Thursday, January 19, 2017

thursday ~ random photos


Assalamualaikum semua....



mule lee tenggelam timbul update blog hahaahahah.... alaaa aku update seminggu sekali pun aci kan ekekekeekek...jom layan pic yg ado tuk ari nie...byk pic bento....sebab nak abiskan pic2 bento lame2 yg ade dlm simpanan..dah lame2 gile pic nieh...

*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria miamija ~ haaa ni gambar fresh dari ladang...pic pagi tadi...maknenye bento dieorg arini laaaa...aku buatkan spegeti olio + chicken balls (campak jek dlm air fryer)..ade jugak buah2....utk lunch nasi + siakap 3 rase + sayur park choy tumis ....makanye aku sahur spegeti le tadi....ade 10 hari lagi oiii nak ganti.. .kain raye ko dah beli, puase ko buat2 leka ganti haahaah... ampunnnn... #siscuba

  • bento riangria miamija ~ ni bento hari isnin minggu lepas...utk pagi kuew tiow goreng + takoyaki....utk lunch plak nasi perang + kambing kicap rempah + ayam goreng...mia bab kambing2 mmg laju..die kate tak cukup aku bawakkan bekal tu...amboi2 ko nak makan betul2 tunggu balik umah laaaaaa hahahaahaha

  •  port peberet kami laki bini....ikan bakar tanglin...ya Allah sedapnye lahai air asam die....kalo pi mkn sini, wajib aku tapau air asam die ..buat stok kat umah...mkn curah kat nasi pun sedap dah pada aku....lepas mkn ko standby, bau air asam tak ilang2 kat tangan ko...dok laa cium2 sampai muak kahkahkah


  •  uwaaaaaaaaaaaaa...terliur nak mampoooossss tgk pic nie.... wajib amik keli, kembung, sotong...adoiii adoiii adoii tolonggggg...kecur air liur niiihhh.....abangggg jom pergi minggu depannnnnnn!!!


  • bento riangria miamija ~ ni gambar lame gileeeeee.... utk pagi aku buat nasi goreng + chicken balls ... utk lunch nasi hujan panas + kari ayam + telur pindang (leftover kenduri)....tgk pic ni dah lame aku tak buatkan bekal nasi kaler2 gini utk budak2 nieh...minggu depan laa buat nasi kaler2.....



  • aktiviti kiteorg anak beranak kalo boring2 skrang....main domino.... tgh jakun mmg kerap le main, esok dah boring2 tersadai jek bende alah nieh..... gambar kiri tu tgh osom..bengang je kalo tgu dayyan keluar tangan...suke lambat2...



  •  bento riangria miamija ~ ni pun pic zaman tok kaduk....syg nak delete, masuk blog dulu....utk pagi nasi goreng butter...utk lunch nasi putih + ayam percik....dulu2 main taram jek buah2 pun takde..sayur plak ikut dan jek kalo rajin nak masak hehehehe


  •  rezeki budak2 nieh....kiteorg pi alamanda tgk ade animasia punye festival...dok layan silap mata, amik2 gambar dgn watak2 katon...pastu saje2 laa hashtag gambar2 yg aku upload kat fb ..rupenye ade contest...ehhh dpt first prize koooooo....rezeki le kan...


  •  bento riangria miamija ~ haaaaa antara bento yg lame gak nieh sbb takde sayur, buah2 hahaahaha.... utk pagi mee goreng ...utk lunch nasi putih + telur dadar + ayam asam pedas....


  •  ni pun gambar2 lame bento riangria miamija ~ utk pagi bihun singapore ... utk lunch nasi putih + tenggiri masak kicap....ni pic gile lame...tgk le ikan pun belah separuh sebab dulu2 budak2 ni tak abis kalo bagi seketul...skrang mmg licin laaa sbb aku paksa dieorg  mkn ikan...asek2 ayam jeeee....



  • amik ko sebakul.....7E kan rajin buat promo seringgit....aku plak ade kawan madam 7E die laa rajin inform ape2 promo yg bakal ade..... ye laa rakyat marhein mcm aku ni, brg murah mmg laju jek ...lagi2 mmg peberet budak2 nieh kan....setgh 7E strict...ade limit...setgh tu boleh jek nak beli baper byk...so pandai2 le korang cari jalan leh beli stok byk2....


  • ni laa tukang susun dlm esbok aku....bab2 nyusun mmg serah je kat si mia nieh...tau2 dah siap tersusun je barang2 dlm esbok aku....


  • bento riangria miamija ~ utk pagi bihun goreng + cekodok pisang....utk lunch nasi + kicap + rendang ayam + cekodok pisang dgn sardin roll utk kudap2 kafa...ni pun gambor lame gile ekekekeekeke

tu je laaa....jumpe next entry...xoxo!



**setelah 9 tahun lamanye berkhidmat sebagai pa pada bos aku...akhirnya aku bertukar bos jugak...bos lama naik jusa b....aku stay utk jaga bos baru plak...ubah angin jaga bos perempuan plak ...ya Allah baiknye...mcm mak2 hah...asek gelak ajek happy go lucky.....takut kot kalo dpt bos cenge nieh...sebab ape2 hal pa kene marah dulu biasenye kekeekekekek





27 celoteh sahabat

meriahnya bento anak2.. sukaaa

January 19, 2017 at 9:13 AM

tahniah dapat bos baik...

January 19, 2017 at 9:15 AM

amboi...bestnya.....nieyl x sempat nak g borong lagi susu tu...
wah!dapat bos baru ke?klu ok..Alhamdulillah...sebelum ni pun nieyl jaga bos perempuan,Datin Alhamdulillah..macam mak² kita,best...tapi skrg nie dapat bos baru lelaki lagi bestttt...hahaha...sebab sporting...wife dia pun okay..so best laaa...selalu g mane² wife dia x lupa nieyl..hahaha... :P

January 19, 2017 at 9:20 AM

meriah bento miamija... kalerful... hehee
terliur akak tgk menu keli bakar ko... sedappp...

slmt dpt boss baru ye lieya...:)

January 19, 2017 at 9:39 AM

lama tak tgk bento miamija ... next year bento miamijadayyan ;)

January 19, 2017 at 9:59 AM

terliur tgk ikan bakar tanglin tu tau..hadehhh

rin tak sempat nak rembat dutch lady singgit tu..sayangnya!

January 19, 2017 at 10:07 AM

ko mmg tahap kerajinan tu tak blh disangkal nengok segala bento tuh...

nsb ko bgtau psl airkotak tu, dpt jgk lah aku membeli, dpt la dlm 50kotak...
hari2 si aiyan mintak air kotak.... jimat skit

January 19, 2017 at 10:12 AM

suka tengok kemeriahan bento akk. akk boleh share x macam mana akk boleh manage untuk masak banyak sangat dish pagi2.. akak bangun pukul berapa sebenarnya huhuh

January 19, 2017 at 10:36 AM

dtg jenguk bento ank2 lieya....bab air dutchlady tu xpernah dpt bli..asal tnya je xde

January 19, 2017 at 10:40 AM

Meriahhh bento,macam macam ada kak. Hehe. Nani ni tak sempat sempat lagi nak pergi makan ikar bakar tanglin tu. Hahah. Aduhh kecur air liur tengok air asam dia 😆

January 19, 2017 at 10:53 AM

Stress tengok bento anak2 Lieya... untungnya depa dapat mak cam ni...

January 19, 2017 at 11:33 AM

rajin sungguh lieya berbento nie...mcm2 di masaknya pagi2 buter....agak2 pukul brp tido nieehhhh

January 19, 2017 at 11:49 AM

bento2 kak lieya ni, kalau bagi kat saya pun licin ni. tempting sangat sebab comel.

January 19, 2017 at 6:53 PM

sampai ikan bakar Tanglin jer terus scroll laju2..memang x bleh tahan la tgok...gigih Lieya masak pepagi utk anak2 kan..bestnya hidup satu rumah macam ni...tanggungjawab sbg ibu tu tetap teratur kan...jeles along

January 19, 2017 at 10:02 PM

sedapnyer nampak ikan bakar tu.... yumyum...
7E kat PJ ni dulu beli air tin Wonda ada limit.. boleh beli byk tp dia kena scan byk kali mcm lain2 customer yg beli la kununnya... hihi..

January 20, 2017 at 11:20 AM

Haaa..muncul pun dia! hahaha..lama kutunggu entry dari mu Lieya. Nany selalu jer tengok Lieya share harga murah giler barang kat 7E tuh. Asyik terlupa ajer nak terjah. Belum try lagi. Huhuhu..keep sharing yer. Kot2 nanti masa tuh memang kat 7E ker...boleh beli terus. Hahah!

January 20, 2017 at 11:22 AM

Leleh air liur tgk ikan bakar tuu...
Rajinnya lieya terjah 7E...kat tmpt kak nur asal gi nk beli sure licinnn...sebakul tu air kotak puas minum

January 20, 2017 at 11:29 AM

suka tgk koleksi bento miamija..lya pon ada gak buat bekal utk fasya.. tp sekadar roti camtu je.. tringin nk suh dia bwk lauk2 meriah camni..kt pom smngat nk masak.. ni la problem, fasya kurang skit bab mkn..xtau dh nk wk camner..

lps lieya up kat IG psl susu rm1 kat 7e, pegi jugak..napee kat kemaman ni xde.. huhu

January 21, 2017 at 3:29 PM

Ya Ampun ... sampai sebakul air kotak...kekkee

January 23, 2017 at 9:31 AM

amboi cantik nya bento. mmg rajin buat..haha saya nak buat pun nanti entah lari ke mana ntah bento. jadi bekal biasa jer kot

January 23, 2017 at 9:55 AM

salam lia baru nak terjah blog kwn2 alam maya ni....rajin nya lia ni...anak2 pun rajin jugak ha2...

January 23, 2017 at 11:20 AM

Akak sekarang pun dah kena rajin Lieya..
Masakan pagi2 untuk nabil di sekolah..
Bila macam ni baru pening kepala menu apa nak dimasakan..
Nanti boleh akak rujuk bento yg Lieya sediakan tu..

January 23, 2017 at 1:13 PM

rajin nyer ko weeehhh~

January 24, 2017 at 8:28 AM

hai lieya...
hmmm masuk sini mesti jamu mata dgn kerajinan lieya berbento.
aida? bento ker benti ker memang x dpt ler.
gitu gini gitu ajer anak2 bwk bekal.
now sedang merajinkan diri masak sebelum subuh. utk lunch anak2 merangkap dinner :)

January 25, 2017 at 3:09 PM

Ikan bakar Tang Lin ni Ikan Bakar Bellamy ke Lieya? Lama tak makan situ. DUlu masa kerja rajin jugak ke sana. Suka tengok bento ko Lieya. Meriah. Apa lagilah anak yg dapat makan mesti kenyang dan puas.

Oklah tu, kalau lama sangat dengan seseorang bos tu jemu jugak. Kita layan pulak bos pompuan mcm manalah agaknya

January 27, 2017 at 9:14 AM

suka betul akak tgk you punya bento.
nice n great effort lah..

January 29, 2017 at 12:17 PM

Lia, kagum la dgn awak. Sungguh istiqomah menjaga keluarga. Gigih buat bento. Mmg patut sgt en somi bg reward mcm2. Pengorbanan yg ikhlas...

February 2, 2017 at 2:28 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy