Wednesday, November 8, 2017

kota kinabalu trip ~ day 2 (14 mei 2017) di Kota Kinabalu



Assalamualaikum....

sambung lagi kisah di sabah.... lepas gerak dari main ikan di sungai marakau, kami terus ke kota kinabalu....check in di hotel promenede..... kali ni kami ke sabah perasan tak kiteorg x pi pulau pun...malas laa sbb dah pergi dulu kan...lagi pun percutian ni tak lame pun...



hotel promenede okey....tip top....


lepas campak beg bagai, gerak ke pasar philippines...cari ole2 sikit...beli butang baju melayu mane pah....ikan bilis semua tu lah....


sementara tgu akak kedai tu packing ikan bilis, mia jumpe kuda laut kering....die tanye aku nak buat ape jual ni mama....hahahaahah ko nak jawab ape?? dah le nak bg jawapan pada budak bawah umur hahahah.... eh ke korang pun tak tau....hahahahaah


sementara tgu akak kedai packingkan barang2 kiteorg....siap2 packing dlm kotak..senang nak bawak...


sambil tgu tu makan jajan dulu ye...

beli kat kedai akak ni...tak tau le murah ke mahal ke tapi okey la kotttt....


pastu letak barang dlm kereta...pi cari makan la plak..dah kebulur sangat nieh...


mari pilih2 seafoods....dok google2 ade kate kedai ni sedap, kedai tu sedap...aku pun pening...last2 pilih ajek laa mane yg mcm okey di mata....


best tgk seafoods die...fresh2...


byk kedai kat sini...masing2 dok panggil kite dtg kedai dieorg...konpius dibuatnyer...


sudahnye kami pilih gerai santai hj manja...bace kat google kate okey....so try le ...


tak byk pun kami order...first ikan ape ntah bakar rempah...


sotong goreng tepung...

lobster masak butter....


udang bapakkk besar masak sweet sour....pastu ade jugak ketam masak telur asin....


khusyuk masing2 mengadap makanan hah...kebulur sbb dah lewat kiteorg lunch nieh....

aku dok meratah kepala lobster nie.....

mia hantu ketam...so dok ratah ketam ajek laa...so pada aku kedai ni boleh laa...nak kate sedap sgt pun tak, nak kate tak sedap sgt pun tak...boleh laaa..berase semuanyer....


perut dah kenyang...balik hotel..rehat2....tdo pun awal sbb penat kot....mlm tu kiteorg dinner ratah chicken wings ajek...nak dekat 50 hengget aku beli...
sambung plak yeee ...entry last.... heheheh xoxo!



**saje gertak mia nak anta die pi asrama bile form 1 kang...monyok2 mukee hahahahaha.... takpe lah tak dok asrama pun okey, dok asrama pun okey jek pada aku...







7 celoteh sahabat

Pada pendapat fie, sekolah biasa pun bagus jugak.. Atas dia.. Insyaallah...nanti masuk Universiti la duk asrama..

November 8, 2017 at 9:22 AM

sedapnyer udangggggg....

November 8, 2017 at 10:35 AM

hai akk...
hari ni mood pagi nieyl agak nebes la...
PA pengarah pegi kursus..
so,3 hari kena ganti..nebes sebab kena jaga Datuk..
stress sekejap..hahaha...last nieyl pergi sabah rasanya sebelum kahwin..
dah lama dah..bestnya makan seafood...

November 8, 2017 at 11:01 AM

Bestnyaaaa.
Meriah betul seafood dia lya.

November 8, 2017 at 11:06 AM

promenade hotel panel opis kita..aritu outstation KK pn dok promenade...lps renovate dh cantik biliknye....lobster fav tp kita fobia dh kt pasar filipines sejak kena food poisioning huhu

November 8, 2017 at 11:34 AM

Teman baru je balik dari Kota Kinabalu petang semalam... Memang best jenjalan kat sana... tambah-tambah kalau semuanya di tanggung... Seafood kat area KK memang terbaik... terutama di restoran Nelayan... Banyak juga tempat-tempat menarik untuk di kunjungi...

November 10, 2017 at 10:16 AM

love the photos sangat2.. foto foto pasar dan makan...
aku kalau gi mana2 pun, aku akan gi pasar tempatan kat situ, kita boleh tahu pasal sesuatu negara atau komuniti dengan tengok cammana dorang jual beli sayur dan ikan daging.

November 12, 2017 at 11:40 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy