Thursday, October 23, 2014

thursday ~ random photos


haluwww!! haluwww!! ... pe kabau semua?... semalam gi mane.... aku tak kemane pun, kuar pi pasar je hehehe.... restok ikan2 byk2 sebab mertua nak stay umah kiteorg...sonok laaa miamijadayyan sbb atuk nenek ade kat umah.... en laki nak konvo tak lama lagi so awal2 dah import nenek ngan atuk dtg sini nanti leh gi konvo same2....

 jom2 layan pic random photos tuk arini....

*
*
*
*
*
*
*
V
  •  uwaaaaa!!! dah besar dah anak bujang aku....tahun depan nak pi sekolah dah sob sob sob...sayu touching  mase pi fitting baju kelmarin.... penin gak pilih sekolah budak sorang nie...pilihan aku mmg nak dekat ngan umah dan sejalan nak ke sekolah kakak2 die sebab aku yg kena amik budak2 ni tiap petang.... tang sekolah ni nanti laa aku buat satu entry khas...



  • bento riang ria anak2.... utk pagi roti sandwich burger ...utk lunch nasi putih + sambal sotong + ayam goreng rempah + bayam masak air ngan fishball...


  •  muke2 nak gi kelas swimming.... dayyan lum gi kelas swimming lagi...die menumpang main pool jek time akaknye kelas....tiap2 minggu mandi free jek hahahaha


  • bento anak2.... utk pagi makaroni goreng bayam ... utk lunch nasi putih + asam pedas ikan pari + sayur campur + buah oren...aku dulu penah fobia beli ikan pari sbb tekene ikan pari bau hancing, dah cuci asam limau garam tepung bagai tapi bau tak ilang.....skrang kalo nak beli ikan pari mmg aku jadi kucing, kene bau dulu betul2...


  • dinner ntah bile ni...malas nak masak nasi...buatkan pizza megi....first time buat nie, kemain miamija jakun puji2 aku terra buat pizza megi kakakakaakak

  •  cajun chicken & shrimp pasta kat TGIF yg super duper lazaaaaaattttt... peberet aku nieh!



  • kisah sabtu lepas (18/10/14)...temasya sukan sekolah miamija kat kompleks sukan Inspen....bace laaa wasap mak aku tu haahahahaha...sempat jek perli aku.....perasan plak die takde org berpayung melainkan aku jek hahaahahaha...ikutkan ramai je berpayung tapi time snap gambar nampak mcm aku sorang jek gediks berpayung kahkahkahkah....


  • percubaan pertama kali buat nasi mandy...alah pakai yg instant yg dlm kotak tu beli kat jualan opis.... sedap! pasni leh beli lagi laa.... beras pun ade sekali dlm kotak tu...cukup laa utk satu family aku mkn siap bawak ke malam....
 tu jek...bye!



*keek mia kat kelas swimming*



51 celoteh sahabat

Haha.. sporting la mak Lieya.. selamba je dia komen pasal payung putri lilin ni. Haha. Jenis alert.. ke jenia suka mengusik.

Ha..dah mula sekolah next year , dah bolehla Dayyan dapat adik.. hihi.. sedap cakap orang ya. Saya fikir biarla dua hero tu besar dulu kalau nak tambah anak lagi..

Lawa bekas bijirin lieya tu. Saya berkenanla.. ada niat nak beli satu...tapi tunggu dulula.. blm smapai masa lagi, beli benda lain dulu...

October 23, 2014 at 9:09 AM

meriah bento budak2 ni..nieda pun penah kena ikan pari jenis hancing. dahler keras plak tu.
lieya suka tgk dispenser cereal tu. beli kt mana? kalau letak lama2 cereal dlm tu tak lemau ke?

October 23, 2014 at 9:17 AM

alahaiii selalu tengok Dayyan dnn atomen.. la ni dah nak masuk skul dah.. cepat na besaunya anak bujang Dik Leha ni.. hehehe

Bento2 tu sampai ke harini Kak Jah kagum dengan Dik Leha.. berbento setiap hari without fail.. Kak Jah akan berusaha utk menjejaki langkah Dik Leha :D

Hahahaha.. klakor lah mak ko Lieya.. dia boleh perasan plak org lain tak berpayung.. hehehehe..

Nasi mandi tu yg chap brahim yer.. haritu nak gak try beli.. tp macam tak tercapai je cita2 tu.. sbb anak2 Kak Jah peghak sikit..kureng dgn nasik2 mcm tu.. hahahaha

October 23, 2014 at 9:25 AM

nak sekolah dah dak dayyan???? beso dah anak bujang ko noks

October 23, 2014 at 9:31 AM

stp kali tgk menu msk2 akak dgn bento utk anak2 mmg kagum..

October 23, 2014 at 9:33 AM

Semunya ceria dan gembira nak pergi berenang. Suka tengok gelagat anak-anak ni.

October 23, 2014 at 9:35 AM

Dah besar dah Dayyan cuba belum ada adik je lagi hihi..
Tak lama bolehlah ikut kakak belajar swimming juga.
Tapi tak boleh minum susu tau Dayyan masa swimming:)

October 23, 2014 at 9:37 AM

Ns mandy tu buat sendiri puas hati kn lieya..look yummy!

October 23, 2014 at 9:41 AM

dayyan nak masuk cic ke? sbb situ mmg dekat dgn umah lieyakan.

ade jugak plan nak buat nasi mandy tp tak tercapai hasrat. nak tgu family dtg baru buat. mkn2 ramai2 syok.

October 23, 2014 at 9:48 AM

sekejap je dayyan dah besarkan??
bestnya..anak2 dah besar lieya kena tambah lagi la kan??hahahaha

nasi mandy tu guna brand apa..sharela kat sini..
nampak sedap...

October 23, 2014 at 9:50 AM

bile projek nasi mandy dkt ofis kite ni? =p

October 23, 2014 at 9:51 AM

rajinnyer

October 23, 2014 at 9:58 AM

Meriahnya bento miamija...gizi seimbang tuu!!
Akak pun masak nasi mandy tu pakai yang dah siap jual ngan beras +rempah ratus, memang mudah sangat, sedap pulak tu..
Cantik dispenser cereal lieya tu...

October 23, 2014 at 10:05 AM

nak nasi mandy :(

October 23, 2014 at 10:08 AM

hamboi...putri lilin btl nie..haha~
nieyl fav mandy nie kak...
pantang klu ade kedai nasi arab baru..hihi~
mesti terjah...tapi nak wat sendiri belum try lagi...

October 23, 2014 at 10:11 AM

jap je dayyan dh nk sekolah ek..dh bleh jdi abg besar ni ;p
skrg mmng tgh pemes kan nasi mandy tu ari tu penah rsa mmng sedappp la...

October 23, 2014 at 10:27 AM

rempah nasi mandy tu beli time pasar tani isnin tu ke??
sedap ea?? boleh la nk try beli next week

October 23, 2014 at 10:53 AM

hihihih...ko memang puteri lilin lieya...dari zaman uitm lagi...hikhikhik...

October 23, 2014 at 11:13 AM

kak lieya..nanti nieyl chat akak ok.. :)

October 23, 2014 at 11:38 AM

Lama tak singgah sini.. Dayyan dah nak sekolah ye... cepat je dah beso...
Nasi mandy tu nampak sedap je... nak try la beli juga

October 23, 2014 at 11:48 AM

haaa dayyan tak leh bangun lambat lagi dah
hahahha kena pi sekolah

tetiba tingin bayam letak fishball
sedapnya layan ngan sambal belacan
aduhaiii pehal tekak asyik tingin aje nih
wkakakakakkakaka

October 23, 2014 at 12:06 PM

colorful bento!!
saya & wife tgh mencari tempat nak hantar anak2 saya swimming...
masalahnya anak2 saya ni mmg takut air betul! hahaha...membayangkan camane reaksi mereka bila kat kelas swimming tu nanti

October 23, 2014 at 12:12 PM

bento miamija sgt meriah..
waaa..dayyan dh besarr..
nk school dah? mcm x caye je..rsa mcm dia kecik lagi.

October 23, 2014 at 1:44 PM

wahhhh.... dayyan thn dpn 4thn, ko dh nk mskkan sekolah ek, best lah dia

tgk gaya dayyan ngn akak2nyer tak nmpak pun mcm dia seumur ngn aiyan, mcm dh beso sgt dh dia...

btl jgk ayat wassap mak ko tu beb, org lain takde pakai payung bagai, ko je yg diva hehehe

pasta cajun ko tuh.... perkkkh bikin meleleh air liur

October 23, 2014 at 2:20 PM

eh ko bukak je la satu gerai canteen kat mana2 sekolah primary...
ko carik yang branded nye sekolah sikit,
then ko jual makanan2 design2 dia presentation dia semua cam gini....
ko letak la harga up sikit.....
mesti abis budak2 pagi2 buta sekolah belum start semua dah rebut2 nak beli....

October 23, 2014 at 2:20 PM

random photos ni memang yang selalu tunggu
dapat pula dijamu dengan pelbagai gambar makanan
kenyang beb =)
nasi mandy tu first time dengar, ketinggalan zaman sungguh rasanya
dayyan sekolah PASTI ke tahun depan ni? color sama macam baju sekolah afif

October 23, 2014 at 3:39 PM

Akak memang ada dalam senarai gak tu...nak beli set nasi mandy dlm kotak. Happy Irfa ada jual agaknya la....

Tak boleh menahan nengok si Dayyan posing nak gi swimming, tapi botol susu tetap dikepit...hahahahaha.. Comey betul budak ni....

October 23, 2014 at 4:10 PM

Agaknye lg 6thn mesti kite pun sedih gak anak nak sekolah dh..huwaaa..sonok dpt swimming ye..yg tang makanan tuh semua kannnn..hurmmmm, bile la nak jd rajin mcm gini..

October 23, 2014 at 10:55 PM

Dulu masa anak anak mak nak mula sekolah mak pun tacing jugak Lieya huhu......kelako ek....
Ohhh hubby nak konvo yeh patut pun mak ngan pak mertua datang....Tp okaylah Lieya pun mmg masak pepagi pun kan senanglah.....tak yah dah nak risau pasal makan depa....
Duduklah mak berapa hari mak nak duduk hihi.....

Masukkan je si budak Dayyan tu kelas swimming Lieya senang,..... anak beranak boleh swimming....

October 24, 2014 at 9:57 AM

Wah,,.,dayyan dah nak skolah. Tak survey lagi tadika utk qahirah.

Sedap plak tgk pizza megi tu. Nasi arab pon dah lama tak buat. Nak kena beli instant nasi arab al-byte nampaknya nih ☺

October 24, 2014 at 2:46 PM

Hehe..kene perli puteri lilin dgn mak ko beb...nasik arab tu tah berapa ratus kali akk tgk org masak dlm Bloq ker dlm FB ker...tgk kemain berkobar2 nak beli nak masak...sejam lpas tu...hilang minat dah...adoaiiiiii....

October 24, 2014 at 3:40 PM

double thumb up la lieya!!! jeles tau tgk lieya masak utk anak2..

October 24, 2014 at 3:49 PM

terbaikkk la makkkk hihihihi
dayyan sekolah mana tu, genius aulad ke tu? dengarnya sini best. kita pon nak anta apiya situ tapi macam jauh dari umah...kansel laaa
lieya..mana beli tempat letak koko kruch tu ek..berkenan lak kita, sempat je jengah meja orang kann..jahat nau mata hihihi

October 24, 2014 at 6:13 PM

Wah dh besar ekkk ank bujang lieya.....
Lieya yg bekas coco cruch tu lieya beli kt mana ye...cam comei...cam berkenan je...hehe

October 25, 2014 at 10:41 AM

awatif pun thn depan dah sekolah..dah besar anak kita ye lieya :)

hai la apasal la ko masak smua sedap kemain nampak!jeles aku hhiiii

October 27, 2014 at 9:30 AM

wah mesti seronok weh pi hubby nyer konvo , kite x dapatlah merase, sbb my hubby dah lama konvo waktu single mingle dulu ....

October 27, 2014 at 12:07 PM

meriah dgn pic2 menarik ni, mmg mama mithali sungguh ler rajin sugguh memasak tu, sedap2 pulak tu hehehe

October 27, 2014 at 1:39 PM

Byknye gmbr mknn.. rs terliur amat

October 27, 2014 at 8:19 PM

Sis....tolong sangat2... Nk minta resepi asam pedas yang sedap itu.

October 27, 2014 at 10:32 PM

Bento lieya mmg superp laa..
Nasi Mandy tu pun nampak menyelerakan..

Alaa kejap jer rasanya anak bujang lieya dah nak sekolah.. rasanya baru je tgk dayyan baby baru lahir.. cepat betul masa berlalukan.. bila nak tambah lagi.. hehehe.. :) Lieya muda lagi.. beranak ramai pun tak per.. :)

October 28, 2014 at 5:59 PM

Owh! anak bujang tu dah nak skolah yer...sunyi lah rumah nanti semua g skolah..
Cantik2 bento2 tu..

October 28, 2014 at 8:04 PM

meriah..meriah..menyelerakan...

October 29, 2014 at 11:34 AM

nasi tue nmpk menyedapkan...

October 29, 2014 at 2:47 PM

Rajinnya lieya dengan bento tu. mcm sinonim gitu lieya dan bento.

October 29, 2014 at 3:07 PM

Tengok menu Bento konpem terliur.. :)

October 30, 2014 at 10:33 AM

Yelah, memang nampak cam puteri lilin je nak berpayung bagai. Ni mesti kes taknak makeup cair. Huahaha.... Bab bento tu akak dah tak heran nak tengoknya. Kalau akak jeling-jeling selalu, timbul rasa cemburu pulak kang! Agaknya pernah tak Lieya terlewat bangun dan tak sempat membentokan apa-apa untuk MiaMija ni? Akak konpius ler, sebab akak rajin je terjun tiruk dari katil bila pagi ni apatah lagi musim hujan macam sekarang. Memang jangan mengharaplah superheroes bento begini dari Mommynya ni. Lainlah kalau meroyannya sampai macam tulis entri kat blog tu. Haruslah mewah bento budak-budak tu nanti.

By the way, Dayyan gi skool mana tahun depan? Akak tak cari lagi Lieya. Tak tahulah nak suruh si kecil tu gi ke tidak. Dia kata nak gi skool genius aulad tapi takut nak gi sebab ada gegirl. Punyalah hero malaya sangat-sangat!

October 30, 2014 at 2:02 PM

suker post random photo sebab mcm2 cerita ada...hehehehe
layannn

October 31, 2014 at 12:36 PM

salam lia lma x jenguk blog lia windu weiii...bz sangat x sempat nak tengok blog....sedapnya ayam manndy tu beli gak rempah tu tapi x buat lagi...

November 4, 2014 at 12:16 PM

layannnn random photo akak...hehehe

November 4, 2014 at 1:57 PM

dah nak sekolah dah si otomen tu yee

November 6, 2014 at 9:50 AM

Rajinnya akak berbento2 ni...colorful pulak tu...hehe nnt anak dh besar nk wt cmtu la hihi

November 13, 2014 at 5:23 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy