Monday, April 8, 2019

majlis bacaan yassin opisku...



Assalamualaikum semua!




aiyoooo!! makin meliat nak update blog...ye laaa byk citer dah update kat igstory, lg cepat dan pantas hahaahaah...tapi ye laa tulis kat blog, esok2 leh bace balik kan....kalau kat igstory abis 24hours, followers takleh tgk dah....hokeylaa, mane yg dan, kite update le kat blog ye...tapi citer trip2 mmg wajib masuk blog sbb kenangan tuk diri sendiri jugak tu kikiki....

hari jumaat minggu lepas, opis aku buat bacaan yassin...ni siri majlis bacaan yassin yg pertama untuk tahun nie...kami ni ade 3 aras so tiap aras akan jadi tuan rumah utk majlis bacaan yassin utk sepanjang tahun  ni....mcm biase laah, berkonsep kan potluck...aras yg menjadi tuan rumah biasenya kan sediakan main dish...tapi kooo, potluck2 ni bile dikumpul2kan penuh semeja wehhh...alhamdulillah rezeki dikongsi bersama gituuu .....





haaa tgk...penuh mejaaaaaa....mcm2 adoooo.... yg penting, perut kene kasi kosong hahaahahah...


tuan rumah sediakan soto sebagai main dish...nasi lemak bungkus pun ade....bihun, mee, spegeti pun ade....


kuih muih pun meriah....


selain bacaan yassin, diraikan juga majlis hari jadi jan - april, timang cahaya mata dan berkahwin...



devil choc cake...


tanda ingatan utk yg menyambut bulan hari jadi...


aku dpt ni...ehehehe....rezeki eijaz...


ni yg menyambut hari jadi...dpt tabung comel...


bacaan yassin sedang berlangsung...







lepas bacaan yassin, majlis di teruskan dengan sesi pemberian hadiah2...dan potong kek....



semoga panjang umur dan murah rezeki utk yg diraikan besdei jan - april ....uhuiiii!



eh yg akan bersara pun ade ehehehe..bileee laa aku nak pencen plak nie....huhuhu


kebetulan tahun lepas tahun org menambah anak ...ramai lak yg timang cahaya mata kat bahagian aku hehehehe...termasukle aku ....





dah abis....hahaahah.... yg penerima adiah besdey ramai sgt...tak lalu nak tepek dlm ni hahaahaha...semoga majlis yg diadakan dan yg dirai diberkati Allah taala...semoga semua warga Bahagian Pembangunan KKM sentiasa dalam rahmat Allah taala dan dipermudahkan segala urusan...amin....





**8 april 2019...genap eijaz 8 bulan...alhamdulillah....






10 celoteh sahabat

Opsi akk x ramai sgt...
mcm opis nieyl kami kena duduk atas karpet dlm dewan kecil yg boleh muatkan lebih kurang 200 org...kami baru je buat hari jumaat yg lepas bacaan yassin ngan tahlil..

April 8, 2019 at 10:41 AM

mmg betul2 mantops menu2 ko tu lieya oi...
bagus lah bt bacaan yassin gini, opis aku lama sgt tak buat bacaaan yassin, kalau ada yg meninggal baru nk baca... time2 nk puasa nih kalau buat bagus jgk kan

susah la lieya, org2 kt opis aku ni terutama pegawai ramai tak sepakat, utk benda2 mcmni takde pun nk dibuat...

April 8, 2019 at 2:59 PM

meriahnya menuuuu..

April 8, 2019 at 4:12 PM

betul cakap ko lieya... update kat blog ada kenangan... akak pun dalam siri merajinkan diri dan mengaktifkan blog semula...

April 8, 2019 at 5:15 PM

Meriah menunya.

April 8, 2019 at 10:11 PM

meriahhhnyaaa..
sis, nak tanya kek butterscotch tu order kat mana?

April 9, 2019 at 8:42 AM

@dalila

sabrinabakery sis...

April 9, 2019 at 11:39 AM

@Nieyla Nadia

bahagian akak ada 100 lebih staff je...tapi tak semua yg masuk ni pun sbb ade non muslim jugak....

April 9, 2019 at 11:52 AM

time potluck memang makanan akan penuh meja. meriah and itu yang best tu hahaha..

April 10, 2019 at 2:13 PM

Meriah.. Menu macam2 tu yg best tu..kejap je eijaz dah besar.. Kadang klu sempat dok usha jugak ig story lieya. Suka tgok eijaz & dayyan & Anak2 dara lieya masak2 haha

April 13, 2019 at 10:46 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy