Tuesday, May 15, 2018

kisah pru14...



Assalamualaikum semua....


fuhhhh panas dgn kisah2 pilihanraya minggu ni.... rugi plak tak abadi kan dlm blog... jadi kenangan nanti di hari tua....tapi aku tak mo lee komen lebih2 kat dlm blog pasal kerajaan baru kerajaan lame...sebab dah puas 'berborak' pasal bende ni dgn kawan2 fb, whatsap group, ig semua kan...ape yg pasti kite doakan same2 Malaysia kesayangan kite terus maju dan maju dan maju....amin....ok jom layan pic yg ade di hari pru14 rabu 9 mei 2018.....

*
*
*
*
*
*
V


keluar umah pukul 8.30pg...gi mamak dulu sapedek... tosey masala.... dulu ni peberet aku sgt2...tapi sejak peknen, aku takleh masuk tosey2 segala bagai ni.... rabu ari tu try le makan...haa dah boleh makan...cecah plak chutney pedas...perghhhh...sedap!


lepas tu drop budak2 kat umah....kami gerak ke pusat mengundi ...mcm aku ckp tahun ni kami mengundi di putrajaya...first time ni kat sini...kalo tak sebelum ni mengundi di melaka pastu gerak ke johor.... meriah jugak suasana mengundi di putrajaya nie....


pakyong pimpin tangan makyong...sejak2 bontot besar nie, rase berat nak heret kaki kahkahkah...udah le parking jauh jugak hahaahaha....


saluran 3...saluran utk yg tak berape tua tak berape muda kahkahkah.... mase dok cari saluran ni le agak kelam kabut... petugas tak ramai kot...so agak ramai yg terpinga2...kene pandai le tanye org ramai...tgk2 saluran 1 ngan saluran 2 ramai.... alahai sian pakcik2 makcik....bagus lah, sbb tahun ni mcm semua bersemangat keluar mengundi...awal2 dah keluar....tu barisan jadi panjang sikit tu....


 tgk dari gambar member kirim kate ramai, so sebagai seorang makyong yg skrang cepat panas maka standby kipas tangan siap2 hahaahah..aku kan dah dlm trimester kedua, so panas tu lain mcm rase badan... org lain kat opis ni sejuk2, aku sorang komplen panas...belum lagi kat umah... ekon on suhu16, kipas siling bukak, kipas berdiri pun bukak....

pendek kata semua saluran q die panjang2...tapi saluran 3 okey sikit le...aku duduk sambil berkipas sementara laki aku q...kang dah sampai depan aku cilok jek die....


ehhh boleh teserempak dgn kawan coursemate kat uitm dan kawan sekerja jugak ..same2 PA....ape lagi membawang sambil bergosip laa kejap haahahahaha...kecoh suara kami je kat situ....


kawan seuitm...sePA...seGomen hahahaahah....

 lepas tu member aku dah balik aku saje jalan2 tgk suasana kat situ..sekali ade abang polis tu tanye, puan mengandung ye... boleh q dulu kat sini ...ehhhh pucuk dicita ulam mendatang... maka aku terus masuk memangkah dulu ...laki aku tgh gigih  q lagi kat belakang hahaahahah....tu le ade setgh tempat pengundian, polis dan petugas akan cari org2 yg memerlukan lane khas, ade yg kite kene pi ckp kite peknen bagai utk dpt lane khas...yg penting aku dpt masuk lane khas....dah settle semua terus lepak dlm keter on ekon kuat2....ni pic jari berink mase 10 minit selepas memangkah...dlm hati aku "ala tak terang mcm dulu"


ni lepas  setgh jam ...dah start mengelap ink nyer...


dah ia menjadi semakin gelap.... oh yea, nampak kuda tu...haa kat putrajaya siap ade polis berkuda lagi jaga kawasan....aku selalu jek nampak kuda2 ni sbb pusat polis berkuda ni kat belakang umah aku jek kat presint 15 tuh...pagi2 selalu le nampak dieorg ride kuda2 nie...cantik2 n bersih2 je kudanyer....


ni lepas sehari ..hamik ko..dah rupe gangrene jari aku hahaahah...ink nye makin gelap.... ramai le dok share kat fb cuci dgn klorox je hilang...tapi aku tak buat pun cuci dgn klorox sbb aku x kisah pun, ni kenangan 5 tahun sekali ...lagi plak kenangan era baru malaysia ...so biar lah ia hilang mengikut peredaran masa nyer ..ecewah....tapi tu lee...kuasa2 mak lagi berkuasa dari klorox sebenarnye...hari ke 4 dah bersih dah tinggal kat kuku jek...berkat kuasa mak2 basuh pinggan mangkok, cuci ikan ayam sayur bagai tu kann hahahaah...aku tgk jari2 anak dare atau yg jarang masak dan lelaki mmg lambat hilang inknyer....

  
 ni plak ink masa pru13 tahun 2013 ...kejap jek hilang inknye tak silap aku...


sementara tgu laki aku siap aku berselfie dlm kereta dgn jari berink...kononnyer nak masuk contest aidijuma  kikikiki...

 dlm setengah jam gak le tunggu laki aku settle part die...otw balik umah aku ajak laki aku bergambar kenangan kat bendera parti sebelum depa cabut bendera2 ni esoknyer..... berbaloi gak bergambar posing bagai kat bendera ni sbb keputusan pru14 kali ni tak di sangka2....mmg memecahkan tembok tradisi betul keputusannya...tu org kate kan, pru14 adalah gelombang rakyat.....


 jari berink laki bini...hehehehe...pastu update laju2 kat ig dan fb wey...bukti telah menjalankan tanggungjawab pada negara....gituwwww! kite tgu 2023 plak nanti utk memangkah lagi....


ari pru tu malas masak...maka tapau kfc jek....nak try kfc baru....


ehh sedap tau makan nasi panas2 dgn kfc...renjis kicap kipas udang sikit....perghh syiok..sambil menanti jam 5 untuk fasa pengiraan undi..... laki bini dok beteleku depan tv petang tu....



utk budak2 bawah umur yg tak paham ape2 syok main kat belakang umah ehehehehe...mlm tu bersengkang mate tgu keputusan .... mmg riuh kecoh dlm group wasap update perihal pru.... mmg syok layan...lagi2 dah rase ura2 sape yg menang mase tu.... tapi ntah bile aku tak sedar, tgh bace group wasap bff aku melaporkan kisah2 pru aku telelap kahkahkah....tau2 henset dah telepas dari tangan...maka kroihhh kroiiihhh membuta le aku...tapi aku dah plan, menang ke kalah ke aku nak EL gak esok tu... takut nak pi opis dgn suasana agak tegang mcm tu....laki aku jek gigih stay sampai keputusan rasmi di keluarkan.... terjaga pukul 6 pagi nak siap2 subuh, capai henset dulu tgk laporan kawan2 aku....yes cutiii 2 hari....laki aku pun terjaga ckp cuti laa syg... xyah pi keje.... huhuhuhu...alhamdulillah....


suasana di putrajaya di pagi hari selepas pru mcm biase cume jalan2 ade yg ditutup untuk laluan org ramai...jalan ke bangunan2 jpm...dan di presint 10... tapi suasana mmg terkawal...bagus org malaysia...semua sopan dan behave...takde laa rusuhan2 mcm kat luar negara tu...tempat lain aku tak tau...tapi kat putrajaya mmg suasana mcm biase....boleh jek pi pasar, pi sarapan mcm biase....cume kene ikut jalan jauh jek sbb ade jalan2 yg ditutup....gambar kat bawah di jalan di depan parcel F....


yg kat bawah ni plak di jalan masuk ke presint 10....


sempena cuti kamis tu dan sempena masuk ke zaman era baru malaysia, aku masak nasi ayam eheheheeh...alaa simple2 jek kooooo....


tetibe ade due versi ayam...yg satu tu goreng mcm biase, yg satu tu ala2 ayam hainan masak dlm nasi aku buat....aku sorang jek pun mkn yg tu...yg lain tak pandang ayam putih2 mcm tu hahaahaha...

masak 5 pot nasi ...licin haa bawak ke malam....berbunga2 hati tukang masak tauuu! baki lagi 3 hari cuti kami settlekan barang raya budak2 ....kang dah start puase aku malas nak jalan mall bagai.... sambil2 tu soping jugak barang2 baby....
 tu ajek laa kisah kami di cuti pru14 .... kenangan 5 tahun sekali gitu....panjang umur kite jumpe lagi next general election pada tahun 2023....  terima kasih DS Najib atas jasa2 yg lepas... selamat kembali pula untuk Tun Mahathir dan selamat datang dlm era pentadbiran negara buat Pakatan Harapan....harap dpt menerajui negara dgn sebaik-baiknya dan tidak sia-siakan kepercayaan rakyat yang telah diberikan...in sha Allah....




**antara yg sedih bile kerajaan lame tumbang adalah mak bapak aku...mereka org2 lama yg sgt berpegang dgn umno....perjuangan org lame2 kan lain sikit....





8 celoteh sahabat

Kat Melaka pon aman damai 😉😉
Memang bersengkang mate nak tgk result....semoga Malaysia akan bertambah maju aman dan damai😍😍

May 15, 2018 at 1:08 PM

kita tk update lg cite PRU14...bz siapkan entry buffet ramadhan dlu hehe....mmg kalini rmi yg p ngundi lain mcm tk mcm 5thn sudah hehe..kita "inai" di jari masih ada...adoi lapar la tgk gmbr nasi ayam tu

May 15, 2018 at 3:44 PM

Detail report...bagus la Lieya ni. Eh...aku mcm baru tau Lieya peknen. Alhamdulillah...congrats yer. Dayyan x leh manja dah...hihihi

May 15, 2018 at 6:22 PM

bab nasi ayam tu mmg tergugat.. kena buat niiiiii!!!!

May 16, 2018 at 2:11 PM


توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

June 1, 2018 at 4:56 AM


شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

June 1, 2018 at 4:57 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy