Tuesday, March 17, 2015

balik kampung hujung minggu....


Assalamualaikum....bermula sudah cuti sekolah...yeay! cuti bento seketika...tapi aku tetap kene masuk dapur pagi2 siapkan makanan budak2 nie...he he he.... masing2 kemain semua pi bercuti2....aku tak kemane ...mia pun cuti2 sekolah tetap on tusyen die..sayang plak nak ponteng...bayar pakai duit tuuu...kalau bayar pakai bulu2 gigih gak tarah bulu2 lain hahaahahaha....memandangkan weekend ari tu aku takde kelas ko kiteorg lik johor...jumaat tu aku infom bos nak hapday..kebetulan bos pun takde ade bengkel so PA tutup kedai awal le sikit heheheeh....



*
*
*
*
*
*
V


siap semua laki aku solat jumaat, kiteorg keluar rumah tapi sebelum tu singgah sekolah dayyan...tgk le tu muke hepi sebab amik awal...eksen le tu ngan kawan2 die boleh balik dulu kakaakakakaka...




pukul 4 keluar highway...dlm kul 6 lebih sampai tol machap....oh kampung ku!!



aku ni ikut plan kalo balik kampung panjang jek langkah nak gi jjcm kat kluang railway station laaa,  nak pi jb makan murtabak cheese...tapi bile dok umah mmg tak jadi semua plan tu...sebab mak aku masak sedap2 ...hahahaah ape barang gi makan luar kalo mak dah masak sedap2 kan....mcm biase laa mak aku buat nasi lemak daun pisang die....aktviti pun aktiviti bebas...aku membuta perut dah kenyang....mia mija main...dayyan buat homework yg ade....



kalo rajin, cikgu tusyen tak bergaji ni pantau le adik die buat keje..
 


panas betul kat kampung.... so main basikal pun dlm rumah...awal2 aku warning takde korek2 pasir kat luar...main dlm umah ajek...
 


kalo balik kampung, ni mmg aktiviti wajib miamija.... congkak turun temurun nieh dari aku kecik2.... ralit dieorg main beround2....kang tau2 ade je dengar suara nangis mengamuk sbb tak puas ati...haa mase tu referee singa betina datang masuk campur suh bubarkan game hahaahhaha




malam tu dinner kat kluang mall...pekena bbq steamboat..... papa budak2 ni mau belanje semua....
 


 ni baru tahap celah gigi..... lame2 kemain masing2 keluar masuk amik barang nak di bbq n steambot...



 aku kalo gini tempat2 mcm nie mmg amik peluang pulun udang lah.... berpinggan2 bedal..... kambing kat sini pun sedap...berpiring2 bedal...bakar lame2 sikit..sedap garing2 lemak die....dayyan pun kemain bedal yee mee byk....




kene dok luar...dlm full house....dpt le pakej sauna muke sekali huhuhu
aku mcm biase laa mule2 je  bangun gi amik 2-3 pinggan full2... pastu round2 seterusnye mia ngan mija gi amik.... dieorg dok bedal ketam jek ....budak2 dah besarkan senang...pandai jek amik sendiri n masak sendiri ape yg nak makan...
 


ni budak tgk beku pipi sebab bedal eksrim overload...kemain pulun masing2....tapi ye laa berbaloi mkn byk sebab buffet kan...dewasa rm28 kanak2 rm13 (tak silap aku le)...dayyan free ajek.... 
 


 lepas kenyang perut..jalan2 jap kat mall.... dayyan biase laa paw motorcyle ngan aeroplane.... kakaks mintak dapur utk barbie ....



memandangkan barbie kat umah putrajaya so redhooo jek laa main dgn otomen dayyan dulu ye hahaahahaahah...otomen lapoo buat roti bakar hah hahahaahahaah
 


balik umah putrajaya baru leh main ngan barbie..... kakaks main barbie, adik jugak dok tepi memandang sayuuuu hahaahhaah..... aku up pic ni kat ig ngan fb kemain sorang2 soh aku bagi geng kat dayyan.... i'm not ready yet or maybe dah pencen kot hahaahahahah.... pasrah jek laa dayyan ye jadi bujang solo kat umah....

 
dah susun jadual ni nak tgk wayang, almaklum laa tak berjalan cuti mane...so bawak budak2 ni tgk citer cicakman, citer barbie, citer cinderella kat cinema jek laa ....





** bulan 4 ni besdei dayyan...aku nak tempah kek otomen ngan buat goodies bag sikit tuk kawan2 die kat sekolah....mcm biase buat simple2 jek yg penting dayyan n kawan2 sekolah die hepi....




37 celoteh sahabat

balikk kampong ooo balik kampongoooo balik kampung hati girang ..
lama dah tak main congkak ...dulu tue main mase sekolah rendah jew , Nampak nau aku nie dah lama gila tak main congkak .. skill pon dah tumpul ..

March 17, 2015 at 9:18 AM

assalam lieya..kluang mall tu di kluang ke..teringin lak acik ..kalau pi BP tu boleh gak acik cari kedainya

March 17, 2015 at 9:53 AM

bbg steamboat memang best kadang2 tak sedar sengkak perut. hehehe

March 17, 2015 at 10:02 AM

wow balik kampng syoknya.macam2 aktiviti depa buat kt kmpg ye.aduh mana dah pencen la..sian dayyan jadi bujang solo.hehe

man beesar..Sedap nmpk..untung bawak anak yg jenis pemakan.

March 17, 2015 at 10:08 AM

wahhhh seronok nyer balik kampung..

March 17, 2015 at 10:12 AM

meriahnya cuti dapat balik kampung..kitorang tak kemana pon ..terperuk kat umah jer la..huhuu
lama tak pekena stemboat..aduhh terliur bangat..
lorr lieya,kata ada satu kuota lagi..dah tak jadi ke?sian dayyan tau takde geng..

March 17, 2015 at 10:15 AM

bestnya balik kampung...

March 17, 2015 at 10:23 AM

balik kampung sesuatu yang mengembirakan..itu klu org yg ade kg ler...
mcm diri ini x de kg dr dlu lagi...
so,byk la duduk di rumah..hari² boleh jumpa mak..jumpa mak mertua... :)
Seronoknya bila ada anak² kan... :)

March 17, 2015 at 10:28 AM

huhuhu...org ada kampungggg....sedapnya mkn steambot...

March 17, 2015 at 10:30 AM

uit....tu la kan..kalo dah sampai umah..mmg nak kuar...teramat la malas....sama la aku...sebab tu aku suke balik kampong lakik aku..best..hahahhahah..melingkor macam ko gak..hahahhahah...giler sengal punya menantu kan

March 17, 2015 at 10:35 AM

ramainye lahai balik kampungggg cuti sekolah ni...sob sob sob

March 17, 2015 at 11:10 AM

waaaa bestnyer main congkak wei, menan yg paling klasik tuh... paling suke main tuh

syok betul mkn stimboat n bakor2 tuh... udah nama buffet kan bedal lah selagi termampu kan...
geng lah aiyan ngn dayyan... geng otomen

March 17, 2015 at 11:50 AM

hehehe comel lah dayyan ni.. lieya.. kami awal bulan balik kedah naik tren... tak sabar nak balik kampung ni...

March 17, 2015 at 2:36 PM

tgk lieya n family bersteamboat dan berbbq nampak sedap je... mcm teringin jugak...hahaa... akak cuti sekolah x kemana pun balik kg je...

March 17, 2015 at 3:18 PM

Huwaaa..bestnya blk kg...syiok!!rin jgk terdampar xgi memana..huhu

March 17, 2015 at 5:00 PM

Tahan papan congkak tu Lieya... Boleh anak2 main pulak... Saya kat kampung dulu2, korek tanah jer buat lubang congkak... mmg tak dpt nak turunkan buat anak2... hahahaha

Nasib la ada otomen, boleh juga pretend masak2... Hilang macho otomen...

Eh Lieya, saya sokong 200% saranan kawan2 Lieya tu... Kesian Dayyan... Larikkks, ok babai!

March 17, 2015 at 6:28 PM

Comelnya dayyan...otoman tak tggl ek...bestnya main congkak

March 18, 2015 at 12:00 AM

Comelnya dayyan...otoman tak tggl ek...bestnya main congkak

March 18, 2015 at 12:02 AM

Comelnya dayyan...otoman tak tggl ek...bestnya main congkak

March 18, 2015 at 12:02 AM

Seronoknyaaaaaaa balik kg....huhuhuhu...

Dayyan senasib abg farouk....skrg ni bila outing abg farouk kena byk bersabar layan kakaks bershopping....ha3x....

March 18, 2015 at 7:56 AM

Lya pom x kmna ct skolah ni. Kerja kan.. nk.blik kg, ari2 leh blik.kg.. hehe..

Ye la..cuaca skarang pns sgt.. lya pom mmg x bg asya main kt luar...


Waaa.. x sbr nk tgk kek atomen dayyan.. msti dia happy sgt

March 18, 2015 at 9:38 AM

samelah tak keman jgk ermmmmm ajak tgk wayang anak pulak xmoo saboo je lah tawaf mall... cian dayyan omak eh dah pencen .. pasrah lah dayyan jd bujang solo senang lenang le kamu .. xde nak berebut mainan.

March 18, 2015 at 12:34 PM

cantiknya awan
sengih eksen la dayyan dpt balik awal kan

mana bukti mak ko masak nasik lemak?
ngeh ngeh ngeh

tetiba otomen dayyan
jadi feminin
kena bergabung ngan barbie
kahkahkah

March 18, 2015 at 12:38 PM

sama la dgn hadi, takde geng, terkebil2 tgk adik2 main, kalo join alamatnya mmg berperang je kojenya hhhuuuaaaaaaaaa..tu yg meroyan2 nk adik laki, nak adik laki tu hhhhiiii

seronoknya bila balik kampung kan :)..mak masak sedap2, dpt jjcm, tido....nikmatnyaaaaaaaaaaaaa :)

spend masa tgk wayang pun dah menyeronokkn utk anak3 janji kita ada..bulan depan bday dayyan ye..4 thn dah dia :)

March 19, 2015 at 9:47 AM

betul tue lya..kalau gi makan tempat mcm tue rugi la ambik item yang murah2,.ambik udang banyak2 baru best..hehehe.. adoiii lawak la tgk otomen dayyan menceroboh kitchen barbie cari roti bakar..hahaha

March 19, 2015 at 3:16 PM

Wah Lieya...meriah bangaattt dik. Akak nk tgk citer cinderella, tapi hero2 semua reject awal2. Sedeyyy

March 19, 2015 at 7:57 PM

Nenek mesti sukalah tu, anak cucu balik. Malam menantu belanja steamboat pulak tu. Alahhh mak okje dah tak larat masak dah Lieya, so kalau nak makan, samada masak sendiri atau orang kedai masak hihi.... baik pilih org kedai yg masak.....

Rajinnya Dayyan.....buat homework.
Hihi....singa betina mmg standard kat mana mana ada, kat sini pun ada seekor Lieya.

March 19, 2015 at 8:58 PM

bab referee singa betina tu teringat yg ada kt umah nun..hehe.. memg budak2 mcm tu agaknya kan. mula2 main elok pas boring starla gaduh nya. tuduh org tu main tipu lah, semua ada..haha

zinziemeewah

March 22, 2015 at 11:09 AM

"referee singa betina suruh bubarkan game.."

this is laugh out loud moment.

March 22, 2015 at 9:15 PM

bestnya kak mkn steamboat...cam sedap je...cam nak jer..hahha...

btw,tanjat tgk dapur dayyan tuhhh hahahahah....otomen pun ada dapur! kerlasss ko nakkk

March 23, 2015 at 4:34 PM

tpt BBQ tu kemain unik sungguh la lieya..

March 24, 2015 at 11:56 AM

besday dayyan x lama lagi yup...sure kawannya hepi lieya

March 25, 2015 at 12:03 AM

Ensem Dayyan senyum gitu..
Senyum sebab balik skolah awal :)

Dapur Doll tu kiut sangat, tgk gambar 1st akak tangkap macam besar, bila tgk 2nd pic alahai comel je :)

Dayyan mesti hepi dapat kek otromen besday nanti :D

March 27, 2015 at 8:43 AM

Eh, kat Kluang ada mall ek? Serius tak tahu. Ingatkan BP je yang maju. Hahaha... Nampak sangat akak dah lama tak balik Johor tau. Maklumlah bini si Tanggangkan....

Redha ajelah MiaMija bila Otomen masuk dapur. Alaaa... setakat bakar roti jer, takda kesan. Nanti-nanti bersihkan dapur tu untuk Barbie punya turn memasak ya *_* Kesian Dayyan, takda geng. Akak nak bagi nasihat yang sama takut kena nasihat balik. Makanya redha ajelah, Lieya. Ada rezeki dapatlah geng si Dayyan tu. Takda rezeki lagilah okey, jadi bujang terhangat kat rumah ^_^

March 31, 2015 at 11:51 AM

Assalam lieya,
dayyan posing daring ja nengok kak mia mija dia maen yer :P

April 1, 2015 at 4:34 PM

hahha hancus planing nk mkn kt luar ek..ye la klu dh emak msak sedap2 rugi la klu mkn kt luar kn...

April 4, 2015 at 10:06 AM

Kan best kalau dpt balik kampung selalu.....tp kalau balik seremban mmg plan semua x jd...sbbnya mak mmg akan masak sedap2

April 11, 2015 at 8:03 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy