Thursday, January 29, 2015

thursday ~ random photos




kahkahkahkah...muntah darah terbalahak tgk pic note 4 aku lame2 ye tak? hahahaahah...bile laa lieyalatif nak up entry baru....sori! sori!  aku mmg dah takde bahan wey.... tapi pic utk random photos mmg byk dlm simpanan aku so meh le layan entry random photos arinie, halal laa update blog setiap kamis jek kan..... heheheeheh...


*
*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria miamija....utk pagi bihun goreng kicap + buah baby limau....utk lunch nasi putih + ayam goreng + tauhu telur masak sos tiram + buah baby limau....utk kudap2 sekolah agama twiggies rasberry....



  •  kejadian weekend lepas....family day jabatan opis laki aku....mak dok tepi jek tangkap2 gambor...budak2 ni ngan bapak budak yg aktif join....dpt le bawak balik sejadah, tuala, botol air, pensil box, hamper sebagai habuan....tapi paling sonok anak2 aku laaa ade eksrim free...masing2 dok ulang2 makan jeeee...aku pun tak mampu nak larang dah huhuhu
 *video senamrobik family day*
video


  •  hikhikhik...kebetulan terpurple same dgn bos ....ape lagi... bergambooo lah hahahaha...


  • ni gara2 tdo waktu magrib....bangun2 moody jeeeee perangai...nak aje aku pang kan hahahaahah



  • bento riangria lagik.... utk pagi roti telur kapit cheese ...utk lunch nasi putih + sayur campur + ayam masak lemak johor....utk sekolah agama banana muffin....



  • tgh2 tgu azan magrib tetibe aku kat tingkat atas bau wangiii gileeerrrr...cuak gak magrib2 bau wangiiii...tapi mcm aku kenal bau iniiiii....sekali tgk2 selambak downy tumpahhhh...jatuh la tu dari tempat die.....uwaaaaaaa!!!



  • mija sedang diperatikan coach dlm swimming class...bagus gak org semput join swimming class ...aku perasan skrang mija dah kurang kene semput....


  • GGgggggggrrrrr!!! dayyan!! nape ko lukis cat dlm mangkuk .......


  • try test cuba minum coconut shake batu berendam...selalu coconut shake klebang aje kan....sedap gak!
tu ajek heheheeheh....hepi weekend!




** selamat bercuti panjang yeee warga2 wilayah persekutuan.....aku n family in sha Allah akan cuti2 malaysia sempena annivesary ke 10 kiteorg, kebetulan dah lame tak bawak anak2 pi dok hotel....moga selamat pergi dan kembali....amin ya rabbal alamin....




60 celoteh sahabat

aku pon tidoq hotel jugok,...hahahha....otw nak balik umah MIL aku kat kluang..lakik aku buat hal nak tidoq hotel..hahahahhahah

January 29, 2015 at 9:05 AM

Happy holiday buat lieya sekeluarga... suka akak tengok bento2 tu.. Rajin betul lieya ni ;)

January 29, 2015 at 9:20 AM

Mana bento utk Dayyan?
Kalau kakak memang tak kuasa nak bento-bento tu Lieya.
Bungkus tak bento pun licin juga hihi..

January 29, 2015 at 9:26 AM

Happy holiday Lieya :)

January 29, 2015 at 9:41 AM

selamat bercuti lieya..

January 29, 2015 at 9:45 AM

bestnya nak p tido hotel!
happy anniversary n happy holiday! :)

January 29, 2015 at 9:56 AM

moga2 aku boleh serajin ko bt bento nnti utk aiyan amin2...

mude nyer bos ko beb, ke bukan bos beso ko tuh...
hehehe aiyan pun mcm dayyan jgk kalu tdo time magrib bangun2 tu mmg meragam lah, pastu mama la yg jd hulk sbb mls nk lyn dia nngis merengek2...

selamat anniversary ke10... in advance wish... n selamat bercuti2 melesia

January 29, 2015 at 10:10 AM

Lama akak tak ke mari, ingatkan banyak entri 'terbluek' nak kena khatam. Hahaha.... Serius cuaklah kalau tetiba bau wangi waktu Maghrib. Haruslah fikir yang seram-seram jerk. Manalah tahu buka-buka telekung lepas sembahyang tengok kat cermin dressing table ada 'orang lain' pulak...senyum-senyum lagi kat kita! Hahaha... saja je nak bagi takut :) Jealous sebenarnya sebab Lieya bangun kul 5 pagi pastu masak-masak hebat :)

Dayyan lepas pi tadika ni apa ceritanya? Dah ada girlfriend ke belum? BMW hari tu dah 'refinance' ke belum, nak bawa gegirl jalan-jalan pusing Putrajaya? *_*

January 29, 2015 at 10:19 AM

rindu gler ngan blog akk nie...
arini baru sempat terjah...seronok anak2 nyer g family day...
nak g holiday ke...best nyer..ini merupakan tahun pertama nie nieyk dapat merasai cuti hari wilayah..hahaha..
selalu selangor je..:P kalau g holiday nanti...ada ole-ole blh la bagi nieyl..haha...kirim je kat abg akk tuh..hahaha..:P amboi stok downy...jeles nie....:P

January 29, 2015 at 10:21 AM

bestnya lieya..rin rasa rin pun dah lama tak tido hotel..eh..hahahahah...

anak rin kadang2 pun pernagai gitu jugak..bangun nak mengamuk..tp rin jenis kering hati punya manusia..buat tak tau je..hahahahaa

January 29, 2015 at 10:37 AM

NI namanya mmg ngelat ni, balik balik random photo...... haha.....Tapi mmg pun Lieya OKje pun tak dok idea dah ni. Buat kat mana family day husband tu ? Bolot hadiahlah ni kiranya haha....

Mak ai banyaknya stok? Berkepuk kepuk ....Tu stok untuk sebulan ke Lieya?
Betullah budak kalau tidur maghrib mmg gitu jadinya. Mcm kitalah kalau tidur petangkan letih.... cuma takkan nak ngaruk kat anak pulak kot haha....

Hamboiii Dayyan habis mangkok pun awak conteng yer.

January 29, 2015 at 10:40 AM

macam macam akak masak untuk bekalan anak anak. hehehe. erghh sedapnyaa coconut shake tuu :D

January 29, 2015 at 10:44 AM

bento2 tu mmg wajib ada la kan... Lieya, kite tergoda dengan air kelapa percuma tuuu.. hahaha. kat Melaka gak ek coconut shake ni.. wahahahaa.. hope sempat la pekena skali lagi coconut shake nak balik Melaka ni.... heeee~

January 29, 2015 at 11:10 AM

mudanya bos..

kamipon konon plan nak gi cuti2 weekend ni. Alih2 mak mertua nk buat kenduri yasin.. terpksa kencel...huhuhuhu

January 29, 2015 at 11:13 AM

Bento best...

Tp Downy terjatuh tu yg paling sadissss...

Air kelapa tambah percuma tu yg syiok ;D

January 29, 2015 at 11:18 AM

kita ni kawin dekat2 jerk lieya..zee pon tengah dok counting days anibesari yang ke-10..tapikan takleh cuti...huwaaaa..boss bising ler kalo cuti sebabnya CNY nanti cuti panjang sminggu..masalahnya time tu laki den plak koje..hurmmm kat umah jer la jawabnya..
pepon selamat bercuti tuk lieya n family..balik nanti dayyan dapat adik..yeayyyyy

January 29, 2015 at 11:18 AM

dlm bnyk2 pic tu paling win! dayyan lukis cat dlm mangkuk ohoiii hahaha terus bleh pitam ni...

January 29, 2015 at 11:30 AM

rajinya nak membuat bento bekal anak2 tu..

anw have a nice holiday

January 29, 2015 at 11:31 AM

riang ria bento ko mmg tak penah mengecewakan lieya!!!

cantik jubah ko lieya..org kurus tinggi mmg cantik pakai apa pun :)

ehemmmmmmmmm..nk kemana holiday tu?btw happy anniversary in advance to both of u..semoga diberkati dan dirahmati Allah dunia akhirat..hingga berjumpa di Syurga..ameennnn :)

January 29, 2015 at 11:38 AM

Wah meriah family day nye yer.. iye budak2 laa paling suka dpt main gamekan..
Cantik bos dan PA.. berbaju pepel tuh.. Cun jerk :)

January 29, 2015 at 11:47 AM

Bento2 ko mmg akk tunggu beb...suka kemain nengok...kemain berkobar semangat nak buat...balik umah..tido..bila bangun pagi..bento tah kemana...finalnya nasik goreng ajorrr...hahaha...bertabahlah Yana dan Zati dpt mak mcm akk ni...

January 29, 2015 at 11:50 AM

bos ke tu... muda belia....

tu gaya qausar gak. tu sebab aku suker paksa dia bangun sblm maghrib. kang nnt aku yang menyetan byk. hahahha

hensem nampaknye coach tu. kim salam. cakap emma kembong kim salam eh... hahahaha

harap2 dayyan tk lukis katun dalam mangkok langkawi ko noks.... hehehehe

January 29, 2015 at 11:54 AM

selamat bercuti dan selamat kembali dan ko memang terbaik lah ;) semuanya tersusun jew

January 29, 2015 at 11:57 AM

Maghrib2 tu kot bau kemenyan, haruslah cuak..
Sekali tgk tgk, bau downy! hahahahhaa

January 29, 2015 at 12:13 PM

wlupun ni je ko tempek mmg buat aku hepi jugak sbb tergelak baca tang bau wangi tu hahha

January 29, 2015 at 12:17 PM

hari selasa pagi nampak dayyan ngan abah dia breakfast kat mamak presint 15 tu.
Abah dia sebok makan ngan sembang.. dia behave ja perhati kiri kanan.. mona senyum angkat kening.. terus blur muka dia .. haha

January 29, 2015 at 12:34 PM

Kita cuba amik semangat lieya sediakan bento untuk anak2..Agak mencabar tapi sebenarnya puas kan buat untuk anak2..Lieya memang rajin dan teliti dari setiap segi..

January 29, 2015 at 12:40 PM

saya suka tengok akak sediakan bekalan utk anak2...

byk stok dynamo tu..

selamat bercuti akak

January 29, 2015 at 12:50 PM

oi, pesal ada few gambar ulang tayang!
wkakakakaka
tak pe tak pe
bento ko tetap sedap
hahahahahaha
aku suka

tido waktu maghrib mmg la
bangun mmg la ngamuk2
mmg best kalau dia tido
terus sampai subuh
akakakka

selamat bercuti sekeluarga
wah
bestnya nampak perkataan cuti tu

January 29, 2015 at 12:55 PM

Lieya, walaupun seminggu sekali, tapi akak berlari meloncat2 masuk sini setiap Khamis tau....terbaiikkk dikkkk.

January 29, 2015 at 1:32 PM

lieya nmpk slimmmm sgt tau..
jelessss....

waa...sayangnya downy tumpah..mmg semerbak la bau..lya pon suka pkai downy..sbb bau tahan lama,,,

January 29, 2015 at 1:33 PM

kita la tu salah sorang dok tunggu lieya up entry baru walaupun belog sendiri lagi lah berkurun x berupdate.. kuang kuang kuang!!

lieya, naper ek, sepanjang kita berbento ni x pernah sekali pun berpeluang amik gambo.. siap2 je dah kul 6.. hp time masak x pernah teringat nak bawak utk snap.. memg x de kenangan langsung.. nampak naww la x cekap urus masa kan ena ni.. adeihhhh!

ena sampai ke sudah x berkesempatan nak anta anak2 ke situ.. sempuit dak anis makin menjadi2 sejak ujung tahun lepas.. :(

January 29, 2015 at 1:48 PM

Sempoi je bento miamija..bos pun sporting nak bergambar baju purle sama. Dayyan nangis pun muka kiut.nk marah tak smp hati bila tgoj dia conteng mangkuk..aduh cocunut shake..telan air liur..dh la tengah puasa.hehe

January 29, 2015 at 1:50 PM

Along suka betul tgok Mia Mija nyer bento tu..ntah bila la dapat peluang buat macam tu u ntuk anak2...hahahah....dah pencen nanti kot...

January 29, 2015 at 2:21 PM

Rajin kan ko Lieya berbento susan lawa2 gitu...kalau akak tak koser mak!

January 29, 2015 at 3:12 PM

tang aiskrim tu mmg x dapek la nk ckp ape kan, kalau kt rumah confirm kena marah punya dok bedal x henti2. hehehe. same je mane2 budak pun. tang bento tu mmg salute r kat lieya. haihhh..bila la dpt buatkan bekal mcmni kt anak2 agaknya ye. nak buat cmne, subuh2 gajah mak dak kuar rumah, dah nak senja kang baru mak sampai rumah..ginilah nasib kalau opis jauh nun di kotaraya..huhuhu

January 29, 2015 at 3:16 PM

Hehe. Budak-budak ni macam biasala kalau tertidur time Maghrib. Bila dah bangun, mula lah buat perangai. Sama macam anak-anak saya.

January 29, 2015 at 3:31 PM

Part tertdo waktu maghrib lepas tu bangun.. memang rasa nak pang je kan.. hehehe..
Coconut shake tu nampak menarik.. ;)

January 29, 2015 at 4:20 PM

Assalam liya,
iols ghaser nak buat la bento untuk hubby iols
ater memang tetiap hari iols masak bekai bekpes kat hubby
tapi boh dlm tupperware bodoh ja
nak try la bagi santek dengan bento
he3

January 29, 2015 at 4:29 PM

sekarang ari kamis jer ternanti2 entry random photos k.lieya ni..hehe... addicted dah. psst... ku nmpak tukang jaga tong eskrem encem..hehe...
happy anniversary k.lieya, semoga kekal bahagia hingga ke syurga, dikurniakan kesihatan yg tip top, kemewahan hidup dunia n akhirat....

zinziemeewah

January 30, 2015 at 12:30 AM

Nampak bukan main sedap lagi bihun dalam bento MiaMija...
Eskrem dgn budak2 mmg tak boleh dipisahkan... Budak2 kat rumah ni pun selalu minta eskrem even suhu sekitar kosong dgree nih.. sabo aje lah...
Alahai dayyan... Cat nak duk dalam cawan ijo tu ek?
Sedapnya coconut shake... siap boleh tambah air kelapa muda percuma lagi... haih, ni yg rasa makin tak sabar nak balik.... huhuhu

January 30, 2015 at 2:31 AM

siapkan bento kita satu... kita nak gi main skatebot kat taman... boleh? hehehehe....

kalau lah pakcik yg ajar berenang nak mau sehari je dah pandai...

January 30, 2015 at 9:12 AM

Happy Holidays....

January 30, 2015 at 11:59 AM

assalam akak
selamat bercuti n beriang ria..
ke mana tu !!

bento ttp mnjadi kegilaan kan..
haaa nasib bau downy.. kalau bau lain.. tak dpt nak nolong..
rejeki mcm mcm dpt kan..

pppsstt: akak, better campur susu ibu yg fresh atau yg difrozen ??
ada yg saya tgk ltk susu ibu yg baru diperah..
idea please... tenkiu ..

January 30, 2015 at 2:53 PM

Suka tengok bento-bento yang akak sediakan ;)
sayangnya downy jatuh.... Wangiiiii....

January 30, 2015 at 7:49 PM

Suka tengok bento-bento yang akak sediakan ;)
sayangnya downy jatuh.... Wangiiiii....

January 30, 2015 at 7:49 PM

Salam. Hee bercuti panjang.

January 31, 2015 at 6:31 AM

Dah lama nak tegur bento mijamia ni.. oren mak ko siap kopek ya nak oi? Amboi..betuah benor la korang dapat mak rajin..dahla bangun masak setiap pagi.. rajin puasa sunat lak tu.. ai.. padanla slim..

Selamat dah ya kat penang.. saya tgk gambar kat Ig Lieya nampak best tul bercuti sempena 10th anniversary ni..

February 1, 2015 at 1:15 AM

rajinnya lieya sediakan bento untuk anak2...padanlah slim melim....bangun awal sediakan menu utk anak2.....eika pilih yang senang ja,...kita tapau nasi lemak or donat kat warung ja....tak sempat kalut kejar masa n jem....

February 2, 2015 at 9:58 AM

hepi holiday lieya...congrats 4aniversary...

February 2, 2015 at 12:37 PM

Bento lieya memang always meletops...best tak jenjalan penang..=D

February 3, 2015 at 4:48 PM

Singgah jengok Bento akak kot2 ada yang terbaru.. ;)

February 4, 2015 at 1:42 PM

sebenarnya banyak ceritatu.. tapi kan lieya sekarangni aktif ngan facebookkan..
tak kisahler random photosjer lagi syiokkan...
seronok tengok orang berbentoni.. ramai yang dah terjebaktu..

February 4, 2015 at 4:13 PM

coconut shake.... ermm batu berendam belum pernah cuba lagi. selalu pi minum kat klebang je...

February 5, 2015 at 2:58 PM

bento benti mia mija sentiasa meletopppp
haha..

coconut shake klebang tuuuu huhu dah lama no ngidammmm nak rasaaa..

February 5, 2015 at 4:11 PM

coconut shake ngan eskrim free, mana lagi best... hihi

February 6, 2015 at 2:01 PM

selamat bercuti lieya sekeluarga....

February 7, 2015 at 12:12 PM

rajinnye akak masak lagi pi keje plak,,,,kul bape akak bgn masak nie....admire sgt

February 8, 2015 at 2:15 PM

eh ko sebut pasal semput tu baru aku teringat..si suri sejak belajar berenang pun sama dah kurang semput nyer..kalu tak asyik makan ubat je tiap2 malam...

February 9, 2015 at 3:10 PM

Idea yang bagusler..
next time akan ku buat cenggitu.. list kan ke mana nak pergi sepanjang bercuti kat tempat pilihan.. ;)

February 10, 2015 at 5:13 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy