Thursday, October 2, 2014

lepak2 mkn kat Padi House, Galleria


aucak!!! hikhikhik.... sori2 lame tak bw....ari ni aku khatam semua jalan umah kawan2 bw yeak..... amecam perancangan cuti raya haji...sape2 dok belah2 kelantan tganu tu syok lee raya sebab kat sane raya haji disambut meriah kan....aku? tak balik kg tahun nie...nak merase solat raya kat masjid putrajaya, nak merase lapah lembu kat putrajaya.....heheheheeh... so aku takde laaa amik cuti extra pun, selasa dah keje balik...utk sape yg balik kg tu hati2 di jalan raye yeak..... amik gambar byk2 nanti update blog leh aku tumpang bace citer korang berhari raya di kampung halaman....eh sebelum tu peringatan sesama kawan2, sabtu ni 4 okt. jom puase same2 puasa sunat arafah...besar fadhilatnyer...


ari ni jom layan kisah aku ngan family lepak2 mkn kat Padi House, Galleria

*
*
*
*
*
*
*
*
V

biasakla tukang tulis order aku ler tuh...




bile dah besar gini masing2 nak order sendiri...tgk buku menu pun sendiri...dulu mase kecik2 aku yg order kan....huhuhuhu...kejap je anak2 dah besar....



mija punye... nasi ngan ciken cop... name agak kampung sebab aku lupe name menu yg asal hahaahahahah



ni laki aku punye ...nasi + ciken wif sos thai...




tak lain tak bukan ni mia punye laa...die mmg pecinta bolognise....die sorang leh sebat sampai licin...portion dewasa kottttt...huhuhu




ni aku punye...chicken quesadilla....  ermm sedap jugak letak name anak 'nur quesadilla' hahahaahaha




time baik...mcm nie laaa...



abis makan sepinggan, esok ajak dtg lagi....hahaahahah




khusyuk!




yg ni sedap.... ade sos mangga..... aku larat makan 2 keping ajek....laki aku 2 keping...selebihnye tapau!



sampai ke petang pun still rangup....mmg peberet aku la jadinye menu nieh



bukti penapauan hahaahahah...mia tgk khusyuk tgk tv tu.... dalam entry ni dayyan takde dlm gambar sbb die dok sebelah aku cungkil2 mkn ngan pisau je kejenyer....lantak le yg penting dok diam2 heheeheheh



dessert amik eskrim....ikutkan takleh makan ni sbb budak2 ni selsema...tapi sian plak tgk dieorg dah tgk kat buku menu tadi....so order satu n share 3 badek.... kang skrang musim batuk selsema....



dayyan the big bos laa yg kongker...tak padan dgn selsema die...








korang layan laaa eskrim ...mama ngan papa layan macadamia cheese ......mmg sedap wey!



layan dgn banana milkshake...fuhhhh puas anak tekak i




tapi sepuas2 anak tekak aku, puas lagi anak tekak anak2....tak caye? meh tgk hahaahahahahaah

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

tak sampai 15minit...masing2 dah belayarrrrrr layan perut kenyang......


hokey! selamat hari raya haji untuk semuaaaaaaa..... puas lee bulan 10 ni masing2 makan daging kaaaaannn hik hik hik....moga raya qurban tahun memberi keberkatan pada kite semua.....





**ermmm dah tak balik kg raya haji nie...ape menu nak masak nie....kene masak menu raye keeee? uwaaaaaa....tak retiiiiiii!!



53 celoteh sahabat

meriah tgk menu2nye...amboi trus lena kekenyangan ye...hehe

October 2, 2014 at 9:22 AM

memang kekenyangan betul nampaknya tu..hahahah

October 2, 2014 at 9:22 AM

aikkkk kak leha oiii.. bukan ari khamis random photo ke? hahahahaa....
slmt hari raya utk lieya & family juga... akak blk raub raya ni sbb cuti 3 hari kan.. tp ari raya mlm tu dah nak cabut ke pj... takut jem wehh..

October 2, 2014 at 9:24 AM

sedapnya macadamia tu...ieyda pun xblk kg..husband xleh cuti..dah lah raya kt kelate best n syok...tahun ni tgu daging tergolek lah masuk umah kt sini..hihiii

October 2, 2014 at 9:32 AM

Biasalah Lieya bila dah pandai membaca menu mana mereka nak kita pilih mestilah nak pilih sendiri. Tunggu giliran Dayyan. Start boleh membaca aje dia pun akan sama juga..

October 2, 2014 at 9:34 AM

hhahahaa..gambar last tu buat ketawa besar lieya..menganga kenyang tuh... besar2 esok tgh balik gambar ni mesti dorang malu..huhuhuuu

menu sedap2 blake tuh..

sama la kita lieya..tak balik kampong pon raya.. tengah pikir gak nak masak menu ape..ingat nak try nasik jagung..hope jadi la tu.. nak ajak lieya datang umah pon cam segan plak..umah kita kecik jerk..

October 2, 2014 at 9:41 AM

Alhamdulillah.........sedap giler kot aku tgk menu atas meja :)

benda yg ko mkn tu aku tgk pun mcm semput nk abiskn hhheee..npk portion besa :)..semuanya menyelerakan..mmg npk kekenyangan sgt miamija tu ha hhhaaaaaaaa

aku pun thn ni asben takmo balik kg..nk raya sini sbb kengkawan dia ada..aku ok je..tp kt sini tak semeriah kedah hhhuuuuuuuu

October 2, 2014 at 9:46 AM

hihi~kelalar la kak nie...tgh syok2 layan gambar ngan caption..
sampai gambar last tergelak sorang tgk..hihi..
bukan men pas kenyang..ternganga mulut tdo..hihihi...

October 2, 2014 at 9:57 AM

Quesadilla tu memang menarik tu. Akak rasa kalau perut tengah kosong, konpem akak boleh abis tu...hahahahaha.

October 2, 2014 at 10:03 AM

wajib pegi rasa cheese cake tu :(

October 2, 2014 at 10:04 AM

heheh ini berlakon ker pura2 ni.. sampai ternganga tidonya.. hehhehe Selamat hari raya qurban lieya..

October 2, 2014 at 10:06 AM

hahaha..nka gelak tgok mia mija tido sampai camtu sekali...
belum pernah lagi makan kat padi house nih
tengok cam sedap jek..

October 2, 2014 at 10:12 AM

Adoi gambar bawah sekali tu la yang paling win antara gambar lain hehehe...

October 2, 2014 at 10:16 AM

hehe, gambar last tu lieya
kalau diorang nampak gambar tu, ngamuk tak agaknyer? hehe
semua makanan yang disebutkan di atas, tidak pernah ku rasa
except for the ice cream =)

October 2, 2014 at 10:32 AM

hahaha...ko ni lieya...dan2 je ambik gambo anak2 ko tido...
hehehe...sedap jugak nama anak ko no 4 tu..hehehe

October 2, 2014 at 10:45 AM

meriah betul pemakanan dik leha dihari minggu.. dari appetizer sampai ke dessert kak jah nengok. Yang paling tak tahan macadamia cheese tu..dah macam nama si Damia dah cake tu.. hahaha.
alang2 dah makan tu biar sampai puas yerdak??
Puasa arafah 4 oct tu InshaAllah.. kalau tak period boleh lah kak jah puasa nnt.

Kelakor pulak tengok budak2 tu belayar sampai ternganga mulut.. betul2 punya kenyang tu.. Alhamdulillah :))

October 2, 2014 at 10:49 AM

nyum2 sedapnyer lahai...telan ailio nengok menu gini pepagi ni lieya...
kemain dierang ceria siap bersuap bagai...
lepas tu kekenyangan membongkang sesama...yek siap ternganga tu yang best tuh....hehe

October 2, 2014 at 10:56 AM

selamat hari raya aidiladha lieya..
gambar last tu..ternganga kekenyangan namanya

October 2, 2014 at 11:09 AM

tak pernah lagi ke padi ni..mcm tak terfikir nak ke sini setiap kali nak makan..haha

October 2, 2014 at 11:13 AM

tak pernah sampai juga ke Padi ni..

tapi pic last tu priceless kans... anak2 kenyang sampai tertido katanya

October 2, 2014 at 11:19 AM

sedap nyer...buat kiter lapar je >_<

October 2, 2014 at 11:23 AM

oomakk ai..... kemain melopong anak2 mu beb.. kenyang sungguh tu.. hahahaha

October 2, 2014 at 11:59 AM

anak2 lieya tido tu la yg paling mencuit hati..hehehe..tido kekenyangan..

October 2, 2014 at 12:00 PM

hehe..

tu betul2 kenyang anak dara lieya..hehe
ena pun x balik juga tahun ni
Tapi x tau la klu last minute tetiba lak nak blk ke kan
Menu masakan raya dah ada
Lari dari juadah raya seperti biasa..\
Apakah itu? jeng jeng jeng
Ala.. masak simple2 aje kat umah MIL
Salam Aidiladha juga buat Lieya & Co.
Pssttt!!! kita dah update tau.. kikiki
Tapi x de isi pun.. meraban je kita.. biasa lah
-_-

October 2, 2014 at 12:04 PM

wah meriah meja ...banyak hidangan ;)
selamat hari raya 'korban' utk lieya sekeluarga

October 2, 2014 at 12:41 PM

keh keh keh...kiut stail tido mia mija..terngangoo kekonyangan!
slmt hari raya buat lieya gakk

nengok gambau makanan besau2 ni rase nak gigit je monitor pc hik hik

October 2, 2014 at 12:45 PM

menu lieya mkan lain dr yg lain... nampak sedap... nama pun sedappp...hihiii

October 2, 2014 at 12:45 PM

nama menu nya sedap sesedap rupa parasnya ;p
hamboiiiii kemain menga2 tido nya betul2 kekenyangan tuh!

October 2, 2014 at 1:47 PM

menu y lieya mkn tu mmg nmpk sedapss la..
haha..tgk pic last tu kelakar sgt..
nmpk sgt penatnya tu

October 2, 2014 at 1:50 PM

Wow mmg meletopss tgk makanan yang lieya oder tuh..
Amboi kenyang perut suka hati teruss tido budak2 tuh yer.. :)

October 2, 2014 at 2:47 PM

yang kite tau padi house ada kat cyberjaya je, galleria ni kat mane plak ek

October 2, 2014 at 2:59 PM

Apsal aku x percaya yg kau x pandai masak menu raya eh lieya? Tup tup kang update fb ngan gambar food..hihi. Btw..aku tgk food kt situ portion besar gak kan..and anak2 kau boleh habiskan..hebat beb. X membazir..aku suka. Selamat raya haji..aku plan nak raya sini tp kena tukar plan..mil sakit..jadi sabtu balik nismilan. Take care lieya.

October 2, 2014 at 3:28 PM

the food look heavenly.. especially that " chicken quesadilla "..
yummy

October 2, 2014 at 3:43 PM

hahahahaha... sabor jer lah!
mamanye snap gambar anak tido ternganga.. hahahaha.
kenyang sungguh lah tuh yer~

Lieya.. sama lah anak2 zura nih.
dulu air pon kita oder utk dorang.
skrg nih.. kemain lagi mintak air sendirik. mintak plak yang x hagak2 punye.
sabor jer lah kan..hahahaha

kemain besor pinggan masing2 kan.
pinggang Mija lg besor dr tuannye.. hahaha.
Mia bab makan memang x menghampakan.
tersengeh2 Zura kalo tengok dia makan. semangat jer makan nye.
kalo Anis makan cam Mija.. makan sikit2.

Menu Lieya tuh nampak sedap jer.
sesuai lah kot utk org diet kan!
makan pulak 2 keping jer. huhuhuhuhu

tak tahan betol tengok ais krem budak2 oder tu.
coklat cip dia sangat menggiurkan!
sedapnye kalo dpt semangkuk sorang!*xsedoduksokseksoksek!
hahahahahaha

October 2, 2014 at 3:51 PM

perghhhh kenyang sangat tuh sampai ternganga tidoq hahhahahahha..:)
spagety tu i like, coconut shake x penah try..sedap??

October 2, 2014 at 4:21 PM

si quasadilla tue nampak menggiurkan sungguh......tertelan air liur......heheheheh

Tido sampai ternganga tue.....memang terbukti kenyang lah...

October 2, 2014 at 4:34 PM

syiok nye menu2 dia..... yang paling best eskrem tu... slruppppp

October 2, 2014 at 6:02 PM

Sedappnyeee dessert..aduhaiiii..sedapnye sedapnyeeeee..tp gambar yg last skali tuh mmg legend..suke tgk..comel okayh..hehehe

October 2, 2014 at 9:09 PM

Area rumah okje ni ada Padi House jugak Lieya....tp tulah duk lalu lalang jer kami anak beranak nak singgah macam seram jer haha.... ohhh dia mcm Secret Recipe jugaklah yek...

Tengoklah....nanti nanti try usha....
Haha memasing dah kenyang, syok betul belayar.....nampak mmg kenyang sungguh tu....mama tak macam tu ke? Haha

October 2, 2014 at 11:19 PM

semua sedap menu2nya..nama anak tu tak menahan..nk menyebut mengeja kemain susah tu lieya..ada maksud ka..pic last tu cute betul..mmg sgt kenyang smp tido ternganga2..

October 3, 2014 at 2:10 AM

Adoi la Lieya.. gambar last tu mmg legend habis... Memang kenyang sangat lah tu...
Kira ok la tu mereka pilih menu sendiri sebab dah pandai baca.. Kalau anak2 saya tgk buku menu, mereka pilih gambar yg ada kat menu... Nampak sedap jer, mereka minta order.... Yang lagi haru, bila gambar tu hanya sekadar hiasan, nak order tapi tak der... hihihi, mcm2 karenah anak2 nak membesar ni :)

Lieya, sama lah kita... mmg sampai skrang tak pandai nak masak menu raya.... Duduk jauh negara orang pun tak pandai2 jugak... Huhuhu, jadi belasah masak menu biasa2 jer....

October 3, 2014 at 6:02 AM

seronok tgk anak² mkn dgn selera kan.. sy ni duk la ajak hubby g padi house, balik² asek kata xsedap..hahaha.. sudahnya pegi resepi rahsia sebelah padi house tu je la..

October 3, 2014 at 10:01 AM

Sama Lieya, akak pun tak balik BP. Mak akak pun di rumah my sis so kita raya KLlah tahun ni. Nak gi tengok orang sembelih lembu, I is darah gemuruh. Takut tumbang kat depan orang ramai malu pulak masuk Berita Utama nanti ^__^

Cakap kat Mia, jomlah sesekali gi dating dengan akak eh bukan aunty ni. Aunty pun suka spaghetti tapi olio lah... Sambil makan, minum sambil borak sure bestkan.... Memang sah kenyang si MiaMija ni kalau dah macam ni free style tidur dalam kereta. Aha, si Dayyan tak nampak pun tentu tak tidur sebab tak aktif makankan....

October 3, 2014 at 1:55 PM

amboi! betul punya kepenatan sampai ternganga anak dara dua orang tu...

October 3, 2014 at 2:30 PM

semua menu mengoda .. termasuklah aiskrim.. tu dia.. mmg betul² kenyang tu hahahaha .. nyenyak tdo...

October 3, 2014 at 4:06 PM

pehhhh.. menu nko tu mmg nampak sedap giler wehhhh!!! kat Cyber ni pun ada satu Padi House ni tak tau sama branch ke takkk.. menu2 western tu mmg ada.. aku pun dah lama tak gi makan situuu huhuhu

October 3, 2014 at 5:41 PM

blog ke 3 akak msuk ptg ni cerita ttg mknan...adeh dugaan org berpuasa...sabar jelh....he3x...
Kelakar tgk mia mija tidur lena kekenyangan.....

October 4, 2014 at 3:47 PM

dulu masa study kat mmu..selalu gak gi padi .tapi tak suka sgt mkn sini duu. xberapa nak sedap..tak kene dgn tekak kite..haha

October 5, 2014 at 2:56 PM

hahaha... terbaeklah last pic tue...
mmg hepi perut kenyang anak2, dayyan plak x der??
camner plak gaya dayyan?? hahhaaa

menu bleh try ni
tp x tau la bilanya nak smpi sana kan heheheh

October 6, 2014 at 5:47 PM

Lieya.. leh try ni chicken quesadilla... tgk2 je tringin,, aduhhh.. menggoda mak yong di sini.. hehe.. tdo nganga belaka, tak patot mamanya amik gambar candid, hahaha~

October 8, 2014 at 11:00 AM

Kakak dania masuk keta mcm tu la ghupernya...x sampai 2 min confirm lelap..perut kyg nk buat apa lg kan...

October 9, 2014 at 12:48 PM

Tak menahan tgk last pic tu. Betul2 tido kekenyangan tu...hehehe...

Bestnya PADI HOUSE kat sana. Kat Cyberjaya ni biasa2 jer. Tak variety menunya. Dessert mcm tu tak er rasanya.

October 10, 2014 at 12:00 PM

chiken quesadilla tu nampak sedap !!!!

October 14, 2014 at 10:33 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy