Friday, April 1, 2011

sup urat ketin UK kat presint 11

hai ...hai...assalamualaikum sume!! yeah!! saye masih disini...belum beranak lagi kikiki.....dah ade rase2 kontraksi tapi sayer tau itu adalah kontraksi tipu2.....so keje laa lagi.....he he he.....lieya tak amik cuti awal ...dah sakit masuk spital baru declare cuti...syg woo cuti he he he.....gambar gediks kat bwh ni biase la di amik pagi2 sebelum pi keje, tgu en papa pi amik keter, kiteorg anak beranak snapping2 kat lobi umah.....ni gambar kelmarin nieh.....he he he......





tetibe plak kuar gambar sup hahaahahah....
ini lah sup urat ketin UK yg ade kat bangi tuh....tapi takyah dah susah2 nak gi sup urat ketin bangi nun....kat putrajaya pun ade....kat food court presint 11...kat pusat kejiranan presint 11 yg ade kolam renang tuh.....






erm budak2 ni biase laaa...ari2 roti canai....roti canai ari2......





hantu roti canai si mia laaaa..... tiap2 ari nak roti canai.....yg kat presint 11 ni die suke sgt2 sebab roti canai melayu kan...kuah dal die pun not bad....suke tgk mia mkn....kompom abis sekeping...alah tak tebal mane pun......







10 minit jek die mkn kasi licin...sebabnye dah tak sabar nak pi main ngan kawan die...boleh plak terjumpe ngan geng sekolah die kat sini....ape lagi mkn pun mcm lipas kudung ar!~






budak2 ni dah pi main kat playground .....en papa ngan puan mama menikmati laa sup urat ketin peberet sepanjang zaman ni dgn aman dan sentosa hahaha....aku biase amik sup campur.....ade laa daging sikit, urat sikit, perut sikit......kalo hubby plak biase laa sup buntut = sup ekor.....





 pas telan sorang semangkuk sup urat ketin....kiteorg order plak roti canai ..... alah roti die nipis jek tu yg leh masuk tembolok lagi tu ha ha ha (ayat cover ni wei!!)





kasi sup turun dulu ....baru leh telan roti canai plak ha ha ha....








last but not least...nak tgk tak seorg pompuan cun, jelita lagi gojes mkn roti canai.....aku tak sangke tul jumpe die kat sini....mmg cun abis weiiiii.....seb baik sempat amik gambar die ......meh2 tgk meh!!~


    jgn malas2...scroll lagi 
   

nak tgk org cun kene laa scroll lagi hahaahaha   
 
  
ada aku kesah!!! ko scroll lagi ar!!~

alah gurau2 sikit pun marah...okey2 lagi sekali jek kene scroll...



 tadaaaaaaaaaaaaaa......tak senonoh tol mak budak ni kan!!~
tu sebenarnye dlm usaha nak menghabiskan roti canai la tu 
hahahaahahaha
asek2 gambar control cun jek, haa amik ko gambar x senonoh lagi comey nie





yeay!! sok dah sabtu.......tetibe!!~







**catatan preggy : haissshhh mak aku ni...dok call2...sms2...tanye dah sakit2 lum...i plak yg debowwwww!!
















32 celoteh sahabat

yeay........ sok sabtu.. jumaat dah fikir nak jalan kemanalah..

April 1, 2011 at 9:19 AM

aKak...aRI tu sha g PKD seMpat singgaH jap ctu...hehehe lepaK ngan AZrul...

hahahhaha..saBor jerLa gaMbo akak tu..naSIb bek takdE oRG kat dePan nih klo taK org ingAt gilE tetiba geLak ekekkee

wey kaK..biLa naK amik raMbutaN nih?? kaRang keCOt da...

paPe pun sTatement arI sabtu tu mmG beSHHHH!!

April 1, 2011 at 9:21 AM

Lieya, seronoknya asyik makan2 kat luar sana....hehehe...knur pun sama juga sejak dua menjak ni dapur kureng berasap gitu tak mcm masih di fp dulu....hehe....

Ohh tipu nyer kontrasi ya....dah tak sabar akak nak tengok junior lieya ni?? Mesti happening nanti erk...moga segala urusan dipermudahkan nya...happy weekend and take care dear!

April 1, 2011 at 9:24 AM

ni sup urat ketin dr seksyen 7 tu ke?

*ceria lg mummy preggy ni kan

April 1, 2011 at 9:32 AM

hahahaha...dah agak dah mesti gmbr kau yang kuar lieya...

April 1, 2011 at 9:36 AM

Aduhai dah penat scrool dah ni...roti canai pon belum makan lagik..Jeles seh tgk hang ni...dok makan luaq hari2..sup urat ketin tu pon nampak sedap jer....lapor dah ni...

April 1, 2011 at 9:36 AM

betui tu lieya..rugi kalo amik cuti awal..

baca status lieya smlm ingat kat bangi..

April 1, 2011 at 10:02 AM

terkejut mak tgk gambar last......gelak guling2 ok....haahhahah....sup urat ketin.....sedapnyer....

April 1, 2011 at 10:10 AM

hebat ko lieya mkn sup semangkuk sorang.kalo kitorang semangkuk tu kongsi 2..kadang kongsi ngan anak2 sekali..hahaha

suke gambar last tu..comel pipi mak yong

April 1, 2011 at 10:19 AM

esok kami pi DOI... woohooo!!

April 1, 2011 at 10:21 AM

hahahhaha nak ketawa dulu sbb suke past pic tuuu ekekke :)

uish sup urat ketin .. aduhh lain mcm nama tuu .. kalau dgr nama cam seram nak makan .. tapi bila tgk pic sup nieee .. dah telan air liuq dekat 2-3 kali dah huhuhuh

April 1, 2011 at 11:14 AM

sup tu feveret akak gak....sedap trutama kalu dimasak smpai lembut.....

April 1, 2011 at 11:41 AM

aku kenal muka tu lieya..muka kekenyangan..kat ofis aku ada sorang..gitulah kalu dah kenyang sgt..hehehe..sonok2..esok cuti sudah..

April 1, 2011 at 12:00 PM

nakal lieya ni.

akak pernah dengar sup urat ketin tu , tapi takut nak makan.tengok leiya makan, nanti akak nak cubalah plak.

liey kalau sakit sikit -sikit tak payah pergi.buat digodeknya nanti. akak pegi masa sakit yang selang beberapa minit.nanti kalau dah selamat melahirkan jangan lupa update gambar baby ye.

April 1, 2011 at 12:23 PM

hahahahhahahahhha...mmng cun dan gebu awek makan roti canai tu...hahhahahahha....tetibe entry ni jadi lawak lak.....hahahahha....

April 1, 2011 at 12:41 PM

hahaah!!! banyak nya makan!!
muat lagi ke kak??
saya makan sikit dah sendat..
rasa nak kuorkan balikk..
xper2..
de beberapa hari jer lagi nak makan
sodap bagai..

pasni sila makan ikan panggang dan makanan berlada hitam je yaa!!

wee!! saya pun xtao ni kak..false alarm je selalu..xtao macamana sakit normal ni...plezzz!!


salam singgah dari mummy weiyda❤
keep it up blogging ya dear❤
(◕‿◕✿)

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

April 1, 2011 at 1:28 PM

wow sedapnyer nak pi cari la sop japp

April 1, 2011 at 1:36 PM

sup urat ketin?
adeh....aku tak pernah try lagi
and dlm erti kata lain...tak pernah cuba lagi.......
he he he he...

April 1, 2011 at 2:13 PM

hahahahha..gaya kau dik mcm nak sedut je roti canai tu...

April 1, 2011 at 3:21 PM

hahahaha...sukerrrrr gmbo ko yg tak control ayu tu..tapi kalo dah ayu tu wat muka hodoh pun totap lawo gaks....aiyakkk pas nie cuti le 44 hari dari tgk jln2 cari mkn ko yea...dah berpantang jgn post citer pasal ikan bilis je tau!!!

April 1, 2011 at 3:54 PM

aiyak.... sup itu mengugat nafsu diet saya. erkkk....

April 1, 2011 at 4:25 PM

hahhaha..skali tgk cam heliza pulak..bulatnye mate..cute!

dilla tak makan sup lembu..rasenye pelik..huhuhu

April 1, 2011 at 4:39 PM

Hahahaha..suspen jek laa Lieya nie.. Seronok tgk budak2 tuh suka makan..selera jek..

Kiranyaa semua makanan yang Lieya idamkan merasa laa yer.. Alhamdullillah.. tak de laa terkempunan yer.. :)

April 1, 2011 at 7:12 PM

bagus betul la mia ni.. abis dier makan yeh!.. kalo anis tu mesti share gak ngan adik dier.. sekeping pun nak share.. ceh!!

sup tu uat rasa teringin plak.. tp nak ke sana tu..a deihhH!!..

mkan je la lieya selagi boleh.. sok sok dah kena pantang plak kan..

alalalla.. totap comei pic last tu.. suka tgk..

April 1, 2011 at 8:59 PM

yuhuuu...rindunya dah lama x ke mari...masih aktif lagi mak yong ni yer....:D

x penah plak lia makan sup urat ketin ni..sedap ke lieya??? biasa makan sup ekoq jer...:)

dah agak dah gmbr pompuan jelita tu sapa..tp x sangka la gmbo mmg cun sungguh....ngeeeeee...( t'gelak kat depan kappy ni sorang2tgk gmbo tu tau...notti tau!!!)

April 1, 2011 at 11:47 PM

n3 makan2 lagi...i likeeeeeee...sup ni..xpernah sy rasa lieya..nasiblah sy bkn mak yong kalu x haruslah sy seret suami sy p sini..comelnya lieya n anak2...

betul jgk rugi kalu cuti awal2...boleh jimat cuti..nak bsalin sennag cuti terus 3 bulan....

April 2, 2011 at 7:33 PM

sup urat ketin??
haishh.. ni pestime dgr ni..
lom pernah coba lg la..
eh, best ke lieya..??
cam sup ekor je kan..

April 2, 2011 at 10:05 PM

amboi2... mkn2 ek lieya selagi lum ko beranak, kang dh beranak nk kene tunggu pas pantang baru dpt jamah sume tuh...

ayoyo mak yong.... dh cam apa tuh

April 4, 2011 at 8:55 AM

bab makan2 aku mmg suka lieya.. roti canai.. sup ketin.. owh.. dah ada kat putrajaya?? errmm.. bila la nak sampai ke shah alam ni ek..

April 4, 2011 at 8:57 AM

oowh dah ada kt sini ye.. aku klu p umah adik ipar rajin gak nyingah kt bangi tu...sedappppppp

April 5, 2011 at 8:12 AM

klieya!! dpt pon kesan..aiyak..fiza ni mslsh nk igt nama org..baru je bt entri utk blogger ptrajaya..ada mention kt situ jmpa akk kt alamanda..tp tksure betol tk akak..pstu duk pulun cari kt bloglist akak mna yg fiza jmpa..tk jmpa2 jgk..nsib kak zana komen..betul tak akak ada pergi alamnda hri ahad??

April 5, 2011 at 12:22 PM

cunnyer gambar last tu

April 5, 2011 at 8:10 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy