Monday, October 21, 2019

~Because i have a brother, I always have a friend~




Assalamualaikum!!


dok tgh delete2 gambar nak clearkan memory phone ni, eh pic eijaz dgn dayyan byk le plak ....meh le kasi tepek dlm blog hihihi....maka, marilah mendengar lieyalatif berceloteh pasal dayyan n eijaz....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

mase peknen eijaz...dayyan darjah 1....gap jauh tuuu...ingat dieorg nanti takleh jadi kamceng sbb gap tu jauh sgt kan....tak mcm mia ngan jaja...gap setahun so semua bende same2 buat, baju same, mainan kene same...kene nyah tdo bilik sendiri pun same2 sbb dah ade geng kan hahahaahah.... tapi dayyan dgn eijaz gap jauh... dayyan pun sebok dgn gajet die dan kdg2 je rajin layan adik...mase tu aku dah melahar laaa suh main ngan adik hahahaah..beza dgn kakak mia n kakak jaja dieorg mmg rajin layan main, suap makan n jaga eijaz....berkelek ajeeee eijaz tu dgn kakak2nye kalo kat rumah....tapiiiiiii...end up eijaz ape2 hal tetap cari dayyan walo pun abang die jarang layan die sgt.... kat rumah tu, dgn dayyan je eijaz senang tegelak2 ...buat lawak bodo sikit je pun dah gelak hahahaha...


mentang2 kecik tak tau ape kan..redhooo je laa kene buli dgn abg, tawaduk je suap abg susu die...abg plak kemain syok layan game sambil adik jadi dayang suapkan susu botol....si abg dah tua bangka pun suke ngecek susu adik......Ggggggrrrr geram je aku....saje nak lepas gian die isap botol leee tu....sedangkan boleh jeee bancuhkan susu dlm cawan kalo nak sgt minum kan ...


ni pic lame ni ..mase ni eijaz lum setahun lagi nie.... sebok ngecek abg ais krim dgn coklat weehhhh!! hahaahah kecik2 dah minum manis...gasak lee koooo...

 ni plak mase buat gambar visa bulan julai lepas ...mase ni salah timing ...sampai kedai gambar waktu tido eijaz...die cranky sikit...jenuh kakak2 dgn aku sekali jadi badut kat belakang kamera agah2 nak bagi die senyum.... last2 panggil dayyan...dayyan sengih jeee sambil ckp aucak....terus die menyengih ....cehhhh! penat mama ngan kakak2 ko tau tak!!..hasil gambar serius comel sgt...in sha Allah nanti aku tunjuk bile buat entry pasal trip kami sekeluarga nanti....


marah sebab abg kuda lagi besar hahaahah


pantang tgk abg bace komik mesti dtg kacau....selak2 mcm dah tau bace jeee...tapi yg bagusnye eijaz tak koyakkan buku2...



ni plak penempatan setinggan dlm bilik mama & papa....adoiiii semak suasana aje korang ni hahaahahah...tgu nanti dah besar sikit eijaz tu mmg daku nyah korang ke bilik sendiri hahaahahaha....

mandi mmg same2 dlm bathtup... rajin nau nak gosokkan gigi abg hahaha



 ni plak pic minggu lepas...skrang eijaz suke main ball ngan lori tau.... kalo main ball tu mmg sah2 le ball selalu masuk bawah katil abg die...si abg mcm biase mmg tukang kutip bola kat bawah katil...ehhhh si eijaz sebok same tiru ape abg die  buat hahaahha..meniarap same intai bola hahaahah
 only siblings know our personal stories...best relationship is of brother and sister...
they play, fight, dance, share and eat together..esok2 dah besar, korang bace blog mama n jumpe entry ni mesti korang tersenyum tergelak sendiri....ermmm..childhood memories...




**huntonggg baby2 malaysia dpt subsidi vaksin pneumococcal nanti...aku dulu abis nak dekat 900++ gak utk 3 dose eijaz tu....





7 celoteh sahabat

eijaz nk ngan abg juga ye...ye la sama geng kn..dayyan jgn buli adik plak hehe

October 21, 2019 at 9:20 AM

bia ingat vaksin tu teringat anak akwan fie.. duk icu skrg. kena penumonial.. tgh nazak..sama2la kita doa semoga diberi kesembuhan..

October 21, 2019 at 11:56 AM

seronok nya dia, si abang pun rajin melayan... takde lah dayyan dok ngusik kakak-kakaknya dah ada adik lelaki yang boleh jadi geng main

October 21, 2019 at 3:19 PM

Seronok baca Kisah Eijaz ngan Dayyan😍😍

October 22, 2019 at 11:42 PM

I’m happy I found this weblog, I couldnt uncover any data on this topic matter prior to. Enjoy the power to create and control people in a virtual world where there are no rules with sims 4 news– On Xbox One, PS4 and PC.

October 23, 2019 at 7:13 PM

bujang kat rumah ammi beza 4 tahun je..tp manjang jelah bergaduh. si abang x reti langsung nak tolak ansur dengan adik

October 24, 2019 at 10:16 AM

siblings bonding memang kuat dan rapat. Bak kata pepatah"air dicincang tak kan putus". :)

October 24, 2019 at 11:39 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy