Tuesday, March 19, 2019

Osaka Trip ~ 28 Nov. 2018 (Goodbye Osaka, Welcome Malaysia)



Assalamualaikum....


yeay!! sampai sudah ke entry kami akan berangkat balik ke malaysia....berakhirlah trip kami di osaka...sedih sape kate tak sedih....takpe2, jdkan motivasi diri untuk kumpul duit dan berjalan di negara org yg lain plak...byk berjalan luas pengalaman kan...hehehehe...

*
*
*
*
*
*
V


pukul 4.30 pagi dah kejut sorang2 pi mandi...paling last mandi semestinye si seketul ucuk anje ni hahahahah....


flight kami ke kuala lumpur pukul 9.55pg dan dijangka sampai pukul 4.10ptg...



good bye hotel nikko kix airport....ade rezeki kami menginap lagi ye....


tanda goodbye mari lah kite pakai sweater hrc osaka beramai2....dayyan dgn eijaz je takde sbb no size hehehehe....kami antara org pertama yg q utk drop luggage...ye laa bace dari pengalaman org lain kat blog2 kate q panjang gile kalo nak check in bag...so better laa pi awal...dah settle semua, kite jugak yg lega kan...maka kami q lah sebelum kaunter bukak lagi hahahaahah....


view kansai airport di awal pagi....


bagus airport ni sbb ada byk small play area utk budak2 main sementara boarding...so takde laa budak2 bosan kan....


lepas settle drop luggage semua kami jalan2 cuti mate di kedai2 yg ade... misi utk borong coklat di kedai free duty....telan2 ailiyo tgk tokyo banana nie...comel2...tapi apakan daya non halal....


tp aku penah tgk org beli ....cume bile dah google2 n bace2 dlm group better takyah le....bahan2nye diragui....maka ko tenung ajek laa kecomelan tokyo banana ni hehehehe


kit kat kat jepun ni ade mcm2 flavour kooooo....melon cheese, peach, grape, eh mcm2 lagi laaaaa...cube kat malaysia mcm ni kan best.....eh tapi malaysia ade kit kat teh tarik, jepun takde hahaahahah....



haaa ni org kate wajib beli sbb kat kansai airport ni murah .... so beli le aku..nak rase2 kan....Royce' Choc (Nama Chocolate)....kat malaysia pun ade ...tapi tu laa beza laa harga nye...kat jepun harga dlm rm26 kat malaysia dlm rm52 gitu.... kalo korang nak rase ade jual kat pavi, the gardens, one utama...bukan semua boleh mkn, ade yg tak boleh sbb mengandungi champange...boleh cuci2 mate tgk kat web Royce' Choc nie....yg pasti coklat ni mmg sedap gileeee....patut lee ramai suh beli bile kat kansai airport ...


mochi pun ade...kalo ade nak tambah last minit boleh je beli kat airport...


done shopping....



sampai ngantuk2 tgu mama shopping ye dik hahahaahaha



pastu area boarding ade jugak bendealah gacha nie...haaa mmg masak lee melayan peel sorang2 dok paw syiling hahahaah....kebetulan dah last kopek nak balik kan...menghabiskan sisa2 syiling di sini....



aku plak sempat beli  onigiri ngan gule2 kat lawson..kes nak menghabiskan syiling yen jugak la nie...byk aku beli onigiri nie...tapau bawak balik malaysia hahahaahah


sementara aku ngan anak2 dara pi sopping kat lawson, yg jejake2 lepak layan wifi free...si seketul ucuk anje tu diam je mcm paham tgk phone apaknye hahaahah...kapal terbang belakang tu sedang siap sedia utk menerima kami sebagai penumpangnye hehehehe


flight kami....MH53 osaka to kuala lumpur....airbus A330-300




merenung di luar jendela....sedih nak balik dah....hehehe....



balik pun same mcm seat mase pergi, dapat bahagian depan yg boleh attach bassinet ...dayyan mcm biase laa meroyan kalo seat mcm ni hahaahah sbb tv tak leh keluarkan dari tempat die selagi tak fly...




سُبْحَانَ الَّذِيْ سَخَّرَ لَنَا هَذَا وَمَا كُنَّا لَهُ مُقْرِنِيْنَ
si ucuk anja elok tdo mase awal penerbangan....



meal utk kids di serve dulu....


dayyan dapat bib pilot dgn pencil case comey nie...



dayyan : mama dayyan lapar ni..nak mkn lah..
mama : sabar, kene amik gambar dulu ...
dayyan : ishh mama niii

hahahahaahahaha


sedap menu dayyan...mcm biase laa, aku mesti rase sikit hahahaha....



adik syok tdo, abg syok makan....mase pi jepun ni umur eijaz 3 bulan so baik ajek laa tak reti ape lagi...cube kalo skrang ni...dah 7 bulan..tangan laju gile mencapai mengopes itu ini...mauuu beterabur makanan kene libas dek eijaz hahaahahaha....



menu kami ....


kami amik nasi with chicken curry...lagi satu pilihan nasi dgn ikan mackarel....kami satu family amik chicken...aku suke menu2 waktu balik nie...roti bun tu sedap, nasi sedap...semua sedap lah!



eijaz dok diam2 ye...mama nak mamam sat..kang mama upah teks hahaahahah



anak dare dok seat belakang....



alhamdulillah...perjalanan smooth ajek..cuace pun cantik....



yg ni plak bukan nak tgk movie ke kartun ke..tapi sibuk tgk negara mane yg die rase nak pergi plak lepas nie...amboi2..kemain ko main order yek...belaja pandai2, pastu pi sendiri lah! hahahaah



pastu tgk live camera....tp tu laa tgh fly tak nampak ape laa..nampak awan ajek....kalo tgk mase landing baru best...tp mcm aku ckp, kalo duduk seat depan ni, tv mcm nie, mmg kene siap2 simpan bile nak landing....tu bengkek jeee dayyan...kakak dok seat yg tv kat belakang seat laa best....



main chess lak ...



ingat abg ajek ke leh tgk tv...sayer pun boleh laaa hahahaahah...kemain kusyuk layan katun....kerut2 mukeee tuu hahahahah....tp ni kalo umur 7 bulan skrang buat camni aku rase takde dpt pic mcm nie...mau die dah tarik2 earphone tu, tendang2 tv tu...mase ni baru 3 bulan, baik senyap je dok diam2...




  yg ni dari dulu kalo naik flight mmg tahan mate nak tdo...ralit dgn tv die...







lagi 2 jam nak landing, dpt second meal plak...air panas, cupcakes ngan ais krim vanilla....sedappp!! rezeki dayyan dpt ais krim 2 bijik...mcm die sepatutnye x dpt aiskrim sbb child meal...mujur stewardess baik ati bagi jugak kat die....



bawak seketul uncuk anje pi tukar diapers kat toilet....mentang2 dpt bassinet, korang jgn tukar kat situ plak...sian penumpang lain kalo ade bau yg tak menyenangkan...



die pun lega agaknye dpt golek2 pusing2....



get ready untuk landing...alhamdulillah perjalanan smooth...


comey jee eijaz berseat belt jugak hehehe...



kalo baby tdo time landing senang kerja....bile jaga mcm ni kene pastikan die behave je dgn seal belt tu sampai le selamat touch down....



Alhamdulillah selamat landing.....



rezeki dayyan dpt bergambar dgn Captain Edhan yg bawa flight balik kami tadi....suke laa dayyan...die kan konon bercita2 nak jadi pilot hehehehe...


settle semua ambil beg2....gerak balik ke putrajaya naik grab....sampai je rumah....ya Allah home sweet home betullllll......rindu katil sendiri hahaahhaahha...sampai rumah lah baru rase sakit2 n penat2 badan kaki berjalan hahahaah....



mlm tu keluar pi dinner...cari tomyam, sup ekor, siakap sweet sour, udang tepung hahahaaaha....adoiiii dah dasar tekak melayu kan....
dengan itu...tamat lee kisah kami ke osaka, jepun...kesimpulannya, jepun best... tapi kalo compare dgn korea aku lagi suke korea....hahahaha.... lg satu, org nampak kite senang jek pi bercuti sane sini bawak anak...sebenarnye senang tu hanya pada mata kasar, mcm kiteorg jenis bercuti bukan tinggal anak, kalo boleh semua nak angkut so perbelanjaan tu kene lebihkan disitu...so mmg kami gigih le menyimpan.... tapi bile semua berjalan seperti yg dirancang ko akan rase kepuasan dan hepi tu....lagi2 bile tgk anak2 hepi.... tq gak utk partner cuti2 iaitu kak mimi dan hirda yg mmg sgt2 best ....in sha Allah ade rezeki kite holiday same2 lagi.... tahun 2018 ke jepun...tahun 2019 agak2 ke mane kami? hehehehe....





6 celoteh sahabat

Nieyl suka baca trip² family akk ni...
dari segi perancangan, penjimatan, semua laaa...

March 19, 2019 at 9:58 AM

bestnya sampai airport awal boleh ronda2 airport. kami ritu sampai awal gak tapi tataula knapa jadi lambat kat drop luggage tu. orang tak ramai mana pun. sampai boarding gate terus masuk flihgt. beli royce pun tak fikir da amek yang halal tu bayar jele hahaha..

yang banana tu kalo x silap ada yang halal. tapi x ingat packaging yang mana. tapi better xyah lah..

March 19, 2019 at 11:22 AM

puas hati baca lieya, tak dpt sampai sana pun tp dpt baca cerita ko mmg best... mcm terasa2 sampai sana dh waluapun dlm mimpi hehehhe...

banana tokyo tu ngn stoberi tuh alahai geram nya nengok...
best betul pilihan makanan korang, puas hati...
suka nengok ko n fmaily klu pi cuti mana2, mmg bwk semua anak2... baru lah sama2 rasa kan
baru betul2 cuti2an, jgn mak pak je best cuti... anak2 kene tinggal

March 19, 2019 at 2:12 PM

ya Allah best nyer Lieya ;)

March 20, 2019 at 1:02 PM

Wahh baru nak kata bagusnya eijaz sepanjang bercuti baik je.. Hehe menang jku bercuti tambah travel jauh2 bagus bawak anak2.. Memang la susah sikit tp puas hati

April 13, 2019 at 10:53 PM

kak ada buat entry tak untuk listing berapa bajet untuk trip japan kali ni? Boleh la kami kira-kira kalau nak ke japan..hehehe

May 2, 2019 at 3:45 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy