Thursday, November 13, 2014

convocation papa MiaMijaDayyan 3/11/2014


haluw! haluw! hope semua ceria arini yeak....

 alhamdulillah...dah nak abis sesi sekolah tahun nie... awal2 aku dah cuti bento heheheeheh... keputusan pekse budak2 pun dah keluar... mia alhamdulillah kekalkan prestasi, kene laa belanja adiah nampaknyer...si mija plak masih main2 lagi, bile laa nak tgk keputusan peksa die semua A...takpe laa tak mo push die, cume kiteorg kene tingkatkan lagi ulangkaji utk die nampaknyer...ckp pasal keputusan peksa, mgu lepas papa budak2 ni konvo kat upm...hepi sgt tgk org tersayang berjaya....  so arini aku nak share kisah konvo papa miamijadayyan....

*
*
*
*
*
*
*
*
V


ekceli papa budak2 ni sambung master dalam HRD kat upm... gigihkan laki aku nak lagi sambung belajar, kalo aku mmg dah takleh dah, otak tepu berkarat hahahaah...lagipun laki aku dpt offer HLP, rugi la kan kalo tak grab belajar free nieh....tahniah la buat en laki sebab kuat semangat nak study lagi....in sha Allah hope ade peluang utk sambung ke PHD plak satu hari nanti...



sebelum tgk papa budak2 ni berjubah konvo, meh layan gambar anak2 aku amik berkat berjubah konvo hahahahaha....



dayyan tersengih2 dpt pakai jubah konvo.... ni hari yg gi amik jubah konvo, kiteorg melaram dulu area upm sbb tau dah ari konvo nanti takdan punye nak posing2 gini....



nampak perempuan poyo kat situ kahkahkah



hari konvo yg sebenar pada 3 nov (isnin) betul2 jatuh kat hari jadi mia heheheheeh...aku amik halfday jek sebab laki aku kene sesi petang .... aku masuk dewan berdua dengan mak mertua aku...bapak mertua aku tak kuat dah so stay kat umah ajek, stenbai abis jek sesi konvo nanti ke studio tuk amik gambar kat studio...budak2 ni pun dok umah jek ngan atuk dieorg...





sebelum masuk dewan bersiap dgn kawan2...bergambo dgn kawan2...



para graduan dah amik tempat... sangap gak tunggu abis sebab laki aku punye turn boleh dikatakan awal gak ....



yeay! tu laki den hahahaahah
mak mertua aku pelik je tgk menantu die ni dok ralit snap sane snap sini hehehehehe



tahniah abang! next time aim for phd plak key....amin...



takkan berjaya laki aku tanpa doa dan kata2 azimat dari mak kandung sendiri....terima kasih jugak utk mak mertua aku yg tak putus2 doakan kejayaan anak2... mak mertua aku ni rajin puasa, mengaji kalo anak2 ade exam hari tu....aku pun nak contohi mak mertua aku, bile anak exam, kite puasa sambil doa tak putus....



antara classmate laki aku....ade laa sorang dua yg aku kenal...



tahniah semua! moga terus sukses dlm kerjaya dan terus berjaya....




malam tu kiteorg buat photoshoot studio.... buat kat serdang jugak...



lagi sebulan gambar studio siap...amik pakej rm140 yg 3 gambar tu.... ni pic aku curi2 snap mase cameraman snap heheheehehe



moga anak2 mama ikut jejak langkah papa satu hari nanti...amin yarabbalalamin...

bunga due jambak tu satu aku beli, satu mak mertua aku beli.... sudahnye jadi hakmilik miamija...dah selamat aku keringkan pun.... hope ade rezeki tgk laki aku berjubah phd plak nanti....amin....




** cuti sekolah dah tak lame lagi...plan2 usya2 kat mane nak bawak budak2 ni gi bercuti...nampaknye gi cuti free laa kalini sebab berderet2 en laki kene gi kursus/bengkel/mesyuarat hahahahaah....i ngekor yek pa hahahaah






47 celoteh sahabat

anak2 pn nk posing ngan jubah konvo tu...tahniah utk husband lieya....wah sronok la cuti2 free tumpang en suami ada kursus,mestuarat smua tu kn

November 13, 2014 at 9:05 AM

Tahniah... lieya bila plak nak master ni.. hehehe

November 13, 2014 at 9:12 AM

Congratulations and also thank you for sharing tips about doas and puasas all that.

Happy tengok orang melayu berjaya

November 13, 2014 at 9:19 AM

alhamdulillah, tahniah shah .. semoga dapat meneruskan pengajian dlm phd pula nanti.. syabas lieya sebab banyak bg dorongan pada shah untuk terus maju . semoga suami2 kita terus berjaya dalam hidup dan kerjaya mereka

oo lieya amik gambar malam tu yer. akak amik gambar kat situ gak.. dah la ramai orang.. kitaorang tak amikg ambar kat kedai studio luar, hanya kat dalam UTM tu gak sebab abg din nak terus pulangkan baju konvo. maklumlah kami ni jauh.. takkan nak pulangkan jubah tu esoknya.. sebab ahad tu dah nak balik KL..

November 13, 2014 at 9:23 AM

tahniah..boleh jadi sbg dorongan utk anak2 tu :-)

November 13, 2014 at 9:27 AM

tahniah pada husband sis... insyaallah ada rezeki tue dpt smbung phd....
sis mai bercuti kt kedah nie

November 13, 2014 at 9:28 AM

tahniah buat husband lieya...

akupun tak sbr tunggu husband habis bljr..In sha Allah next year dah boleh konco...hehe

November 13, 2014 at 9:49 AM

wah..tahniah..En.shah...
masih belum berpeluang berjumpa ngannya walaupun 1 jabatan..len bahagia..hihi...
hamboi...awal shari bergambor yea..ok ler tuh..klu tak,payah time konvo nak gedik2 amek gambar kan..
nieyl sblm nie g konvo uitm pun gitu jugak...nak amek gambar kakak..muka org len lak masuk..hahaha...
happy belated besday mia...aunt doakan semoga mia berjaya dunia dan akhirat ok..
ala..tomey nyer la si dayyan nie...

November 13, 2014 at 9:51 AM

tahniah untuk suami lieya..
lelaki ni rasanya lebih mudah fokus bila smabung belajo kan lieya berbanding kita orang perempuan..
lieya tak mo sambung belajar jugak ke??

hubs lieya ambik bidang apa bt master?

November 13, 2014 at 9:53 AM

Tahniah..alhamdulillah..semoga dipermudahkan dan murah rezeki untuk sambung ke phd pulak..InsyaAllah...
Btw, happy belated birthday buat mia.....semoga Allah memberkati Lieya sekeluarga ... :)

November 13, 2014 at 9:54 AM

tahniah papa miamijadayyan..bestnya dapat master dah..
lieya sama jer ngan zee..malas dah nak sambung belajar..pening kepala otak ni haa..
cuti2 kemana plak kali ni cik lieya oiii??

November 13, 2014 at 9:58 AM

Tahniah untuk suami Lieya...dan tahniah utk Lieya juga kerana sudh tentu Lieya pun byk bkongsi sush senang dgn suami hgga mncapai kejayaan ini

November 13, 2014 at 10:13 AM

congrate to husban lieya and co.
semoga bertambah success lagi ')

November 13, 2014 at 10:37 AM

taniah en. shah n utk ko jgk... best je tgk en. shah konvo..

November 13, 2014 at 11:03 AM

Tahniah..tahniah

November 13, 2014 at 11:14 AM

Tahniah buat suami Lieya, dah selamat ada master.. pas ni PHD ek, InshaAllah...

November 13, 2014 at 11:31 AM

Tahniah buat en Mohd Shah moga jadi pemangkin kepada anak-anak dan keluarga yg lain
Lieya tak ada keinginan nak sambung juga ke?
Tak apa anak-anak akan teruskan legasinya.. jgn takut mereka pun boleh.

November 13, 2014 at 11:49 AM

congrats utk laki ko beb.... pasni aim utk dpt doctor lak ek...biarpun bkn doc perubatan.

seronok 3 beradik tu aku nengok... insyallah ngikut lah tu jjk langkah papa nyer bile beso nnti

November 13, 2014 at 11:55 AM

tahniah utk papa miamijadayyan......
untung dpt HLP...rezeki tu..rugi tak amik peluang kalo dah diberikan..

November 13, 2014 at 12:04 PM

tahniah utk suami akk best nya dh ada master sat gi phd plak ek...

November 13, 2014 at 12:24 PM

tahniah encik suami lieya... saya pun dah tepu berkarat karat dah.. tak sanggup nak menyambung.. hahaha..

yang syoknya miya mija ngan dayyan la..tak payah susah payah buat assignment.. dah boleh pakai baju konvo.. hihihi

November 13, 2014 at 12:58 PM

Assalamualaykum dan salam ukhwah dari puan eeiyss

done following u dear (^___^) , duk kat nomber 631 in syaa Allah

November 13, 2014 at 1:25 PM

Tahniah.. moga terus maju ke hadapan.. ;)

November 13, 2014 at 1:38 PM

tahniah utk en laki ko lieya
alhamdulillah tamat akhirnya
moga ada rezeki sambung phd
org lelaki ni nak nyambung blaja senang sket
kita ni payah betul ngan komitmen macam2
dah anak2 lak fesyen kepit ngan kita bagai

tapi kan classmate dia ramai pompuan
rajin2 kan derang nih

amboi sorang pompuan yang posing pakai jubah tu mmg poyo la wei wkakakakakakakkaa

November 13, 2014 at 1:54 PM

Salam Lieya..
Sampaikan salam tahniah buat suami Lieya.
Tumpang bangga jugak bila tengok suami Lieya sarung jubah konvo tuh.
bukan senang nak habeskan study dalam status seorang suami dan papa nih kan~
kalo Zura, memang x de lah kot. bak kata Lieya.. otak dah karat. hahahaha
Moga boleh sambung PHD pulak lepas nih.
isteri dan anak2 tersayang sentiasa bagi sokongan kan Lieya?

Motivasi sebenarnya bagi anak2 sarung jubah papa dorang tuh.
bagi semangat kat dorang agar dapat sarung jugak suatu hari nanti kan!
kita sebagai mamapapa nih sentiasa doakan yang baik2 jer untuk anak2 kita kan Lieya.

Eh.. Lieya kan tu??
memula tengok, ingat kan Mia.
x kan lah mia kot.. pakai tudung.
lepas telek betol2.. baru cam Lieya.. hahahahaha
gojes sangat.. sampai x boleh nak cam dah.. hahaha

nanti tempek yer hasil gambar dari potosut tu eh.
mesti gambar cantek2.
kemain sonok anak2 posing. hehehe

November 13, 2014 at 2:07 PM

datang melawat ;)

November 13, 2014 at 2:26 PM

Tahniah buat suami awak..
Moga boleh sambung ke peringkat PhD pula nanti..

Mak mertua awak tahu tak awak blogger? Kalau dia tahu, mesti dia tak pelik tgk awak ambik gambar sana sini..hahaha

November 13, 2014 at 5:09 PM

tahniah untuk suami lieya yang masih lagi bersemangat untuk belajar
kalau saya ni pun otak tepu dah wei!
tak sanggup rasanya nak harungi benda yang sama berulang lagi =)
insya ALLAH besok mia mija dengan dayyan akan ikuti jejak langkah mama dengan papa diorang

November 13, 2014 at 6:09 PM

Tahniah untuk suami Lieya.. Moga terus success di masa akan datang..
Wah kan main posing2 yer ngan jubah.. Moga anak2 juga ikut langkah papanya yer.. Insyallah.. Ammiiinn

November 13, 2014 at 6:15 PM

Tahniah atas kejayaan suami Lieya... Seronok tgk muka berseri-seri dapat pakai jubah konvo.. Doakan tahun depan saya pula dapat posing dgn jubah konvo.... Insya Allah :)

Anak-anak pun happy jer meraikan kejayaan papa... nasib baik Dayyan tak pandang munge... kalau tak, kena lah beli lagi seketul utk Dayyan... hahaha

Lepas ni boleh aim for PhD pulak..... Mana tahu dapat offer oversea pulak kan Lieya? Amin amin amin... semoga dipermudahkan :)

November 13, 2014 at 7:44 PM

alhamdulillah..congrats buat husb lieya...
insyallah..ade rezeki samb ke peringkat lagi tinggi..usia bukanlah phalang.tgk..pejam celik..dah selamat pon... sekejap je kan... insyallah..moga miamijadayyan akan mewarisi papa dia nanti.. insyallah..

lieya..klo nk bercuti jgn dtg la belah pata timur bulan 12 ni.. takut buatnya banjir.. kan terkandas.. tp semua tu kuasa tuhan..kat mana-mana pon leh bnjir besar gak kan

November 13, 2014 at 10:34 PM

wah.syoknya kak.
tahniah buat suami akak
smga berjaya utk ke peringkat seterusnya pulak.aamiin
nak juga la contohi mak mertua akak tu.

psstt: akak, maap ye bru berkesempatan singgah sini bls jejak.. huhu

November 13, 2014 at 10:57 PM

Salam kenal lieya...sy mmg silent reader blog nih. Nak tanya, bleh x lieya share mcm mana lieya manage masa, boleh masak hari2 , plus msk pagi2 utk bento mia mija lg. Pukul brapa lieya tido n bangun? Kagum sgt nih. Ada mkn apa2 supliment x? Xpenah sterss kat tmpat keje ke, sy kdang2 stress, time bnyk keje la. Tolng...nak tau. Nak inspirasi....tq

November 14, 2014 at 12:57 AM

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

November 14, 2014 at 6:52 PM

tahniah papa miamijadayyan..bukan senang nak sambung belajar bila otak dh berkarat ni..semangat kena kuat..yg penting dah konvodh berjaya genggam master..tahniah sekali lagi..

kemain lagi mama ngan anak2 yang over..hehe

November 14, 2014 at 9:53 PM

Tahniah untuk husband Lieya...InsyaAllah panjang umur sampailah buat phd pulak...

November 15, 2014 at 12:37 PM

Tahniah buat husband lieya.. anak2 ambik berkat yer..moga2 boleh jadi mcm papa jugak..

November 16, 2014 at 8:03 AM

Tahniah papa MMD.. Disebalik kejayaan suami tentulah adanya sokongan lieya yang tidak berbelah bagi. Tahniah kat lieya jg.

November 16, 2014 at 11:01 AM

Tahniah papa miamijadayyan!!
Alhamdulillah. .
Moga rezeki utk ke destinasi seterusnya.
Kami tumpang hepi dengan kejayaan lieyalatif&co ye..

=________=

November 16, 2014 at 12:42 PM

Lama tak jenguk sini. Alhamdulillah dah selamat berkonvo papa MijaMiaDayyan ya. Alhamdulillah berkat kerja gigih dan sokongan keluarga, kejayaan akhirnya. Anak2 pun pasti ada semangat nak belajar bersungguh-sungguh macam papa diorang tu..

Suka saya baca pasal MIL lieya ni. Nk contohi jugala amalan puasa di hari anak2 menduduki exam ni..

November 17, 2014 at 8:59 AM

tahniah buat suami lieya..

rajin dia study :)..aku pun mcm ko..otak dah tepu, mkn semut byk, mmg lupa segalanya hhhaaaaaaaa

mudah2an miamija dan dayyan ikut jejak papa dgn mama ye :)..amin

November 17, 2014 at 10:53 AM

tahniah tahniah tahniah untuk tuan blog seisi keluarga... semoga masa depan akan lebih cerah dan berjaya lagi...

November 17, 2014 at 9:05 PM

Tahniah buat asben akak.. salute la study, bukan semua mampu..

Myra PJJ masa Degree baru2 ni pun dah rasa alahai stress..hehee

November 18, 2014 at 1:46 PM

Congrats buat suami Lieya. Memang tabahlah. Orang perempuan ni kalau tak sungguh memang payah nak sambung belajar. Akak pun sama juga macam Lieya dah pencen bab-bab belajar kat menara gading ni. Menara condong kat rumah pun tak terjaga ^_^

Sekarang ni kalau nampak orang snap foto sana sini sinun dah tak pelik lagi. Kalau dulu nak je kata gila ke apa budak nih. Hahaha....

So cuti sekolah ni jauhlah 'merantau' ikut suami ya, Lieya. Mesti banyak cerita nak dikongsi dalam blog :D

November 18, 2014 at 3:01 PM

tahniah papa miamija...

November 18, 2014 at 4:08 PM

Tahnih yer En Suami kepada Lieya Latif..... Bukan mudah woo nak belajar sambil bekerja sambil dah berkeluarga ....ikutkan malas yek Lieya....

Di belakang kejayaan suami kan ada seorang wanita yg bernama isteri selain seorang ibu yg makbul doanya....
Moga kejayaan suami akan jadi contoh pada anak anak....
Tahniah jugak buat anak dara awak yg dpt naik pentas. Anak dara kat sini tah bila nak sedaonya huhu

November 19, 2014 at 7:13 AM

tahniah buat papa mia,mija dan dayyan ... moga jadi inspirasi anak² kit² ni dah berkarat doakan dia org je lah yer dak...

November 24, 2014 at 2:53 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy