Monday, July 9, 2018

holiday raya di Tasik Villa International Resort, Port Dickson



Assalamualaikum.....


raya ke 5 (20 Jun 2018) kami pi holiday kat satu tempat baru ni...ekceli tak plan pun ke sini...ikut plan asal patutnye sambung beraye di melaka...tapi plan bertukar last minit so tak jadi balik ke melaka sbb semua kat melaka dah gerak ke banting sambung beraye kat situ plak...maka nya terus dtg idea nak singgah pi try satu tempat baru nie... terus call nak booking kate ade byk kosong dtg je walk in...so kami terus pusing ke port dickson.... maka jadi laa percutian raya yang tidak di rancang di Tasik Villa International Resort, Port Dickson...

*
*
*
*
*
*
*
V

tempat baru maka serba serbi bersih n baru jek....budak2 ni hepi le sbb tetibe je pi berjalan mengejutkan....


sementara papa dok uruskan check in kami bergambar dulu kat lobi....anak dare aku tgu dlm kete tak mo turun...adoi payah anak dah besar nieh...dah malas nak layan amik2 gambar sgt...mujur dayyan ok...jadi mangsa lee hahahaahaha



mujur boleh harap jugak dayyan amik gambar aku hahahahaha....ni kire percutian sebelum semua satu keluarga kene same2 perintah berkurung layan mama nye berpantang jugak le ni hahahahaah...


ni public pool kat area tasik villa nie.... luas sgt2....


ade area tasik boleh main paddle boat semua tu jugak...tiap malam pukul 9 ade pertunjukan colorful water fountain...yg pancutan air siap berlampu warna warni ikut tema lagu tu.... mmg cantik...


suasana lobi yg modern ....masa sampai ni ade 3-4 family walk in nak check in juga...musim cuti kannn...oh yeak masa check in kene byr deposit rm100...so jgn le jakun kampung dot com nak rembat ape2 dlm villa ye hahahaahah...


kami ambil jenis family villa...sebab nak ade private pool ...ade anak dare makin membesar ni payah, tak mo mandi pool public sgt...so kene laa cari yg ade private pool...dan kat sini bukan semua ade private pool..so mase check in tanye la ye....                                                                                                                                                                                                                                                                


ni harga utk water chalet...yg ni takde private pool...tapi view cun...utk honeymood sesuai bangat nie...ade jakuzi ...


ni rate utk clubhouse deluxe... sementara ade promo rate ni boleh le pi kan...mcm Lexis dulu mase mule2 bukak harga ok lagi nak pi...tapi now dah tercekik tgk harga...


ni jenis family villa...


breakfast utk 4 org kalo stay di family villa...kids lepas umur 5 tahun dah kene charge...rm20...so dayyan kene laa tambah....pool card tu utk redeem towel kalo mandi kat swimming pool public tu...tapi kami tak mandi situ pun...berendam dlm private pool aje..sbb masing2 tak bawah proper baju swimming..ye laa sbb tak plan nak bercuti kat sini kan awalnyer...


dayyan le paling tak sabo...


suke konsep deco kat sini..konsep moden tapi minimalis....terus rase rumah sendiri sesak brg byk hahahaahah...


bab ekon mmg tak kedekut...sbb tu aku suke pi tempat baru semua fasiliti elok lagi n baru....


mujur anak dare dah leh harap..takyah suruh pun dieorg tau sendiri tugas masing2...kemas barang2 mkn...luggage kasi settle...




cute je pantry die...di larang keras utk memasak yeeee...takat panas2 lauk ke ok lee sbb ade microwave...sbb tu sebelum check in kami pi cari nasi ..lauk2 dulu..sbb mls nak keluar dah kalo budak2 start mandi...aku paham sgt dah, budak2 ni kalo jumpe swimming pool peparu boleh bertukar jadi insang...berjam2 dok dlm pool pun sanggup...



ape due beranak tu buatttt .....






sini dieorg kejar dulu mase mule2 masuk villa nie....



villa ni ade 2 toilet, bilik ade 2...satu masterbed room...lagi satu room ade 2 single bed... tapi room die mcm attach..takde pintu pun..cume dipisahkan oleh balik dinding...jatuh cinta tgk bilik die...simple jeee...



ade tv...balkoni mengadap water chalet...



ni bilik lagi satu yg ade 2 single bed tu...


toilet luas...ade wardrobe...iron board, iron semua lah...


pic toilet tak snap...tapi lawo toilet die...serba serbi putih ...


balkoni bilik mengadap water chalet...


yg seronoknye bile ade private pool ni mmg siang malam leee budak2 ni terjun pool...aku tgk pun rase nak tekucil 7 kali jebattttttttt hahahaah...sejuk weh air die bile malam...tapi budak2 ni steady ajek aku tgk...


    
pagi kul 8 standby call buggy utk ke kafe utk breakfast....buggy die panjang2...nanti dieorg round le ambil sape sekali yg nak ke kafe...



bab sarapan plak, ni review dari diri aku sendiri laaa ..sebab sedap tu subjektif, kang aku kate sedap org kate biase2 kan...so far breakfast kat sini okey...variety laaa... nasi lemak ade, bihun ade, roti canai ade, ommelette ade. bubur ade, buah2, yogurt, dimsum ade, popia ade, english breakfast pun ade, nasi goreng ade, hashbrown ade, coffee pun best, tinggal picit ajek terus dpt secawan....so far aku okey kat sini...



makan byk2 kang nak sambung terjun tiruk sebelum check out....


aku perasan kat sini..makanan die mmg sentiasa di topup.....abis sikit, terus topup.... tapi satu jek slack takde staff collect pinggan2 kita...maka nye sampai abis makan ko boleh laa kumpul dan tgk baper byk pinggan ko gune hahaahahaha...


budak2 ni hantu yogurt...semua dok rembat nak bawak tapau kahkahkah....jgn bikin malu mama oiii..pandai2 le sorok yeeee hahahahaha


dayyan cam biase muke tak puas ati sbb nak cepat balik villa sbb nak mandi swimming pool...adoihaiiii budak ni!






tang ni syok....mcm2 jenis coffee ade..picit ajek...




perut dah sengkak, balik villa, aku layan mata...kat bilik ...budak2 ni layan swimming pool....kul 11.30 baru keluar pool...siap2 kemas semua terus check out...nak check out jgn lupe minta balik deposit rm100 korang yeak....


lepas tu kami ke Pusat Ikan Hiasan Port Dickson ...tu nanti aku citer dlm next entry ye.... lepas dah jalan2 tgk ikan cantik, kami pi late lunch kat ayam panggang cowboy .... ni kali ke 2 ke sini...kali pertama pergi tahun bile ntah aku rase tak sedap pun makan kat sini...tapi ari tu pergi rase sedap plak ...hormon ibu mengandung kot ekekekekek....
so far dok kat tasik villa nie best...best le sebab tempat baru..semua cun dan bersih lagi ....so korang sementara tgh ade promo ni pergi le....tapi kat sini takde gomen rate tau hahahah so bayar le harga biase kehkehkeh....xoxo!





**tahun ni byk tak pergi jemputan open house...sebab mmg tak larat dah sgt2..lagi pun kat umah byk ajek keje nye..ye laa sebelum pantang dok atas katil jek rase gatal tangan nak kemas itu ini kan...semlm dok kemas dapur dengan damia....sudahnye merana sakit pinggang hahaah tapi puas ati sebab dah berkemas semua dalam2 lemari...peti ais due bijik kat umah tu pun siap cuci bagai hah....





7 celoteh sahabat

menarik ni...masuk dlm list dah ni

July 9, 2018 at 9:54 AM

nasibaik dayyan nk layan mama die posing ye..pandai dayyan snap gmbr mama....best juga tgk tmpt ni...ada private pool syok la..mmg 24jam mandi tu hehe

July 9, 2018 at 11:58 AM

Yeyy dah pergi! Berjaya hasut kak lya pergi akhirnya...seronok tgk dayyan tu amboi sana sini pose dia...meriah raya ke lima kt sini tak ramai orang. Terbaik!

July 9, 2018 at 3:40 PM

Nak cuba terjah jugak ni Lieya..
Yg best pool tu..
Tentu anak2 suka kan..
Bila due date lieya..
Selamat berpantang..

July 19, 2018 at 4:17 PM

Salam Lieya.... laaaa dah nak beranak rupanya. Tak tau wei. Nampak sangat lama tak menjengah ke sini..

Bolehlah nanti bila bila try jugak kat sini. Cantik gak tempatnya ek. Yelah tempat baru kan , serba serbi baru... mmg best sangatlah...

August 3, 2018 at 11:50 PM

ada pool tu weewwww..best sangat...sangat bersih dan cantik

August 28, 2018 at 10:32 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy