Monday, May 7, 2018

bile makyong ngidam satay lilit dan kunafa.....



Assalamualaikum.....

happy monday semua.... dah plan2 ke nak cuti ke tak sempena pru nie hehehehe....suke ati korang le nak cuti ke tak...asalkan jgn lupakan tanggungjawab 5 tahun nan sekali ni okey... bagi hashtag #jommengundi sekaliiii hahahaaha....

org kate kalo peknen le nak manje2 drama2 ngidam mcm2...tapi make sure dpt laki yg jenis melayan laaaa...kalo tak, tak pasal2 telan ailiyo sorang2 kang hahaahah...mujur laki aku jenis melayan sgt2...sampaikan tahap kite dah dpt mkn, siap nak ditapau2 lagi...ape yg pasti, minggu ni makyong hepi sbb dpt makan satey lilit dgn kunafa yg aku dok tingin2 sgt nak makan....hehehehe

*
*
*
*
*
*
V

kejadian sabtu 28 april ari tu...lepas aku checkup kat kpj seremban, terus gerak pi dpulze nak pi ole2 bali...aku nak mkn satay lilit....


dpt sebatang ni aje ..sbb yg lain tgh dlm proses nak lumatkan bahan dan lilit kat serai, so kene tgu lagi lame kalo nak, tak hingin lee plak nak tgu sampai sejam dua kan.......adoii rezeki betul.... cukup le sebatang...org ngidam ni bukan nak mkn byk pun, asalkan dpt rase jadi le kan....



ni plak kejadian cuti hari pekerja ari tu ....1 mei.... lepas soping baju raya budak2 nie, pi cari kedai makan arab nak pi cari kunafa.... tau tak kunafa tu ape....haa kalo dah penah pi umrah ke haji ke dpt le rase kot...mcm aku ni sbb tertgk kat youtube..... mujur ade follower bgtau kat bangi ade satu kedai jual kunafa..sebijik rase mcm kat arab sana...tak manis sgt dan cheese sedap....kunafa ni dessert arab tau ...mcm baklava tu ....


ni la die kunafa yg aku tingin2 sgt nak makan tu.... die diperbuat dari pastry khas die, cream cheese, cheese, gula, kacang pistacio....dpt makan panas2 ..ya Allah sedapnye...dgn crunchy2 die...lemak2 cheese die...manis2 die....perghhhhhhhhhhhh...mmg puas le mkn....aku dah mkn nasi arab sepinggan penuh, boleh lagi abiskan kunafa nie.... yg lain2 rase segarpu je sbb kenyang dah hahahaah...aku dgn mia laa dok perabiskan sbb die pun hantu cheese....


nyum...nyum....









 ade rezeki dpt rase kat tanah arab punye plak...pior gituuuu dari tempat asalnyer...


yg penting..syukur alhamdulillah...next ape lagi nak ngidam2 nie ye? haahahah scary ajek laki aku bace kang.... ni last kot aku peknen sebelum tutup kedai so kene laa ngade2 ngidam lebih2 sikit..hahaahahaha....
hurmmm...kalo ngidam nak pi jalan2 pulau boleh takkkk hahaahahah...xoxo!




**ari tu scan ..berat baby dah 600gram utk 24 weeks....mengikut graph yg ditetapkan...alhamdulillah.... bukannye ape aku takut baby berat telebih sbb aku kan ade gdm pregnant kali nie....











9 celoteh sahabat

satay lilit tu pernh mkn juga..yummmm...kunafa tk pernh try...syok la makyong ngidam dpt mcm2 kn

May 7, 2018 at 9:21 AM

sedapnyer desert tu..lahaii ngidam ni... kena g sana nii

May 7, 2018 at 9:44 AM

wah...sedapnya makanan tu semua...
untungkan jadi mak yong...dapat je apa yg terngidam tu...Alhamdulillah...
semuanya senang dapat...

May 7, 2018 at 11:47 AM

Huntungler der orang nak layan... akakni kalau ngidam cari sendiriler kalau suruh si dia alamat lepas beranakpun x merasa... ha..ha ....
Kunafa yer... nampak yummy...

May 7, 2018 at 12:56 PM

Sdapnya kak

May 7, 2018 at 6:43 PM

Satay lilit baru firdt time dengar..
Bab mengidam tue time peknen je laaa kannn...time ne laaa dpt apa yang nak πŸ˜—πŸ˜—

May 8, 2018 at 12:06 PM

Akak baru tahu satay lilit tu Lieya..
Dia lilit dgn serai ye..
Brpa lah harga sebatang tu..

Kunafa😯
Dah 4 kali akak ke Mekah tu lieya..
Tak berjumpa pulak desert ni..
Mungkin akak bukan cari mkn sgt..
Cari jubah yg lebih πŸ˜‰

May 8, 2018 at 4:12 PM

Sate lilit tuh sedapnya Lieya! serai die gemuk2 lepas tuh rasa dia sangat balance. Nany pun first time aritu makan. Terus jatuh cinta. Memang kena repeat lagi ni nanti ke sana.

May 14, 2018 at 5:49 AM

Boleh tau kedai ni bangi dekat section mana ? Nama kedai sekali πŸ‘‰πŸ»πŸ‘ˆπŸ»

May 23, 2018 at 6:12 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy