Monday, May 31, 2010

cuti wesak di sg tekala

yg benornyer mia & mija ajak aku gi pantai...tapi disebabkan keputerililinan maknye ni over nooo, jadi gi pantai2 ni mmg direject awal2..... tak mo hampe kan anak2, aku ajak pi mandi sg..... so cuti wesak jemaat aritu, kami ke sg tekala.....lepas hubby lik semayang jemaat kami bertolak, dlm kul 2.30.....kul 3 sampai kat sane.....bekal pun bawak simple jek...bihun goreng + sandwich + nugget + air + buah anggur.....





excited budak2 ni..... terus nak sarung baju mandi...





x sabar2 nak berendam time nieh....panas tul tghari tuh...





sampai2 cari port baek punye..... budak2 ni dah gedebush masuk air...





mia & makteh...





ramai gak org....




poyo jek minah ni ngan payung2 bagai.....ye ar, sampai2 jek sini ujan....nak amik gambar kene ar pakai payung, kang jahanam kamera .....pas puas amik gambar, simpan kamera, terus join mia & mija gedebush dlm air heheheeh





main dan main air...




nie le bekal yg kami bawak.....simple jek, tapi lepas main air, masing2 lapo......licin gak...





sambil main air sambil aku suap mkn....2 mangkuk gak mia & mija bedal....





pas kenyang, sambung main air lagi......peace from us!!




mia & mija pedajal makteh ....main simbah2 air heheheeh




main banana boat plak ngan papa....




video main banana boat...





ade ke nak suruh aku yg jadi boat....maoo tebarai rahim aku ....suruh apak ko jadi boat...ketumpatan perut die mampat siket....huahahaahaha




sampai kul 6 lebih budak2 ni mandi......




pas puas masing2 main air, salin2 baju terus siap2 nak balik....masing2 pun dah penat, kemain minum air hah....




kuar dari sg tekala, tgk ade pakcik jual aiskrim...biase ar kena paw ngan mia & mija....
aiskrim roti tuk aku...






aiskrim calung tuk budak2 nottie mottie.....




tu ar cite sg tekala kami..... best weekend nie...pewut kenyang mkn nasi minyak org kawen jek....




** aku lagi suke pi sungai or air terjun dari pi pantai......tak tahan sunburn wei!!~~













30 celoteh sahabat

seronok sakan budak2 tu ha..kemain smpi bapaknya dibuat banana boat..kuikuikui..

May 31, 2010 at 9:11 AM

kalau mandi manda, cam ni mesti cepat lapar.lagilah bawak budak-budak.sib baik lieya bawak bekal.dah lama tak pergi mandi.cam best je tempat ni.

May 31, 2010 at 9:29 AM

aku pun prefer sungai..sejuk n redup...cik suri ni tak suka pantai..takukt ombak..hehehe...sonok lah tgk mia mija ni...rasa nak bg suri adik je..hahahaha...

May 31, 2010 at 9:35 AM

sg tekala lebih sesuai untuk budak-budak bermain air sebab air cetek dan tak berbatu batan macam kat sg congkak...

tapi kalau nak pi berkelah, kami akan pilih sg congkak juga sebab sofea memang tak main air...so, mak bapak dia yang main saja...hahahahah

May 31, 2010 at 9:36 AM

Bestnyer....sedap plak nengok bihun goreng tuh...

May 31, 2010 at 9:47 AM

lg pun pantai skrg ade buaya lah lieya..bahaya...elok sg lagi..redup je nk mandi...

sukalah mia n mija main air, budak2 mmg pantang tgk air...

esk dah start bln 6...misi mencari boboy..he he he..gud luck lieya..

May 31, 2010 at 10:28 AM

seronoknya, tak pernah lagi bawa Humaira p sungai..nanti boleh ajak laki den pergi..air sungai lagi seronok sejuk jer..hehe..
kelakar la ayat ko lieya, terburai rahim..gelak sakan aku, hehe

May 31, 2010 at 11:15 AM

naper akak tak naik skali banana boat tue...best tue...hahahha....lamanyer atie tak gi air terjun...best nyer....

May 31, 2010 at 11:24 AM

bessnyer pi mandi sungai yer....masa ni mmg lapo jer manjang hehe...dah lama tak mandi sungai..suka mandi sungai tp tak suka bila ramai org hehe

May 31, 2010 at 12:05 PM

ko mmg lieya...puteri lilin dari dulu, kini dan selamanya....ha ha ha....

tp syok gark layan mandi sungai or air terjun nie wei...redup jer...air pun giler sejuk...aku nie kena ler layan ngan laut tak sudah2.....hubby aku pencinta laut tegar....hu hu hu...camno...

keh keh ekh...gelak giler ayat ko time bebudak tu suruh ko jadi benana boat....ha haha......

May 31, 2010 at 12:49 PM

"bihun goreng + sandwich + nugget + air + buah anggur". wei tu menu yg sudah cukup complete bg aku.. keh keh keh..

yer.. aku pun sgt le puteri lilin altho kulit sgt x mencerminkan puteri lilin kan?

happynya mia & mija dpt mandi kan? tu sure on the way back zzzz dlm keta coz keletihan..

May 31, 2010 at 1:25 PM

a aa kan..sungai nih sejuk..redup je..hehe lama gak tak bwk piknik kat sungai nih..last pegik ms aiman baru sorang..hehe..

May 31, 2010 at 3:47 PM

seronoknye berendam yek... bebudak ni mmg kalau dapat main air abih hati...

May 31, 2010 at 3:49 PM

lama dah tak g sg tekala..

May 31, 2010 at 4:04 PM

syok mandi sungai..air sungai sejuk..kalo letak air tin kt sungai pastu biaq jap, then amik minum..rasa mcm baru kuar peti ais kan :)

May 31, 2010 at 4:05 PM

bestnyer mia n mija main air kat tekala.. auntie lama betul tak mandi jeram.. kemain excited lagik.. dr umah dah siap pakai swimming suit..

May 31, 2010 at 5:00 PM

la kita serupa...akak alergic laut...lepas mandi kejap sure sunburn pastu airnya melekit2...air sg sejuk je kan?kemain sedap bekal yg ko buat dik...

May 31, 2010 at 7:53 PM

waahahahah.. Meriahnyerrr! Aku paling suka gambar kena simbah airr tuh!! so sweet! Izan pun berapa kali gak piknik kat sg Tekala nihh.. memang besttt piknik kat situu! Sejuk sejuk gituuu.. pernah buat steamboat panas3 3 periuk abes wehh!!
p/s: First time tgk Lieya versi freehair he he

May 31, 2010 at 9:49 PM

lieya..terasa sejuk air sungai cokak ni.dah lawo sekarang erk. nampak selesa. Kalau duk berendam ni mau hilang stress dengan mendegor desiran ayer tu kan....best best. Teruja tengok gambor roti aiskerim tu

May 31, 2010 at 9:50 PM

bestnya dapat berendam panas2 ni kan :)

June 1, 2010 at 8:10 AM

trcapai gak hajat mia n mija nk g swimming.. x kesah la sg. ke laut ke yg pnting dpt main air.. aku nk bwk echa mndi sg. x kesampaian coz ujannnn.. xpe la nx time la

June 1, 2010 at 12:29 PM

simple jek...bihun goreng + sandwich + nugget + air + buah anggur.....


ni ko panggil simple? hehe

June 1, 2010 at 12:38 PM

seronotnya mandi sungai..berendam lama2 sampai kecut jari pun xpe..hihi

June 1, 2010 at 2:11 PM

Salam, seronok baca blog awak...so boleh x saya link kan blog awak ke blog saya ...terima kasih..

June 1, 2010 at 2:28 PM

klu lepas kuar dr air mmg lapo kan... 2 mangkuk tu anak2 ko mamam....sonoknya selera depa baguslah...

hahaha klakar la tgk banana boat itu....

June 1, 2010 at 3:42 PM

syoknyaaa lieya..
haku pun sama lagi suka mandi sungai camni dari laut tu..dah masin melekit..sungai rasa fresh jee

June 1, 2010 at 5:10 PM

sakan korg sefamily mandi manda kt sg tekala ni lieya....syok akak tgk...

sure sejuk giler airnya kan..lagik2 baru lepas ujan...
akak lak mmg jenis tk tahan mandi air sg/air terjun pasal sejuk bebeno smpai ke tulang...mmg tkleh nk berendam lama2 lah...tu pasal mmg jarang gi mandi manda kt tmpt gini..

June 1, 2010 at 5:53 PM

tu la kan lieya.. memg best dapat bersantai, berendam lam air sejuk.. tapi 1 je.. kat sg tekala tu kalau air nye dalam lg best berendam kan!.. tenpat nye dah nice dah.. bersih!..

kemain lg si "twin" tu kan!..

adoilaa.. gewam pulak tgk airskem roti tu.. teringin pulak!hehehe

June 1, 2010 at 5:57 PM

bestnya mandi manda.. musim2 panas gini berendam besttttt... hepi tgk mia n mija.. mama dia pon ape kurangnya.. hahahah..

papa pulak jd banana boat.. sian papa dia.. ehhehehe..

June 1, 2010 at 6:42 PM

wah mandi sungai lagi syioookk.. sejuk jer satu badan.. baru la nyaman jer , dah la sekarang ni panas terik je kan.. mia dan mija pun nmpak happy betul mandi manda dengan mak teh dia.

bertambah2 syok sebab bawak pulak bekal.. fuh lepas mandi manda terasa lapar, apa lagi makan la pulak.. lagi best..

makin nikmat diakhiri dengan aiskrim roti.. waaaaa tak tahan tengok ...

jom nanti kita pakat ramai2 gi piknik..

June 2, 2010 at 1:17 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy