Thursday, March 2, 2017

thursday ~ random photos




Assalamualaikum semua!

kih kih kih...tenggelam timbul tenggelam timbul hah lieyalatif skrang update blog... takpe laa yg penting aku update gak walo jarang2 kakakaak...busy life skrang..weekend dah tak serupa weekend..belari ke sane kemari anta anak2 tusyen...baru aku tau begini rupenye ade anak upsr hahaahaha.... alah aku pun tak push mia sgt..tahu tahap die mcm mane...cume dah malaysia ni mmg negara 'exam oriented system' so kite ikut le flow nye... so meh le layan entry random photos aku utk kamis kali nieh....

*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria miamija ~ utk pagi mee goreng kicap + telur puyuh + buah2.... utk lunch plak nasi minyak  + gulai ayam + telur puyuh ..budak2 ni kalo dah lame aku tak buat nasi kaler2 siap le depa request... ala bukan susah pun..asalkan ade stok minyak sapi ngan pewarna mknn kat umah ..jadi aje nasik kaler2 aku yg sempoi2....


  • dayyan jadi dayyana...kakak2 le ni dengki sarungkan tudung kat kepale adik nye kekekekeekek...

  •  bento riangria miamija ~ utk pagi burger benjo + buah epal ngan anggur.... utk lunch plak nasi putih + sup ayam + pea sprouts goreng....time basuh bekal petang tu jenuh menyental sbb sup kan berminyak2...phewwww!



  • robin hood solat....ko hado? hahahaahaha...dpt mainan baru mmg gini le peel..jakun tak bertempat...kalo boleh mandi pun nak bawak mainan .... tgu le bile dah boring..celah mane die campak mainan die tu nanti......


  • bento riangria miamija ~ utk pagi kuew tiow goreng + chicken balls... utk lunch plak nasi putih + caru sumbat + sotong 3 rase....sayur takde sbb mls nak goreng sayur pagi tu....aku kalo buat caru sumbat belakang suke goreng bagi hitam2 sikit...baru sedap sambal tu jadinyer.... kepala sah2 le aku yg bedal..budak2 ni bukan reti mkn kepala ikan pun...


  •  menu sarapan di warung bunian... nasi lemak telur bungkus....roti canai jiwa kacau..... meletops uolls!

  •  bento riangria miamija ~ utk pagi megi goreng + brownies ... utk lunch nasi putih + kurma daging + telur .... mia hanya mkn telur dadar sbb die tak mkn telur kuning semata...boleh muntah ....tapi kalo dah dikaco2 jadikan telur dadar boleh plak telan, tak paham aku.... mija plak suke telur mata...tapi aku tekeras kan telur kuning tu mase goreng...bising die hahahaah



  • abang tgh tgu awek nak dating tapi.....awek tak sampai2 kakakaakakak....
ok ..tu ajek! tgu lagi 2-3 minggu aku update blog balik akakakaakakak....



**semlm dah start pendaftaran utk murid darjah 1 tahun 2018.... aku dlm perancangan nak hantar dayyan sekolah integrasi kot.... mcm xdpt bygkan ajek budak kecik tu sekolah kebangsaan sesak2 dgn budak2 lain semua tu huhuhuhu.....nak harap kakak2 tgk2kan pun tak boleh, mia dah pi sekolah menengah...mija plak dah darjah 6, tahap 1 dgn tahap 2 kan mase rehat/abis sekolah semua berbeza.....






16 celoteh sahabat

sedapnya bento tuh lieya....
btw ingat lagi ke kat kami ni ha?
eB dah tukar url tau : aerishaedrica.blogspot.com

March 2, 2017 at 9:11 AM

Hehe.. Tu lah lieya..mmg kt x nak push anak.. Tp kna ikut trend pendidikan skarang kan.. Apalah nasib... Apa2 pom.. Kt cuba buat y tbaik utk ank..moga mia pom dpt blajar sebaiknya utk psediaan upsr nanti..

Hahaha..comey sokmo gelagat dayyan ni... Dh jd dayyana... Solat siap bwk panah tu.. Hehe..

Alahaii..cepat je rasa.. Aritu baby lg dayyan..dh nak naik drjah 1 haa.. Moga permudahan urusan pdftaran nanti

March 2, 2017 at 9:17 AM

Kalo baca N3 Lieya tak terliur dengan bento2 MiaMija memang tak sah!
hahahahha. kalo boleh nak tumpang makan skali.
sonok tengok anak2 makan hasil tangan kita kan.

Robin hood versi muslim nih. hahahaha.
comel sungguh dia. sejuk hati tengok anak2 solat berjemaah.

Tahun Depan darjah 1 dah ke Dayyan??
cepat nye masa berjalan yer.
Mia pon dah tahun 6. nak amik UPSR dah tahun ni.

March 2, 2017 at 10:29 AM

rindu nak tgk bento baru... huhuuh...

March 2, 2017 at 11:22 AM

Teringinnya nak pergi makan dekat warung bunian tu tapi entah bila nya lepas nak ke sana. Hahah. Sedapnyaaa nasi lemak tu

March 2, 2017 at 12:41 PM

Anak2 skarang nk exam.. Mak yg pening kn.. Good luck utk upsr nanti.. Khamis ari cuci mata tgk bento ank2 Lieya meriah sokmo

March 2, 2017 at 1:30 PM

Anak2 skarang nk exam.. Mak yg pening kn.. Good luck utk upsr nanti.. Khamis ari cuci mata tgk bento ank2 Lieya meriah sokmo

March 2, 2017 at 1:30 PM

Akak tahun lepas dah merasa hantar tuisyen anak UPSR Lieya oiii..
Dah lah format baru..
Omak ni pun tak reti nak menolong..
tu lah yang hantar tuisyen sana sini..
seminar .. teknik menjawab.. macam2 lagi..

March 2, 2017 at 2:11 PM

lapo nengok bento anak2 ko... thn depan ada 3 bento lah ek...

dayyan sama je mcm aiyan, klu mainan baru nk bwk tido lah, bwk mandi sekali lah

aiyan pun ingat nk anto tusyen tak kesempatan lg... camne lah bdk2 tu thn dpn yek

March 2, 2017 at 3:32 PM

alahai comey nye bento anak2 awk..eh eh robin hood solat? kelas ko bang ;-))

March 2, 2017 at 3:56 PM

Hero sorang Lieya...ikutkn aja...minat betul dgn robin hood..alahai comey

March 2, 2017 at 6:12 PM

akak hantar ke3 3 Nanak akak ke sekolah integrasi sebab mudah.
hantar pagi, balik petang. .tak payah 2 3 kali hantar ke sekolah kan.

March 2, 2017 at 6:48 PM

salam lieya..
kita tahun ni mood berbento dah mcm chipsmore. kejap ada kejap x de.. hadoila..
ye la lieya, snang klu Integrasi tu.. seklai jalan je.. mcm lbh krg anak2 kita la.. seklai jalan je.. bento pon utk sarapan je (tu pun maknye culas jugak kiki).. sbb tengahari dah disediakan sbb yuran include makan tghari. jd x la risau sgt. kejap je dah nak sek dah dayyan.

March 3, 2017 at 1:20 PM

menarik2... macam2 bleh tgok bila ada anak ni. hehehe..

idea yang dikongsi pon best..

March 7, 2017 at 7:32 PM

Kalu bunda kesini.. suka tengok rekaan bento2 nya.. kreatif..

March 9, 2017 at 12:43 AM

Pergi sana sini hidang makanan....terliur mak tau.
Mana yg baik dan senanglah Lieya.... Kat Bangi banyakkan sekolah integerasi. Boleh survey kot

March 9, 2017 at 3:55 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy