Tuesday, January 20, 2015

JJCM kat Ikan Bakar Pak Din, Tanglin


salam selasa semua!

arghhhhhhhhhhhhhhhhh!! bertabah lah hati update entry ni .... tangan menaip, tapi mulut meleleh2 kecurrrrr...uwaaaaaa... ikutkan aku pun tak tau tempat nie...tapi mase aku mule2 keje gomen sempat laa merase lepak makan kat sini tu yg aku tau tempat nie, ye laa dulu kan kkm kat jalan cenderasari nieh.... yeszaaaa...ini lah die ikan bakar pak din atau ikan bakar tanglin yg pemes amos tu..... moh layan citer kecur2 ayaqliuq meh hahahaaahaha...ekceli ni kisah bulan 12 tahun lepas ekekekeeke

*
*
*
*
*
*
V

aku kalo ke sini mmg wajib laa amik keli...ikan lain aku kureng sikit.... laki aku amik ikan pari... sotong pun aku amik....gemok2 2 ekor..siap ade telur lagi sotongnyer....ya Allah sedap!



tu diaaaaa.. kecuq wey tgk balik... kat sini aku paling suke air asam die tu...mmg win laaa..cukup pedas, masin, masamnyer....lepas makan tangan tu dok cium2 sebab bau tak ilang2 hahaahahah



ikut plan ari tu nak gi makan pizza hut tapi kensel terus ke kl pekena ikan bakar nie...mia masam2 muke merajuk hahaahahah...alaa tak abis2 spegeti die..sesekali meh makan warung sikit...



hamik ko melingkau2 kuar pinggan..biase laa aku kalo pilih mesti laa yg besar2 hahaahahah... kebetulan mase kiteorg sampai  baru pukul 12.00..mmg kire merasmikan laa org kate heheheeh



kat sini pada aku kalo mkn wajib amik ikan bakar ngan rebung masak lemak die...tu laa yg pemes kat sini...siap laa berhingus2 ko layan kepedasannyer....



miamija pedas2 pun makan jugak sbb kiteorg skip bekpes ...mau tak lapa hahaahaah...



pening otak aku... kat mane2 jek kiteorg pergi mesti ade kapal terbang landing sebelah.... mabok tul layan anak bujang sorang nieh....dah le skrang pandai mintak "dayyan rase dayyan nak naik eroplen la papa".... amboiii ko punye 'rase' tu mcm ko anak tokey balak akakaakakak



tensen makan ngan budak2 ni, pedas sikit takleh tahan..air aku pun die bedal abiskan jugak....



hah tgk 'org tu' melantak....ni baru betul org kate 'mak metua lalu sebelah pun tak perasan' hahaahahaha


hokeyla, sape2 nak gi makan sane nak kirim..keli bakar 2 ekor, sotong bakar 2 ekor, ais asam lebih...ikat tepi key! ahaks!





*mase makan kat tanglin ni teringat2 ikan bakar kat jom ikan bakar langkawi tu.... di matchkan dgn air asam kat ikan bakar tanglin ni..fuhh baru kene regu...jom ikan bakar langkawi tu ikan bakarnye sedap gile tapi air asam nye kureng...syg tol!



43 celoteh sahabat

Lieya wei. Nampak sedap lajok tu.tanglin ni kat mana? Wei.. nk g makan sini juga wei..

January 20, 2015 at 9:06 AM

Mak aiii lapor tahap jejes air liyo tgk ikan keli bakar cicah ayaq asam ko lieya.... dah le lom bekfes lg ni... huhuuu

January 20, 2015 at 9:12 AM

kihkihkihkih tak menahan dayyan punya 'rase' .. bwklah lya kot lah lps dpt naik dia dah x bwk kapal terbang tu lg kehulu kehilir hihihihi .. adehhh x mampu pejam mata tgk ikan keli golek² bakar gitu ...

January 20, 2015 at 9:15 AM

Tingin jgk nk mkn ikan bkr tanglin ni...sllunya rin dtg pg liya...bedal ns lmk sblh tu..hehe

January 20, 2015 at 9:26 AM

area mana ni kak? pic ikan bakar tu mmg sgt menggoda tekak ibu mengandung....terus teringin pas tgk akak mkn ;)

January 20, 2015 at 9:26 AM

adoi, lapoo haha!
takde landmark pape ke lieya? riso sesat je huhu

January 20, 2015 at 9:27 AM

pestime dengar nama taglin ni lieya..tengok cara makan tu nampak sedap bebenor..kecur ayaq liur ceq..hahahaaa muka mia masyam mencuka..sian dier..
alaaa dayyan cakap jer kerap2 ngan papa nak naik eroplan..papa ngan mama mampu punyer...hahahaa..jangan mintak tetiap ari sudah la..itu lingkup..

January 20, 2015 at 9:28 AM

Fun nmpk sedap terangkat ikan bakarnya.sotong klu bakar ada telur pulak memang mengancam habis. Lg sedap dari pizza kan Mia.haha

January 20, 2015 at 9:33 AM

Fun nmpk sedap terangkat ikan bakarnya.sotong klu bakar ada telur pulak memang mengancam habis. Lg sedap dari pizza kan Mia.haha

January 20, 2015 at 9:34 AM

emma slalu soh hbby tapau kalau teringin...hbby keje kt bkt aman tu..mmg slalu dia bakor line wassup pic ikan bakor tanling ni

January 20, 2015 at 9:51 AM

yummm ikan bakar..fav ikan keli...

January 20, 2015 at 9:51 AM

yang tengok ni pun kecur air liur gak

January 20, 2015 at 9:59 AM

Sotong teloq!!! Tempat akak selalu lepak2 dengan geng lepas makan ikan bakaq oder cucoq jagung pulakkk...

January 20, 2015 at 10:14 AM

peerrgghh aku plak yg tetiba lapo nasi pagi2 ni wei

January 20, 2015 at 10:18 AM

Ikan bakar kalau kena air asam yg ngam memang tak cukup seekor Lieya
Dayyan yg kesian kalau pedas memanglah tak tahan. Padan muka air mama kena minum yg kepedasan ye sayang. Itulah lain kali belikan yg tak pedas buat Dayyan. Kakak tak apa kena belajar makan pedas:)

January 20, 2015 at 10:20 AM

Akak dah 2 kali terjah, tapi 2-2 kali tutooppp...!! Uwaaa...! Jelesssssss okeh!

January 20, 2015 at 10:43 AM

Bestnye menu gini, pizza hut tak boleh celen la...
Masakan melayu makan dengan nasik putieh tetap terbaik

January 20, 2015 at 10:49 AM

amboi sedap nya ikan bako.. feveret kita ni...

**eh Lieya cover sikit la kalau lapo tu sampai nasi kt tepi mulut tu,,, hihihi

January 20, 2015 at 10:50 AM

pergh pergh pergh... masa ko upload kat instagram pon aku dah kecur2 dah.. ni tayang kat sini pulak...ade kang aku amik cuti sbb nak makan kat sini je..hahaha

January 20, 2015 at 10:56 AM

halamakkkk sedappp nye tetelan2 aliooo kot ;p

January 20, 2015 at 11:13 AM

seru=ius kecur air liur. hahaha. sedapnyaaa lahaii :D

January 20, 2015 at 11:15 AM

Adoiyai akak yg nengok nie pun dah kecoir air liur.. adess sabo je laa..

January 20, 2015 at 11:17 AM

argggghhhhhhhh...
stressssss..
kecur air liur baca entry awak ni....hahaha...
mana lah saya nak carik ikan bakar best time lunch kat shah alam ni....
sotong bakar tu yg paling saya idamkan...haha

January 20, 2015 at 11:24 AM

aku pon hampir2 ke sini tau...adoiiii mmg meleh air liuq aku ni

January 20, 2015 at 12:00 PM

Kejam tau noks. Kat mana ni babe? Nasi lemak tanglin selalu lah dengar. Selalu makan ikan bakar kat blakang istana tu. Jalan Bellamy. Dah lama tak pekena ikan bakar kat sana. Rojak pon sedap...haishhhh...

January 20, 2015 at 1:06 PM

kecur liur dibuatnya.. dah arr belum makan lagi ni.. ;)

January 20, 2015 at 2:42 PM

area mana nih wei.... perkh geram aku nengok ikan keli beso gabak gitu, sutun pun perkkkkh mmg mabeles....
mmg anak omputeh betul lah si dayyan tuh, mkn ngn sudu garpu org lain sume pakai tgn heheheh...

January 20, 2015 at 2:51 PM

sedapnya.....baru je lepas makan tengah hari bila tgk pic nie terus rasa lapaq....mana nak cari area penang....huhu

January 20, 2015 at 3:56 PM

yummss...
mmg nampak sedap n marveles sgt nih

January 20, 2015 at 4:00 PM

pehh tengok pun melelehhhh air liuqq wehhhh... dia punya sambal cicah banjir atas ikan bakar tu yg tak tahan tengokkk tuuuU!!

HAishhhh terbayang2 aku gaya nko dok cium2 tangan harum sambal cicah lepas makan akakakakkaka. KL ke weyyy... aku KL ni buta jalan skett.. bagi tongkat pun sesattttttt. tak tau la bila nak sampai ni... klebang Coconut shake pun tak sampai2 lagi.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

January 21, 2015 at 3:28 AM

salam..

lama dah tak ke mari.. tup2 tgk bujang tu dah besar betul dah ye...

January 21, 2015 at 8:06 AM

tak payah ko, aku yg membaca ni pun dah kecur2 air liur menahan kelaparah hhuuuuuuuuu..

ppperrrrrrrgghhhhhhhhhhhh npk sedap sgt tu..banjir air asam nya lya :)

kalo aku pun ikan keli wajib..mujur anak2 makan ikan keli, tp aku suka yg sedang2, yg besar2 ni tak berapa ngam sikit dgn tekak :)

sedap!sedap!!

January 21, 2015 at 8:47 AM

akak, kat man ni?
saya pulak x makan keli.pari and terubuk bakar paling saya suka.
selalunya makan kat jalan bellamy tu..mmg best
sama la kak saya kalau lps makan ikan bakar air asam comfirm lps basuh tgn akan cium.hahaha.

sabaq la dayyan rase erk.. xpa nanti mama n papa bawa rase naik aeroplane ye :)

akak, nnti gtau erk kat mana tempat ni

January 21, 2015 at 10:53 AM

hahahaaa sodapnyer sampai menjilat jari ikan bakaq tueee ;)
terkeliuq lah nengok gambaqnyer ....

January 21, 2015 at 1:14 PM

tanglin tu belah mana kak..
maksud saya area setapak ke, wangsa maju ke, bangi ke..

January 21, 2015 at 6:00 PM

belakang gamba anak ko tu, budak opis aku.. x caya tanya Sherry ~ http://my-niezzareena02.blogspot.com/

January 22, 2015 at 6:43 PM

Ni bukan ikan bakar Bellami belakang Istana lama tu ke Lieya. Kalau Bellami selalu gak pergi.
Ohhhhh kecuq ayaq liuq mak tau tgk keli bakaq tu.....kusss semangat . Sedap weyh....

Menyingsing tangan makan keli nampak Lieya....hihi mmg sungguh sedap tu....

January 23, 2015 at 4:02 PM

akak... kt ceruk mana pula ikan bakar tanglin ni. bg la add spesifik...adoi... sakit hati tgk sotong bakar tu..huhu

zinziemeewah

January 25, 2015 at 7:13 PM

dapnye makan... tgk ikan bakar dgn pencicah dia..perghhh!!! wat perot mak yong ni lapar la.. air sirap tuuu..slurppp.. menggoda tekak, hahaha!

January 26, 2015 at 1:17 PM

Kt sini pun ada satu kedai ikan bakar yg best jugak..kat kepala batas.. kala lketa datang sini try lah..mmg thorbaikkk..=D

January 27, 2015 at 7:35 PM

Mana lagi sedap yang kat Bellamy ke atau kat Tanglin ni, Lieya? Akak pernah sampai sini tapi dah berkurun masa tu kerja kat Auto Bavaria Sg Besi tapi melenjan sampai Tanglin nak makan tengahari. Dulik apa kalau lambat balik lunch pun :) Maka dah tak ingat bagaimana rasanya ikan bakar dan air asam kat sini. Kalau Bellamy tu akak taulah nak komen apa! Ni nak tanya, Lieya pi makan hujung minggu ke ni? Buka eh? Kalau buka, naklah akak suruh 'supir' bawa makan di sini juga suatu masa nanti :)

January 29, 2015 at 10:41 AM

Along dah makan kat sini time lunch opis hour...huiiii memang ramai...memang superb...memang sedap..cuma masa tu x dan nak amik gambar..kat sini memang along akan amik ikan keli bakar..sedap gilos..bungkus sotong 2 ekor yang gemok2..mahal pun mahal la..ada aku kisah janji sodap

January 29, 2015 at 2:29 PM

waaaa kecur air liur ai tau.. ya ampun..

February 4, 2015 at 11:53 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy