Thursday, May 3, 2018

thursday ~ random photos


Assalamualaikum...


haluw...haluw...jumpe lagi entry khamis...semestinye entry random photos....so mari layan ape yg ade arini .....


*
*
*
*
*
*
*
V

  • movie yg tengah hangat diperkatakan sekarang...tapi iolls tak minat citer bergenre gini so papa n dayyan pi tgk berdua, 25hb movie ni keluar wayang terus pi tgk nih....gigih.....dan esoknye terus budak sorang tu ajak pi toyrus nak kumpul gang2 avengers die....aiyoooo!


  • kejadian semalam...pi lunch kat itik salai masthar sungai ramal..... meriah meja hah...itik, ayam, daging, keli salai masak lemak cili api bersusun hah....mkn sambil berpeluh2....tapi pic kureng sikit sbb dok bawah khemah kaler merah..abis semua gambar efek merah hahaahahah


  • bihun celup di ayer 8.... aku suke gile..masam2 rase ketumbar, ade kacang tumbuk.... kalo hujan2 sejuk2 mmg layan giler laaa...tapi anak2 aku tak suke...sebab rase ketumbar tu kot....



  • baru beli kat shopee kikikiki.... murah2 ajek... gatal kan nak cuci muke gune alat nie...tapi best laaa... tak rugi beli .... ade 5 aksesori...yg dah guna berus utk cuci muke dgn roll utk massage tu.... tgh rajin, bolehhh laaa..esok2 dah malas siap le tersadaiii kakakaak tapi takpe tersadai pun tak rase ralat sbb bende murah uolls....
 


  • kejadian minggu lepas... pi dengar ceramah ustaz fauzi ...bos takde pi meeting, laju le PAnye lari pi blok sebelah....


  • bento riangria ... tgl lagi sikit jek gambar bento yg ade...sejak2 dah pencen berbento ni i mendapat kualiti tdo yg lebih dari cukup hahaahah..ye laa tak yah bangun awal sgt kan....


  • gambar weekend lepas kat umah nenek melaka.... ade kucing jiran dtg lepak...bermanje2 dgn dayyan...dayyan suke kucing, tapi mak ngan kakak2nye takut kucing hahaahahah....




  • bile ko dah menumpukan segala kekuatan untuk menarik penutup botol minyak, tup2 boleh putus mcm tu..... ko akan rase geram nak campak minyak tu kat luar...mujur sedar minyak harga mahal...maka sambil membebel2 amik pisau dan congkel dgn berhati2 hingga berjaya....hahahaahah



  • ptg2 balik keje n sekolah sampai je umah, salin baju...masing2 akan amik port masing2 mengikut tugas yg ditetapkan...mane yg tukang kopek bawang, standby kopek bawang, mane yg siang sayur, standby siang sayur...biasenye mia laa siang sayur, jaja kopek bawang....aku urus minatang yg nak di korban kan...dayyan? die biase laa time ni akan korek ape yg boleh dimakan dlm peti ais...balik sekolah jek kebulur hahahaaha...



  • bergambar dgn doc kiki...maskot kpj seremban...sabtu lepas aku pi checkup ... kebetulan mase tgh tunggu turn, maskot ni buat tour jalan2 sekitar hospital.... dayyan bergambar lah...
tu aje...xoxo!



**sekolah dayyan cuti 3 hari gak sempena PRU ni....mane aku nak seludup budak sorang nieee....kakak2nye cuti sehari aje mcm biase... hope pihak yg menang, announce laa cuti lepas tu keeee kannn...ehh!! hahahaha....







5 celoteh sahabat

oh dayyan dating ngan papa je tgk avengers...kita tk minat juga tp sbb dh tgk avengers dh byk series sebelum ni jd suka la ..tp yg kalini ending tu xsyok haha...

May 3, 2018 at 9:10 AM

Hope pon sama sape yg menang jgn lupa annouce cuti๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž

May 3, 2018 at 12:17 PM

Avengers best. ending tergantung. Mcm biasa...untuk di sambung...hahahahha
Lieya, gelak sakan akak baca part tercabut tutup minyak tu. Samalah kita...hahahaha

May 3, 2018 at 1:37 PM

Avengers tak tengok lagi.

Pernah kena macam tu jugak pasal botol minyak. Kena guna pisau gak kekdahnya.

Bab cuti sekolah pun sama. Manalah nak letak dak Nuha ni agaknga nanti.

May 5, 2018 at 6:32 PM

sempat bergambar dengan maskot.
Janji Kita

May 5, 2018 at 9:04 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy