Monday, March 2, 2015

my niece's wedding day - nikah




ekceli ni kejadian sepanjang cuti chinese new year ari tu... kiteorg dok ulang alik ke banting sebab abg ipar aku bakal sambut menantu.... alhamdulillah majis berjalan lancar....ni kirenye niece pertama lah belah laki aku yg kahwin.... kalo laa die dapat baby nanti...free2 aku dah dpt tittle nenek hahahaahah...meh le layan pic yg ado.... ari ni aku update pasal nikah...esok luse tulat pasal resepsi plak....

*
*
*
*
*
V


budak2 ni suke la lepak luar sebab ade gazebo mcm nie...main masak2 pastu kail ikan dlm kolam ikan kat tepi.... adoiiiiii tepuk dahi aku tgk aktiviti budak2 nieh....



haaa speciality org jawa....telur kawin harus telur pindang... 3 hari 3 malam rebus nieh....ade org suke, ade org takleh terima rase die...aku? op kos sukeee...mane yg pecah2 aku rembat makan dulu kakakakaakakak



bile sedara rapat kawin aku mmg laju cop nak sponsor kek....kali ni aku sponsor cupcakes hantaran yg comelll...bertemakan merpati dua sejoli heheheeh...tempah kat kak fara ..senang sebab kat putrajaya je...anytime leh pickup kek...die pun selalu buat kek tuk retis2...



memandangkan abg ipar amik catering so takde laa byk sgt keje sanak saudara... just isi2 goodies bag..isi telur...buat hantaran .... buat bunga manggar.... belum ape2 dah ade budak ngendeng nak bunga manggar seketul ....oit cannot! tgu esok ...



hokey2, jom gi tgk kakak amalina nak nikah.... anak buah nikah lepas zuhur..so tghari lepas solat jumaat kiteorg bertolak dari putrajaya...malas nak tdo sane walopun ade chalet...bagi sedara jauh dulu laa duduk chalet tuh...



alhamdulillah..sekali lafaz semua selamat....majlis semua ni berlangsung kat d'alphine morib training centre...



hemmm budak sorang ni takleh betul kalo masuk alamanda..tau jek toyrus kat mane... balik2 paw aeroplane....



belum ape2 hal mereka2 ini telah merasmikan photobooth.... tgk yg kecik tu kemain sampai mengengkang2 posing kakaakakaka



lepas dah selamat nikah...moh mencekik....lapo oi heheeheheh



mcm2 menu ade...siap pesan ngan anak2 makan kenyang2 malam mama malas masak kakaakkakaka



miamijadayyan dengan sepupu2...tapi ni batch sepupu-sepapat kecik2...yg besar2 masing2 dok ngadap gajet dlm dewan sejuk2 ade ekon kakakakkka.... kalo kumpul semua mmg ramai gile laaaa...



hantaran  ade laa dlm 2-3 dulang aku buat...cacak2 bunga je yg penting lawooo kahkahkah


tu ajek laa kisah part 1 ni...nanti aku sambung kisah mase kenduri kawin plak..... anak buah belah aku semua kecit2 lagi...ye laa paling tua pun si mia tu la hahahaaahah...belah laki aku ni yg dah besar2...merase laa jadi moyang mak mertua ngan pak mertua aku kalo cepat si amalina ni timang baby....kikiki....





** syiok anta pengantin kat pahang...kenyang ikan patin tempoyak je aku akakaakakakaak






45 celoteh sahabat

Waaahhh meriah.....tahniah utk pengantin nanti update klu dh dpt title nenek ye

March 2, 2015 at 9:07 AM

Jarang dpt telur pindang kalau majlis kawin nie.. :)

March 2, 2015 at 9:28 AM

rilex la belum jadi nenek lg.sy ni dah lama jadi nenek.cucu punya ramai.haha..

meriah betul majlis nikahnya.mkn BG kenyang2 ye anak2, malam mama malas masak.huhu..

March 2, 2015 at 9:29 AM

Psssttt..kat mana beli bunga telur tu??

March 2, 2015 at 9:41 AM

tahniah untuk anak buah lieya dan hubs...
semoga berkekalan hendaknya..
rin pun tahun ni anak sedara 2 orang jugak nk menikah..
sorang sebelum pose
sorang lagi akhir tahun..
inshaAllah...

March 2, 2015 at 10:05 AM

akk kat belah suami dah 3 org cicit beb...moyang dah...tahniah tuk anak buah kamu tu...semoga kekal bahagia hingga akhir hayat mereka...

March 2, 2015 at 10:37 AM

cantik pulak aku tgk miamija pakai tudung, kena sgt dgn baju :)

wehhhhhhhh..serius aku tak penah mkn telur pindang, kt sini pun susah nk jumpa..sedap ek??

tahniah lieya, ada rezeki jd nenek ko hhhaaaaaaaa..

seronokkn bila berkumpul2 ramai2 mcm ni sekali sekala..aku pun kalo balik kg asben baru meriahhhhhhhhh :)

March 2, 2015 at 10:43 AM

tahniah dan majlis tue nampak meriah sangat ;)
selalu telur pindang belah Johor ek yg buat

March 2, 2015 at 10:49 AM

comelnya anak dara lieya yang dua orang tu bertudung pink..baju pun cantik

March 2, 2015 at 10:49 AM

cantik tempat majlis.. :) tak suke telur pindang.. tak ley terime tekak.. heheh

March 2, 2015 at 10:51 AM

syok weh tempat ni....

March 2, 2015 at 11:01 AM

telur pindang tkleh mkn la..tk kena ngan tekak..hehe...oh fara tu kwn kita gk..kenal kt forum dlu2..aah kek die rmi gk retis tempah

March 2, 2015 at 11:11 AM

bakal jadi nenek la akak nnt eh ;) nenek gorgeous gitu !

March 2, 2015 at 11:57 AM

meriahhh gilerr..

March 2, 2015 at 12:03 PM

telur pindang tu legend kot ;) tak kena gaya rsa dia kurang sedap, eh lawo la tmpt nikah nye kayu2 gitewww..

March 2, 2015 at 12:10 PM

menariknya!
papazakwan jawa gak tp lain daerah kot..sbb takde telur pindang.. kite x berapa suka telur ni..
apa2pun selamat pengantin baru.. cepat2 dpt baby biar lieya cepat2 dpt title nenek heheheh (gurau je :P)

March 2, 2015 at 12:37 PM

eh anak dara dah bertudung ye
comellll

kemain anak bujang
mentang2 dia sorang asyik pau toy r us aje
bleh geng ngan aryan ni
pau aje kerja dia

telo pindang tu sesekali makan mmg layan
bukan senang nak cari
kalau jual mahal wei

selamat pengantin baru, tahniah utk mereka
moga bahagia sampai ke syurga

ohhhh tak sabar la tu nak jadi nenek vogue

March 2, 2015 at 2:09 PM

engko nih belum apa2 dh tayang telur pindang.... feveret tuh wei... gasak lah org lain suke ke tak jnji aku suke
kalu blik kg pun aku lah yg abiskan tlr pindang kalu mak abah aku dpt pi kenduri kwin

simple je tempat nikah tu tp meriah lah...

March 2, 2015 at 2:39 PM

samela dgn wedding adik ipar aku...bunga telur pun sama weh..hehe

nak telur pindang jugak..

March 2, 2015 at 3:47 PM

Assalam lieya,
comei betui anak dara berdua tu pakai tudung
dah macam budakremaja dah nampaknya he3

March 2, 2015 at 4:44 PM

Assalam lieya,
alaaaaaaaaaa lopa nak komen bab kek hantaran
seriously saaaaanteeeeeeeeekkk la he3

March 2, 2015 at 4:45 PM

Kenduri mcm ni akk suka...haha. barulah ada time family nk catch up cerita.

March 2, 2015 at 5:13 PM

cantiknya tmpat ni kak lieya.... tgok muka dayyan pasrah je xdpt bunga manggar...haha... to dh dpt kapatebang tu ok lah kn.. blh jadi pilot la dayyan besar nnt

zinziemeewah

March 2, 2015 at 10:57 PM

nampak lebih simple tapi meriah dan gambar pun cantik cantik... memang kalau orang jawa kahwin wajib telur pindang... tapi tu kalau orang kampung pun jawa jugak... kalau orang kampung campur2 dah tak larat nak buat... banyak yang pakai tempah jer... tak masak banyak rempah, kasi hitam pakai kicap jer... susah nak dapat telur pindang yang pure sekrang nih.... selamat pengantin baru kepada pengantin yer... semoga kekal selama2nya

March 3, 2015 at 7:15 AM

meriah majlis nikah anak buah lieya... suasana pun best... pandai lieya buat hantaran... klu akak keras tgn ok nk gubah segala ni... hahaa....
Apa rasanya telur pindang lieya... akak kt utara x der nya telur gitu...

March 3, 2015 at 8:37 AM

comel anak dara dua orang tu bertudung...
Ayu.. je.

March 3, 2015 at 9:10 AM

teringat dulu kita kawin pun buat telur pindang .. sedap kalau baru angkat .. tp mmg lama merebusnya.. nak bg rempah² tu meresap.. bgs jgk yer.. sewa tempat gini buat wedding ...

March 3, 2015 at 3:17 PM

Kueh bakar berlauk tu atas meja tu...

So nothing else matters..

Selamat pengantin baru.. wah Dayyan nak jadi uncle dah..

March 3, 2015 at 6:10 PM

Kalau ikut belah suami akak dah ada cicit....uwaaaaaa...

Nampak sangat teratur majlis nikah tu. Damai je kawasannya...

March 4, 2015 at 2:28 PM

best kan.bila ada ank sedara nk menikah.
telur pindang saya x blh nk telan tp cik suami suka la
mcm mcm la anak anak ni mainkan.asalkan dunia dorng happy hihi

March 4, 2015 at 3:37 PM

Hai lieya...bru nk singgah sini...rindu ta haaaa tgk ank dara tuh makin besar dh kak nur tgk...meriahnya majlis kawin tuh...klau beri telur pindang tuh konpom x tolak punya tp nk lebih...

March 5, 2015 at 9:56 AM

cantik arrr tudung anak dara lieya...
kemas jer drg pakai...

moga mempelai bahagia hingga ke jannah... amin

March 5, 2015 at 10:34 AM

cantik arrr tudung anak dara lieya...
kemas jer drg pakai...

moga mempelai bahagia hingga ke jannah... amin

March 5, 2015 at 10:35 AM

amboi syiokkk kemain yerk... gi makan kendurikan...
dahtu anak sedara lak ... emak sedara dah berangan nak jadi nenek terus...
pindangtu memang orang Johorler yerk...
akak tak berapa suka mungkin sebab tak biasakan...

March 6, 2015 at 3:01 PM

meriahnya miamija pakai baju rayaaaa...btw cantikkk tudung miamija pakai! mana beli??? hehe
cantikk tempat nikah pengantin...tempat pun mewahhh suka suka suka tgk...

March 6, 2015 at 3:18 PM

meriahkan dapat kumpul ramai2 jauh dan dekat.

March 9, 2015 at 9:22 AM

tmpat majlis ni berlansung sgt cantik.. rumah ke chalet ni??
mmg cantik kek y lieya sponser tu.. warna dia pon soft2 gittu

March 9, 2015 at 9:05 PM

suka cupcakes tu ek.. comey bebenau

March 10, 2015 at 11:36 AM

walaupon masz orang johor, tapi x berapa suka ngan telur pindang, x boleh terima bau dia..... kalu dapat dari umah orang kenduri kompem bergolek2 je la telur tu xder sape nak makan kat umah.. hihi

March 10, 2015 at 5:15 PM

mcm wedding garden ni kan...cantik

March 11, 2015 at 11:22 AM

hye b2b.. jom melawat ig saya @gobokchermincreations
saya ada buat khidmat pembuatan dan sewaan pakaian dan solekan...

mana tau kalau berkenan kan...

March 13, 2015 at 7:04 PM

Salam..numpang duduk akak :)
trip bajet ke bandung!
Jom pegi bandung only RM235 per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

Tentative Program
Day1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

Day4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

Hotel facilities:
-Aircond
-Free Hot spot / wifi
-TV cable
-Free Breakfast Buffet
-Hot & cold water
-Free parking

* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

transport facilities:
* bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

Service insya allah memuaskan
Your comfort is our priority


Term and condition :
*included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~235rm per person
kalau 4 pax~275rm per person
kalau 2pax~395rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact jika ada sebarang pertanyaan di :
email : touramanahbandung@yahoo.com
call : +62 88 12057848
whatsapp +62 838 2178 9103
bandung-indah.blogspot.com
facebook page : Bandung Amanah Tours & Transport

March 18, 2015 at 8:33 PM

comey jer tengok anak dara u pakai tudung..hehehe

March 19, 2015 at 3:23 PM

Cupcake tu seyes memang cantik...

MiaMija pun comel je bertudung.. kemas

March 27, 2015 at 8:50 AM

Cute sangat itu cupcakes. Pandai Lieya. Eh, apa ke hal Lieya pulak yang pandai, patutnya tukang buat cupcakelah yang pandaikan. Hahaha....

Seronok kalau ada majlis kahwin ni. Walaupun penat, terujanya kalah pengantin. Hai Lieya...nasiblah kalau jadi nenek sedara lepas ni. Akak ni dah lama pegang title tu, maklumlah anak-anak saudara dah besar panjang belaka. Yang paling tua pun dah ada tiga anak *_* Ini granny haruslah perasan vogue je kononnya ^_^

March 31, 2015 at 12:13 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy