Thursday, February 2, 2017

12th anniversary yg sweet2 gituw



Assalamualaikum....

bestnye minggu ni...cuti byk hahaahahah...budak2 pun sampai seminggu hah cuti, mujur ari ni tak liat bangkit pi sekolah....kali ni cuti cny tak gi mane pun... mls nak bersesak2...biasenye kalo cuti cny mak abah aku dari johor dtg atau pun kami pi cuti2 anniversary....tapi tahun ni dok umah diam2 je....he he he....minggu depan baru balik johor....ckp pasal anniversary, tiap 30hb januari adalah hari ulangtahun perkahwinan kami.... pejam celik pejam celik....dari dok menumpang, menyewa, dok kuarters sampai le ade rezeki dok umah sendiri dah 12 tahun kami sama2 bina n kukuhkan rumahtangga nie...dari zaman susah, baru nak hidup..sampai laa tahap skrang...alhamdulillah...moga terus2 diberkati Allah swt....hari ni jom layan pic kisah anniversari kami ....kenangan esok2 nie miamijadayyan bace balik nanti...

*
*
*
*
*
*
V

tahun ni takde plan pun nak pi mane2 sempena anniversary...laki aku ajak pi menate lah, tony romas lah mkn special pun aku tak mo...aku ckp nak makan ayam penyet kat wong solo jek.... sudahnye anak beranak cirit sebb tak tahan pedas cili hahaahahaha....mlm semalam (isnin) lepas drop si mija tusyen, kiteorg pi alamanda nak cari tv nak letak dlm bilik tido kiteorg...tv lama rosak balik plak...sampai2 je alamanda aku ckp nak pi toilet....terus pi kedai jam...cari adiah tuk laki aku....dah lame aim, tinggal nak grab ajek...mlm tu suh mia buat kad sikit...bace laa konspirasi aku ngan anak2 dare aku nak suprise kan apaknyer hahahahaha...


dayyan awal2 kene gugurkan dari misi ni...uihhh tahap kepoci die boleh buat ko sakit hati....kejap je rahsia leh pecah...



 tadaaaaaaaaaa..hasil kerja budak2 nie heheheeh...malas nak beli kad2...kang kemane2 jugak sudahnyer.... bagi kertas, korang lukis le ape yg patut....


nampak sgt pengaruh anime hahahaahah....tgk dari lukisan je  dah tau kan sape yg lukis nie kan?.... mia lerrr yg lukis......tu pasal die yg paling jelita hahahahaah


pening sebenarnye nak bagi adiah ape.... tapi bile pikir2 balik, ape susah.... belikan je jam... biar byk sikit koleksi jam laki aku..... pompuan lain leh bagi handbag...bagi handbag tiap2 tahun pun die suke hahahaahah....


pagi2 aku diam2 letak atas dahsboard keter laki aku....

 pastu pesan kat mia pagi tu bile papa dah turun nak pi keje pi intip kat tingkap hahaahahaha...mase ni aku dah pi keje dah....


mia mmg boleh harap...siap rakam video lagi...walopun video tu tak nampak ape dan bergoyang2 tahap pening aku tgk hahaahahaha...mama hargai usaha ko mia hahahaahaha


tgk tu! camne laa dayyan tu aku tak gugurkan dari misi ni... belum ape2 die yg getik excited dulu hahahaahah...


aku lak dpt adiah ape?...adiah aku awal sebulan dah terima....suprise lagi tahap kongasam, keluar2 umah tgk ade keter lain kat depan umah...tup2 laki pas kunci suruh bawak....hampeh tol! ye laaa... sejak2 dah abis bayar, persona aku tu dah byk kali buat hal ngan aku....asek rosak jek..tahap rosak plak tgh jalan2 takleh start...tak pasal2 jadi penyebab jem kat tgh jalan....tu pasal laki bagi kuda baru..sian tgk aku anta n jemput budak2 ni dgn keter yg kerap buat hal.... org nak bagi, kite sebat je laa ye tak ekekeekekeke..tapi sejak ade kuda putih baru ni, makin galak cik persona aku rosak, radiator bocor, radio rosak...paling best semlm laa tayar pancit...tetibe je pancit....betul2 merajuk sentap die dgn aku huhuhuhu...
tu ajek laa kisah anniversary kami yg sempoi.... dah tua2 ni tak beriye2 sgt nak sambut.... asalkan ade tanda ingatan ...yg paling seronok budak2 ni lee sebab same2 join plan nak bagi adiah ape, tulis kad ape....lgpun aku suke kalo bende mcm ni jadikan habit family....saling ingat mengingati date2 penting....mcm mak abah aku dulu tak penah lupe utk sambut besdey kami mase kecik2 dulu....xoxo!




* dah masuk february kite..... moga semua yg baik2 aja dlm hidup kite...amin....




35 celoteh sahabat

Happy anniversary makcik.semoga rumahtangga yang dibina kekal bahagia sampai syurgaNya...

February 2, 2017 at 9:06 AM

Happy Anniversary lieya dan suami..Suka baca kisah korang yang boleh dijadikan inspirasi untuk semua kan..

February 2, 2017 at 9:07 AM

happy annivesary lieya..untung dapat pakat ngan anak anak..kira menjadi ler suprise tu kan?hahaaa.. wah dapat kuda baru..syiok ler..betol tu lieya..ingatan yang penting..bukan nak sambut beria sangat pon sebenarnya..orang kata asalkan ada sudah..

February 2, 2017 at 9:19 AM

happy anniversary kak lieya ngan husband..

February 2, 2017 at 9:21 AM

Wah..bestnya ..ank2 sporting pulak tu. Bagus betul mia n mija. Moga kekal.bahgia ke jannah. Akk pkl dpt hadiah kereta cam lieya tu bln 4 lepas masa besday en suami. Suami akk tu pelik sikit. Kalau besday dia akn bg hadiah kt akk. Muhaa. 2 thn lepas buat suprise bagi rumah yg kami dok skrg. Akk n ank2 g cuci kaki je masuk. Deko2 dia upah org ikut citarasa akk. Alahai kekdg org laki ni xleh nk duga dia punya suprise. Ha3x.

February 2, 2017 at 9:23 AM

Alhamdulillqh, dah 12 tahun kahwin 😍
.
Semoga berbahagia ke anak cucu
.
Insyaallah

February 2, 2017 at 9:40 AM

Happy anniversary Lieya dan suami..
Barakallhu lakuma fii khair..

Agak baca entry lieya pun sengih sorang depan PC ni..
Terasa kegembiraan nya..
Sama juga dengan akak suka sambut bersama keluarga ajer..
Asal kan saling ingat mengingati kan lieya..

Hahaaha..
Ayyan ni sama dgn Nabil anak akak tu..
Selalu cepat ajer pecahkan rahsia..
Dengan anak2 perempuan jer boleh kautim..
yang buat kad selalunya kakak Nabilah..
Yg prepare hadiah kak jeeha..

Best lah mia..
Informer terbaik..
Boleh jadi pelakon mia ni :D

February 2, 2017 at 9:50 AM

selamat ulang tahun perkahwianan ;)
sweet jew
semoga bahagia till jannah !!!

February 2, 2017 at 9:51 AM

Happy Anniversary Lieya and family! mmg sweet hokeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy. I loikee.. siap bersekongkol dengan anak2 dara... si dayyan perasan dia punye ekk chett! kekekek. ye la gambor pun kartun kan.. tengok lukisan tu mmg tau dah mesti mia yg lukis sebab dia paling jelita dengan mama dia sekali jelita (bodek lebih) ekekekek.

Anyway tahniah sempena anniversary dapat kuda baru! smart wehh! elok la bawak HRV ni tinggi sket compare sedan.. kalo aku mmg bila nak keta tag or masuk kad parking sokmo failed.. jenuh tangan nak cecah mesin weh kekekekek.

semoga terus berbahagia selalu yer....! aminnnnnnn

February 2, 2017 at 9:51 AM

lawo lukisan mia..ada bakat...

February 2, 2017 at 10:00 AM

Happy Anniversary Lieya dan suami. kita kawin tahun yg sama kan lieya.. cuma kita tengah bulan... lieya ujung bulan.. tu la susah senang kita harung2 sama2..
Sweet sungguh konspirasi anak beranak ni.. kita x ernah buat lg utk anniversary.. setakat ni utk besday je ada konspirasi. anniversary kita ngan asben je cuti2 cinta(lah sangat) berdua. usahkan si dayyan. anak bujang kita dah bosar tu pom x blh harap lg bab2 surprise ni.. memg dia x leh tahan.. hahahahadoiiii.

Alhamdulillah.. cantik kuda baru lieya tu.. kita penah dapa juga 6 tahun lepas tp kecik mcm kita jugak la.. hehehhe...

February 2, 2017 at 10:26 AM

happy 12th anniversary lieya n husband...ada ank2 leh pakat wat surprise syok

February 2, 2017 at 10:38 AM

Happy anniversary akk....
Alhamdulillah...semoga terus berbahagia hingga ke jannah..Ameen...

February 2, 2017 at 10:39 AM

happy anniversary utk lieya dan suami..semoga berkekalan hingga ke syurga..
bestnya dapat pakat dengan anak2 nak bg hadiah apa kat apaknya ye...
seronok tengok!

February 2, 2017 at 10:58 AM

hepy anniversary

February 2, 2017 at 11:01 AM

Happy Anniversary kak 😊

February 2, 2017 at 11:58 AM

Alahai Lieya... best pula baca kisah sambutan anniversary Lieya...
Sweet sangat sangat sangat.. sweet tahap boleh kena kencing manis ni... ekekke, gurau aje laa :)

Anak2 pun sporting jer komplot sama...

Buat Lieya,
Moga terus berbahagia sokmo.. Moga terus dimurahkan rezeki, diberikan adik untuk dayyan... Eh!

February 2, 2017 at 12:02 PM

hahahahah suweet sgt....

sgt bekerjasama tp msti ada sorang yg kacau daun nye heheheh

February 2, 2017 at 1:49 PM

Happy Anniversary Lieya dan Shah. Semoga kekal hingga ke Jannah.. best betul hadiah tahun ni.. yg seronok sebab masing2 pandai buat suprise!

February 2, 2017 at 2:01 PM

Alhamdulillah. Semoga kebahagiaan korang berterusan dan lebih padat lagi lepas ni. Mak aiii...dapek keto dikkkk. Terbaeeekkk..

February 2, 2017 at 2:21 PM

projek terbaik punya mak n anak.. mesti papa dia terharu... hehe...

wowwwwwww...untunglah persona tu meragam kan.. kan dah dpt honda... syoknyerrrrr...
alhamdulillah atas kurniaan rezeki.. n alhamdulillah atas kurniaan suami y x lokek n selalu bkongsi rezeki dgn anak2 n isteri. thumb up utk husb lieya...

alhamdulillah utk usia pkhwinan lieya n husband..lya doakan moga korang maintain sweet muweet smpai bila2..n kekal bahagia hingga ke akhirat..

February 2, 2017 at 3:43 PM

wallaaa...anak2 mama kompom 1 geng tuuu hehehe..bijak2 atur strategi..kuda baru tu ohhsemm gilerr...happy aniberseri lieya....semoga berbahagia till jannah

February 2, 2017 at 10:15 PM

giler besh hadiah dapat hrv sebijik..!!! heheh.. happy anniversary beb... :)

February 3, 2017 at 9:03 AM

Mia, Jaja dah besar dan perempuan meamng boleh kamcing
Dayyan tu kecik lagilah Lieya.. tunggulah besar sikit siap bagi idea lagi mestinya:)

Anyway happy anniversary for both of you:)

February 3, 2017 at 12:07 PM

Happy Anniversary Lieya! seronok baca cerita Lieya ni. Lagi2 part muafakat korang anak beranak. Tak tahan sekali tuh usaha Mia nak amik video tahap goyang2 sampai pening. Hahah! Len kali beli hidden camera letak dalam keta. Kah! Semoga Lieya, suami dan anak-anak hidup bahagia hingga ke syurga

February 3, 2017 at 1:36 PM

hepi anibeseri lieya n suami... suka lieya anak beranak pakat seprisekan papa ye..hehe..nasib baik x kantoi..hahaa
paling win hadiah kuda putih tu le... hahaaa

February 3, 2017 at 4:18 PM

Hepy Anniversary Lieya...

February 4, 2017 at 5:26 AM

Amboi Mia drawing diri sendiri dah macam princess. Yang lain cam rakyat jelata aje. Ini tidak adil mia.
Anyway, happy anniversary. You guys have a wonderful family, and satu contoh teladan kepada semua pembaca. I like.
More good years, samapi anak anak dah besar abis sekolah semua, dan tua sama2 jugak sampai syurga. Amin.

February 5, 2017 at 8:40 PM

Happy Annivesary Lieya. Moga makin cinta. Makin kasih. Makin sayang hingga ke syurga.

February 7, 2017 at 4:33 PM

Happy annyversary! Comel family ni :-*

February 8, 2017 at 3:46 PM

Happy annivesary lieya n suami.amboi sakan kemain lg hadiah annivesary kereta baru.part suprise libatkan anak2 memang best.

Alhamdulillah semoga terus mawaddah n sakinah lieya sefamili

February 11, 2017 at 12:17 AM

Selamat Hari Ulangtahun.
Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat hendakNYA.. Aamiin..

February 13, 2017 at 2:01 PM

Happy Anniversary Lieya moga jodoh korang berdua kekal hingga ke syurga..... Wahhh bestnya dapat keta baru. Ko tido dalam keta ke Lieya haha? Yelah mmg le tak de sangat nak sambut pun sejak dah nak berapa tua ni hihi tapi kalau ada org buat surprise best jugaklah. Tak gitu?

Ohhh pandai yeh anak beranak buat surprise kat papa...Papa dalam keta lompat bintang tu weyh hihi..

February 16, 2017 at 3:50 PM

Alhamdulillah..semoga bahagia sehingga Jannah..

February 17, 2017 at 11:13 AM

Happy anniversary Lieya & husband. Best tu hadiah anniversary. Sweet nya korang anak beranak. Pandai mia lukis.

February 24, 2017 at 2:06 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy