Tuesday, April 12, 2011

Memperkenalkan si boboy kami!!~

  assalamualaikum kawan2...maaf ...lame blog ni menyepi.....untuk makluman semua lieya dah selamat bersalin pada 7 april 2011 awal seminggu dari due date sebenar......alhamdulillah berkat doa keluarga dan kawan2, jam 6.25ptg lahirlah  Muhammad  Dayyan Uqail bin Mohd Shah ..berat 3.3kg di Labor Room Lavender 1 di Hospital Pakar Annur Bangi......



so rasenye blog ni akan bercuti seketika.....bagi la can budak gemok ni berpantang n kembali mendapatkan berat asal.....huhuhuhu keje susah nii woooo!! ape2 pun terima lah gambar2 untuk tatapan sume.....tak larat nak masukkan byk2....ikutkan ade 80 gambar tapi byk2 tu lieya upload kat fb jek .....tuk blog ni tatap laa 5-6 keping ni dulu yeak heheheeheh.....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

dayyan yg disambut oleh dr khamsiah......fresh ni baru dari oven mamanye....hihihi
gambar step by step dr mule keluar kepale sampai le bertahnik lieya letak dlm fb....kat blog nanti2 lieya upload lagi yeak.....ni pun curi2 mase update blog...si dayyan kuat betul menyusu...syukur susu pun byk...




kesayangan mia mija nieh!! ari2 nak cium adiknye....


 labor room sayerrr!!~




syemangat ini budak.....tapi nak kuar kan bape kali push baru lepas....tu pun dah surender suruh dr kham vacum tapi dr kham pujuk kate mama pandai push....so push lagi....huhuhu....full stroy beranak kan seketoi budak dayyan ni nanti lieya buat entry khas yeak....


sweet moment!!~
kaki dayyan berusia 3 jam!


berusia tak kurang dari sejam!~


 sekarang rupe dayyan dah lain....ramai ckp ikut muke lieya....yahuuu!! kite suker!! hahahahah
so doakan lieya melalui saat pantang dengan baik yeak.....don wori bab2 terliur makan mmg nan ado....ni displin mau kasi turun 55kg balik.....huhuhu.....






**salam sayang dari mama miamijadayyan tuk sume!~
























64 celoteh sahabat

Tahniah beb...comei baby u...boy ikut mummy sejuk taw...

April 12, 2011 at 9:08 AM

Tahniah Lieya!! Selamat berpantang and take care...

April 12, 2011 at 9:09 AM

tahniah kak!!

moga menempuh hari2 berpantang dgn sabar dan tabah..get well soon ya♥♥

April 12, 2011 at 9:21 AM

alhamdulillah... tahniah buat kamu sekeluarga. suker giler tgk dayyan fresh dari oven mama dia. terharu kite.

dayyan, selamat datang sayang. ini untie reena tau. nnt dayyan jadi gud boy ye... besar cepat, nnt leh teman kakak2 pi taman.

April 12, 2011 at 9:21 AM

al-hamdulillah... tahniah lieya & shah :)

k.long & k.ngah tolong mama jg adik ye...

April 12, 2011 at 9:23 AM

tahniah lieya.....selamat berpntg dn kmbli mendptkn brt bdn yg ideal...
dan...slmt menyusukn dayyan....

April 12, 2011 at 9:29 AM

tahniah... suka tengok gambar fresh from oven tu.. rindu saat2 tu.. eh bby boy kalau ikut muka mama, sejuk tau orang tua2 kata

April 12, 2011 at 9:33 AM

alhamdulillah, tahniah lieya..

sewonoknyer dapat baby boy.. selamat berpantang yerk..

April 12, 2011 at 9:34 AM

eee... cumilnya dayyan ni... tahniah dari akak... pantang baik yor...

April 12, 2011 at 9:36 AM

Alhamdulilah dah selamat.. tahniah ye... mesti mia & mija abih hati...

April 12, 2011 at 9:42 AM

tahniah lieya...diam2 jek dayyan dah lahir ek...hepi for you dear...

April 12, 2011 at 9:44 AM

wahhh best2 lieya tahniah buat lieya sekali lagi. apa pun cayokkkk & selamat berpantang.....

April 12, 2011 at 9:44 AM

Alhamdulilah Lieya dah selamat melahirkan anak lelaki yg satu2nya menjadi kebanggaan keluarga lieya.

Kak Nur tumpang gembira, moga lieya berjaya menguruskan badan yg menjadi idaman dihati mu...dah mmg asalnya lieya ni langsing macam anak dara...so don't worry...you can do it....hehe...wah 55kg itu ideal weight kak nur tau tapi skrg dah terlebih2...ish malunya.

April 12, 2011 at 9:44 AM

tahniah lieya..suka tgk gambar fresh dari oven tu..hhehe..wei kasi lah tips utk dpt boboi ni..hehehe

April 12, 2011 at 9:48 AM

tahniahh lieya....baby boy geramm jerk kak azue nengok....lepas nie kompom ikut muker lieya kann.....

April 12, 2011 at 10:05 AM

tahniah sis...
hepi for you sis....
welkam to the world dayyan....
hugs & kisses buat dayyan & kakak2nya ya...
& sis, selamat berpantang :D

April 12, 2011 at 10:06 AM

tahniah kak....slamat berpantang.... nak bkk fb plak...tgk gambar fresh dayyan kt situ...hikhihikhihki

April 12, 2011 at 10:21 AM

Nama yang terpuji.. Muhammad.

Best wishes to your family on this addition.

Semoga Dayyan menjadi anak yang sihat, bijak dan jugak anak yang solih. Amin.

Standby duit kot dia nak gitar karen nanti haha.

April 12, 2011 at 10:35 AM

Lieya tahniahh!!!!!!!!!!
comelllnyaaaa Dayyannn!!!! debabbb plak tuh!!!

Welkam to the world Dayyann..!!
seronok kakak mia & mija nak jaga Dayyan lepas nih!!

neway selamat berpantanggg Lieya..!
pantang kat ne tuh..?
alaaa.. sunyi laa blog ni cuti nantii uhuhuhuu

April 12, 2011 at 10:40 AM

tahniah lieya. alhamdulillah setel dah. comel dayyan. besar lak tu. mesti tak ngeri nak mandi kan.

ape2 pun selamat berpantang dan mendapakan kembali badan lama. hehehe

April 12, 2011 at 11:20 AM

tahniah..dah selamat melahirkan..beso mata dayyan tgk camera yer

April 12, 2011 at 11:34 AM

yang ditunggu dah tiba..hihi.akhirnya dpt gak tgk boboy comey ni.tahniah lieya

April 12, 2011 at 11:49 AM

hello baby dayyan....
aunti hirda can't wait to meet u.

yer lieya, rupa dayyan lain fr mia & mija. sejuk ko anak laki ikut muka mama.

selamat menurunkan berat badan pompuan.
alhamdulillah susu byk? mak jelesss.. doakan aku mcm ko gak ek.

April 12, 2011 at 11:54 AM

tahniah !Moga ibu n baby sihat2.Slamat berpantang + berjaya kembalikan berat asal hehehe

April 12, 2011 at 11:59 AM

tahniah n selamat berpantang beb...
welcome bby dayyan yg comel...
utk mia n mija selamat menjaga adik baru yek...

April 12, 2011 at 12:01 PM

dayyan mmg comel...semangat nyer dayyan......berkat mama dia makan sana sini masa dia dalam perut..he he he...

uihs....bestnyer jadi dayyan
dari keluar from oven mama dah ada gambar.....kalau hemlin, aku tak caya wei...silap2 doc sibuk ngan aku..sibuk plak nak attend dia pengsan...

April 12, 2011 at 12:12 PM

TAHNIAH utk kowang laki bini ^__^
dapat gak kau anak lelaki. aku tompang gumbira..

April 12, 2011 at 12:34 PM
anne fazz

tahniah kak dpt boboy..slmt brpntang n jaga pemakanan dlm pntang kot msk angin...hihihi from anne fazz (fb)

April 12, 2011 at 12:51 PM

Congrats Lieya.. :)

Gambar last tu comel sgttt sbb baby bukak mata...

April 12, 2011 at 1:27 PM

alhamdulillah n tahniah....bestnya dapat ambik gmbr frm 'oven' tu yer...:D

selamat berpantang n kembali slim...;D

jaga diri baik2 tau...

salam sayang peluk cium utk miamijadayyan....

April 12, 2011 at 1:28 PM

congrats for your new arrival baby boy..geram tengok baby :)

April 12, 2011 at 1:53 PM

congrats lieya n family dpt member baru...

April 12, 2011 at 1:55 PM

Alhandulillah..


Tahniah lieya..

dok terpk2 & tunggu jugak.. rupa2nya ramalan ku benar belaka.. :D

comeinyer.. persis mamanya.. :D

a'a la.. kata org muka anak lelaki ikut maknya.. sejuk!.. rasanya ye la lieya.. sbb ena kdg nakmarah dak ifan tu sokmo tak sampai hati tp kalo dah salah tu kena la jugak mara.. nanti kata pilih kasih plak kan.. hihi..

April 12, 2011 at 2:02 PM

tahniah lieya...

April 12, 2011 at 3:02 PM

tahniah lieya..comeynya dayyan ..selamat berpantang ye

April 12, 2011 at 3:09 PM

tahniah lieyaaaa....da agak nih senyap2 jek, mesti da bersalin nih..

eh, nk join gak la berdiet..jom jom dapatkan balik berat 55kg..

skali dilla tak gak dapat2 berat idaman tu..wat malu jek..huhu

April 12, 2011 at 3:21 PM

alhamdulillah dan tahniah dik !
maaf akak lambat tahu .. akak pun duk sebuk lately nie huhhu

syukur dah selamat putra dayyan lahir ke dunia .. sure suke mia mija dpt bb boy .. kawan dan adik baru dlm keluarga ..

dan buat lieya .. selamat berpantang dik .. jaga pantang baik2 .. dan take care .. :)

miss u , mia , mija dan dayyan :))

April 12, 2011 at 3:49 PM

tahniah buat lieya dan shah.. dayyan mmg hensem! selamat berpantang dear.. jaga diri baik2 ok?

April 12, 2011 at 4:23 PM

tahniah lieya..comel lah..ikut muka ko..selamat berpantang!

April 12, 2011 at 5:13 PM
Anonymous

slm kak...

sy peminat blog akak...tahniah sgt2...lepas ni lagi meriah blog akak dgn aksi little dayyan..

selamat berpantang kak...

April 12, 2011 at 5:34 PM

tahniah lieya, semangat baby..selamat berpantang dan happy breastfeed k..

April 12, 2011 at 6:44 PM

wallah bestkan bila kita dpt ambil gambar2 camni.. akak rasa rugi betul hat abg2 umar dulu tak dpt nak ambil gmbar camnie.....
yes dayyan mmg ikut muka mama...

April 12, 2011 at 9:48 PM

taHNiaH akak... seLamat berPantaNg n Berjaga mALam kak...

April 12, 2011 at 9:52 PM

Alhamdulillah..selamat sudah...comelnya bb dayyan..selamat berpantang...

April 12, 2011 at 11:21 PM

tahniah lieya.. bb dayyan comel nyer.. elok la bb ikut muker mummy dia.

selamat berpantang yer..take care.

April 13, 2011 at 2:43 AM

TAHNIAH..patut lama menyepi....
Moga selamat menjalani tempoh brsalin dgn jayanya..

comel baby boy tu...

April 13, 2011 at 8:01 AM

alhamdulillah..akhirnya...next giliran Lisa...tahniah akak..really proud of you...

April 13, 2011 at 9:11 AM

tahniah akak....!!!!!

April 13, 2011 at 11:38 AM

congrat kak lieya... :D selamat berpantang yer...

April 13, 2011 at 12:53 PM

congrats lieya!

tiba2 rasa macam nak beranak lagi..haha!

April 13, 2011 at 3:00 PM

semngtkan dayyan...bagus la lieya bg susu ko byk2...so far dah seminggu kan dayyan x kena kuning ke? kalo ada tu ko bg le susu ibu byk2...

selmaat berpantang!!!

April 13, 2011 at 3:05 PM

salam,lieya....tahniah dan selamat berpantang.......

April 13, 2011 at 4:55 PM

tahniah la lieya...ni lepas pekena a n w terus x sabor baby dayyan nk kuar jengah dunia...cute n semangat.....selamat berpantang...

April 13, 2011 at 10:39 PM

Tahniah lieya.. someinyer bebird dayyan.. ops... bebird lak... dayyanlah yang comei..

Selamat berpantang ye...

April 14, 2011 at 9:01 AM

maaf terlambat tahu.comel, syukur semuanya dah selamat.rehat dulu lieya lepas ni tak boleh menghadap komputer lagi. okey dah rehat sepenuhnya , lepas tu baru update latest news ye,

April 14, 2011 at 9:08 AM

tahniah lieya...
lepas ni papa ada geng nak bergusti ngan dayyan erk

April 14, 2011 at 11:40 AM

alhamdulillah..tahniah lieya..selamat berpantang..hope dapat berat asal 55 kg..

April 14, 2011 at 2:18 PM

Allhamdullillah dah selamat pun Lieya .. yer sorri lama tak singgah sini..rupanyaa..dah bersalin...

Tahniah dengan kehadiran baby dayyan..

So selamat berpantang dan bercuti sakan yer..hehehe 3 bulan tuh.. :)

April 14, 2011 at 3:19 PM

tahniah kak lieya....selamat berpantang....tak sbr nk tunggu story baru miamija n baby boy nie....

April 14, 2011 at 3:50 PM

tahniah lieya...selamat berpantang...baby dayyan sgt comel..

tgk gambar dr. kham tu teringat pulak time bersalinkan irfan...dr. kham yg sambut...tapi irfan tak sabar2 nak keluar, tak sempat dr. kham sampai, irfan dah keluar dulu..hehehe

April 15, 2011 at 1:45 PM

congrats lieya. akhirnya yg ditunggu2 sudah lahir ke dunia. welcome to d world dayyan. ensem dayyan ni. putih melepak. x sabor nk cium bau bb nih

April 15, 2011 at 3:47 PM

Lya..
tahniah!!!!
i'm epi oso, waahhh.. makin ceriala kuarga kamu dpt baby boboy..
aisey, mommie teringin rasenye mau timang baby gak ni.. ;p
pepun, take care dear!!!!
de masa kasi apdet yer..

April 17, 2011 at 1:32 PM

Tahniah Lieya..
Selamay berpantang..

comelnya bbay dayyan..aku pun nak cium! Bau baby bestt!!
Untung ko ada 2 baby sitter dah jaga baby hehehe

April 19, 2011 at 9:24 AM

tahniah..selamat berpantang...

April 19, 2011 at 9:37 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy