Thursday, November 6, 2014

thursday ~ random photos


assalamualaikum...salam kamis semua!! dah bekpes lum? aku tumpang mkn bihun goreng kawan aku bawak jek hahahaha kene jimat space perut ari ni sebab ari ni kkm ade buat majlis ramah mesra dgn menteri kesihatan, ala2 kire mcm open house deepavali laa...yummm! yummmm! kite serang kambingggg arini heheheeeh...jom le layan pic yg ade utk entry random photos arini...

*
*
*
*
*
*
*
V


  • alaaah rindu plak nasi lemak daun pisang mak aku....ni kene balik johor nie heheheeheh


  • dinner ntah bile...malas nak makan nasi pi tapau satey...sate peberet kami sekeluarga satey willy yg food court sg ramal tu atau pun satey hakimi kat kedai lepas gate 1 tu..area kedai makan sebelum perantau tu...satey peberet aku semestinye ade lemak2 ade kulit bakar garing2...perghhhhh!!!

  • penyokong tegar JDT.... tahun ni takde rezeki, tahun depan coba lagiiii huhuhuhu.....



  • lepak santai belakang rumah...budak2 main basikal, aku mencekik...mia tgk maknye syok mencekik datang gak join hahaahahaha....



  • tgk iklan kfc bombay kat tv buat jiwa aku menggelodak.... singgah kfc cyberjaya tapau...uihh pedas menyengatttttttt....sedap!



  • ade budak merajuk kat situ hahahaahah...tak kuase laaa nak pujuk dik oii!!


  •  tahun depan dah nak sekolah, meh latih2 tulis....


  •  tak sah la takde pic bento kan.... utk pagi aku masakkan sandwich + grapes ....utk lunch nasi putih + sawi suhun masak air + sambal udang + telor dadar gulung2.....


  • tdo katil sendiri pun lasak mcm nie...bygkan kalo tdo ngan kiteorg ...mmg tiap malam jadi 'klcc' hahahhahahaahah

abis dah! bubye!!



** bulan 11 bulan besdey anak dare aku dueorg tu.... tgu besdei mija 26hb ni kang same2 miamija potong kek lah....


45 celoteh sahabat

meriah tgk nasi lemak daun pisang....satay willy tk pernh merasa lg

November 6, 2014 at 9:15 AM

tgk foto nasi lemak ko lieya...terus berkobar2 nak buat nasi lemak sambal sotong weekend ni.... terluir aihhh...

November 6, 2014 at 9:27 AM

boleh ke dayyan nak masuk skool nih?? zee pon dok risau jugak yang kecik tu..dah ada ura2 takmo gi sekolah..
tengok satey teringin la pulak..hakimi tak pernah try lagi..ehhh satay willy pon ada dah lieya depan perantau..baru jer bukak 2 ke 3 bulan lepas..dekat sangat dah tu takyah ke sg.ramal..

November 6, 2014 at 9:29 AM

bestnya lieya..blkg rumah luas..puas hati anak2 dpt main..

November 6, 2014 at 9:31 AM

Dayyan kemana pun pergi ultraman tetap akan diusung sama.

November 6, 2014 at 9:31 AM

macam2 ada yee...tu la tgk decoration untuk majlis kat KKM tu hari ni meriah wooo

November 6, 2014 at 9:40 AM

dlm banyak2 pic tu pic tang bentoi palng best ler hehehe

November 6, 2014 at 9:43 AM

stress nengok nasi lemak daun pisang tu..kompem sedap...

nak try juge ler kfc baru tu..Ai suke pedas2 ni..

November 6, 2014 at 9:47 AM

Menyelerakan bento anak2 lieya tu...
Comel Dayyan dok tercerok kat dapur..

November 6, 2014 at 9:54 AM

syok betul umah ko laman luas seluas2nyer mcm duk kt kg...

bgs lah dayyan dh pandia menulis, jeles tau....

pandai majuk jgk ek bdk ensem tu huhuhui...

kene beli katil beso lg tuh utk dayyan nmpaknyer

November 6, 2014 at 9:56 AM

@Zee Suhaini

satey willy perantau dah lame bukak...tapi tak sesedap kat sg ramal...lieya mmg banned satey willy kat perantau tu...keras...

November 6, 2014 at 10:35 AM

dayyan, pinjam jam boleh?

November 6, 2014 at 10:43 AM

hihihi...best kan duduk umah yg ade laman...
blh bersantai2 gitu...
JDT rebut semula tahun depan yea....otomen tak sah klu xde ngan budak si dayyan nie...
tahun depan da nak sekolah da yea..bgs2..latih selalu...:)
blog akk nie klu xde gmbr bento x sah..
Hamboi..dayyan oiii..lasak no tuh gaya nya...patut la mama nyer beli katil asing..hihih

November 6, 2014 at 10:59 AM

lieya g try satey urat kerting kat bangi seksyen 7.. perghh sedap woooooo

November 6, 2014 at 11:09 AM

mlm tadi bru mkn satay ngeee eh beseday miamija sma bulan dgn kita la ;p

November 6, 2014 at 11:18 AM

hiiihihihihbaru segar biji mata nie layan pic kat sini ;)
yang pasti semua picture best 3x
tengok satey .. nie nak pi terjah satey kat pantai nie ....

November 6, 2014 at 12:04 PM

seb bek ada gambar bento

weiiiii aku nampak ada sate willy baru bukak kat gate 1 putrajaya tu hala ke sg merah belah kiri
besar gak area dia

sate ada lelemak lembik2 tu best kan
aku pun suka sate gaya gitu

bila mak ko nak buat nasi lemak tu
aku nak balik kluang gak la
wakakkakakakakkaa

November 6, 2014 at 12:14 PM

Hai, ingatkan JJCM kat Langkawi hari nih ^_^

Rasa cam dah lama tak makan sate pulak. Paling dekat of course Satay Station yang tercekik darah kalau membeli. Yalah, bila beli tamakkan, tak mahu secucuk dua, nak berpuluh cucuk pastu tengok harga lap-lap peluhlah!

Rajinnya si Dayyan belajar. Anak akak masih lagi rajin nak koyakkan buku. Kita ajar dia, dia ajar kita balik camna nak buat kapal terbang dengan buku bacaannya. Camna nak sekolah pun tak tahu lah ni....

November 6, 2014 at 12:35 PM

hehe...gambar akhir paling win
teringat dekat anak sendiri
sib baik diroang pun dah tidur sendiri sekarang

budak merajuk tu comellah...hehe
tu kira kecewalah JDT kalah...hehe

November 6, 2014 at 12:38 PM

Nasib baik kita baru pas makan..
sini pun ada makan2..
tp x la mcm sana
makan tghri lepas dah abis sambutan
bula bahasa je td.. hehe

November 6, 2014 at 12:45 PM

Lieyaaa... telan ailio tau tengok nasi lemak halba tuh.
ye kan? Zura haitu pernah beli skali nasi lemak halba tuh.. memang sedap!
nasinye bau harummm jer.

Sedapnyeeee sate.. dh lama rasanye Zura x makan sate.
pasar malam hujung minggu nih kena carik sate lah nampaknye.
Zura pon Zura sate yang ade kulit2 ayam sket.. manis yer rasa sate tu kan~

hehehehehe.. sedih je penyokong tegar tu.
hahahahaha.. ini semua salah Mat Yo! hahahaha
ok.. joke jer.. hahahahahaha

Makan ape dengan Mia tu??
puas dh telek.. tapi x nampak sgt makanan ape.
sonok lah ade laman rumah camtuh. sambil makan, bleh pantau anak2 main.

KFC baru sedap eh Lieya??
kalo sedap nak jugak try. tapi anak2 mesti x dpt makan kalo pedas sgt kan~
selalu beli hot n spicy jer.. tu pon Delisha kata pedas.. hehehehe

alololololo...cian nye budak majukkkk.
botol x tinggal majuk pon~ hahahaha
comel lah dayyan nih~

Rajinnye Dayyan wat ulangkaji.
kemain banyak buku Dayyan yer.
mesti budak rajin nih~

Bento yang x pernah menghampakan..
udang nan sekor tuh kemain menggiurkan!
hahahahahaha.. gemok betol udangnye,

hehehehe.. Dayyannn.. lasaknye tido~
360 darjah pusing yer.. hahaha

November 6, 2014 at 12:47 PM

walaupun random picture tapi semua tu moment yang menarik untuk dijadikan koleksi di sini..;)

November 6, 2014 at 1:36 PM

oo lieya suka makan lemak2 satay yg garing2 tu ek.. kalau akak plak yang lemak2 tu yang tak makan.. mmg dari kecik tak makan.. selalu buang.. tp sekarang ni tak buang.. sebab ada orang tolong makan lemak2 tu. hehehehe..

November 6, 2014 at 2:16 PM

suka nyer baca entry campur nie..

November 6, 2014 at 3:38 PM

Bestla lieya punya rumah ada laman camtuh..
Memang ttba akn rajin punya kita wat cucuq bancuh ayaq teh dok lepak tgk anak2 main.hehehe

November 6, 2014 at 4:21 PM

Amboi nasi lemak kemain terliur tengok aih..
tp apaun ai tetap salute dengan Bento :D

November 6, 2014 at 4:31 PM

bento tu menarik.. sgt kreatif kak lieyaa... ! cntik umah kak lieyaa luas..

November 6, 2014 at 5:38 PM

sedapnya makanan..menggugat keimanan -____-

November 6, 2014 at 11:47 PM

spot JDT Jr.. hihi maklumla masih panas..

November 7, 2014 at 1:12 AM

lieyaaaaaaaaaaaaaaa..sedapnya npk nasi lemak daun pisang mak ko :)

rajin sgt dayyan menulis..tak payah sekolah la dayyan dah pandai sgt!

entry memasak ko paling debommm!!tak penah mengecewakan aku tgk :)

November 7, 2014 at 9:12 AM

fine... sebab nasik lemak nampak dulu maka bernasik lemak lah esok nampaknya... atau maybe malam ni

November 7, 2014 at 11:01 AM

suker bento sedappnye...

November 7, 2014 at 2:05 PM

Alamak nasi lemak daun pisang tu tak menahan, sedapnya...Pastu sate la pulak, fuh lieya ni saja tau buat orang terliur

November 7, 2014 at 2:31 PM

Menyelerakan sgt nmpk satay tu... ns lemak pun sedap.. keropok ke sebelah nasi lemak tu?

November 7, 2014 at 3:06 PM

ha2 tido lasak ni buleh pusing 360 darjah ni....sdapnya nasi lemak bungkus tu...

November 7, 2014 at 3:34 PM

amboi nasi lemak daun pisang menggoda je..semua makanan nmpk menyelerakan setanding bento mia mija.hehe..budak merajuk penyokong jdt comel je taun depan Insyaalah milik JDT.huhu

November 7, 2014 at 9:58 PM

Nasi lemak daun pisang macam tu jarang nak jumpa...asek2 letak dalam polysterin je kan...
Mesti sedap dan beraroma kan..

Alolo bujang tu kenapa merajuk tu....tak encem lah....tak macho llah
macam tu...

November 9, 2014 at 8:38 PM

lagak dayyan merajuk kat celah dapur tu cute sgt.. hehe
besar la laman rmh lieya.. mmg best la nk wak apa2 xtvt

November 10, 2014 at 1:10 PM

Terliur tgk ns lemak ko beb...eh silap, nasi lemak mak ko..:p

November 10, 2014 at 4:31 PM

Cantinya Dayyan menulis dan mewarna. Pandaiii dia. Lieya, akak dah start bawa bekal...yeaaayyy....walau sekali sebulan, tapi adalah juga percubaannya kan...hahahaha. Tapi nak menyiapkan macam bento tu, belum terdaya lagi la...hahahaha

November 10, 2014 at 4:37 PM

Bento Lieya mmg mantop laa.. kenyang perut anak2 tuh.. :)

November 11, 2014 at 10:42 AM

alooo comey aih tengok bento tue...nyum..nyum..=D eh tak tahan baca ayat lieya jadi klcc tiap mlm tue..ahahah..sebab situasi tue sama mcm kami sekarang.. hahaha

November 11, 2014 at 12:48 PM

wow weee mcm2 ade lieya..kan komen panjang2 kang...heee~ tapi kite tgk lieya mcm chef la..mcm2 masak.. yg pastinye masak utk famili adalah saat yg paling menyeronokkan btol tak?nak2 kalo en suami makan bertambah... sedappp bini aku masak.. heeee...

November 11, 2014 at 5:28 PM

Sedap plak tgk satay tu, Pernah gi ramal food court tu. Ingat nak order satay willy, Tapi org beratur punyalah panjang. Sentiasa ramai jer org kat satay willy tu. Last² order nasi goreng kambing. Sedap ☺☺

Amboi anak bujang tu, lasaknya tido.

November 12, 2014 at 4:36 PM

alahai merajuk ye dik..
ni yg nk kena serbu kepci jugak ni.
sate tu..

nasi lemak daun pisang my peberet :)
sabor je la nengok anank bujang tido.. hihi

November 13, 2014 at 11:11 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy