ermm rase mcm nak beli tulang laa weekend nie.....


  •  bento riangria miamija ~ utk pagi mee goreng + takoyaki....utk lunch nasi tomato + kurma daging + buah oren/ epal...



  • melayan si dayyan main badminton....kecik besoo kecik besoo jek tgk die kat sane tu..smash sekalii sedap gak ni hahahaahahah



  • pantang aku lipat kain...ade laa budak kecik dtg mengaco...abis semua di pakainyer.... tapi kelako tgk dayyan pakai tudung kakak die...dah rupe mia kan hahaahahaaah ... saje buat versi sekop kepale keluar mcm tu...lawak2...


  • bento riangria miamija ~ utk pagi kuew tiow goreng ... utk lunch plak nasi putih + tenggiri masak lemak + telur dadar + epal....mase ni lupe nak renjis kicap kat nasi....bising budak2 ni hahahaha


  • kejadiaan jumaat lepas....ni le geng sushi aku.... dieorg mmg setekak sesushi dgn aku....dayyan ngan apaknyer berkecuali hahaahahaha.... scary mkn dgn dieorg...piring purple jek banyak...dah le plak tu, dah pandai mkn salmon mentah mcm aku, tu salmon nishoku tu aku dpt rase seketul ajek huhuhu....fitammmm!!



  •  tahun depan dayyan 6 tahun...last year laa di cic...tahun 2018 masuk darjah 1 plak...so skrang memperkasakan bacaan, spelling die.... dlm perancangan nak anta die pi kumon...sebab die tgk akak2 die pi tusyen die pun bising2 nak pi tusyen...


  • bento riangria miamija ~ utk pagi nasi goreng cina ...utk lunch nasi putih + rendang ayam + bayam masak air + buah tembikai / strawberry...pau goreng plak utk kudap2 kafa....


  • weekend lepas byk betul lalat....so aku siang sayur2 bawang semua kat luar rumah sambil tgk budak2 ni sarapan...nampak tak due pokok depan tu....tu pokok mangga harum manis...naik dgn jayanye...hope hidup le sampai berbuah....tak seharum manis mcm kat perlis pun takpe laa asalkan ade buah ekekekekeekek
okey tu ajek.... hepy weekend korang!



** yeay!! budak2 ni terpilih pi kem pemantapan alquraan kat masjid putra...legaaaa aku...so cuti sekolah takde laa melangok tgk tv ajek kat umah....3 minggu berkem laa korang...seminggu jek cuti sekolah yg betul2 dok umah heheheeheh...






22 celoteh sahabat

Salam. Sedap bento anak2 😊😊

👩🏻 Jom visit blog baru saya di KakAllia.blogspot 💕 Terima kasih

November 24, 2016 at 9:25 AM

Nak kata suka shushi, tak delah suka sangat tapi bolehlah layan jugak. Memang tak pernah makan Shushi kat kedai pun. Selalunya beli kat JJ jer.... Sebenarnya teringin tapi tak reti nak order apa haha....

Ha a si Dayyan dah macam kakak dia, serious, sebelum baca tadi ingatkan kakak Mia Mija tau

November 24, 2016 at 9:37 AM

amboi sure meriah keli bakar sbb pernh tgk lieya bako2 sebelum ni kn....amboi dayyan dh mcm gegurl pki tudung tu...sushi king lama xmkn..arini lastday bonanza..tk pegi ke ...kita pi mkn sushi jusco je hehe

November 24, 2016 at 10:11 AM

banyak nyer aktiviti Lieya ;)
gambau semua awesome, happy family !!!

November 24, 2016 at 10:43 AM

Amboi..meriah bento² miamija...
Alhamdulillah...bgs la,ada aktiviti tok cuti sekolah..:)
sekurang² nya byk ilmu yang di perolehi :)

November 24, 2016 at 10:54 AM

lama ko tak tayang bento bdk2 tuh...
paling best bento ada takoyaki tuh... mcm jeles lak nengok

best betul nengok korang mkn kt sushi king tuh... aku nih nk try tp geng takde, jd nya telan sushi yg siap2 paket tk jusco je lah dpt nya... sadis kan

dayyan mcm aiyan jgk, suke pakai tudung aku... tp kalu apak nya nampak kene marah

3minggu kem nya... lama jgk tuh...

November 24, 2016 at 11:28 AM

mcm2 berlaku ek .. ko ni mmg rajin memasak ...
pesal aku tgk ko makin kurus ni wei ... mkn byk sikit ....

November 24, 2016 at 11:39 AM

Comel betul Dayyan pakai tudung. Sebiji macam kakaknya, Mia! Samalah dengan anak bujang akak, tahun depan dah 6 tahun. Masih lagi tak decide nak sambung di KidsWorld ke atau tukar balik ke Smart Reader. Omaknya masih pening memikirkan hal dunia ^_^

Untung ada geng makan sushi ya, Lieya. Kalau rasa-rasa teringin, angkut aje Mia dan Mija ni buat peneman. Dayyan ngan apaknya, doklah jaga rumah!

November 24, 2016 at 11:41 AM

1 - Nampak sedap betul haaa sup dalam periuk tekanan tinggi tu. Menyelerakan sungguh! Senang kan..ada gadget gitu. Taderla asyik nak check periuk ayor ade lagi ke tak. Sebab guna dapur gas kan. hahaha~
2- Sian la baby Dayyan kena buli ngan mama die. Tapi comey gak kan? Serkup kat depan. Nak lawan Neeolofa le teww....
3- Sushiiii!!! homaaaii! suka bangaaatttt. Kite geng lah! Sedap lah kalau dapat lawan dengan misou sup. Slurrrpppp :)

November 24, 2016 at 12:36 PM

Meriahnyaaa kak, siap dengan rendang bagai. Hehehe. Alaa lama tak makan sushi, rindu bento. Hehehee :D

November 24, 2016 at 12:42 PM

Amboii..
Tumbuh dgn jayanya harumanis ko tu ye lieya..
Nanti bila berbiah jgn lupa bagi akak tau 😆😅

Akak dah lama tak hantar budak2 ni kat kem dimasjid..
Dorang dah tak nak..
Udah2 la tu belajar mama..
Cuti sekolah ni bg lah cuti..
Pastu cuti isnin dorang ikut mak long nya balik kg..
Duduk lah seminggu kat sana..

November 24, 2016 at 3:52 PM

Woweee!!
entry yg kita suka sbb ada bento riangria miamija
rajen sangat2 mama miamijadayyan ni siap dengan rendang bagai lagi
kita x tau la naper mood bento kelaut dalam sungguh
harap blh jumpa semula tahun depan dengan mood berapi mcm lieya ni ye
bagusnya program cuti sekolah miamija tu

November 24, 2016 at 4:15 PM

bento tu menyelerakan

November 24, 2016 at 8:55 PM

Sup tulang Lieya sedapnya...senang ada periuk cam gitu
Best la ank2 Lieya cuti sekolah..ikuti kem tu

November 25, 2016 at 7:00 AM

1.Kakak baru 2 hari lepas buat sup tulang juga Lieya.
2.Dayyah pakai tudung memang macam muka kakak dia hihi... nakal betul budak ni kan - pandai buat lawak.
3.Cuti sekolah ni dah tak adalah bento-bento ye Lieya

November 25, 2016 at 9:10 AM

rindu ngan bento mia dan mija... sebulanni tak berbentoler yer...
kelakar tengok dayan main badminton...
sup tulang... ha. teringat tulang dalam peti ais...

November 27, 2016 at 10:36 AM

Beria2 sungguh tengok siDayyan tu main badminton... ada bakat... sedap2 tengok bentok tu, cantik pulak tu...macam sayang jer nak makan...hehe

November 28, 2016 at 9:27 AM

olorr dayyan//omeyyy la pakai tudung tu..haha
dyyan versi gilr dah tu...


mmg feberet ikan keli..tp x reti nk msak sendiri.. kna beli y dh siap msk je..

alhamdulillah..tahniah utk ank2..bgus htr kem mcm tu cuti2 sek ni.
terisi dgn perkara bfaedah

November 28, 2016 at 9:32 AM

oh dayyan belajar CIC, CIC bagus adik mila salah seorang HOC branch pandan. bijak-bijak studentnya.Tengok menu bento tu sedap-sedap semua.oke lapar nie...

November 28, 2016 at 1:34 PM

sedapnyer kalau pekena maggi sup tulang hujan2 ni.. nyamannnnn

November 29, 2016 at 4:51 PM

Bab sup tulang tu of coz best giler..bento miamija memang awesome..dayyan tetap comel..mentang2 dia sorang bujang kan..gang apaknya la tuh

December 4, 2016 at 11:05 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy