Tuesday, January 13, 2015

kisah weekend kami ~ bawak anak2 naik bas...


haluwwww budak2 sekolah...haluwwww mak2 budak yg ade anak sekolah hehehe..sebulan dah rileks so semalam start balik rutin persekolahan anak2...gile best tgk pic anak2 comel beruniform sekolah....penoh wall kat fb dgn pic2 anak2 berbaju sekolah .... masing2 ceria jek.... termasuk le anak2 aku.... excited le nak jumpe kawan2 kan...memandangkan anak2 aku bukan le pestime masuk sekolah so takde laa beriya aku snap pun...bagi laluan kawan2 blog yg ade anak darjah satu utk buat entry khas .... aku punye citer arini jom layan kisah weekend lepas kiteorg bawak2 budak2 ni naik bas pusing putrajaya....

*
*
*
*
*
*
*
V


sabtu lepas lepak kat taman lakeside sebab tgk awan cantik betul kepuk2.... perut kenyang baru lepas sarapan ape lagi, mate mcm ditarik2 lepak sini sambil ditiup angin sepoi2 bahasa (wahh ayat karangan sgt aku haahahahah)




 baru belikan buku latihan budak2 ni ...ape lagi jakun le nak buat sebab buku baru kan hehehehe... ekceli kiteorg mini piknik kat sini....




 ni plak tangan otomen aku.... jajan je sebakul tuk die....tak aci piknik ngan budak ni semua die bolot!




 cantik gile kan awan!! mase ni panas terik yg amat....tu efek gambar lawa tu.... awan sebijik2 boleh nampak....




 lepas puas lepak kat taman lakeside, terus kiteorg pi presint 14 nadi putra punye centre.... mmg plan nak bawak budak2 ni naik bas pusing2 putrajaya kononnyer...



 sian hah...anak sape laa jakun tak penah naik bas ni hahahaaha...



kiteorg amik bas no 58 ....nak dekat 2 jam die pusing putrajaya..semua presint die cover.... muntah darah aku dok dlm bas lama2...anak aku excited dari start naik sampai le stop balik kat centre nieh...
 


naik bas weekend2 mane laa ade org sgt.... kongker laa korang seat2 yg ado ....
 


 tak kuase aku dok belakang tu...sure pening nanti...last aku naik bas mase zaman belajar uitm shah alam dulu2....




budak ni lee yg non stop ckp best2 dari start naik bas sampai le bas balik semula ke centre.... aku plak berair2 bijik mate ngantuk hahahaahah



aku yg ngantuk, budak sorang ni yg tdo!! mia?? biasalaaaa asal boleh jek lelap...huhuhu..mase ni dah otw balik ke centre.... mija gak steady layan perasaan....
 
 
 sampai2 jek bas kat centre, terus gerak ke p16...swimming class lor! dah 2 minggu ponteng nie hahaahahaha....abaikan gambar berbalam2 dgn byg2 pokok...ni le masalahnye kalo snap berspek itam...main snap je aku hahahaahah bile dah balik tgk gambar baru perasan berbalam2 ngan bayang2....


video


mia dah masuk step kuak lentang.... pelik aku, mia ni ikutkan tembam...si mija ni kurus...tapi utk swimming class nie si mia progress die lagi cepat...patutnye yg tembam le slow sikit.... lega sekolah dah start nie takde laa mia dok umah kejenye makan jeee hahaahah....ehh siyes, die makan lagi byk dari aku...tu pasal cuti sekolah ni badan mcm dipam2 naiknyer....
 

dah le tu jek kisah weekend lepas.... meh nak bw bace kisah2 kengkawan ngan anak2 sekolah plak heheheeheh...




** tahun ni alhamdulillah mia dpt lompat kelas yg lagi baik...tapi die komplen takde kawan...ade mak ko kesah hahahha....cari le kawan baru hahahaahah





36 celoteh sahabat

wah...sonoknya nek bas pusing putrajaya......

January 13, 2015 at 9:07 AM

mia mkn byk tp badan dia tough, hantap.. kiranya badan atlet la, hehe..
syok naik bas.. budal berdua ni pun dah bising bertanya bila nak naik bas lagi.. tak kuasa la nak naik bas kat klang ni penuh indon ngan mat bangla je! huhu.. tggu pi putrajaya la jawabnya klu nak naik bas..jenjalan dlm putrajaya je hehe

January 13, 2015 at 9:09 AM

asal cam xde orang dalam bas tu ? hahaha
bas seranas pun banyak bangla haha

January 13, 2015 at 9:37 AM

Rajinnya Mia study. Kat bawah pokok pun boleh buat latihan lagi.. Cemerlang sungguh la... Sebab tu dia ngantuk..Lieya. Minda dia penat. Hehehehe. Mia..high five aunty sikit..baikkk punya aunty back up awak ni ha. Oh...sebab tu juga dia makan banyak. Dia penat belajar...hihihhi. Eh betul tau. Masa dedulu masa exam week, kita semua asyik melantak jer kan. Balik jer dari exam mesti merangkak naik katil kan..?

January 13, 2015 at 9:38 AM

mia macam kakak la kalau anak rine..
makan memnag semua telan...haru betul..
syokkan kalau dapat bawak anak2 naik bas..
rin pun sndiri dah lama giler tak naik bas..hahahhaa

January 13, 2015 at 9:42 AM

Lieya ...sama la ngan anak teruna Moon tuh . Time cuti sekolah nih mmg mengunyah je kije dia . Kadang lepas mkn nasik ...lepas tuh dia masuk dapor cari biskut la makan roti la bancuh air la ...mmg lapo je la manjang .

January 13, 2015 at 10:04 AM

boleh la satu hari nanti bawak anak dara naik bas jugak

January 13, 2015 at 10:39 AM

lama dah tak naik bas. apa rasa pun tak tau lagi dah.... cantik betul gambar yang nampak awan tu ek..

January 13, 2015 at 10:41 AM

kitorg pulak bawa anak2 naik lrt...hehe. plan nak naik bas putrajaya tu tak kesampaian lg walaupun anak dok berxzikir nak naik setiap kali nmpk bas..hehe

January 13, 2015 at 10:44 AM

sernoknya jalan jalan naik bas. nani dah lama tak naik bas. :D

January 13, 2015 at 11:16 AM

mcm2 cara boleh nak isi masa lapang anak2kan...
inipun kira baguih jugakkan... diaorang suka oklah...
lama juga 2 jam tu...
cantik gambar mula2tu...

January 13, 2015 at 11:16 AM

Hehe, tulah kan lieya kalau budak naik bus memang jakun cam anak2 kita jugaklah..Lepas tu kan mia tu cam la anak kita tapi anak kita lelaki asiklah makan je tak sudah2..Macam tak kenyang2..Tapi mak kita pesan, kalau anak nak makan bagi je, jangan ditahan, Mia walaupun berisi tapi aktif berenang takpela kan..

January 13, 2015 at 11:25 AM

very fun. then naik lrt, naik bas express, gi klia high speed train tu.
Naik LRT to the other end, titiwangsa sana, tak jauh tapi banyak permandangan

January 13, 2015 at 11:38 AM

amboi dayyan... jauh menung luar tingkap... igt sape tu...

January 13, 2015 at 12:20 PM

Kita tertunggu-tunggu entry dr awk anak beranak lia...saya kagum sangat bila membaca blog awk...awk memang berbakat dan ibu yang berjaya bagi saya....saya gembira kita masih lagi diberi jodoh untuk berjumpa.

January 13, 2015 at 12:44 PM

klu sy yg naik bas rsa nye bas tu belum gerak dah hanyut Zzzz...

January 13, 2015 at 12:50 PM

dah kembali semua kealam persekolahan ;)
picture semua memang cantikkk bangat ;0^^

January 13, 2015 at 1:53 PM

anak2 bandar ni lieya sumernya jakun...hahahaa... usahkan dorang, anak zee pon sama..train ke bas ke lrt ke sumer tak merasa lagi..balik kampong pon dorang request nak naik ketapi tapinya kan kalo balik ngan ketapi nanti nak jenjalan camaner plak..lecek gak..
amboiii pic lawo kebabom..guna note 4 ke?

January 13, 2015 at 2:33 PM

naper tak ajak naik sampan pusing pulau Putrajaya tu sekali... and sebenarnya kat belakang precint 11 sana kan kat atas bukit belakang dia, ada satu taman yg cantik sangat.. pepetang selalu orang jogging kat sana... (ala ala taman di puncak kayangan gitu hahahaha)

January 13, 2015 at 2:54 PM

anak ko baru ponteng 2 minggu?
anak aku 2 bulan ok
kahkahkahkah
kad pun dah ilang
padahal ada baki lagi 2 kelas
burn aje le

seronok la bebudak tu naik bas
kita ni la bosan
kemain si dayyan tu melompat ye
tak padan kenit

dlm bas sedap tido wei
terenjut2

eh
pe kata
ko naik komuter
ke seremban
pastu pi makan a & w
dah kenyang
balik
kahkahkah
aku ada la few times buat camtu
ohhhh root beer floattttttttttttttttttttt

January 13, 2015 at 5:18 PM

Memang seronok jalan2 naik bas...
sampai tiga2 duk lompat bintang seronok punya pasal :)

Lieya, serius cantik awan2 tu... Kat sini susah sgt nak dpt tgk awan cantik cenggitu... Kena tunggu musim summer nanti lah baru dapat :)

Hahaha, mia mia... sempat lagi dia ke bulan naik bas...

Tahniah juga kat Mia dapat lompat kelas... Lama2 ada lah kawan tu...

January 13, 2015 at 9:53 PM

Anak2 sekarang mana pernah naik bas..mak pak banyak ada kereta...kalau bawa gi rombongan...murid2 akak dlm bas susah nak diam..kita faham excited punya pasal hehhehe

January 14, 2015 at 4:03 AM

sonok bebudak merasa semua ni.. one day nak bawak qaleef gak merasa naik bas acaner.. heheh.. :)

January 14, 2015 at 5:46 AM

best naik bas nadi tu, teringat dlu masa keje sana.. tambang masih 50 sen ke Lieya...?

January 14, 2015 at 7:54 AM

Amboi seronoknyaa.. uols piknik dan jalan² naik bas yer.. iye laa bagi seronok budak2..laa kan..
Amboi dayyan dok sorang2 ye dia.. kat belakang.. comel..

January 14, 2015 at 8:59 AM

singgah follow salam ukhwah dari kaknoor

January 14, 2015 at 11:05 AM

cantiknya gambar yg 1st tu...

lama tak jalan2 putrajaya...
bawak2 pusing naik bus pun idea yg bernas dan aktiviti sosial yg bagus utk keluarga jugak...
anak2 suka la aktiviti baru kan...
kos rendah tapi berkualiti aktivitinya

January 14, 2015 at 11:29 AM

Salam Lieyaaa!
bawa anak2 jalan2 naik bas???
unik nih~ tapi menarik jugak.
bagi anak2 rasa perasaan naik bas.

lengang yer basnye. semua orang bercuti jalan2 naik kete.
bas lengang lah yer. ok lah.. selesa sket nak posing dalam bas kan.
hahahahahhahaha.. Mia mia.. dlm bas pon tido cam tuh? Untie kalo naik bas. sampai tersengguk2 kepala. nak baring cam Mia malu pulak. hak hak hak hak.

Lieyaaa.. pernah dgr tak? org bambam gebu gebas nih kalo jatuh dlm air tak tenggelam.
terapung jer.. haaaaa.. tu pasal Mia senang belajar berenang. hik hik hik hik.
tapi Zura sampai ke sudah tak tau berenang.. bambam dah terlebih bambam dah. hahahahahaha

January 14, 2015 at 2:45 PM

best2... sesekali jln2 naik bas, dh mcm family ko je yg ada dlm bas tu wei... yelah klu hari keje msti dah sesak dh bas tu kan...

January 14, 2015 at 4:20 PM

Sukanya tengok hasil gambar ni, cantik sangat... :)

Good job

January 14, 2015 at 4:27 PM

lieya..cantek sgt gambar panas terik yg nampak awan dgn jelasnye.. tu ke awan nano ek, hahahaa! tapi nak tanye lieya la.. seawal umur brape boleh anta anak2 kelas renang ek, n bayaran dia camner? anak2 lieya sekolah kat persint brape?

January 15, 2015 at 11:17 AM

gambar piknik tu mmg cantik..nida suka g putrajaya, byk tempt menarik..cuma tak tahan panas..i kan puteri lilin..hahahaha
best ye dorang naik bas..masa cuti hari tu bawa humaira dgn firaas naik lrt. kemain batak lagi 2 badek..bas belum try lagi.

January 15, 2015 at 7:20 PM

Tahniah untuk Mia....bangga mak hang tu Mia oiii hihi....auntie pun tumpang bangga sekaki haha. ...

Best jugak dpt naik bas sesekali ....alah muntah setahun sekali apa ada hal sangat haha....

January 15, 2015 at 9:07 PM

lamanya bas tu pusing
kak, serius mmg lawa awan tu.suka tengok.biru je
syiokknya.berapa bayarannya kak masuk kelas renang tu..

January 16, 2015 at 3:50 PM

serius best xtvt weekend lieya n anak2 ni..
syoknya naik bas.. bg budak2 rsa semua tu

January 20, 2015 at 4:11 PM

Samalah kita, Lieya. Anak akak pun tak pernah merasa naik bas. Mommynya sendiri takut nak naik bas sekarang sebab tak tahu nak bayar celah mana nak masuk duit syiling lagi ke apa. Hahaha...sadiskan... Yalah, last naik bas samalah macam Lieya, rasanya masa ulang-alik belajar kat uni dulu!

Akak pun ada plan nak bawa mereka naik bas dan keretapi. Bab keretapi ni, akak sendiri pun tak pernah merasa. Kalaulah dapat naik sampai Kluang, bestnya. Boleh melantak kat Kluang Station tu :)

January 29, 2015 at 11:00 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy