Monday, January 5, 2015

first day dayyan kat CIC


assalamulaikum..... krikk krikk krikk (cari password blogspot) hahaahahah.... ok back on mood utk update blog ....tahun baru azam baru....tapi bukan azam nak update blog hari2 hahaahah.... azam nak jadi insan yg bersemangat selalu....arini entry ade sedikit sedey2 hepi2...jom layan citer aku di tahun baru ini....

*
*
*
*
*
*
V


huwaaaaaaaaaaaaaaa!!! touching2....nangessssss.... sroottt srooot (hembus hingus sekali)...sedey weyy anak bujang aku dah besar dah....arini first dayyan kat sekolah...no more taska dah.... dah 4 tahun so aku anta tadika plak.... omg!! sape sangke muke cute ni dah masuk sekolah dah huhuhuhu..



 sebulan gak aku dok berzikir ngan dayyan gi sekolah nanti jgn nangis, cari fren baru, makan cepat2, tulis lawa2, belajar betul2...biase laa kan being mak2 nie ...bab2 membebel bagi pesanan nasihat mmg berbakol2 berguni2 hahahaahahah....pagi tadi saje aku suruh die amik sendiri baju die n letak atas katil siap2 ..nak bagi die excited sikit laaa....




mandi pun sengih2...legaa takde drama air mate pagi2 suh mandi tak mo mandi...alah dayyan mmg dah biase bangun pagi n mandi siap2gi taska sebelum ni so die dah biase laa...cume kadang2 dtg mood miang die mengarok gak pagi2...



 belum ape2 dah sedut air...jakun laa tu botol air baru kahkahkah




muke ceria....jgn kat sekolah ko nangis sudah hahaahah....
 



aku buat sarapan mee goreng jek ari nie.... mmg budak2 ni aku ajar sarapan dulu sebelum keluar gi sekolah baik mia atau mija....
 


harus laa superhero kene teman makan.... dayyan kan takleh apaknye takde depan mate.... aku puase so tgk ajek laaa...aku tak tgu sampai anta dayyan sebab aku masuk keje kul 8....papa le take over keje anta2 dayyan.... siap pesan jgn lupe snap gambor...kenangan ni anak pes day masuk tadika hahaahahah
 



 muke konpiden nak masuk kete gi sekolah....alah sekolah dayyan dekat jek ngan umah..tak sampai 10 minit drive pun hik hik hik...



dah sampai sekolah! gigih tarik sendiri beg tak mo papa tolong...
 


 tecer plak take over...so sampai sini ajek laa .... tgu petang kang balik sekolah ape yg dayyan nak report hahahaah...siap le dayyan yek mak ko ni pun dah sediakan soalan berbakol2 berguni2 nak interview ko hahaahahhah


ape2 pun..all the best n good luck dayyan.... doa dari papa, mama, kak mia n kak mija sentiasa mengiringimu...moga menjadi insan yg cemerlang dunia dan akhirat....amin...in sha Allah...





* minggu depan akak2 dayyan plak start sekolah....fuhhh tugas membento menanti daku huk huk huk....moh susun jadual bento sebulan...phew!




45 celoteh sahabat

Alhamdulillah, syukur Tuhan permudahkan, Dayyan faham dan cool ke sekolah. ceria semua photo. cantik:)

January 5, 2015 at 10:10 AM

Alhamdulillah..dayyan dah start skool arini...
Semoga semua nya baik2 je....take care dayyan...

January 5, 2015 at 10:18 AM

tak sabar aku tunggu mood bento ko tu beb...kikikiki...baguih la dayyan, berdikari...

January 5, 2015 at 10:34 AM

geram nya tengok dayyan... dengan beg pocoyo..comeii

January 5, 2015 at 10:43 AM

good luck dayyan! u can do it!
:)

January 5, 2015 at 10:45 AM

Ngeee... excited kan ank nak masuk 1st day school wpun tadika... sama la pagi td hantar si kecik 4 tahun tu... ada gak drama air mata pepagi... tp kjap jer...

January 5, 2015 at 11:00 AM

yeyyy dayyan dh masuk sekol... dayyan gud boy mana leh nangis la mama lieya.....tengok tu dayyan cool jer masuk sekol....hahaaa...belajar rajin2 ye dayyan...

January 5, 2015 at 11:07 AM

cute dayyan dah masuk tadika...cool jer dia

January 5, 2015 at 11:11 AM

kejap aje dayyan dah masuk tadika .. rasanya dia mcm kecik je lagi.. kemasnya dayyan gi sekolah. nampak smart sgt.. semoga jadi anak yang bijaksana ye dayyan

January 5, 2015 at 11:12 AM

syukur alhamdulillah...ko dah htr dayyan dah kan...akak next year baru htr qaleesya...

January 5, 2015 at 11:15 AM

Assalam....tak sangka kita jumpa kat blog ye..dah 10 tahun kot x jumpa last jumpa kat taska KTAK 'Taska ONe' Parcel E 10 tahun dulu....ingat farhan tak

January 5, 2015 at 11:25 AM

wah dah sekolah dah...nmpk bersemangat tuh...

January 5, 2015 at 11:34 AM

waaahhh..dah besar dah anak bujang lieya..
kemaen bersemangat nak gi skool..sekejap je rasa anak² dah besar..

*****huuuuiiiiyyyyoooo....rambut belah tepi tuh...hikhikhik..

January 5, 2015 at 12:07 PM

Aloh2...comelnya dayyan..rambut tu kemas je..hehehe..sweet sgt tgk..
Belajar rajin2 ye dayyan..
Semoga menjadi anak2 yg blh dibangga oleh mak ayah ye..amin

January 5, 2015 at 12:30 PM

dayyan dah beso.. dayyan dah beso.. rasa cam barujer budakni..
moga terus seronok belajar... belajo rajin2 no...
mak memang ttp mak walaupun dulu masa kena leter ngan mak kita
dah angan2 tak nak membebel nak jadi mak memahami konon...
tapi mana bolekan.. mesti kena bebel gakj baru puas hati...

January 5, 2015 at 12:34 PM

Hahahaha..tu dia...pagi2 Dayyan dah mandi dalam bath tub :P
Takpa Dayyan, steady tu gi tadika....mesti banyak kawan nanti :)

January 5, 2015 at 12:34 PM

good la dayyan..harini banyak betul kengkawan dok share antar ank 1st day school..

rini.borhan

January 5, 2015 at 12:36 PM

good luck dayyan...nak dengar dia becerita lepas balik school tu yang best tu,
btw...tertunggu2 entry bento gak ni :)

January 5, 2015 at 1:05 PM

Uwaa......dah besar dah...dah masuk sekolah...sob..sob... So Dayyan tak yah bawa bento la yer, Lieya. Dia full day ke kat situ?

January 5, 2015 at 1:06 PM

salam tahun baru lieya..

Dah sek dah dayyan ye..
Gd luck ye dayyan
dan selmat berbento semula bermula minggu depan
harap mood bento ena pun ada la.. heheh

January 5, 2015 at 1:50 PM

All the best Dayyan!! Wahh.. mesti thrill abis ni first day kindergarten haha

January 5, 2015 at 2:36 PM

dayyannnnnnnnnn..npk abang2 sgt kan :)

good la dia tak nangis, sama mcm aku la lieya, first day anak sekolah je jgn la ada drama air mata..hhhuuuu

awatif pun sekolah jugak tp next week baru start, npk mcm bersemangat jugak dia tu tp sampai masanya tak tau la drama apa yg dia nk mainkan hhhuuuuu..

kakak alya pun next week darjah 1, drama queen jugak ni..hai la bertabahlah aku lieya hhiiiii...

ok dayyan good job!awak dah pandai pun, kt umah dah belajar..

January 5, 2015 at 2:42 PM

Kakak macam boleh pasti Dayyan tak ada masalah utk bercampur dgn kawan sebab dah biasa di taska.
Tengok sengihnya pun dah dpt baca. Kalau yg jenis takut nak pergi tu pun dah tak mampu nak senyum Lieya.

Dayyan kan good boy !

January 5, 2015 at 2:44 PM

thn depan inshaaAllah icha nk pi skool dekat ngan rumah jugak ....
good luck dayyan .....

January 5, 2015 at 2:49 PM

shomelll nye muka dayyan msa kecik ;p gaya tu konpiden kak ;p agak2 nangis tak dayyan gi sekolah ;)

January 5, 2015 at 3:00 PM

rindu nak tgk bento mu Lieya... gigih la tugas mak2 ni kan... tapi tu la, saya tak sehebat lieya... anak kecik lagi, makan tak brapa makan je..kalo time kat umah je baru bersilat masak utk dinner, waktu2 bekerja ni... kalo weekend tu mmg mati kutu juge nak masak ape la.... comel dayyan, waktu dia kecik yg atas tu kan lieya...mata cantik... suke tgk baby boy saya ni lieya...

January 5, 2015 at 3:34 PM

aahhhhhhhh sis!!!!!
he's all grown up.....
hehehehe tu baru masuk tadika....
lum masuk skul...
tapi rasa cepatnya masa berlalu...
terbayang masa dia kecik2 dulu sis...

January 5, 2015 at 3:49 PM

terharunya bila tengok anak sendiri dah sekolah kan..baik2 ye dayyan

January 5, 2015 at 5:49 PM

Dayyan ni mmemang good boy... And handsome too...
Belajar baik2 yer sayang... ingat pesan mommy yg berbakul bakul tu... ekekeke

Lain kan rasa bila anak "bongsu" dah mula sekolah? Tacing semacam jer... sob sob..

January 5, 2015 at 7:11 PM

yeay.
dayyan yg smart..
nti akak update la bento bento yg dibuat tu..
sy pulak yg xsbar nk buat bento hi hi ihi

January 5, 2015 at 11:04 PM

dah boleh senyum ...;) dah besau dah anak omak heheheeeeh
pas nie boleh plan nak kasi dayyan adikk kahkahkahh (iklan jap)

January 6, 2015 at 9:44 AM

aku la tacing baca cite ko
bergenang air mata

alamak dah beso la dayyan
dah handsome
dah berdikari
moga yang baik2 utk dayyan mia dan mija
aminnnnnnnnnnnnn

ohhhh bento2
aku suka tgk
kalau dpt sebekas bento hari2
lagi aku super duper suka

January 6, 2015 at 12:15 PM

ya ampun nokkkk...punya lama aku tak BW, alih2 tengok dayyan dah besor!! hensem pulak tu...

elok pulak dia x nangis ye...good boy lah!!

January 6, 2015 at 2:04 PM

dah besarkan si kecik ni....
agaknye nak tambah si kecik lagi tak...
ihihihi

January 6, 2015 at 2:25 PM

olor dayyan...
sekejap je.. knl lieya dulu dayyan baby lagi.. now dah msuk sekolah dah...
mmg terasa sebak n sedih kan.. lya pon camtu lieya... rsa something sgt dlm hati ni..

moga dayyan jumpa kawan y baik2 n belajar rajin2 ye comel..

January 6, 2015 at 6:14 PM

dayyan good boy!!!

January 7, 2015 at 8:35 AM

alhamdulillah..... dayyan peminat otomen dh sekolah dah.. dlm beg tu ada bekalan otomen x hahahaha.. semangat dia...

January 7, 2015 at 8:41 AM

Alhamdulillah.. dayyan dah start school tanpa drama sebabak..Good Boy!!! =D

psst:- Lieya jom join Farah sertai Bengkel Dutch Lady! >_<

January 7, 2015 at 10:00 AM

touching bila anak2 dah masuk sekolah..sape sangka dari kecik jaga..dah besar nak g school dah.
Aunty doakan semoga dayyan berjaya dunia akhirat..Jadi anak yang soleh ye sayang..

January 7, 2015 at 10:59 AM

Comelnya dayyan. Dah start skolah yerp lieya. Skolah qahirah start 12 Jan nih. Tapi dah start hantar daycare kat tadika baru tu. So far tak nangis. Next week baru rasmi baju sekolah ☺

January 7, 2015 at 11:44 AM

Alahai cepat betul masa berlalukan.. rasanya baru je baca Lieya bersalinkan Dayyan.. dah dia masuk skool..
Comelnya dayyan.. dengan hairstyle yang baru.. nampak encem laaa.. Dah pandai dia berdikari yer.. good boy gitu.. Moga dia pandai bawa diri..kan..

January 7, 2015 at 3:31 PM

dayyan sebaya aisyah
cuma saya tak sekolahkan lagi dak aisyah
nantilah lima tahun baru anta tadika =)

saya pun dok ajar bebudak breakfast
senang sikit bagi tumpuan dalam kelas kan =)

all the best dayyan
saya pula ni tak sabar nak tengok anak bujang masuk standard 1 =)

January 7, 2015 at 4:18 PM

alahai dayyan cute dh 4taun dah tadika ya..harapnya dia ok..muka hensem mestilah ok kan..lgpun dia dh biasa kt taska kan..tadika for sure tak byk beza sgt..belajar rajin2 ye dayyan!

January 7, 2015 at 8:50 PM

Wahhh seronok la Dayyan dapat berendam dalam bath tub :)

Tak sabar nak tengok update bento akak :)

January 14, 2015 at 4:31 PM

Mudahnya alahai Dayyan nak pi school. Takda drama-drama air mata. Ceria je dari sejak dalam bath tub sampailah ke sekolah. Untung Lieya. Anak akak si Adik kami cancel, tak jadi hantar sekolah this year. Ikut abangnyalah, 5 tahun nanti baru pergi. Kita tanya nak masuk mana, dia jawab nak pi Genius Aulad :)

Lieya dah biasa bento membento, tentulah takda sukar mana. Yang spesies tak biasa ni ajelah yang tertelan-telan air liur bila masuk blog ni.

January 29, 2015 at 11:29 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy