Thursday, March 30, 2017

thursday ~ random photos



Assalamualaikum...


adoi ni kalo dibiarkan mau 8 bulan tak update blog ni kahkahkah....okeh2 laaa...ahkak update mane yg ade je laa ye...asalkan ade le jugak entry sekali sebulan hahahaahaha...makin lemau ko nak update...nak buat vlog tak reti plak nak edit2 video...tgk org buat lawo2 semua....okeh laa tak mo byk ckp membebel byk....meh layan pic yg ado.....

*
*
*
*
*
*
*
V

  • kalo dpt mcm ni...due pinggan leh telan ....


  • bento riangria miamija ~ utk pagi kuew tiow goreng + buah + roti kek...utk lunch plak nasi putih + chicken wing bakar + sotong masak kari kapitan + buah....


  •  mcm mane alih tido katil sendiri pun, pagi2 tetap aku celik mate tgk die kat sebelah aku....dah besar panjang mcm ni pun nak menyelit tdo ngan kiteorg lagi....aishhh budak manje kededek nieh.....


  • bento riangria miamija ~ utk pagi makaroni goreng + apam kaya...utk lunch nasi putih + kicap + telur dadar + ikan pari masak asam pedas rempah....


  • besdey dayyan bulan 4 nie....ehhhh bulan 3 dah memekak2 claim hadiah die...die mintak basikal...ye laa basikal lame dah tak sesuai die naik....belikan saiz besar gini terus...lama sikit boleh pakai kakaakakaka...harap basikal jek macho, tapi tayar kecit tu plak bikin spoil kakakaakakakaka


  • pastu mcm biase laa...mane cukup 1 hadiah.... gi toyrus redeem voucher besdey...belikan hadiah ke 2...tapi yg ni aku bagi arahan bukak mase 7 april nanti...hari besdey die ....haaaa melangok le kooo tenung hadiah ko sehingga tarikh 7 april tu kakaakakakakaak.... so far buat mase skrang hadiah ni masih elok berbalut.....boleh jugak die tahan sabar yeeee heheheeheh



  • ok last but not least..... bento riangria miamija lagi..... utk pagi nasi goreng butter + satay ...utk lunch nasi putih + ayam goreng + sup cendawan + buah....
so tu je laa ...doa2 aku rajin update lagi  hahahaahahahaha 



**weekend ni clash mcm2 benda....family day opis, sport day dayyan, kem upsr mia, kenduri kawin jiran.....kene laa bahagi2 mane yg patut pergi dulu.....phew!





16 celoteh sahabat

Perghhhh..
Ulam petai dgn jering tu memang power Liaya..
Bukan 2 pinggan jer..
Mahu bertingkek-tingkek pinggan tu hahhaha.

Hihihi sama juga dengan abang Nabil lah Dayyan ni..
Nak juga menyelit celah ketiak mama wlpn dah asing katil..

Bersabar dan bertabah lah ye dayan..
Hadiah tu pelok jer dulu puas-puas hahahah..

March 30, 2017 at 9:06 AM

Hehe.. Oklah tu .. At least update jgk kan.. Lya pom samalah, makin lemau... Tp kekadang tu cuba jga update skit2..


Alahaiii...bertabahlah dayyan kna tunggu 7 April..x lama dah tu..hehe.. Terdera perasaan..


Samalah dgn Fasya, bru dpt beskal bru..tp y spoil..tyr kecik blakang lah..x reti lg wehhh kayuh 2tyr.. Mcm mna la nk reti..masa nk praktis kayuh tu x smpat skmo.muahahahaa..


Full xtvt hjung minggu lieya..mmg fix la masa kan..kna bijak bahagi.. Penat mmg penat..tp xpelah. In shaa Allah hasil berbaloi.. Utk msa dpn anak2 jgk kan..

March 30, 2017 at 9:07 AM

Tahun ni tahun bz akk la ya....
xpe..kecemerlangan anak²..
dtgnya dari kerja keras ibu ayah.guru dan diri nya sendiri.. :)

March 30, 2017 at 9:30 AM

meriah bento mia mija...hahahha..kalo syawal nak makan gini, alangkah seronoknya...hari2 aku menu sama2...ulang2..makan la sampai dia sendiri request apa bend ayang dia nak makan..hahhahahhah

March 30, 2017 at 9:41 AM

menu 1st tu mmg sukaaaa

March 30, 2017 at 9:48 AM

Akak lieya...napa entry pendek nawww...x puas baca hahaha...dayyan tu tahan napsu nak bukak hadiah ye...perghhhhhhhh cobaan mama dia bg ujian...sabor la dayyan hahaha...syok tgk bento2 tu semua...juju kena rajin la meniru cm ni...

March 30, 2017 at 10:33 AM

amboi3 bday bln 4 bln 3 dh dpt hadiah...

ko skrg mmg tiap kamis je bt ntry ek... ngelat tau

March 30, 2017 at 11:14 AM

ari khamis memang ari yg ditunggu ;)
sbb nak baca kat sini

March 30, 2017 at 12:45 PM

Lama tunggu mana la si Lieya ni nak update blog. Sabau jugak si budak Dayyan tuh menunggu tarikh keramat dia yer. Dok melangut ajer la yer kat hadiah dia tuh..lawak pulak kurasa. HAHAHAH! Yang kalo jadual penuh satu hari dengan macam2 aktiviti tuh memang kena pandai-pandai la kan bahagikan masa...huhuh..

March 30, 2017 at 3:44 PM

sama laa k.azue pun malas nak hapdet cerita...adesss adakah makin malas..atau faktor umur...jadik kiter begitu x larat nk memblogging kah..kah..kahh...

April 1, 2017 at 6:15 PM

tunggu juga..lieya update blog...hehehehheee
kadang kekangan masa..mcm² urusan..tapi hopefully lieya sentiasa diberi kelapangan untuk update.

April 3, 2017 at 1:07 PM

Fuhhh kecur air liur tengok. Heheh :)

April 5, 2017 at 9:42 PM

haishhhh tak pernah jemu tgk bento ko ni ... rajin bebenor!

April 6, 2017 at 9:19 AM

Mood blogging ke laut dan blogger memang tak dapat dipisahkan... 😅😅😅 bento-bento tu paling syok tengok... kesian birthday boy dok menahan nak buka hadiah... comel 😍 moga jadi anak yang bermanfaat buat kedua ibu bapanya dan ummah... moga berjaya dunia akhirat... Amin... insyaAllah...

April 10, 2017 at 7:19 AM

Dalam dok takder2 update baru.. tetiba klua entei2 panjang lebar tentang pemakan..

Bagus2..

April 11, 2017 at 5:58 PM

ha ha anak bujang sorang tu masih manja lagi..masih menyelit tido lagi eh..

April 18, 2017 at 9:37 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy