Monday, May 24, 2010

pekena Sup Urat Ketin~~

ari ni lieya nak share citer mase lieya pi mkn sup urat ketin.... sebenarnye dah lame tingin nak rase sup urat ketin nieh....dulu mase pi Penang tak sempat nak pekene sup urat kat restoren hameed yg pames tuh.....ari tu jalan2 kat bangi kat seksyen 7 area kedai2 baru tu, tenampak kedai sup urat ketin UK nie..... so pi laa try.....




tu dlm tray tu sume part2 utk boh dlm sup...ade daging, perut, urat macam2 laaa ade....




ade gak gerai sate UK ....



ramai gak org...ye ar kami pi waktu dinner....





hubby & wife.... sebenarnye aku dah kenyang pekena nasi goreng sepinggan kat umah....huhuhuhu...last2 aku hirup sup jek.....yg lain2 mkn nasi....



sirap laici wajib tuk budak2 ni....asek2 order milo tabur jek....



sate die not bad laaaa....lembut tak cam sate hj sam*ri....aku mmg reject sate sam*ri tuh...keras tak sedap!!




aku ngan adik aku order sup urat ketin, hubby plak sup campur




nie le rupe urat tu...kenyal2....tapi tu ar, tamak, aku order 1 ...adik aku order 1...last2 tak abis pun semangkuk....kalo tau, better order 1 share jek ......last2 tapau bawak balik heheheeh






haaa ni gambar keratan rentas urat (fuyoo keratan rentas tu, ayat sains plak bahahaahha)




sluuurrrppppppppppppp...




kesimpulannye....aku leh mkn sikit2 jek...mkn byk2 kembang lak tekak aku huhuhuhu





** pixxas tak berape berkualiti sebab mak snappo2 gune henset jeks!!.....













34 celoteh sahabat

sup keting ni fav km sekeluarfa tau.... sedappppppppppppppppppp

May 24, 2010 at 8:46 AM

aku selalu p kedai tu lieya.mmg sup dia bnyk gila kan..kami mkn ber 4..hihi.sate pun sodap,besar dan lembut jek.ekceli tu cawangan dari kedai dia kt sec 2 tu.huhu, terliur lak aku teringat sup yg panas tu..hihi

May 24, 2010 at 8:49 AM

i lum pernah makan sup urat ketin sis...very jakun gitu...
tapi satay tu nampak mengancam...

May 24, 2010 at 9:11 AM

1st time dgar sup urat ketin ni...selalunya dok dgar sup daging,sup ekor,sup ayam je...

nama je dok kat penang tpi x penah p try pun kat kedai yg lieya mention tu...nmpak cam sedap je bila tengok lieya makan....lepas ni nak ajak hubby p la...

May 24, 2010 at 9:49 AM

wahh..1st time dengar sup urat ketin:) *mode jakun*

terliur plak tgkkkk..mana nak cari urat ketin kat sini..

May 24, 2010 at 9:59 AM

nanti nak ajak hubby g le..mcm sedap je....leh cuba lepaS NIE...

May 24, 2010 at 10:18 AM

Sup urat ketin tu apa,leeya?tapi sup tu nampak sedap.lagi lagi sate.ohh dah lamanya tak makan sate.

May 24, 2010 at 10:27 AM

errmm..yummy...maner niee...

May 24, 2010 at 11:11 AM

first time dgr nama sup ni...mesti sodap nikan...mesti mau terai laaa hehe

kedai mamak bese ada ke???

May 24, 2010 at 11:17 AM

sori ar lieya akak baru komen harini.. minggu lepas memang tak de mood berblogging langsung.. sapa2 pun akak tak komen blog.. nanti akak tengok entry lieya yang lain2.

sup urat ketin ni akak tak pernah lak terai.. tp boleh bayangkan la kenyal2 dia macamana..

kuah satay tu, nampak cam kuah satay sam*** kan. sebab ada sambal dalam kuah kacang dia.. selalunya trademark satay sam*** ada sambal dalam kuah kacang

May 24, 2010 at 11:25 AM

festaim aku tau ada kedai ni...ramai gak yg yg dah pernah makan and ckp sedap..ni yg buat teruja nk try gak ni...

May 24, 2010 at 11:53 AM

urat pun bleh makan yer...huhuhu....mcm sedap....ermm..nak try jauh la puleks...uhuk...hehehe

May 24, 2010 at 12:04 PM

mcm sedap jer sup tu..nida pun reject sate hj samuri tu..hari tu mkn kt RnR sate daging dia dh busuk..tulah buka cawangan byk2 pastu x maintan..bengang tul dah lah mahal..

May 24, 2010 at 12:05 PM

pestime akak dengo sup urat ketin nie...terjakun lak..hihi..

May 24, 2010 at 12:33 PM

xpernah rasa lg.. nmpk cm sodap jer.. trliur ni, huhu...

May 24, 2010 at 12:42 PM

xpernah makan sup urat ketin tu..tp sy mmg uska sup pun..maka panas2 syiok ooo...

sate dia nmpak gemuk2 lieya..hj samuri mmg xsedap dah nak2 kat jejantas tu...baik beli sate yg kat kedai xpemeskan..lg sedap...

psst..amiklah blackberry lieya..bestnya dpt bb..

n bulan 6 tu yg dirancang2 pasal bb boy tu kan?sy doakan lieya dpt bb boy..amin...

May 24, 2010 at 12:46 PM

aku rasa cam penah mkn sup nie...tpi aku x bpe suke la..geli...aku suke sup eko gaks...sup2 yg ada isi sket tulang bykkkkk...hahha tu nama nya sup tulang yea...

May 24, 2010 at 1:26 PM

sedap ke poms rasa sup urat tu.. err naper panggil urat.. urat betul2 ka??? aku mmg xleh masuk la bnda2 camnih.. aku suka sup ayam je..kekekeke... sup ekor ker sup tulang rusuk ke mmg aku xleh nk telan... tgk org mkn cam sedap jer..

May 24, 2010 at 4:39 PM

sup urat keting tak penah lg terai...sedap ek.....bagus gak kalo dpt cuba nih...

May 24, 2010 at 4:42 PM

urat ketin tu urat apa..kaki lembu eh? aku x penah mknlah lieya..tp aku pun sama ngan ko..no..no..to satay kajang..x mcm dululah..kurang ummpph..psl dorang dh bakar awal2 ke..dh rebus awal2 ke..simpan kt dlm peti ais..org mtk panaskan balik..tu yg liat x sedap tu..

May 24, 2010 at 5:15 PM

amboi lieya... ala-ala mak datin pi dinner gituuu! kelaasssss.Izan pernah gak nampak kedai ni kat Bangi.. tak tersinggah la plak.. lepas ni harus terjah kalo lalu lagii.. ketin ketinn!

May 24, 2010 at 8:23 PM

x penah try le sup urat...sedap ekk?

May 24, 2010 at 9:04 PM

td tengahari ena dah skodenng n3 lieya nie.. heheh.. tp takleh nak komen sbb ade jer owang dok skodeng.. so, jd silent readers je..

dah memalam baru nak datang hirup sup tu.. tapi kan lieya, ena tak makan la sup ketin tu.. camner ekk rasenye nak tahu tapi tak ready lg nak rase.. hohoh.. tapi picture tu boleh tahan la nampak sedap je.. hehhe

May 24, 2010 at 11:15 PM

akak tak penah makan sup tu lieya..akak ni sup2 ni tak berapa nak reti...cis teruk ekk..tapi satay tu nampak best la macam satay H*** tut je ye..hahaha

May 25, 2010 at 1:21 AM

sup urat ketin..xpenah dengar le..pasal tak makan bhgian lain selain dari daging lembu jer...sate tu nampak sedap..ade xcam yg kt t.karang punye..

May 25, 2010 at 3:36 AM

aku 1st time tgk urat ni kat rest sari ratu.

hahahah keratan rentas.. dh lama x dgr word tu.

May 25, 2010 at 1:43 PM

mmg nampak mcm sedap jer..hehehe..akak mmg suka dgg bahagian keting.. tp urat keting x pernah mkn.. nak kena cr kedai ni.. hehe

May 25, 2010 at 5:05 PM

nmpk mcm sedap tu lieya.. harus diterjah ni.. sup2 mmg peberet kami satu family.. cepat kenyang coz hirup sup dia.. haha..

lieya.. tq rajin jenguk blog kak t.. dan sori pasal baru ni kak t mari jenguk blog lieya lak..

u take care ok?

May 25, 2010 at 5:24 PM

adui..terasa lapa nengok entry ni ..
kty pun tak mkn satay samuri ..dah tak besh..kadang sejuk lak tu

May 25, 2010 at 8:48 PM

hahaha lieya...kak dod baru gi arith ngan uyie. makan sup ni ah sedap kan. satay UK pun sedap. cuma tak tahannya Ramai umat kat sini.......

May 25, 2010 at 8:58 PM

First time dengar sup urat ketin ni... cam ngeri je nak makan..

Salam singgah ...

May 26, 2010 at 7:45 AM

First time dengar sup urat ketin ni... cam ngeri je nak makan..

Salam singgah ...

May 26, 2010 at 7:45 AM

fren

never tasted this before

May 26, 2010 at 9:36 AM

sup urat ketin.. emm.. 1st time dgr nama sup nih.. seriesss..

Sate nih ke yg campur dengan madu pastu baru bakar? org ckp sate ni kt Bangi.. maybe kedai yang Lia pergi ni kot..

May 26, 2010 at 9:16 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy