Tuesday, October 14, 2014

tak abis2 bertukang huhuhu....


meoww! meowww! heheeheh selamat hari selasa semua....pejam celik pejam celik dah nak hujung tahun.... minggu depan ade cuti deepavali...bos aku amik cuti direct seminggu tu, ye laa dah raye die kan....hehehe...takpe bos cuti laa yeak makan maruku, sayer PA yg berdedikasi akan dok diam2 jaga opis hahahaha.... eh jom le layan citer kisah aku sabtu ari tu....kisah en laki menggantung kanvas ....dapat dah lame tapi baru ade kesempatan nak gantung...ye laa nak gantung2 frame ni mmg kene tgu ade mood....

*
*
*
*
*
*
*
V

 biasaklaaa weekend2 ni dapur aku mane berasap..jom bekpes kat luar.... pastu nak gi bangi sat cari barang... minggu ni minggu exam kat semua sekolah rasenye....anak aku pun kene laa tempias gak...kehulu kehilir bawak buku buat revision....rajin noo sampai dlm keter pun nak bace buku huhuhu..gambo si mija takde sebab die tak mo bergambar, gigi depan dah rongak due haahahah


 pas bekpes, singgah bangi jap pi mencari eksesori kat toilet anak dara....



lunch plak pekene cendol, pasembuq, rojak bawah pokok.... ade due tempat lori cendol bawah pokok, yg lori cendol bangi tu tutup plak..situ tempat peberet aku sbb sedap....yg aku makan ni kureng sikit....tapi licin gak haahahahah....


balik umah lakibini mulakan operasi...


tergantung dah family tree yg aku tempah ari tu... special request buat kaler purple sebab hall aku kan tema purple.... frame kanvas raya pun dah tergantung kat area bilik tetamu ngan toilet tetamu.....auwww!


 cukup la tu ...takleh gantung byk2..serabut kang.... satu jek kureng hall aku ni...takde jam dinding lagi...masih tak jumpe yg berkenan di jiwa raga....



 lagi satu kanvas gantung kat area makan...ikut plan asal nak buat cermin kat situ....tapi kensel, gantung kanvas jek hahaahah lagi jimat hahaahahah..kalo nak bace pasal kisah reno ruang makan leh klik sini key...



 saiz yg aku buat ni 3 kaki x 2 kaki....dpt saiz bapak giant lagi cun tuh!



dlm planning nak tempah lagi kanvas tuk letak area kiri kanan kanvas tu...tp aku tgh pikir konsep lagi sbb kalo gantung gambar bederet tak lawo plak...


jarang kiteorg makan kat sini sbb selalu lepak mkn meja dapur jek....time org dtg baru dok makan kat sini....


 haa bende ni laa aku cari ..... bilik air miamija ni takde lagi rak tuk letak berus gigi, ubat gigi semua tu....nak pasang rak yg jenis tebuk malas sbb budak2 ni kan makin meninggi, kang kalo gantung tinggi tak sampai lak...kalo gantung rendah kang tak lawo plak.... seb baik jumpe rak jenis suction nieh....




tadaaaaaaaaaaaaa...pejam mate pun leh pasang....lekatkan pastu pulas bende putih tu sampai kedap melekat kat dinding....kalerpul yg buat aku suke tuh...


comey dah bilik air anak dare.... riang ria warna warni gituuuww! yg penting rak tu nanti leh adjust ikut ketinggian dieorg....tak yah drill2 dinding2...

tak abis lagi kisah tukang2 nieh .... nanti2 bile sambung gantung gambar area tangga plak, konon nak buat galeri kat area tangga tuh heheeh..sori le jiran kalo kalo umah begegar bunyi ketukkan heheheeeheh




** ehemm..tak sabo minggu depan nak cuti panjang berjimba cuti2 ngan bff....soping time! anak2 ngan bapak anak, mama tinggal korang 4 ari key....




49 celoteh sahabat

jap2 yang pencuci pond tu anak2 dara punya ka.. wahh kelas.. ehh tang bangi tu pebret kita jugak.. jom jom kita g makan kat situ.. hehehhe

October 14, 2014 at 9:29 AM

kat mana nak beli rak tu? selalu beli payah nk lekat.

October 14, 2014 at 9:44 AM

Umah ko mmg gorjes sgt la sis...cantik pulak akk tgk tmpt berus gigi anak2 dara ko tu..kalerful lagi...

October 14, 2014 at 9:47 AM

Benda kedap yg lekat kat dinding tu kami penah beli.. Tapi selalu jatuh.. Geram tau.. Takpe.. Guna sementara diorang nak besar ni ok la.. Da besar boleh buat tebuk dinding..

Pss.. Lama gila tak bw sini.. Cuti pantang, blig pun cuti.. Hehe

October 14, 2014 at 9:49 AM

bab ni meroyan nureen tgk blog lieya...
terbaiklah...
serius... mmg puji arr deko umah lieya
simple n cantik... verangan dpt umah mcm lieya kejap hahhaaa... :P
bkn nureen jerr verangan tau, si ellesya tu pon dh kuat verangan... hihii

October 14, 2014 at 9:54 AM

wah ... comel nyer collection kat bilik air diaorang tue ;) mmm
betui tue next week cuti panjang .. best best best ....

October 14, 2014 at 9:58 AM

cantik rumah lieya

October 14, 2014 at 10:01 AM

cantik umah ko..kemas tersusun sumer...
rumah aku nnti tak taulah camner..hahaha
anak2 dara lak pemalas mcm aku gak ni..hahaha

October 14, 2014 at 10:06 AM

jauhnya sampai ke DIY bangi... rajin si mia buat ulangkaji patutla dapat nombor satu..
bab deco mendeco memang bagi kat lieya...masak pandai deco pon pandai jugak... ID pon pandai tuh yang umah cantek.. sumer masok kena ngan konsep..
kemain kan cuti2 tinggal anak ngan laki... nasib laki jenis memahami... jimba kat mana tu?? anyway selamat sopinkkkk and ternak lemak... balik cuti sila puase...hhehheee

October 14, 2014 at 10:10 AM

wah2...berseri2 ..warna warni bilik anak dara nie ye...
ha..mama dah buat cantik2 tuh..make sure ja elok2 k..kena rajin bersih kan bilik air..hihi~
tetibe je rasa ble la nak jejakkan kaki nie kat umah akak..bukan jauh mane pun..hahaha :P
lagi2 decoration..suke ar....

October 14, 2014 at 10:10 AM

dok umah sendiri mmg syiok lah mendeko.. duduk kuaters ni asal sedap mata memandang sudeh. mueheheh

October 14, 2014 at 10:12 AM

Adoii lupa lagi..
kena login dulu baru blh komen!!

Syok tgh Lieya & Co mencdeco
Warna warni menceriakan suasana rumah
Saya suka saya suka heheh

Bestnyer g sopim ngan bff
Sopim byk2 tau... utk kita sekali ;P

October 14, 2014 at 10:16 AM

amboi anak dara.... pakai ponds gitu... kerlasss

October 14, 2014 at 10:18 AM

lawa sgt...rumah awak tau lieya...huhuu...anak anak pulak tak rajin menyepah yer...hihiii

October 14, 2014 at 10:27 AM

frame canvas tu order dgn airis wall deco kan,, kita pun order dengan dia jugak,, sgt puas ati dengan harga n kualiti gambo nyer,, hihihi

October 14, 2014 at 10:29 AM

cantik nyer rumah

October 14, 2014 at 11:12 AM

cantiknyer umah

October 14, 2014 at 11:34 AM

ohoiiiii cantik umah ko
penuh gambar korang sekeluarga
aku suka sangat2

October 14, 2014 at 11:48 AM

keja mencantikkan umah ni memang tak akan habis kan lieya
saya ni pun dah masuk 3 bulan duk rumah baru
belum lagi habis, tengah dok pikir nak buat lagu mana
tapi seriusly tak boleh challenge ko la lieya

October 14, 2014 at 12:07 PM

cantikkk nya....puas kan bila dpt deco2 umah ni hasil nya mmng kebabom!
cup rack tu sgt cantik hokeyyy

October 14, 2014 at 12:10 PM

La ingatkan dia nak jaga opis sebab bos raya, rupanya nak gi berjimba meninggalkan suami dan anak-anak ya...
Akak bab suction mengsuction tu memang akak angin satu badan. Selalu je buat tak jadi. Kejap-kejap jatuh, pasang lagi nanti jatuh. Jadi akak redhalah yang tangan akak ni memang takleh buat kerja nih. Kot anak-anak akak yang ganas tak... tak tahulah sebabnya!

Eh, Lieya, akak fikir Lieya nak 'muncul' dengan random Thursday jek. Rupanya hari ni pun ada entri baru ek. Hahaha....

October 14, 2014 at 12:17 PM

alahaiiiiiii lieya..tak penah aku jemu tgk decoration umah ko ni..

kemas dan bersih je umah ko lieya..pandai anak2 ko menjaga kebersihan dan kekemasan..umah aku seminit dua dah mcm tongkang pecah hhhuuuuuuuuuu..

cantik sgt kanvas2 yg ko tempah..ada area mmg sesuai letak byk gamba, kalo tak kena npk serabut.. :)

rajin2 lah deco lg ye..suka aku!

October 14, 2014 at 12:54 PM

kelassss anak dara lieya pakai ponds tu..
kemas betul rumah lieya, kagum akak tengok...

October 14, 2014 at 1:23 PM

haha.klo duk rmh sendiri.. mmg bertukang sokmo la..
cantik sgt kanvas lieya sefamily tu..

cerianya eksesori bilik mndi miamija tu.. x sbr nk deko utk asya lak nanti..

wee...lieya n g melancong kat mana tu?? syokkknyerrr

October 14, 2014 at 1:28 PM

Samalah...bunda pun suka makan rojak pasembur dan cendol kat bawah pokok tepi jalan tu..biasanya bunda suka campur mee..

October 14, 2014 at 1:38 PM

nice pixs, Great food pics, and thanks for sharing your ideas at home tempat letak toothbrush tu semua...

Bilang Mija gigi tanggal letak bawah tilam nanti ada tooth fairy datang kasi duit...

hehehe

October 14, 2014 at 1:46 PM

Cantik tu Lieya... Bangi kat mana beli benda tu?

October 14, 2014 at 1:59 PM

Bestnya dapat rumah besau macam rumah Lieya ni weyh...... boleh deko deko kan....
Tapi tak pe dapat rumah sederhana mcm OKje ni pun dah syukur sangat hihi.... Lieya nak gi mana tu? Vietnam eh? Ha borong banyak banyak tau habiskan bonus 2 tahun lepas....Bonus tahun ni ngan tahun lepas simpan...haha...

October 14, 2014 at 2:26 PM

Lupa lak nak komen alahai rajinnya si anak dara tu buat revison dalam keta ......sejuk perut mak yek...Anak anak okje memanjang relax huhu fening kepala tau!

October 14, 2014 at 2:27 PM

waaa cantekkk Lieyaa!! suker suker sukerr! seronok la mia mija mama papa layankan selera derang hias toilet derang kannnn.
aku ni dah sarat kepala semua belum dapat di zahirkan lagi ni... sabor kan je laaaaa

p/s: aku lak tak sabar nak tengok rombongan k.kiahhh. nanti cepat2 hupdet okehhhh

October 14, 2014 at 2:32 PM

cantiknya... pandai tol lieya , hubby hias umah... hurm.. kite tak leh hias2 sgt, twin suke 'kemas' ape yg mama dia kemas, hahahah...

October 14, 2014 at 2:53 PM

korang laki bini memang kretip...salute habis dgn korang design rumah...

October 14, 2014 at 2:58 PM

Lieyaaaa... bab deko rumah nk kan! zura memang suka! kagum habes dgn kekreatifan Lieya dan suami!
kagummmm sangat2!! bila nak ajak zura gi umah Lieya nih?? hahahaha.

Umah Zura memang sekosong2nye.. hahahaha.. x reti lah nak hiasa rumah.
bila beli cermin.. x boleh nak pasang pulak sebab dinding rumah keras yang amat. tensen kejap. hahahaha
aduhaiii.. kena usaha lagi gigih nih. nak jugak ade rumah cantek cam umah Lieya. hahahaha

kiut pulak tengok cawan2 yang kalerful tuh.
senang nak pasang pulak tu kan! bila2 pon boleh ejas.
nanti nak try carik untuk anak2 dara zura jugak.. hehehe.
*mata terpandang tepat kat pencuci muka. amboiiiii anak dara. dah pandai dh jaga muka.
bagus2.. hahahahaha

October 14, 2014 at 4:06 PM

Byk kali dh beli yang jenis lekap2 neh...tapi selalu tak tahan...anak2 lelaki kita pelik sikit...suka betul duk gantung kt situ...haaha..

October 14, 2014 at 4:40 PM

poster family tu, betul la...kalau lagi besar..lagi best woooo...dapat 15x 20 ke..hahaha

bos cuti seminggu, PA boleh goyang kaki la relax sambil makan maruku kat opis..hahaha

October 14, 2014 at 4:52 PM

bagus Mija.. rajin belajar macam makcik.. hehehehe
Cantik lah canvas tu dik leha.. kak jah pun plan nak buat tp tak terbuat lagi.. later2 lah gamaknya :D

comel pulak bekas dalam bilik air anak2 dara ko Lieya.. meriah hidup dgn kaler2 hehehe.. mcm kat DIY je tu?? ke bukan??

October 14, 2014 at 4:54 PM

Rajin anak dara Lieya buat revision... Dalam keta pun duk baca buku... Kalau saya jenis tak boleh baca buku dalam kereta.. Saya jenis yg mudah kena motion sickness... Nanti tak pasal2 kepala rasa berpusing jer... kikiki
Sata pun suka stail suction cup yg kalerful tu... Sesuai sgt2 utk anak2 dara Lieya...

October 15, 2014 at 12:11 AM

En. Abe Lieya ni rajin bab mendeko rumah itu yg kakak nampak
Itu yg buat Lieya semangat tak sudah nak
Cantik!

October 15, 2014 at 11:14 AM

salam kak lieya....nak tanya pasal langsir tue....akak pasang tersorok kan.....dia kene buat plaster siling dulu ker atau buh rail langsir dulu?....senang tak kalau nak bukak pasang balik langsir dengan rail tersorok tue...hehehheh

October 15, 2014 at 11:17 AM

comei2.... korang laki bini mmg minat mendeco...

October 15, 2014 at 11:51 AM

Rajin, kreatif, komitmen...semua pakej lengkap betul la budak Lieya ni tau. Untung akak dapat follow blog Lieya...hehehehehhe. Wah, next week nak ke mana lah tu gamaknya? Sopping ni mesti pi oversee kheenn....hihihihihi.

Mia tu rajin betul mengulit buku ekk.... Senang hati tak yah suruh2. Dia tau sendiri jer kan..... Nnt adik2 pun mengikut jer.....

October 15, 2014 at 3:14 PM

admire la umah lieya....santekkk bangat!!!
bilik ayaq pon shomelllll..hahaha meroyan jap
lepak bangi mkn pasembos depan kilang hitachi tu ke?
ecewahhh gajin beno mia tu..anak2 kite toksah harap la...tak paksa tak pegang bukunyeeee

October 15, 2014 at 5:14 PM

Lieya mkn tu dpn Telekom kan..cer pegi Tasik Cempaka..sebelah Perpustakaan Awam tu ada cendol Rimba..situ pun not bad...

October 16, 2014 at 10:15 AM

terpesona pulak nampak cat wall dgn kertas dinding kat tv lieya tu.. sbb tgh pikir nak buat kat rumah huhuhuhu .. idea.. ide.. pls.. na ruang yang simple.. janji menarik mood ... bab gantung² nak drill ni mmg kena tunggu suami .. hahahaha .. bertabahlah sapa jiran tu dgr bunyi drill

October 16, 2014 at 10:16 AM

Pandai jugak akak mendeko ye...
Nampak cantik..
Part gantung kat bilik air gitu nampak menarik..
Nanti nak p cari la gitu, senang tak yah dril bgai ai like :D

October 21, 2014 at 3:36 PM

Cantik la lieya...suka tgk tiap kali lieya mendeco... boleh cedok idea sikit..umh farah byk.lompang lagi.. dok cari idea jugak nie..hehehe

October 22, 2014 at 4:12 PM

seronok bertukang..wahh menarik la yg miamija punya bekas kat toilet tu

November 6, 2014 at 9:55 AM

cantiknye bekas toilet tuu. nak carik jugak la.

November 11, 2014 at 8:13 PM

hi (baru baca blog awak, tatau nama)

nak tanya, family tree tu tempah kat mana yea?

January 13, 2015 at 2:52 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy