Tuesday, February 10, 2015

10th wedding annivesary at Hard Rock Hotel Penang (1st day)


halup geng!! soriii lama tak update ekekekeek.... balik dari cuti2 annivesary, sorang2 demam...mau tak demam dah masing2 main air tak ingat diri.... paling teruk dayyan laa sebab pakej dgn demam, batuk, selsema, ekzema die naik balik...maybe klorin kat swimming pool tu kuat kot.... tapi alhamdulillah semua dah okey skrang....back to routine dah skrang.... legaaa semua dah sihat.... jgn le sakit2 lagi..kelam kabut di buatnyer.... so selepas mengrajinkan diri select n edit lebih kurang gambar, ini la die our story tentang cuti2 di Hard Rock Hotel Penang.....jom layan citer ahkak jom!


*
*
*
*
*
*
V


kiteorg bertolak 30 Jan (jumaat) pagi (cikgu mintak mahap budak2 ponteng sekolah hahaahha) 



excited dah sorang2...ye laa dah tgk video kat youtube hard rock hotel tu camne...tak sabar nak splash2 main air le tu sebenarnyer....



kalo budak2 tak sabar nak splash2 main air...aku plak tak sabar nak JJCM...hoi penang hoi!! byk tempat makan sedapppp...lagi2 aku ni kaki nasi kandar...mmg heaven laaa kekekeek...tgk list jjcm aku....mcm nak dok penang seminggu jeee haahahah sedangkan dok sane 3 hari 2 mlm jek pun....



mase pergi ni kiteorg lalu jambatan.... nak gak rase lalu jambatan baru kan.... alhamdulillah laa perjalanan smooth jek..tak byk kereta....ye laa kalo bertolak sabtu sure sesak sebab cuti lame kan (hari wilayah ngan thaipusam) sure ramai amik peluang nak balik kg...



sesampai jek kat penang, gi Line Clear dulu...tapi kasi tapau je sebab aku suke makan nasi kandar ni rileks2 ade ekon hahaahaha...so kasi check in bilik dulu ....



yeay dah sampai hotel!..urusan check in ok ... staff peramah....masuk2 jek bau wangi semerbak....ishh suke gile hotel nieh....byr mahal pun berbaloi lah!



sementara bellboy tgh angkut beg2 kiteorg, laki aku tgh uruskan urusan check in moh kite bergambar jakun dulu kat depan hotel heheheeheh



pekena welcome drink...slurppp!



kiteorg amik Lagoon Deluxe....bukak2 pintu bilik jek ko leh terjun pool heheheeh...



cute kan!



ade bath up..tapi budak2 ni tak heran dah sebab sehari suntuk dok berendam kan pool je kejenyer....



king bed type....



syok!



haa from the room deck dah leh terjun pool....tu laa budak2 ni buat....terjun pool, pastu cross gi sebelah theme park tu....pool kat depan bilik ni 1.4m dlm ...



dlm toilet ade pic elvis presley..scary je aku tgh2 berak kencing ade org perati kakakaak...lupe lak nak snap pic pakcik elvis tuh...



mase dok snap2 gambar ni budak2 ni dah memekak2 nak salin baju...hadoi tak menyempat2 laa korang nieh...



paling tak menyabor si kecik tu....tu tengah menjerit panggil aku suh bukak beg amik baju swimming die...hampeh ko dik!



oh ye dpt complimentary cake dari hotel sempena annivesary kiteorg..... fruit cake yg sedap!



happy 10th annivesary my lovely hubby...moga kite terus bersama, bahagia, dirahmati Allah taala dlm kehidupan kita dan dikurniakan anak2 cahayamata yg soleh dan solehah....in sha Allah...



coffee and tea making facilities....



mini bar...



wardrobe area...



sebelum kasi budak2 main air.... kene isi perut dieorg siap2...kang lame sikit berendamnyee heheheeheh....kiteorg tapau 4 bungkus nasi kandar.... 3 bungkus cendol sedap...



aku punye!! udang galah 2 ekor + sotong 2 ekor + telur ikan + bendi ..kuah kasi campur....perghhhhhhhhhhhhhhhhhh..... 2 hari tangan bau kari oiii...sedap2...dulu makan tak abis, tapi kali ni rase mcm tak cukup hahaahaha.... utk mia mija amik nasi kandar ngan ayam goreng jek...kuah2 takde, dieorg ni bukan leh kene kuah kari yg overdose rempah kang mule bising pedas2...



budak kecik ni tak mo makan.... tak sabar nak terjun pool..sampai aku paksa due tiga suap....



tgh tgu papa asar dulu pastu baru leh terjun...aku? mmg tak le aku join..perut dah kenyang mencekik nasi kandar, baik aku bukak tv dengar lagu2 legend sambil layan mata membuta...ekon plak bukak full blast...lagi syiok oi!



video


lepas berjam main air, meh tgk budak eksen tak mo makan tadi... kejap2 naik kat deck mintak nasi...mintak kek hahaahahah



siang2 pun ade live band...ingat malam je....

video


dah dekat magrib baru semua naik bilas n mandi....siap2 nak keluar dinner....



ermm baru lepas mandi..bedak selepuk..sedap cium nih ekekeekek...



frust aku....due mlm duk sini due malam gak lampu ni tak on....tak dpt snap pic lawo kat sini...huhuhu



mlm tu pi pekena char kuey tiow ...maklum laa masing2 kenyang lagi nasi kandar... 


hari pertama berakhir ngan tdo lena sebab masing2 penat berendam.... what a wonderful day!




**ermm tak sabar nye nak cuti raya cina nextweek...lame tuu cuti huhuhu...tapi tak lik kg pun...my niece kawin...so pi merewang le ape lagi...yahuuu! next2weeknye plak anta pengantin kat pahang....patinnn...patinnn ...patinnnn....







50 celoteh sahabat

Happy anniversary lieya. Semoga bahagia sentiasa dengan anak2 yg comel n bijak.

February 10, 2015 at 9:13 AM

best la bilik trus bole terjun pool..tringin gk nk try hotel ni tp tk tertry...hehehe..brp ratenye?

February 10, 2015 at 9:26 AM

Hepy Anniversary Lieya & Hubby. Tahniah.......

February 10, 2015 at 9:32 AM

hepi anibesari lieya..moga kekal hingga ke jannah..syokk wooo bebudak main air..
penang kalo pegi tak jjcm skali memang tak complete..syurga makanan kot..hahaahaa..

February 10, 2015 at 9:32 AM

lama tunggu posting lieya...ghupa2nya gi cuti anniversary...happy anniversary dik...semoga bahagia hingga ujung nyawa....

February 10, 2015 at 9:32 AM

allah allahhh terasa sgt keseronokkan nyer !

February 10, 2015 at 9:34 AM

best nye hard rock penang ni...ada dlm list aku gak ni...hahahha...

February 10, 2015 at 9:41 AM

hepy anniversary, semoga bahagia until to jannah ;)
lama dah tak pi Penang ..last pi waktu tue antar pengantin tahun 2011.. woi lame giler tue..

February 10, 2015 at 9:46 AM

hepi 10th aniversary lieya n husband, moga bahagia till Jannah... bestnye uols... sonok budak2 mandi pool..puas la mandi, dari bilik je trus terjun...debushhh!!!!

February 10, 2015 at 10:12 AM

Dah lama dah tunggu entry baru...huhuhu

February 10, 2015 at 10:18 AM

patin menunggu mung weiii...hahahahhah....ko punca ni....telan air liuq aku tgk nasi kandaq sama sotong ngan udang galah tu....adoiii bikin la...hahhahahahha

February 10, 2015 at 10:28 AM

best2.... rasanyer mmg bln nih ramai jgk anniversary sama ngn hang... syok baca kisah cuti2

syok la blik tuh, jwbnyer berendam jelah bdk2 yek... terliur aku nengok ns kandar ko tuh, penuh ngn seafood yg sodap2...

February 10, 2015 at 10:38 AM

wahhhh...ko tau x aku pon dah plan nak pi penang cuti hari wilayah alih2 pak mertua call ckp nk buat kenduri...huwarghhh terpksa kensel penang. Pastu ry cina adik ipar aku kawen, so ke mana lg? umah mak mertua lerr jawabnye...

February 10, 2015 at 10:40 AM

tahniah lieya..happy anniversary ye..
bestnya dapat dok ligan2 kat bilik hotel..
penang memang heavn sangat kan lieya..
rin dh puluh2 kali ke penang pun xpuas tau..

February 10, 2015 at 10:51 AM

bestnya bestnya bestnya!
happy anniversary lieya n hubby
moga terus bahagia bersama keluarga tercinta
suukkkaaaa sgt baca kisah lieya n co.
happy & sweet family gitu :)

February 10, 2015 at 10:56 AM

tahniah lieya .. selamat ulang tahun perkahwinan ....
best gile kot leh dok kat sini ... lagi best boleh terus terjun tu pool tu

February 10, 2015 at 11:00 AM

bestnya lieya dpt nginap hark rock hotel... memang best dtg penang dpt makn nasi kandar peaww...hahaa...
sukanya miamijadayyan berendam kat pool....:)

February 10, 2015 at 11:07 AM

Happy Anniversary dear, semoga berkekalan till Jannah..

Best kan Penang love it..

February 10, 2015 at 11:23 AM

wahhh seronoknyaaaa dpaat bilik macam tuu^^ dah 10 tahun tuu. moga kekal ke syurga akak ^^

February 10, 2015 at 11:24 AM

wowieeee syokk nye bukak pintu terus boleh terjunnnn bapa rege nye ni kak semalam mcm syokkkk je

February 10, 2015 at 11:41 AM

wahhhhhhhhhh.. bestnyerrr..
Happy 10th Anniversary Lieya & Asben.. Moga kekal bahagia hingga ke jannah..
Kita lak yang rasa terbuai2 tgk entry ni lieya.. hikhik
Kita nye celebration hanya sekitar KL je aitu sbb anak2 sekolah.. cuti sekolah pun dorang x cuti.. :)

February 10, 2015 at 11:43 AM

Semoga keindahan dan kebahagiaan ini terus melimpah ruah dan berpanjangan Lieya
Apalah yg lebih bahagia selain keluarga yg ceria dan dlm rahmatNya.

Betullah budak kalau dah tepek bedak bebanyak best cium - wangi:)

February 10, 2015 at 11:46 AM

wow teruja pulak akakni ha... yang penting bersama2 sekeluarga memang bahagiakan...
memang bestler bilik pun best terjun terus pool.. memang menarik...

February 10, 2015 at 11:47 AM

haaaaaaaaaa elok la ko tapau siap2 nasi kandar
hrc tu, kalau dah check in, mmg tak bleh kuar la, gasak men air ajelah bebudak ni

anak aku kalau ke penang
nak duk hotel ni aje
sekel baru tau
tapi harga mmg berbaloi la duk sini kan
ngan segala mak nenek dlm hotel

February 10, 2015 at 11:54 AM

Patutlah lame noo menyepi....
happy anniversary kak lieya ngan en.shah... :)
semoga kalian berbahagia hingga ke jannah..Aminnn
Amboi...seronok nyer berendam lama dalam air yea...

February 10, 2015 at 11:55 AM

ya Allah nok...ko pun anniversary ke 10 jugak ke...wehh, gimme five beb!! cer ko bg tau berapa haribulan ko nikah ni beb? aku 04.02.05...ko? wah...jakun ni sbb ada geng...ekekek...
Alhamdulillah...semoga ko terus bahagia bersama keluarga tersayang...

weh, berapa rm satu malam kat hard rock penang tu wei...

February 10, 2015 at 2:34 PM

HAPPY ANNIVERSARY LIEYA...

February 10, 2015 at 2:58 PM

bila nak datang sini???

February 10, 2015 at 3:16 PM

Waa happening sungguh sambutan anibesri lieya..
Tgk nasi kandar tuh mmg meletopss laa.. menyelerakan sungguh..
Bestnye bilik betul2 depan pool.. mmg senang laa nak terjun kan.. :)

February 10, 2015 at 3:21 PM

Wahhhh you guys really enjoy yourselfs... happy for you guys..

February 10, 2015 at 3:40 PM

hepi anniversary beb...semoag ko dan suami terus2 bahagia sehingga akhir hayat korang yer....

February 10, 2015 at 4:26 PM

Happy anniversary to Lieya and hubby...
Moga kasih sayang terus mekar hingga ke akhir hayat...

Mau tak syok budak2 berendam air...
Bukak pintu boleh terus terjun dalam air... Syok sgtt..

Pasal persoalan Lieya tu, honestly saya sikit pun tak ajar anak2 cakap english sebelum datang UK. Nak hantar tuisyen tu jauh sekali. Biasanya budak2 cepat jer boleh cakap english. Bergantung pada umur budak juga. Umur lagi muda lagi cepat. Mcm anak2 saya, ambil masa empat lima bulan juga baru yakin nak berbahasa English dgn cikgu2 kat sekolah. Ada yang datang sebulan dah cakap english berdesup. Ada yang ambil masa setahun.

Ehem, ehem... hubby nak further study kat UK ke?

February 10, 2015 at 5:33 PM

Amboi sakan depa celebrate annivesay dekat hard rock lagi...mmg best Sgt bukak pintu bley terus terjun pool.nk berendam sehari semalam pun boleh klu mampu.haha..

Janji semua happy..btw happy annivesary lya n suami..sweet Sgt gambar kek n tangan berpegangan tu.tggu 10th annivesry nti no request en suami gal la.muahahah...

February 10, 2015 at 5:50 PM

happy anniversary lieya

February 10, 2015 at 9:27 PM

amboi kak lieya!!! sakan makan nasi kandaq na!!!! berapa hengget nasi akak tu??? buat orang meleleh air liur btul...huhuu

zinziemeewah

February 10, 2015 at 10:34 PM

eh, lupa nk wish..happy anniversary kak lieya!!! semoga kekal bahagia hingga ke syurga bersama2 rahmat dan keberkatan allah di dunia n di akhirat :-)

February 10, 2015 at 10:35 PM

Wa....bestnya...bestnyaaa. Suka...suka.... Happy Anniversary dikkk. Semoga kekal bercinta sehingga Jannah. Amiin.

February 11, 2015 at 10:31 AM

lamanyaaaaaaaaa ko tak hapdet rupanya menyambut anniversary ye :)

happy 10th anniversary lieya dan suami..semoga berbahagia dan dirahmati Allah dunia akhirat kekal hingga ke Syurga..inshaaAllah!!

tu dia..check list JJCM ko hhhaaaaaaaaaaa..badan kurus jugak aku tgk hhhiiii

penang mmg heaven kalo makan kan..nak2 nasi kandar..pppppeeerrrggghhhhhhhhh..

mesti mahal duk sini kan?tp aku tgk tempatnya mmg best utk bebudak..kalo anak3 aku pun tgk kolam dah meroyan2 :)

February 11, 2015 at 10:37 AM

Last 2 years pergi sana tapi tak tido sana.. bleh? hahaha aku tumpang bergambar je kat gitar besau & lampu yg ko kata tak on tu..

Terbaik lah service anniversary korang laki bini.. kalau ada rejeki lebih bleh lah aku selakbret kat situ jugak mcm korang yer.. hehehe.. enjoy lah tu miamijadayyan.. anniversary mamapapa korang pn ikut sama.. ngacau je tau.. hehehe

Eh Lieya.. mmg pun.. kat penang tu heaven ngan makanan.. aku kalau ke sana pn rasa mcm tak nak balik.. 3 hari dok sana bleh naik 100 kilo berat badan.. muahahaha,. over kau Jah! :p

February 11, 2015 at 11:37 AM

adik aku pon penah dok bilik mcm kau. dia punyer citer kat aku.... mcm ke jam2 tu aku nak terjah jugak. aku rasa dak qausar mau tk lena tido mlm asyik nengok pool jek. hahahaha

February 11, 2015 at 11:51 AM

mmg best la bilik tepi kolam...oppps...kolam tepi bilik.....siang malam la jwbnya berendam....

February 11, 2015 at 12:05 PM

Besnya lieya dapat stay kat Hard Rock Hotel. Pool sebelah bilik jer tu. List pon bukan main panjang berjela ☺

Happy belated anniversary lieya.

February 11, 2015 at 1:31 PM

happy belated anniversary kak..
syiokknya..
nak nak anak menemani di sana..

ppsttt: akak, semalam.. dh bg puri kurma dkt baby.suka dia.alhamdulillah.hbs n dpt trima.. xda adegan tepis menepis. hihi

February 11, 2015 at 3:03 PM

Happy Anniversary....so sweet..

February 11, 2015 at 3:03 PM

dayyan dh nmpk besar sgt.. aritu kecik lg dia nih..
alhamdulillah buat lieya n husband..dh mginjak angka ke 10 usia perkahwinan.smoga hubungan lieya n husb terus bkekalan hingga ke akhirat..amin..amin..


mmg happening sgt pcutian ni.. syoknya.. pool depan2 bilik tu..puas hati la anak2..
btw..lieya n husb sgt2 suweettt

February 11, 2015 at 5:39 PM

pasal picture elvis tu..okeh..kelakar..heheh.. :)

February 12, 2015 at 9:28 AM

ohhhhh swimming pool depan bilik yeh.... pergh mcm Grand Lexis kau haha......
Patutlah anak anak dan mak budak tak sabar..... Berapa room rate tu Lieya ..... Selesa sikit ye dak makan Nasi kandaq dlm bilik ekon dpd makan nasi kandaq tepi bangunan haha.....

Maknya tak kuak kupu kupu ke? ke duk berkuak atas katil? hihi

February 12, 2015 at 10:54 AM

Datang balik sebab nak sambung menyakat ni..... tahun ni...hujung tahun nampaknya Dayyan dapat adiklah yek hihi....dah erat seeratnya nya tangan tu menyilang hikhik

February 12, 2015 at 10:57 AM

Lieya, akak ada baca kat mana ya, katanya canned drinks dalam petisejuk tu complimentary je. Ya ke? Selalunya kalau ada dalam mini fridge tu, kita ambil kena bayarkan...

Puaslah Lieya bantai makan nasi kandar, kalau tak cukup makan lagi akak tak tahu lah nak kata apa! Akak ni sepe'el sikit. Walaupun tak mandi, kalau anak-anak mandi, akak jadi life guard walaupun tak tahu berenang. Bapak mereka jumpa katil bilik hotel je, terus berangan jauh sampai tertidur. Nyampah tau. Kat rumah kita penat, jenjalan pun kita penat juga!

February 13, 2015 at 1:11 PM

Assalam lieya,
laaaaaaaaaaaaaaa
cencaner iols leh telepaih entry anibesari niiiiiiiiii
pa pun epy belated anny yer lieya
moga bahagian till jannah amin
syioknyaaaaaaaaaaaaaa cotik2 HRH
iols dah laaaaaamaaaaaaaa teringin
tapi hubby tak bagi sob3
katanya membazir sebab kat PENANG
tak aci kan3 sob3
haaaaaaaaa...lagi satu geram hokeyh nengok dayyan berbedak macam tepung gomak tu :P
memang sedap siot kalo romen dayyan time tu kan2 he3

February 13, 2015 at 5:15 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy