Thursday, October 16, 2014

thursday ~ random photos



Aucak....hepi thursday semuaaaa.....yeay! arini gaji!! awal gile gaji sebab deepavali kan....eh!, jom layan pic yg ade utk entry random photos kali ni....muaaaccchhh!

*
*
*
*
*
*
*
V

  • bento...bento dan bentooo hahaha....meh intai ape menu bento budak2 ni ....utk pagi french toast bercheese + buah oren...utk lunch nasi putih + tenggiri masak lemak johor + sotong masak asam + buah jambu....budak2 ni aku pelik betul, tak suke betul mkn sotong, selalu komplen sotong aku tak sedap....ceh!



  • korang nampak kedengkian kebusukhatian kat gambar bawah nie? muwahahahaha



  •  aku kdg2 secara tak perasan terparking rapat cium dinding mcm nieh..... semut jek leh lalu tu hahaahahah.... kalo laki aku perasan siap le dibahannye aku...ehhh die tak tau, ni lee namenye skill terhebat jurus ke 7 tauuuu hahaahahahah



  • sebok! orang timbang berat die pun nak....lepas timbang dtg kat aku..."mama, dayyan dah twelve laaa".... statik jek la berat ko kat 12kg tu....bileee laa nak naik...penat dah sumbat nasi ari2...ari tu kejap jek 13kg...




  •  lauk sempoi .... suhun/fucuk/telur masak sup + buncis goreng udang + bawal masak sambal....ikut mood gak nak masak sampai 3 jenis lauk nie..selalu nye aku buat due jenis je....


  •  bento riangria anak dara..... utk pagi kebab daging + buah epal + anggur.... utk lunch nasi putih + kurma daging ...sayur takde sebab kentang dah ade...kentang kan sayur jugak hahahahah



  •  kalo weekend mule laa ade penempatan setinggan kat hujung katil aku...merayu2 nak tdo bilik aku....dayyan tu? jgn percaya sgt lah! agak2 nak telelap die lari naik atas katil cari ketiak aku hahaahahaha


  • murah rezeki pagi hari di opis...ade officer belanja victoria sandwich ngan pavlova....aku biase laaa, feeling2 potong kek besdey kahkahkah

 dah abis!...sabtu ni sekolah miamija ade temasya sukan....seb baik buat sabtu leh le joinkan diri sekali menyibuk....kalo buat weekdays tak dapek laa nak pi...




*keek masak asam pedas ikan pari*



47 celoteh sahabat

Baru nak wish beday kat lieya..hahaha..

Yg cium kereta tu kalau hubs rin mmg dh bising dah lieya..hahaha

October 16, 2014 at 9:08 AM

ko memang rajin bekalkan anak-anak makanan...akak salute ko dik...nie gigih juga nak buat bento macam ko juga...doakan akak berjaya yer...hihihihi...

October 16, 2014 at 9:10 AM

Lieya memang gigih, semoga kita diberikan kegigihan macam lieya..good job!

October 16, 2014 at 9:13 AM

aduihh tang parking sampai rapat dinding paling kelakar.. jue plak jauh dari dinding.. sampai terkeluar ekor.. macam panjang sgt keta

October 16, 2014 at 9:19 AM

ehh dayyan bukan ke dapat adiah katil besday aritu??hhahahaa nak jugak cium ketiak masyam buat ape...kahkah..
bento2 ni memang jadi penyeri blog dah.. mesti ramai yang selalu masuk sini cilok idea..

October 16, 2014 at 9:22 AM

si dayyan tu nak perhatian papa dia tu yang dok jadi pendengki tu
saya pun kalau en sumai dok ngadap tpon aje, memang camtu juga buatnya...hehe

kereta tu paling win, sejak dapat P adalah sekali dua happen camtu
tapi bebaru ni en suami yang buat kereta dia bersangat!
terkopek habis bumper depan, boleh dia relaks aje
cer kalau bini dia buat gitu, mau mengaum tiga hari tiga malam...hehe

bab bento memang ko paling win lah lieya
daku ni buat juga bekal tapi tak sampai ke level bento cam ko ni...hehe

October 16, 2014 at 9:24 AM

wah segar bijik mata tengok bento dan makanan... perut dah nanyi nak minta disi niee... sat lagi tunggu waktu break timeee;)

October 16, 2014 at 9:28 AM

Eh, tak suka sotong ke? Kalau kat kedai punya diorang makan ke Lieya? Wah..rugi2....sotong Lieya tu tengok jer pun tau sedap dah....

Kalau dok rumah sorang, malas betul akak nak sopping barang dapur. Tapi tengok menu awak ni, bersemangat balik akak.....

October 16, 2014 at 9:32 AM

weekend semua jadi pengacau mama papa nak bercengkerama..kihkihkih...

lepas raya haritu malas betul nak bw bekal gi keje sbb tak larat nk bgn..hehe sanggup bedal biskut je kat opis..haha

October 16, 2014 at 9:37 AM

hahahhaha penempatan setinggan ;p..
sekali selala nak jugak bermanja gitu..:)
kak lieya..suke tgk keluarga bahagia kamoo :)

October 16, 2014 at 9:41 AM

untuk ada 3 org .. meriah penempatan setinggan bawah hujung katil hihihihi ....

October 16, 2014 at 10:04 AM

**** haha typpo untuk pgnya, nak taip untung .....

bento benti tu mmg memeriahkan blog ni .. blh jugak tgk² idea nak masak blk.. simple janji sodappp

October 16, 2014 at 10:05 AM

seronok tengok lieya rajin memasak...saya ni belum terbukak lagik hati nak berbento..mood rajin belum sampai..selalu bekalkan anak roti jerk..huhuhu

October 16, 2014 at 10:11 AM

sedap2 semuanya..air tangan mama utk anak2

October 16, 2014 at 10:17 AM

hahaha penempatan setinggan
aku hari2 ada penempatan setinggan
semata2 nak savekan duit aircond
malam tadi, papa derang kena tido tilam derang, derang tido atas tilam ngan aku
bleh?
wakakakakkaka
gado la anak ngan papa, semua nak tido ngan mama

bento oh bento
buatkan aku satu bento beb!
huhuhuhu

terror betul ko parking beb, sampai semut je bleh lalu
salute!
itu skill ok!

October 16, 2014 at 10:37 AM

bento-bento yg meriah..
wah!nasib baik la bilik mama nyer tu luas..leh la wat setinggan...
tgk muke dayyan pun dah tahu dah kak...
tdur mesti carik mama dia punyer...hihi..
nak manje..:P

October 16, 2014 at 10:53 AM

bento ko mmg xleh lawan la k.leha oii.. berjenis2.. mcm2 menu.. mcm2 idea... oii dengki..

October 16, 2014 at 10:59 AM

Aduhaiiiiii.. hahahahahahahaha.
sentap usus perut tengok n3 nih lah!!
lagi dasyat.. tengok Keek sambil telan ailio.
hoiiiiiiii... bertabahlah perut!

Bento MiaMija yang tak pernah menghampakan. hahaha
kalo rumah dekat boleh jugak mintak tambah satu set bento tambahan. hahaha.

Dayyan mengancau yer. pandai dia yer~
nak ajak papa dia main ler tu~ hehehe

hahahahahahahaha.. tergelak2 zura baca kesah gambar kete tuh.
beto dh tu Lieya.. x semua orang mampu park kete lagu tuh.
hanya yang pakar saja. hahahahahahahahaha.

Dayyan ngan Delisha sama berat!!
statik jer kat 12kg.. kadang2 jer cecah 13kg.
dah lama x suh dia timbang.. penimbang kena sembunyikkan.. nanti dia wat menan dia plak.
ahaks~

Anak2 Zura pon kadang2 mintak gak nak tido dlm bilik skali. tapi setakat nih hanya di layan bila ade yg x sihat. kalo semua sihat.. tido bilik masing2.. hahahaha.

Murahnye rezeki.. ade orang banjer makan kek yer.
kek sedap pulak tuh. makan ramai2 konfem lagi meriah kan!

October 16, 2014 at 11:06 AM

sedapnye menu...

October 16, 2014 at 11:15 AM

Org kata bila mak/ayah terlalu concentrate buat kerja anak kacau tu tanda dia nak perhatian Lieya.
Dayyan tu sebenarnya nak ayah dia layan dia tu dia tutup screen tu.. Nampak nakal tapi sebenarnya otak dia jalan tu Lieya - bijak!

October 16, 2014 at 11:18 AM

kira dasyat tu..blh sampai ke penghujung kereta

October 16, 2014 at 11:30 AM

wahhh nangisss sedap nyer!!!

October 16, 2014 at 12:02 PM

ko kena ada parking khas weh.... yang berbumbung aje takde dinding. hahahaha

October 16, 2014 at 12:03 PM

Kalau ko sempat belajar jurus ke 8 kompom terkeluar kesebelah tembok muncung kete ko tu...hahahahaa...apa jer keje ko memparking sampai cam tu sekali....Bento ko mcm selalulah..terbeliak mata akk nengok...superbbbb...

October 16, 2014 at 12:18 PM

adehhhhhh..bilalah nak jadik rajin sebegini..wat bekal segala..huwaaaa...yg part kete tuh kelakau..hehehe

October 16, 2014 at 12:34 PM

sewaktu aku membaca entry ni jam pukul 1 lebih tengahari..oooiiiiii laporrrrrrrrrrrrrr tgk semua mknn yg ko masak..sedap je rasa wehhhhhhhh

berat dayyan sama mcm awatif la..statik je tp alhamdulillah makan ok, minum ok, uk uk ok, shi shi ok..asalakn mereka sihat walafiat sudah la lieya ye :)

laki aku kalo npk aku parking gitu pun confirm dibahannya jugak..tp mmg berani ko ye hhheeee

amboiiiii kasi chance kt bebudak3 nk bermanja di hari cuti ye :)

October 16, 2014 at 1:20 PM

mama lieya latif mmg rajin ooooo
fuh sikit kerajinan ko ke aku lieya....
ha ha ha ha

Batrice sejak ada aryan mmg jadi setinggan dalam bilik kitaorg
dah seminggu aku halau tido bilik dia sendiri...tensi jerrrr
tunggu aryan besar sikit...tu pun aku halau tido bilik sendiri tu....

lieya...sedap tak victoria sandwich? sana sini citer VS nie.....
pavlova pun aku tak pernah rasa yang sedap lagi...confirm VS lagi 2 tahun baru dpt rasa nie

October 16, 2014 at 1:50 PM

Tu diaaaaaa....Random photo sudah mai! Hehe....
Tgh pikir nak masak apa ptg ni lieya oiii... Patin masak asam pedas sedap jugakkan Lieya....

Tak pelah.....sesekali keta tu nak jugak bercium Lieya..... asyik tuan jer yg bercium haha....

Ohhh anak anak Lieya pun menagih gak tidur sekali yer.....sama jer ngan si bongsu okje tu ...seminggu sekali nk gak tidur sekali nasiblah aircond bilik okje rosak la ni

October 16, 2014 at 2:55 PM

entry yang ku tunggu2 tiap2 minggu.. sebab nak tiru menu masakan dik leha.. hahahhaa
Eh.. yang parking tu pun kak jah tak paham kenapa mesti nak rapat naw kat dinding.. ke mmg saja2 buat?? betul kata laki dik leha tu.. sila lah extend dinding tu yer Encik.. hahahhaha

Penempatan setinggan tu mcm klakar sangat.. sbb biasa jugak anak2 kak jah buat penempatan yang sama.. hahaha.. Lieya ko kurus sangat nak oiii.. tengok muka ko dengan kek tu rasanya kek tu lagi beso dari muka ko hahaha.. tapi kau tetap cantik.. walaupun dah beranak tigo.. kak jah adore you :D

October 16, 2014 at 3:11 PM

Bento utk anak2 lieya mmg terbaek laa..

Waahh bestnyaa boss belanja.. sedap plak nengoknyaa.. pavlova tuh..

October 16, 2014 at 3:11 PM

Bunda suka tengok isian dan menu dalam bento tu...cantik rapi...rasa sayang plk nak makan ..hehe..

October 16, 2014 at 3:27 PM

Org pompuan mmg pandai tunjuk skill yang ntahpape kan? Hahaha..seb baik husband x marah..

October 16, 2014 at 5:28 PM

wah menyelerakan...tiba-tiba terasa lapar...

October 16, 2014 at 9:24 PM

Salam, suka bento budak2 tu siap bfast n lunch skali. thorbaiikkk

October 16, 2014 at 10:00 PM

Bento miamija selalulah menarik hati...
olorrr dayyan.. berat lbh krg k.asya ni. Kuruh benor kakak asya ni.

October 16, 2014 at 11:32 PM

ko mmg rajin msk2 nih... salute aku kt kot

si dayyan berat lbh kurang aiyan ek, ingat dia dh 13 ke 14kg... aku ingat si aiyan tu kurus bebeno rupenyer biasa2 je tuh ek

ko paking kete tak hagak2... tp aku pun gitu sbb kadang2 bile kuar ngn edy dia msti tgr, awk paking rpt sgt dpt kene divider tp aku bt dek jelah... sbb kete aku kan muahahhah

eheheheh nyibuk je 3 org tu tdo kt blik mama ngn papa nyer, tak tau ke mlm ujung minggu lh selalu masa yg panjang nk manja2 bt aksi 18sx laki bini heheheh

October 17, 2014 at 8:52 AM

dah lama tak singgah sini.. rindu plak.. hai lieya..

October 17, 2014 at 10:34 AM

kak kenapa ko makin cun n makin kurus?????????? jelessss la camnik..

October 17, 2014 at 11:38 AM

mak aiiii kemain rapat parking, kot kita lak kemain jauh sampai nk tutup gate pon tak lepas kadang kikiki

tiap kali nengok bento mia mija, semangat je nak buat tuk anak dara kita dua orang tu tapiiii semuanya tinggal angan-anagan aje lahhh...kalut tetiap pagi, si kenit tu pantang mama dia bangun sedo jek dia..haishhh heran betol!!

October 17, 2014 at 11:53 AM

meriahnya bento dia
alhamdulillah murah rezeki :)

October 17, 2014 at 11:56 AM

hamboiii cium dinding parking tu ;p
suka la tgok pic2 bento ni bgi idea kt ibu2 yg nk wat bento utk ank2 kan ;)
asam pedas tu sgt mabelesss!

October 18, 2014 at 11:58 AM

Perghhh, akak memang terer la parking gitu..
Bukan calang2 orang dapat buat gitu tanpa kemekkan kereta..hehehee :)

Apapun part Bento ai like :D

October 21, 2014 at 3:31 PM

Lieya...berat emir pun statik 12kg jugak..tak tahu nk sumbat apa lagi dah..huhuhu.. xpe la yg penting sihat kan..menarik bento2 lieya buat.. mtk2 la sblm emir start sekolah farah dh dpt tukar.. nk jugak berbento mcm lieya...hehehe

October 22, 2014 at 4:18 PM

wah terornya lieya parking ketemcm tuh...muhaha..
Syabar utk mama 2M n 1D....InsyaAllah penat lelah bersilat kat dapur setiap hari akn lahirkn ank2 cemerlang n mendengar kata....

October 22, 2014 at 8:25 PM

KA skang udk rajin makan yg angah masak ajelah, dh lama rehat bab masak2 ni , sesekali bila semua ada baru ketua chef ni memasak hehehe

October 27, 2014 at 1:41 PM

Skill terhebat apanya Lieya! Cakap jelah dah tersondol. Kalau ada rombongan semut kat situ, memang depa pun cuak tau. Tak pasal-pasal mati katak. Eh, apasal pulak masuk semut dengan katak kat komen nih! Nampaknya kemerapuannya!

Hai sikit punya sedap mama masak dikatanya tak best? Eh, MiaMija tak tahu ke pembaca blog mamanya ni semua terliur kalau keluar gambar bento mereka. Kalau tak sedap takpa, ramai lagi mak-mak budak yang offer diri nak merasa bento ohsem mereka tu...

Anak akak tak kira hujung minggu pun selalu je nak berkepit bawah ketiak mak. Nak tidur malam pegang mak, rindu zaman mak dodoikan mereka masa kecil kot. Hah, tau pun sayang mak kan... oleh itu kenalah jaga hati mak baik-baik ^_^

October 30, 2014 at 2:08 PM

adoi seronok aku baca random photo ko kan..mmg daebak

November 6, 2014 at 9:55 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy