Thursday, November 10, 2016

birthday celebration for my miamija



Assalamualaikum semua!!!...


bulan november bulan besdei utk anak2 dare aku...mia 3 nov..si mija plak 26 nov...biasenyer kiteorg mmg sambut sekali jek....senang beli kek sebijik share berdua.... tahun ni kiteorg plan nak sambut kat hotel....pilih punye pilih, survey punye survey aku ajak laki aku dok hotel hatten..sebab tgk gambar n bace review org kate best...member baik pun baru balik dari sini kate best...teruja tgk gambar2 die terus kiteorg book...boleh guna gomen rate......so moh le kite pi melakauuuu ulau melengkau atas pagauuuu hehehehe....

*
*
*
*
*
*
*
V


org sibuk2 cuti deepavali ko pun sibuk sama nak bercuti...hahahaaha...mujur jalan tak jem ...maybe timing naik highway tu betul...selalunye kalo musim2 cuti ni nak pi melaka sesak weh....hotel hatten ni terletak di dataran pahlawan....aku dulu pernah kerja area sini...laki aku pun sebelum ni kerja area sini jugak...so mengimbau kenangan lama gituuuwwww zaman cintan cintun n baru2 kawin...auwwwww.....


ramai gile nak check in...tapi kami kene check in di tingkat 12 di premier lounge....vip laa sikit kononnye siap ade makan minum free....nak check in pun tak ramai kat atas nie...legaaaaaa...



bilik mmg ohsem giler, siap ade 2 tv lcd, area ruang tamu, ...boleh gune gomen rate...asalkan ko tunjuk pas keje ko hehehehe...nak tgk pic bilik leh tgk web hotel hatten nieh....aku mls nak snap2 plak ari tu....
*pic credit to google*



complimentary set...dpt buah dgn almond cookies...aku sorok almond cookies tu bedal sorang2 kahkahkah...buruk perangai...


tadaaaaaaaaaaaa...ni lah kek besdey anak dare tahun nie....tahun ni aku tempah rainbow cake...cute kan kek nie....suke tgk.... kat instagram aku ade aku promote akak yg buat kek nie...id ig akak ni 'sally rashid'....yg penting kek ni sedap dan harga pun berpatutan....mane nak dpt wey!


kek yg cute! abaikan tercalit atas tu... mase ni dah tiup lilin....kesan pacakan lilin sebenarnye tu...


suke miamija tgk kek dieorg tahun nieh....


tinggi kek ni..dgn toppernye lagi....mujur dari putrajaya sampai melaka dgn jayanye tanpa cacat cela dari kejadian asal ekekekeekekek


*video tiup lilin*


kek yg telah di potong....kek moist..tak manis sgt..mmg just nice...lepas ni siap laa ape2 hal aku book kek ngan akak ni jek.... so far dah 2 bijik kek aku order ngan akak nieh....


aisssshh teliur balik tgk pic kek nieh....kikikiki


yg penting akak ni tak kedekut....die tau dueorg yg nak potong kek, 2 pisau die bagi....


dok pening nak bagi adiah ape...sudahnye buat konsep suprise box...letak le mcm2 dlm tu....mengikut minat dieorg...

muke terkejut dpt swimming suit baru....komik peberet dieorg...ngan adiah2 lain..


saje aku beli kotak besar sbb kotak tu nak isi mainan dayyan yg bersepah kat umah tu hahahahaaha


dayyan tukang sebok jugak walo bukan besdei die hahaahah



kiteorg tapau nasi beriani gam, kat mane ntah laki aku beli die kate tu port die mkn mase zaman2 jadi lawyer kat melaka dulu....lepas mkn terus siap2 pi lawat pool....tgk muke si dayyan..excited le tuh...


pool die laa buat aku tergoda nak stay hotel nieh.... pic credit to google..

kejap jek view lenggang mcm nie....lepas tu ramai hah kat pool....tapi pool die best...konsep infinity pool...



aucak!


lazy chair kat pool tu buat syiok....


posing lagi...


posing lagi dan lagi sebelum simpan phone n join budak2 ni splash2....


ni pool area dewasa...kanak2 punye belah sane sikit...aku lupe nak snap....


mmg sakan budak2 nie main air...dari 4.30 sampai ke pukul 8mlm hah.....pool ni waktu mlm pun lawo...


in between main air tu, badan dah sejuk2...kiteorg lagi pi sauna room...steam room pun ade...


mia jek sanggup teman aku....keluar dari sauna muke masing2 mcm udang kene bakar hahaahahaha


sambung main air balik sampai pukul 8 hah....sakan korang!


mlm aktiviti bebas....keluar pi makan ....pastu lepak2 bilik..nak jalan kat luar mls sebab ujan plus jem terukkkk ...



x caye?..hah tgk gambar nieh....kereta penohhh...kereta nak ke area jonker walk mmg byk hah....


sarapan kat hatten not bad tapi tak memenui piawai aku sgt tapi rezeki jgn di tolak..kite bedal sampai kenyang... suke sebab ade yogurt sedap...


si dayyan kaco apaknye amik mknn...


die tgh ngoder nak yogurt tuh....


mkn kenyang2 sampai sengkak kang nak turun pi swimming pool lagi....


muke tak mandi lagi akaakakakaak


yg pasti teh tarik kat sini kaw2...mmg lazat....


lepas bekpes, budak2 main air lagi...sampai pukul 11...aku dah tak turun dah..sejuk kot...tak gamak aku...kul 12 kiteorg checkout...tapau keria antarabangsa hj halil tuh.....nanti aku story dlm entry lain....
balik putrajaya dgn smoothnye...sampai umah dlm pukul 3gitu.....xoxo!



**riang hati dlm bilik menggosok baju dah ade ekon....walo pun gune iron philips steam tu tetap bepeluh weh tiak ..ye laa bilik tu kipas tak rase sgt...dah pasang ekon pasni silap2 leh tetdo sambil gosok baju kakaakaka





34 celoteh sahabat

Wah menarik tu, boleh cuba pergi lepas ni, in sya allah. Konsep hadiah surprise box tu macam menarik sebab bday anak kita next wk..Boleh tiru idea lieya ni hehe..Happy Birthday untuk Mia dan Mija..

November 10, 2016 at 9:14 AM

Assalamua'laikum.. Hi kak! Seronok tengok anak2 mandi pool.. Dapat hadiah. Pool hotel ni nampak luas.

Hadiah akak letak satu kotak ya. Macam mana Mia dan Mija nak tahu tu hadiah mereka..?

November 10, 2016 at 9:25 AM

berkenan sangat dengan pool dia. syoknya ada lazy chair tu. Tapi kalau pool penuh, konsep berebut la ye

Tak pernah lagi stay sana. selalu Mahkota je

November 10, 2016 at 9:33 AM

macam best je hotel ni.. pool dia pun besar dan best sgt tu.. btw, happy birthday mia & mija :)

November 10, 2016 at 9:34 AM

aritu ada riki2 hotel hatten ni jugak. last2 papazakwan soh book hotel the pines. saje, reward zakwan n nayli sbb dpt good result masa exam aritu. in shaa Allah awal bulan depan peginya. pas merasa the pines, nak try hatten plak la. cambest jek :)

November 10, 2016 at 9:41 AM

Cantiknyaaa kek tu. Seronok lah dapat main air puas puas. Hehehe :D

November 10, 2016 at 9:59 AM

hatten ni selalu penuh .... banyak kali dah try book tapi tak pernah ada luck nk try

November 10, 2016 at 10:07 AM

hadiah box tu idea yg bagus, boleh tiru utk suprise tuk anak..hihii
senang tak pening fikir nak bagi pe kan..

November 10, 2016 at 10:17 AM

hepy birthday miamija ;)

November 10, 2016 at 10:33 AM

haritu pun akak dapat almond cookies ni. sedapkan.. sebab dapat 1, akak pun makan nyorok2 hahaha

bagusnya ha, siap dapat candle love lagi. 2 plak tu. mmg baik kakak kek ni kan.. dah la keknya cantik. tak sesia order dengan dia..

November 10, 2016 at 10:49 AM

Dulu ms nk g melaka mengejut teringin nak stay sini..tp dh licin..fully booked..dudukla hotel bayu beach..okla..kolam dia ada taman tema..tp bilik biasa je...mahal..sbb last mins book...lps ni blhla try hatten ni dr review lieya mcm best..berkenan kolam infiniti dia tu

November 10, 2016 at 11:11 AM

happy birthday mia dan mija, memang nampak sedap rainbow cake tu colourfull.

November 10, 2016 at 11:15 AM

Dulu ms nk g melaka mengejut teringin nak stay sini..tp dh licin..fully booked..dudukla hotel bayu beach..okla..kolam dia ada taman tema..tp bilik biasa je...mahal..sbb last mins book...lps ni blhla try hatten ni dr review lieya mcm best..berkenan kolam infiniti dia tu

November 10, 2016 at 11:18 AM

Dulu ms nk g melaka mengejut teringin nak stay sini..tp dh licin..fully booked..dudukla hotel bayu beach..okla..kolam dia ada taman tema..tp bilik biasa je...mahal..sbb last mins book...lps ni blhla try hatten ni dr review lieya mcm best..berkenan kolam infiniti dia tu

November 10, 2016 at 11:18 AM

happy busday mia mija..sronok la celebrates kt otel sambil jjcm ,mandi pool...ada tgk gk hotel ni sbb kalo outstion panel hotel company mahkota hotel blkng je ngan hatten hotel ni

November 10, 2016 at 11:22 AM

walaupun sambut ber5 je tp mmg seronok lah 2 beradik tuh, mmg cun lah hotel tuh beb.,.
dia punya swiming pool pun cun...

kek tu ya Allah menggodanya wei, dhla aku dh rasa lapo baca time tgri gini

November 10, 2016 at 11:48 AM

happy birthday mia & mija..

e'in tak penah lg stay kat hotel nie sbb asal nak book je takde kosong.. sadis!

November 10, 2016 at 11:49 AM

hotel tu pun nampak exclusive sangat.. mesti mahal kan..
Cantik kek dorang tu. masa lieya pos gambar kek kat fb aritu.. akak dok tertanya2 apa motif sambut besday dekat hospital tu? hahahha... pastu dok tenung2 lama2 baru perasan tu signboard hospital kat luar...kihkihkih

November 10, 2016 at 12:28 PM

Happy birthday miamija...
aunty nieyl doakan semoga kalian berdua menjadi anak yang solehah didunia dan di akhirat...Amin...

* tadi pagi nieyl nampak abg akk,mase sesi pendaftaran perhimpunan..hihihi..

November 10, 2016 at 12:37 PM

Kek sebiji besar gitu makan ber5 boleh habis ke?
Menarik design kek utk bebudak memang sukalah mereka berdua.

November 10, 2016 at 1:31 PM

semuanya cantik2
bilik cantik
pool besor
kek cantik
baju swim tu pun cantik
mana beli baju swim tu lieya?

November 10, 2016 at 4:31 PM

Sedapnya kek ank2 dare tu...senangkn Lieya sambut sekali
Mcm kak Nur dgn Aeish..bln yg sama..hr aja lain
Hepi besday Mia..Mija

November 11, 2016 at 2:42 AM

Happy bestday Mia Mijaa..! meriah meriah meriahhh!!! cantek pool dia memang.. siap ada kerusi lepak dalam air tu tak yah la posing or buat gaya acah2 berenang dalam air kan nak berendam kekekekeke.

Apapun semoga Mia dan Mija terus suksess dalam segala bidang yg diceburii.. menjadi permata dan penyejuk ibu ayahhhhh.. aminnnnn

p/s: mmg ngelat omak eh awal2 sembunyi cekelat pulun sorangg ahahahhaaha

November 11, 2016 at 9:30 AM

so kalo nk dpt gomen rate xleh book online ke?

November 11, 2016 at 10:42 AM

best jugak hotel nie..tapi melaka mmg terkenal dgn jammednya..lazy chair tu memang menarik laaa...pool pun best.. nmpak bersih jerkk...bekpas nampak ok laa apa pun mmg enjoy sgt kan splash2...

November 11, 2016 at 3:37 PM

Lambat pulak aunty wish. Haiishhh.. Happy besday gurls! senang kan sambut sekaligus. Tak yah fenin2 pikir dah. Hehehe...cantik hotel tuh Lieya. Hospitality pun mantap.

November 15, 2016 at 7:09 AM

Best lah Lieya Kolam dia tu..
Macam nak terjah jugak lah..
Sian kat anak tahun ni tak jalan mana..
Sebab kakak sibuk UPSR kan..
Ni tunggu keluar result 17 Nov 2016..
Kita terjah melaka lah pulak..

November 15, 2016 at 2:15 PM

Happy belated birthday ya
Wah kelas lah siap boleh mandi manda lagi

November 15, 2016 at 2:19 PM

wahhh.. best2 miamija dpt potong kek comel kt hotel... pool kemain besar...mandi2 sepuas2nya...haha

November 15, 2016 at 4:30 PM

Cantiknya kek tu....happy belated birthday to yr daughters..

November 16, 2016 at 4:30 PM

Hepy Bezday Mia Mija....moga makbul doa mama untuk korang berdua.
Bestnya Lieya sambut besday kat hotel.

Ha alah mcm best jer swimming pool dia. Boleh santai santai lagi ek.

Kek cantik pulak tu....Tak makan kat Umbai ke Lieya?

November 17, 2016 at 4:51 PM

hepi belated besday mia mija..lama tak jengah cni..nak khatam ko punya entri korea plak ni lieya.. tungguuuuuuu..

November 19, 2016 at 10:39 AM

Happy belated birthday Mia & Mija. Lepak kat Melaka ya. Baru tahu pasal hotel ni. Wah, boleh try nanti kalau ada hajat nak ke Melaka.

Cantiklah rainbow cake depa berdua ni. Surprise box tu pun not so bad idea. Senangkan main campak apa nak dalam tu. Nasib baiklah Dayyan tak ngomel banyak. Ke dalam surprise box tu ada juga hadiah untuk dia sekali walaupun birthday dah lama berlalu? Hahaha!

November 24, 2016 at 2:58 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy