Thursday, November 20, 2014

thursday - random photos


salam khamis semuaaaaa...khamis terakhir sebelum cuti sekolah...yeay!!! pasni leh laaa kuar rumah lambat sikit pagi2 hik hik hik...jalan pun clear jek tak byk keter kan (byk bunyi plak, dah le ko keje putrajaya tinggal pun kat putrajaya hahaahahah)....jom layan pic yg ade untuk entry random photos arinie.... chill!!~


*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • dayyan ni kalo aku suruh menulis mmg okey, cube suruh mengaler...leh sakit jantung aku tgk hasil kaler die...setompok..setompok...nampak malasnye kat situ hahahahaha ..tapi ni pic dulu2...skrang dah boleh mengaler semenggah sikit org kate.... dah leh la kaler tak keluar garisan lukisan tuh....



  •  bento riang ria anak2.... byk lagi pic bento yg aku tak publishkan so kalo ade dlm entry random photos nanti takyah le rase pelik sgt ye hihihi.... utk pagi aku masakkan garlic bread buat sandwich cheese...utk lunch nasi putih + ayam paprik + telur dadar ...utk kudap2 sekolah kafa keropok kaler2....





  • situasi yg biase kalo balik kampung...atuk ajak jalan2 naik kereta tak mo, semua nak naik motor... gigil2 atuk kawal motor bawak cucu2 hahaahahah.... almaklumlah jakun apaknye tak de motor hahaahahaah
 


  •  pizza jam-packed yg baru tu.... i dah try uollsssss.....yummy lazaaaattttt.....


  •  lunch sabtu lepas... selalu weekend aku tak masak tp sabtu lepas malas tul nak keluar so masak gak le menu cincai bancai.... cencaru gemok2 bakar cecah kicap perah asam limau cili api + sardin cili api + buncis goreng + sup telur suhun ngan fucuk....

  •  punca2 hujan selalu turun skrang ni hahaahahaha..... bagi can dah abis exam nak melalak berkaraoke.....sori le jiran kalo terganggugugat dgn suara2 sumbang kahkahkah...dok melalak kat hall atas tapi dengar gak dari luar haahahahahaah


 
  •  bento riang ria lagi....utk pagi spegeti goreng + nugget...utk lunch plak nasi putih + ikan sambal manis + sup mee suah ngan telur....utk kudap2 kafa sardin roll frozen.....ade org tanye rajin aku masak pagi2...alaaa rajin sebab kang aku balik keje takyah masak dah..tinggal perangat je tuk dinner....lg pun mia selalu komplen tak tau nak beli ape kat sekolah, balik2 bende same tu aku masakkan jugak.....

  •  aku sayang kebaya aku nie...tapi aku pakai bile bulan puase jek ...jgn tanye kenape haahahahaahaha...kalo bulan bukan puase takut butang tertetas haahahaahahah tak konpiden dah wey nak pakai kebaya2 nieh....



  • pernah makan tapai ubi dengan fresh milk?...sejuk2.... perghhhhhh...nyaman tekak wey...kalo ade aiskrim vanilla pun lagi syiok!!...aku penah makan tapai ubi di buat jemput2 ngan kek....serius sedap!

abis dohhhhhhhhhhhhhhhh...... hepi weekend uolls .... weekend ni nak bawak budak2 tgk citer big hero 6.... ade gak citer sesuai tuk budak2 keluar time2 cuti sekolah nieh.....leh le bawak....yihaaah!!





**menanti dan terus menanti...bile note 4 gold nak keluar...sori apple terpakse berpaling tadah kali nieh...dah  4 tahun aku gune ip4s, dpt tau ip6 nak keluar gigih aku kumpul duit tapi sayang betul harga ip6 tak berbaloi dgn spec die... note 4 punye spec gile2 ohsem...patut ramai bagi review note 4 lagi bagus dari ip6..fizikal note 4 pun lagi xklusif.....puas aku 'study' kat google woo....





44 celoteh sahabat

akak nak sangat belajar dengan ko pasal bento nie...nanti akan ku wassap ko yer lieya latif...

November 20, 2014 at 9:07 AM

Cuti sekolah hujung tahun kalau anak-anak kakak memang dah tak belajar Lieya. Kakak biarkan mereka nak bergelumang dgn hp/tv/laptop/novel. Nanti dah sekolah memang tak ada masa kan.. Biarlah buat aktiviti mereka janji tak membahayakan..

November 20, 2014 at 9:22 AM

memang lawa la lieya note 4 tu kan..alahai..hahahah...

November 20, 2014 at 9:43 AM

hahahahaaa..paling menggoda tapai..
adoiii tak mampu ler nak pakai note 4..pakai yang murah2 jerk sudah..kahkahkah..
dorang sama jer ngan anak aku suka naik moto..kalo ada anak buah tinggal moto kat umah tu kang tak lepas la mulut memasing asyik dok bercerita..pantang dengar ayahnya nak kuar mesti nak ikut..tak dapat naik sentuh pon jadi doh..kadang ibu ni haa yang tension..agaknya nak kena carik gak sebijik..

November 20, 2014 at 10:11 AM

welcome to android world

wowowowowo tapai tu cam best je makan ngan susu segar
tak pernah lak try
tapi cam nampak lemak berkrim aje


kesian atuk
gigil2 bawak cucu naik motor hahahahah

November 20, 2014 at 10:38 AM

wah cepat betul ko ye kalo bab try makanan baru..hehe.. Aku baru hegeh2 nk mintak kat laki pizza tu..
zaman gonjeng2 dulu selalu gak karaoke kat rumah.tension jiran2 aku dgr agaknye..kehkehkeh
Weh aku ada kebaya yang sama mcm ko tp warna hijau.. Dah lama tak pakai atas sbb yang tak dpt dielakkan..wakakaka

November 20, 2014 at 10:41 AM

lya, macam dah nampak kurus ye..

November 20, 2014 at 10:41 AM

sama la baju kita.. hihih
tapi kita nya baju kurung
tapi kan
kain baju kurung tu dah tak brp nak muat dah
bila pakai mesti sanglut tang montot.. aiyakkk
tu masih belum ada usaha nak menguruskan diri

owh.. sedap ye mkn camtu
ena dah lama x makan tapai

November 20, 2014 at 10:56 AM

hujung2 tahun pun bento lieya masih meriah.... hahaaa....

alamak tgk tapai teringat tapai mak akak...huhuuu....

November 20, 2014 at 11:03 AM

as salam sis...
lamanyaaaaaa tak jengah sini...rinduuuuuuuuuuu wooooo....

dayyan pun dah besar dah....
ala boys sis...part kaler tu compom slow skit hehehehehehe

pizza baru lum try...harus cuba gak nie...

memang best kalo ada kampung and atuk layan naik motor gitu...
untungnya u & your kids sis...
me idok ler nak merasa gitu...tingin sangat...

ni nanti cuti skolah lagi sakan dorang leh karoks sis hehehehehe

November 20, 2014 at 11:04 AM

sedap menu kul brp lia masak2 ni rajinnya...

November 20, 2014 at 11:43 AM

Salam lia.. terima kasih sebab tnggalkan komen d entry Sireh Lovely Care, produk pencuci wanita turun temurun.. kalau lia berminat untuk tahu lbh lanjut nanti wasap lady ek.. harganya sgt murah .. thn sehingga dua bulan.. tuk bby pun sesuai disapu pada ruam2 gatal.. ni no lady... 0199005689.

November 20, 2014 at 12:17 PM

Seksinya Dayyan tengah belajar. Macam tu pun maknya boleh angin ke? Anak akak lagilah tak nak belajar, Lieya tapi tahu tadika mana dia nak pergi. Kalau tanya, pandai je kata nak gi Zon Aulad (Genius Aulad sebenarnya...) Eh, sekarang ni mana ada hujan? Berkat ketabahan jiran-jiran Lieya menahan telinga dengar anak jirannya berkaraokelah tu. Jangan disalahkan dia... Hahaha....

Ingatkan cuti sekolah ni nanti rindulah nak tengok bento budak-budak berdua ni. Rupanya banyak lagi koleksi bento yang belum keluar. Akak pun ada satu baju kebaya yang sayang sangat nak letgo tapi memang dah tak boleh pakai. Kalau akak pakai juga, belum masuk ke badan dah tetas! Yalah masa buat tu 10 tahun lepas, ada hati nak pakai sekarang. Macamlah berat tu maintained lagi kat 42kg. Kesian kadang-kadang akak tengok diri sendiri ^_^

November 20, 2014 at 12:30 PM

pic yg last tu palinnnn win! sedapppp nya tapaiiiii eh tapi tak penah makn lgi dgn fresh milk la...

November 20, 2014 at 1:01 PM

saya kureng sikit tapai.. tapi ikan cencaru gemok tu nampak menyelerakannn

November 20, 2014 at 1:22 PM

cun lieya..pakai kebaya....akak ni...kalau pakai..burukkk benarrr....hahahhaha
bagus lieya survey habis² quality dan specs. hp.....

November 20, 2014 at 1:29 PM

Hye kak lieya lambat terjah blog arini..hihi...
Baru balik pergi beli hadiah..
Patut la sejak2 nie hujan turun dengan tiba2..upernyer...itu punca nya...hihi..
wah!mesti seronok kan...sesekali balik kg...naik moto jenjalan pusing kg..suke2...
amboooiiii...bukan men lagi yea...gagah mengumpul duit nak beli hp baru..bagus2...
agak2 en.shah baca tak blog akak nie...hihi..hint la ckit kasi hadiah besday ke..anniversary ke..:P
Enjoy baca blog akk...

November 20, 2014 at 2:58 PM

Rajinnya masak bekal anak! Bagus2

November 20, 2014 at 3:07 PM

tapai iolls kalah..tapai fav eva....trus nak ajak laki cari tapai weekend ni..abis atkins :P

November 20, 2014 at 3:26 PM

Kebetulan ada beli tapai ubi.. nanti nak try lah.. ;)

November 20, 2014 at 3:57 PM

1- sedap sedap bento anak anak dare tu..2- memey suke kan atok bawak cucu cucu jejalan nek motor..kaw.kg lagi la seronok nyer 3-dayyan tu saje je kaler mcm tu..nak manja manja kan 4-sempat kot.posing dlm toilet..hihii 5-yg panjang tu kueh ape? sardin rool frozen elsa ker? hehhehehhee 6-..tapai tu..sgt menggiurkan okey...

November 20, 2014 at 4:11 PM

mmmm...bento memang syok ditengok hehehehehee:)
kecur tengok cencaru diselimut tueee hahahaaa
selamat bercuti kat miamija dan juga kat omaknyer sekali (cuti bento)
selalunya resepi yg simple lah yang paling sodappp

November 20, 2014 at 5:15 PM

Dulu adajugak makan tapai.. tapi sekarang nie dah kurang.. hampir macam tak suka pulak hahahaa :D
pssss rajin buat bekal untuk anak2.. alhamdulillah boleh diorang save duit belanja :D

November 20, 2014 at 6:05 PM

hi lieya..
cantiknya kebaya..sama padan dengan tuannya. awak mmg gorjes. bilalah nida nk kurus mcm lieya..semangat tak kuat..pantang nmpk food sedap2 mesti nak bedal..

bila tu nk beli gadget baru?

November 20, 2014 at 7:25 PM

rajinya masak... tapi bagus la... bekalkan ank2 mcm nie.. jimat la duit ckit.. bileh diorg menabung... xda la nk beli keropok2 ka coklat ka sgt masa kt sekolah... makan dri hasil air tgn ibu ja....

November 20, 2014 at 7:48 PM

Tapai pom lya x mkn...
Bru thu tapai pom blh mkn cam lieya ni..


Lya rsa nk tgk lg big hero6.. xpuas tgk.. citer dr awl hingga akhir mmg 5bintang la..

Nanti cnfirm tergelak besar tgk baymax.. n cnfrim ank2 lieya akn tru aksi baymax give me 5 dgn hiro disertai bunyi la laaa laaaaaa... ha ha..

27hb citer penguins of madagascar...

November 20, 2014 at 11:14 PM

dalam banyak pic bento menarik perhatian ku. sebut pasai ip6 ikut pilihan masing ada taste tersendiri. Hana ni serik dgn samsung pasai tak brape sat dah kuar baru. Setia dg ip lg pasai tak hang dan sgt security.

November 21, 2014 at 1:25 AM

Kak lieya....rajin sgt ni masak mcm3 menu...waaaa bangga sekejap tau baca...dayyan kaler setompok2 ek hehehehe lucu budak comey ni...lg syok atok layan naik motor ramai2...mmmg best la.

November 21, 2014 at 6:52 AM

nmpk mcm sedap plk makan tapai versi lieya....kalau kat kelantan, tapai ubi tu digoreng celup tepung mcm goreng pisang.

November 21, 2014 at 7:11 AM

dap nyer pizza tu...jom lunch jp lg kt mkn lg =p

November 21, 2014 at 7:20 AM

Sedapnya pizza tu.nak belajar buat pizza cantik dgn u.hehehe do drop by blog sue ye www.suerizal.com

November 21, 2014 at 8:01 AM

perkh geram nengok segala mcm makanan yg hada terutama tapai ubi itu... ohhh aku rindu...

November 21, 2014 at 9:34 AM

tapai ubi di buat jemput2 ngan kek.??

Oh cuba bayangkan cuba bayangkan...oh... hahahaha

November 21, 2014 at 12:01 PM

bestnya tinggal kat PJ... duduk pun kat PJ... teringin nak macm tu... dok kat tepi tasik yg rumah putih tu... ishhh... my dream betul tu

November 24, 2014 at 12:12 PM

bile lya upload bnyk gambar sdhnya terkedu nak komen.. mak aii kurusnya molek sungguh pakai kebaya gitu...

November 24, 2014 at 3:04 PM

hai salam perkenalan sis hehe nanti singgah blog kiter k danishaurora.blogspot.com

November 24, 2014 at 3:37 PM

Comelnyer akak pakai Kebaya..
Myra memang lupakan terus kebaya..sobsob.. :(

Bento akak tu buat myra rasa nak buat juga padprik..hehe

Tapai ubi dan seangkatan memang cheq tak qeti nak makan..huuhuh

November 25, 2014 at 10:57 AM

bestnya cuti sekolah... btw done follow u dear... follow mine too :) - Noob

November 25, 2014 at 12:01 PM

- Sedapnya pizza tu. Dah lama tak pekena pizza hut.
- Cantik baju kebaya.
- Menu cincai bancai tu lah yang sedap.
- 1st time tgk org makan tapai ngan susu...hehehe...nak try lah nanti.

November 26, 2014 at 2:21 PM

Rajin atuk melayan cucu2 naik motor....
Saya pun boleh bayangkan nikmatnya tapai tu dimakan dgn fresh milk.... Menarik tu nak cuba.... Rasanya ragi ada lagi dlm fridge utk buat tapai.... Nak cuba lah... mesti sedap makan musim2 sejuk ni....

November 26, 2014 at 7:14 PM

Sukenye lahai tgk bento2 ituwww..rajinnyeeeee..;)))

Suasana kg tersgtlah nyamannye..tingin nak gie kampung2 gitu tp kami lakik binik punye kg semua dh berbatu n kat bandar..hurmmmm..

November 28, 2014 at 12:50 AM

dh lama sy bpantang makan tapai.huhu.mak sedara ada buat jual
suka nya bab bento tu.tak sabar nk tunggu anak pi skolah nak buat juga. hihi
alahai akak, lawanya berkebaya.skali pndng tak macam anak tiga tau :)
apa rahsianya?
sekali sekali berkaraoke apa salahnya kan mia..
bab naik moto tu tak menahan nengok.seronok kan bila atok bawa naik moto.sekejap pon jadi la.nikmat kot dpt hirup udara segar di kg.

November 29, 2014 at 8:13 AM

cantiknya bento-bento akak.. mesti seronok mia & mija makan... :)

November 29, 2014 at 4:35 PM

minta maaf setelah sekian lama barulah dapat terjah sini, sibuk =)
suka dok tengok dayyan tu..hehe
tak apa nanti mesti expert bab mewarna ni =)
naik motor gitu teringat afif dan sepupu dia, mengeletar lutu atuk diorang dok bawa...hehe
dah tengok ye big hero tu, saya belum berkesempatan lagi

December 9, 2014 at 12:22 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy