Thursday, February 26, 2015

thursday ~ random photos




cak kung cak! hehehehe...selamat hari kamis....hihihi nampak tak dah mule aci ngelat update blog tiap kamis je ekekekeek...citer ade tapi malasnye nak edit/resize gambo so ckp byk tarak guna, mari layan entry random photos yg adooo tuk arini.....


*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria miamija .... utk pagi nasi goreng ...utk lunch nasi putih taruk kicap sikit + tenggiri asam pedas + kangkung goreng belacan....utk sekolah kafa plak dorayaki..yeee2 jek name dorayaki...rase mcm pancake je aku mkn hahaha




  • rutin setiap weekend sejak tahun lepas.... teman kakaks kat swimming class.... ade mase ponteng gak budak2 nieh.... dayyan dikuarantinkan mandi pool buat masa sekarang sebab balik dari hard rock hotel ari tu ekzema die jadi balik....klorin kat pool hard rock hotel tu kuat kot..



  • kat swimming class budak2 ni ade dlm 6-7 org coach sekali kelas.... tapi dgn teacher syafiq ni miamija suke....antara mia ngan mija...mia laa laju ...mia dah masuk freestyle, backstroke ...hope lepasni leh dah butterfly pastu pakai kaki itik tu plak...alaa takde laa nak jadikan perenang pun...saje2 bagi dieorg tau skill berenang..jgn jadi mcm mak die ni penakot air hahaahah


*video coach ajar mia*
video


  • seb baik budak ni tak meroyan nak turun pool bile tgk akak2nye mandi hahahaahah....kene upah sekerim ke air kotak ke...buku ngan colors jgn lupe gak!


  • ni bukan mengintai dari tirai kamar...tapi mengintai dari lubang tosey garing kakaakakakak


  • anak dare mengaji ngan tok guru papa.....dayyan? aku jek ajar...kalo ngan papanye main2 lebih...ngan aku die takut sikit....GGgrrrrrrr!!



  • bento riangria miamija.... utk pagi roti goreng sosej + sos mayo...utk lunch nasi putih + sup sayur + ikan goreng....aku tanye nak sambal belacan tak....terus miamija buat muke geli geleng kepale haahahaahah...kalo kite ni sah2 sambal belacan penyedap makan ngan nasi n sup sayur kan......


  • uihh kecuq ayaq liuq ceqqq.....sambal udang ngan terung pipit....sedap meletup2 terung pipit dm mulut...pahit2 tapi tetap ngap ngap makan....mujur pasar tani kat opis aku ni ade jual sayur2 kampung mcm nie.....


  • keluarga anti sosial akakaakakak.... masing2 baru lepas dinner nie...tgh tgu pukul 8.30 nak anta mia tusyen...

dah lah..tu ajek...byk2 kang ...mual plak korang ahahahaahaha





** weekend ni ke pahang kite! anto pengantin gituuu....






32 celoteh sahabat

hehehe anti sosial ya.. semua dah ada gadget sndiri tp hat kecik la paling besar..

February 26, 2015 at 9:25 AM

kemas dan cantik je ruang tamu ko lieya..pisat2 air liur tgk hhhaaaaaaa

mmg betul sesgt, sup sayur ikan goreng sambal belacan mmg penyedap lagi la..tp bebudak mmg tak mkn kan..anak aku hadi tu pun baru setahun blajo mkn sambal belacan, alya pun aku ajorkn jugak tp cicah sikit2 je hhhiiii, ini semua baka bapaknya..omaknya jgn dikenang, takde sambal belacan mcm tak sah hidupnya...wahhhhh gitu..

rajin nau dayyan menulis ye, 4 thn tp mcm2 dah pandai..bagus la dayyan..lukisan kalo bukan otomen tak sah kan hhhiiiii

aku kalo terung pipit tu biasa buat sambal ikan bilis letak terung tu, udang jarang la jumpa atau buat kt sini, tp dah nama bersambal, masukkn apa pun sedap kan :)

February 26, 2015 at 9:26 AM

weeeiiii kesat air liur aku nengok sambal udang beso2 gabak ngn terung pipit tuh... lama aku tak mkn terung pipit tuh, adik aku mana lah mkn syr gitu tp aku suke... ni yg rasa nk bt sambal udang jgk nih...

February 26, 2015 at 9:34 AM

aduhhh.. lapo tengok bento tu... tak pernah makan terung pipit.. pahit ek..

February 26, 2015 at 9:34 AM

Waaahhh yah bila nk antar fahim pi swimming class ni..share sikit kat mana demo antar ank demo tu ....

February 26, 2015 at 10:08 AM

bento riang ria miamija tu bt rin terliur la lieya..
sama jugak dengan sambal udang tu tau

inshaAllah weekend ni pun rin ke pahang kot..sbb nak melawat bb anak tiri rin...inshaAllah

February 26, 2015 at 10:29 AM

mmg ko suke ngelat..hehe.

February 26, 2015 at 10:54 AM

lieya kena apdet lebih skit..takkan seminggu sekali jerk..ada peminat setia ni tau..
amboi memasing tak lepas dari gadjet..bagus sangat..hahahahaa..
sian plak takleh mandi kolam..nasib mama pandai kasik upah.. tidak kang tak senang duduk si dayyan tuh..

February 26, 2015 at 11:09 AM

hoi ngelat
khamis je entry ye

alamak wei
udang ko tu
menggoda betul

cam biasa
aku suka bento
nak bento
nak bento
nak bento
pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee

February 26, 2015 at 11:11 AM

A balanced lifestyle. Aku suka..

February 26, 2015 at 11:12 AM

memang terliur tengok macam macam makanan ada. hehehe.
ehhh pahang nak kemana tuu? rumah ibu dengan abah nani kat pahang ^^

February 26, 2015 at 11:22 AM

waduh mak komen pic last dulu,kemain lagi satu family dengan gadget masing2.sama Mac kami kt rumah.hehe..ruang tamh cantik!

dayyan ada je ye aktiviti dia teman kakak swimming..miamija sama macam sy, tak suka sambal belacan.huhu

February 26, 2015 at 11:51 AM

Bento Lieya mmang maveles laaa..
Waah sambal udang tuh yang meliurkan..
Kan main lagik Dayyan dok tgk tosey garing tuh..ahakss.

February 26, 2015 at 12:01 PM

Nasib mengaku suka mengelat update blog hihi...
Asam pedas kalau OKje makanlah kan....kuah banjir buh kicap manis.....Perghhhh !!! tak ingat laki tau! Ada pulak ikan masin. Sedapnya weyh....

Dah banyak jugak chapter si Mia Mija belajar tu yek.... kalau mama lemas bolehlah depa selamatkan ni hihi
Okje tak pernah makan terung pipit tu Lieya ...sedap ke? Boleh ar try beli nanti...Bikin kecur mak tau, dahlah mak puasa ganti ni...dah nak Ramadhan lagi pose tak habis hihi

February 26, 2015 at 12:10 PM

Nasib mengaku suka mengelat update blog hihi...
Asam pedas kalau OKje makanlah kan....kuah banjir buh kicap manis.....Perghhhh !!! tak ingat laki tau! Ada pulak ikan masin. Sedapnya weyh....

Dah banyak jugak chapter si Mia Mija belajar tu yek.... kalau mama lemas bolehlah depa selamatkan ni hihi
Okje tak pernah makan terung pipit tu Lieya ...sedap ke? Boleh ar try beli nanti...Bikin kecur mak tau, dahlah mak puasa ganti ni...dah nak Ramadhan lagi pose tak habis hihi

February 26, 2015 at 12:12 PM

sambal udang ngan terung pipit tue tak menahan weii Nampak sedap bangattt
bento tue memang tak leh nak komen memang marveless
ok lah tue berupdate juga ;)

February 26, 2015 at 12:59 PM

haihhh udang tu kemainnnn sedapp!! best nye la kn mia mija blajar berenang sy ni dh kertu tak tau berenang ^__^

February 26, 2015 at 1:00 PM

Salam dadi BUNDA...

musim2 panas ni dapat berendam berenang okaylah tu...dari aktiviti luar yang memerit kulit muka dan badan...terutama budak2...

Anak2 bunda pun kecik2 dulu keempat2nya mengaji kat rumah...ngn ayahnya ajer...tak anta kat orang pun...apa guna ayah pandai ngaji kalu tak turunkan ke anak2 sendiri kan...

Memang terlioq tengok sambal udang tu...baru2 ni bunda buat jugak tapi tambah petai jer...memang faveret sekeluarga menu udang ni..

February 26, 2015 at 1:18 PM

sambal udang tu....sambal udang....makyong kecur ayaq liur dah ni...:)

February 26, 2015 at 1:52 PM

Nak tanya sket, kat gambar tosey tu... kenapa orang kat belakang tu di blur kan?

February 26, 2015 at 2:35 PM

terung tu pahit kan..x berani nak cuba..tapi sambal udang lieya nmpk sedap sesangat

February 26, 2015 at 2:36 PM

Itu la antara 1 sebab maleh update blog...kena edit2 gambo...hahaha...x de gambo cam x best pulak kan...

February 26, 2015 at 2:59 PM

Tgk terung pipit tu teringat arwah ayah akk sis....mak masakkan sambal cili api ikan bilis campur terung tu...berderup darap arwah kunyah...bertambah-tambah nasi...

February 26, 2015 at 4:48 PM

Assalam lieya,
waaaaaaaaaaaaaaaa
baek nyer dyyan behave tak meroyan nak terjun pool he3
last picture tu kaaaaaaaannnnnnnnnnn motip sesangat he3

February 26, 2015 at 5:07 PM

Skill swimming anak-anak dara dah makin bertambah baik Lieya
Kalau dah pandai tu kena selalu bawa pool walau bukan masa lesson
Kalau Dayyan belajar juga pun elok jugalah Lieya terlanjur ada kakak-kakak practice.

February 27, 2015 at 7:58 AM

Teringin nak hatar anak kelas swimming. Udang tu...sedapnya. Kecur plak ailio nengok.

Lieyaaaa...cantiknya ruang tamu. Suka tengok.

February 27, 2015 at 12:35 PM

suke tgk bento lieya..suke3..hehe..sambal udang tuh tuh sedapnye astaga..

tp betul la pool kat hard rock mmg kuat..boleh bau klorin..

February 27, 2015 at 2:47 PM

Menarik2 bento2 akk yea...
wah!sedapnyer la sambal udang tuh...
rugi nyer la diri ku ini tidak boleh makan udang...
wah!bukan men semua yea...betol2 anti nie..hihihi

February 27, 2015 at 3:35 PM

sambal udang tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! arghhhhhhhhhhhhhhhh... mendera perasaan...huhuhu

zinziemeewah

March 1, 2015 at 8:03 PM

haa..tula kan lieya..
sbb mls nk resize pic tu y jd ,ls nk update gambo..
dh la bila ada pic..pening plok nk memilih..klo boleh semua nak dimasukkan.. hihi..

suka tgk bento miamija..sngkan nk msak klo ank jns mkn smua jenis..cam fasya ni susah sgt..terbatas idea..maknya semangat kemain..tp tyula..terhad sgt nk pelbagaikan bento asya

March 2, 2015 at 7:59 AM

akak udang sambal terung pipit tu.. saya suka ikn bilis kalau gu kan dgn terung pipit

saya pon nak bg anak masuk kelas swimming gak nti. in shaa Allah

bento mia miamija tifak pernah mnghampakan
dorang x makan sambal belacan erk ?

hihi.kemas j ruang tamu akak :)

March 4, 2015 at 3:31 PM

Sentap hati dan perasan tengok sambal udang tu. Beso-beso pulak udangnya. Kalau diberi hantar ke rumah, memang akak sembunyikan dalam almari pastu makan sorang-sorang bila semua tak nampak. Eh, lupa pulak kat rumah tu kita sorang jerk yang makan seafood *_*

Anak-anak akak pun sama. Kalau Mommy yang ajar ngaji memang ngelat dan main jerk kerjanya. Kalau dengan Daddy, tekun belajar sikit. Itupun sekali baca dah minta khatam terus. Memang tak tahan gelora dalam hati ni nak marah tau.

March 31, 2015 at 12:19 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy