Thursday, February 16, 2017

thursday ~ random photos





Assalamualaikum semua!


semalam keputusan UPKK 2016 keluar....alhamdulillah mia dpt 8A...utk anak2 yg amik result UPKK 2016 semalam tahniah juga diucapkan...ehh skema plak ucapan aku haahahahah

haaa hamik ko...mule laa peel update blog seminggu sekali...time random photos ajek hahaahahaha.... makin kelaut weh nak update blog.... tp tgk viewers yg masuk sayang le plak....so korang redha ajek laa ape ahkak entrykan kat blog ni ye ekekekeekek😁...

*
*
*
*
*
*
*
v
  • bento riangria miamija ~ utk pagi mee goreng + roti sosej + buah anggur....utk lunch plak nasi putih + tenggiri masak kicap campur sekali kacang panjang (pemalas nak masak sayur hahahah😆).. pastu ade buah pisang ngan sugus...



  • kejadian 2 minggu lepas...jiran sebelah ajak dtg sarapan rumah dieorg.... abg mat dgn kak sofiyah ni mmg rajin buat makan2 jamu sedare, tetamu, kawan2 kerja/U semua...kami pun dpt tempiasnye...merase laa sarapan ala2 org utara😍.... moga dimurahkan rezeki abg mat dan kak sofiyah...amin


  • kejadian minggu2 lepas jugak nie.... ke GM Klang ...mencari stok cadar patchwork...sape yg penah pakai cadar jenis mesti tau betape mudahnye pakai cadar patchwork nieh.... tak yah beria nak tarik bagi tegang pun.... beli sendiri kat GM byk dpt murah koooo...selama ni beli atas org jek...tp kat GM kene beli byk laa baru dpt harga borong...mcm kiteorg beli 4 cadar 1 karpet...dpt le harga borong😎...


  • nampak tak tu...hahahaah sorok2 kire guna jari😣.... sejak2 gi kumon ni dayyan tak leh kire guna jari...kene congak dlm kepale...tapi budak2 kan...dtg mls die, die keluar jari jugak...tapi kene sorok2...takut papanye nampak hahahaahah  .. so far perkembangan dayyan kat kumon okey....alaa takde ape pun target ..just nak die suke math je...


  •  minum petang yg heaven kat bawah pokok kat bangi😍.... cendol pulut + cendol jagung + ABC + bakso pedas meletop + popia sira.....aku suke bakso tp susah nak cari bakso yg pure rase indon mari.... kat seri kembangan dulu ade satu kat pasar mlm dieorg....


  •  si ngade2...tgk le potong kuku pun mcm diva😝....


  • bento riangria miamija ~  ni bento ari selasa ari tu....utk pagi nasi goreng + chicken balls + buah pisang + anggur + karipap kentang.....utk lunch nasi putih + kari ikan bawal + kangkung goreng....tiap kali kalo bagi lauk bersantan, mmg aku doa lebih supaya tak basi....tapi so far tak penah laa basi sbb aku tak packing panas2...tgu dah sejuk suam2 sikit baru packing kan....bile tgk citer pasal beli mknn kat kantin nasi ngan sayur 2 hengget yg viral kat fb tu, rase berbaloi laa penat2 bangun pagi2 masak utk  budak2 ni bawak bekal...x dpt bygkan kalo anak2 aku yg kene mcm tu..... kite kat opis mkn sedap2, anak mkn ntah ape2 kat sekolah...nak dijadikan citer, nak masuk 6 tahun berbento, xpenah pun budak2 ni tetinggal beg bento ..semalam boleh si mia tetinggal beg bento die....Gggggrrrr....


  •  bahaya gaya makan mcm nie...dgn periuk nasi atas meja, ade plak sambal belacan dgn petai depan mate...oiii menambah2 cedok nasi oiiiii!!😄


  • bento riangria miamija semlm.... disebabkan beg bento mia tertinggal, dah bekas tak matchy2 hahahaha.... utk pagi sandwich telur + french fries... utk lunch nasi putih + tomyam sayur / isi ketam + telur dadar.... bekal mija ade anggur...bekal mia takde ..denda sebab tetinggalkan beg bento haahahahah.... 


  • bento riangria miamija utk hari nieh...pic fresh dari ladang nie ekekekeeke.... utk pagi nasi goreng cina + roti nutella + anggur....utk lunch nasi putih + siakap masak lemak cili api + sayur campur ...pastu tgh taip ni baru teringat aku tak thaw kan lagi binatang nak masak balikkeje  kang.... ade yg berbuka ngan telur mate jek aku ni kang hahahaahah

tu ajek laaa...jumpe lagi semua! xoxo!...




**korang dah cari kain utk baju raya? kan puasa awal tahun nie... aku punye kain dah... budak2 ni je belum.... jom korang kite bertema  purple tahun nie....kikiki




31 celoteh sahabat

Nk tiru warna tema lh..

February 16, 2017 at 9:08 AM

Alhamdulillah tahniah mia! :)

bento ko memang paling win!

February 16, 2017 at 9:11 AM

Orang dalam bas ingat aku giler ketawa sorang2.
Lawak betul foto2, yang Dayyan tu amboi baring menyabung, zaman dulu baring gitu, kena marah kan.
Lepas tu tengok periuk nasik atas meja, aku dah la jenis lapar nasik, hah, dah imejin mau abis satu periuk hahaah.
Apa pun, ok noted on the cadar tu, nampak cam best

February 16, 2017 at 9:24 AM

Ratu bento dah ni..fie pun risau jugak nanti camna..dia tu cerewet skit..mmg dah kena ajar bawa bekal..kat tadika skrg dah blajar bawa bekal dua hari seminggu, isnin rabu..mmg fie tabikla lieya bab masak memasak ni..kena belajar dari lieya.. Contoh yg terbaik..nanti nak masak bekal kena belek blog lieya..cari inspirasi..

February 16, 2017 at 9:26 AM

tetiap khamis mesti nak tgk blog akak. hehehhehe sebab bento miamija tu laa

February 16, 2017 at 9:31 AM

ko mmg kamis je update blog yek, amboih2 makin lama makin jarang lah berupdate blog ko...
skrg dh mls ye cubit kan

amboih memborong cadar, laki ko rambang mata lbh dr ko yek

ada petai ada sambal belacan ke apa mmg bahaya, sedar2 abis je ns dlm periuk tuh

baju raya kami dh setel siap dh anto tailor lg hehehhe

February 16, 2017 at 9:43 AM

tahNIAH MIA ;) mesti maknyer bangga ...
tue laaa, cian bebudak kalo kasi duit dpt mkan nasi ngan sayur jew... akak pon kekadang jew buat bento ... wat yang simple jew ... tah gajin cam lieya ... adeiii

February 16, 2017 at 9:57 AM

hai kak lieya..
lama x tinggal jejak nie

February 16, 2017 at 10:13 AM

nieyl suka pakai cadar patchwork..
mudah,senang,cepat tak buang masa...
GM klang murah ek?Nanti nak pergi sana borong jgk la...
Tahniah Mia..Aunt nieyl sentiasa doakan moga Miamija dan dak kecik sorang tu Dayyan terus success dalam education dan hidup..Ameen...

February 16, 2017 at 10:28 AM

Lieya jgn tak tahu anak-anak kakak pun potong kuku dan bersihkan telinga papa mereka yg buat. Dah biasa dari kecik sampai anak dara - sama macam Dayyan itulah:)

February 16, 2017 at 10:35 AM

Tahniah Mia...
Aleeya tak ambik UPKK pun tahun lepas..

February 16, 2017 at 10:56 AM

tahniah utk mia...amboi en husband lieya tgh belek2 cadar...spt biasa khamis ari jenguk2 bento ank2 lieya

February 16, 2017 at 11:09 AM

untungnye anak2 ko wei dpt ibu mcm ni rajin ... aku ni tak mampu kot nak memasak untuk diorg hari2 ... nk msk mkn mlm pun malas .... huhu

February 16, 2017 at 11:13 AM

Kan kesian kan baca cerita pasal budak makan kantin tu.Bila baca terus rasa sebak nak2 part menguis2 tu haih la sedih okkk...Selagi mampu kita paksa la diri untuk masak..Ikut kemampuan kita la kan..

February 16, 2017 at 11:32 AM

Tahniahhh Mia. Sedapnyaaa cendol dengan bakso tu 😋

February 16, 2017 at 12:33 PM

Tahniah Mia dapat 8A. Ko mintak hadiah mahal Mia kat mak ko haha....
Tengok mee goreng ko Lieya mcm terembes pulak air liur hakak ni, melekat lekat lembab gitu. Nak beli mee kuning ar esok....

Mahal ke murah seketul cadar tu Lieya? Ko tunjuk ni jadi mcm teringin pulak nak beli. Mmglah... senang guna cadar ni ek

February 16, 2017 at 3:40 PM

Tahniah Mia... tahunni berjuang lagi
.. bento riang ria tetap berjalan lancar... dayyan mmg diva...

February 16, 2017 at 9:40 PM

rin terlur sangat dengan makanan penuh atas meja tuh..terliur tgk petai..hhaha

rin ingat weekend ni baru nak cri kain utk anak2 rin..baju rin dah ada dah

February 17, 2017 at 10:48 AM

Tahniah Mia...
terliur tgk makanan lieya..hehehhe

Baju raya belum lagi fikir tema apa..purple mmg suka....

February 17, 2017 at 11:12 AM

Tahniah sekali Mia. Nany suka tengok Lieya bekalkan makanan untuk anak-anak. Walaupun menu tuh simple ajer tapi sure licin kan sumer makanan derang tuh. Sebab budak2 tengah nak membesar plus air tangan MAK pulak tuh. Nasi goreng pun favourite budak-budak ni. Memang kalau makan tu jer dari pagi bawak ke dinner pun takper. Lepas tuh, patah2 kan keropok ikan ..makan sekali. Memang menambah ajer la keje nye.

February 17, 2017 at 1:32 PM

tahniah mia......wah meriah benor bento tuuu

February 17, 2017 at 1:49 PM

comelnya bento tuuu :D
baru tahu nama cadar tu patchwork. mak sy macam suka jugak cadar tu :D

hanisamanina.com

February 17, 2017 at 2:14 PM

Tahniah sekali lagi buat Mia. Tak lupa juga buat lieya dan suami.
Kita x merasa anak amik UPSR. Sek nya x de UPSR. Apapun good job mia. Tumpang hepi juga sbb Damia Irdina sebaya dengan Anis Irdina. Dah lama hujung tu sama.. kita tompang hepi juga la lieya.. Boleh? heheh

February 20, 2017 at 1:08 PM

Entah kenapa...kalau periuk nasi atas meja...makan kita jadi bertambah2 kan...lauk sambal pun laju jer...

February 20, 2017 at 2:25 PM

Tahniah buat Mia..
Semoga terus cemerlang ye..

Akak dah lama tak pergi GM klang..
jimat sikit duit hahhahaha..

Akak skrg terpaksaaaaa rajinnnnn macam ko lieaya..
Kena masak pagi2 sebab nabil tak nak belanja kat kantin..
Hari ini akak masak satu lauk jer kari ikan merah.. sayur bendi dah ada dlam tu hahahha..

February 21, 2017 at 12:15 PM

bestnyer cadar patchwork tu memang syok pakai. kot akak gi borong cadar tu kang ada yg tak berbaju raya kitorang anak beranak... hahaha...

February 21, 2017 at 1:32 PM

hi lieya!!!!lama tak jumpa ko dlm blog..sprt biasa story mory ko tak penah mengecewakan tau :)

keep it up lieya..jgn stop blogging..aku ni nyawa2 ikan je blog tu ha..baru hapdet 1 kisah..jumpa lagi 2-3 bulan lg hhhaaaaaaa

February 21, 2017 at 2:21 PM

Sedapnya..hehegw

February 24, 2017 at 10:47 AM

Hi! Lieya. Lama tak merayap kat sini. Lately ni mood kelaut + bz.

Alhamdulillah... tahniah Mia. Suka tengok bento MiaMija. Kita ni kejap on kejap off bagi bento kat anak2. Sedap plak nengok cendol tu.

February 24, 2017 at 2:00 PM

salam lieya, lama x singgah
tahniah mia...
patchwork kat gm klang brapa lieya?
tgk anak2 lieya & mak dia skali hadap, ambik ko.. periuk nasi atas meja weiii hahahahaaa.....

February 27, 2017 at 5:09 PM

hi, saya datang singgah follow sini.. salam kenal :)

March 1, 2017 at 1:55 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy