Tuesday, December 23, 2014

JJCM Steamboat Buffet di PICC


Assalamualaikum...aucakkk!! kikiki...ape?..ape?..ingat aku update blog tiap ari kamis entry random photos jek ke? hahaahhah tapi mmg pun..makin malas nak membebel kat blog sebenarnye...tapi tgk gambar2 yg aku snap sayang plak tak diblogkan.... so ari ni jom layan aku entrykan kisah kiteorg anak beranak gi dinner steambot buffet di picc....

*
*
*
*
*
*
V


skrang nie Steamboat Buffet di PICC ni ade buat promotion sampai hujung bulan ni... harga asal RM35 (adult) RM18(children)....tapi harga promo dpt RM28 (adult) RM14 (children)...umur dayyan free ajek..... ramai org yg pergi kate okey n best ...pilihan foods sedap...siap ade liveband... tu aku pun terpanggil nak ajak family aku dinner kat sini....kebetulan bestfren aku nak pergi jugak so kiteorg book same2......due hari sebelum pergi tu kiteorg call book tempat



pilihan foods die mmg mcm2 adooooo.... selain ade bahan steamboat mcm mee2, barang basah, sayur2 ade jugak spegeti, nasi goreng, mee goreng, buah2, kuih2 melayu, kek2.... kire puas ati laaa... tak sengkak perut mmg tak sah le heheeheh



kiteorg sampai awal, kul 6 lebih dah terpacak sbb steambot buffet ni start pukul 6pm-10pm...rugi kalo tak gi awal sebab leh makan berround2 hahaahah... rehat gi solat magrib pastu sambung menyetimboat hahaahaha....



ni proses menyetimboat first round... ade due kuah die akan bagi...sup dan tomyam....



nak dtg sini better call dulu sebab fully book tuh... nak try walk in okey jek tapi dpt meja tak best laaaa....aku suke dok depan2 tak suke meja belakang...



ABC pun ade...ape lagi bahan kasi lebihhhh laaa semua hahahaaahaha



nampak tak keji di sini? sayur2 hijau langsung takde hahaahah...aku ckp ngan laki aku sayur2 murah tak yah amik...rugi bayar rm25...kite makan minatang2 dgn cendawan jeee akakaakakakak....



dayyan makan spegeti carbonara 2 pinggan....licin!!  lapo kot...mak ko tak masak ari tu hahaahahahaha



mia nga mija jgn ckp laaa.... kejap2 gi amik makanan...kejap2 bangun gi amik lagi hahaahah berbaloi bayar utk korang.... kuih lapis tu beketul2 si mia makan..baru aku tau die suke kuih lapis...ohhh tekak omkampung ko nak.... bagus2 ikut tekak mak ko ye...



sumpah sedap! mcm die boh aiskrim dlm bubur pulut hitam nieh!



kutip grapes jek lebih budak2 ni kakaakakaak




miamija pas makan spegeti/nasi goreng sepinggan bedal steamboat plak.... 




yg sorang ni enjoy laa sebab leh makan ABC semangkuk sorang...
 (meleleh2 hingus pastu...uwaaaaa)



menikmati kuih lapis sepiring  huhuhu....



aunty iqa ngusik dayyan... anak bujang aku ni pemalu giler.... mulut ade emas hahahaahahaha



start kul 8 ade live band.... best sore pompuan ni nyanyi.... 



putu piring kat sini pun sedap gileeeee.... panas2 dieorg buat...lambat amik cepat jek abis.... tapi dieorg akan sentiasa buat...so dpt le makan panas2.... sedap!



ni yg ke third ke fourth round... aku dah abis sengkak dah...kalo sendawa leh muntah dah....tapi laki aku gi amik udang lagi...die kate baru letak...fresh.... sudahnye die sorang bedal....i cannot go dah, berekor2 udang dah berenang2 dlm perut aku...full to the max dah!



dah! dah! perut kenyang hati senang ....jom balik umah ...kite bobok!! ekekekeekek

sape2 nak pergi dgn harga promo tu sempat lagi ...pergi laa berbaloi2....tapi kalo time korang pergi tak best jgn salahkan review org lain yeak..sebab tekak, hati, mata, jiwa manusia lain2 hahaahahaha...peace yooow!!



** ehemmm..ehemmm sedang menanti2 parcel dari us....reward hujung tahun utk diri sendiri... selalu pakai coach tapi kali ni beralih angin micheal kors plak...auwwwww!! wink! wink!....




46 celoteh sahabat

wah syoknyer pi makan stem boat ... berbaloi-baloi ...heheheee
kalo dekat leh pi jugak ;)

December 23, 2014 at 9:21 AM

bestnye buffet...nak try jugak ah..

teruja nak tgk beg baru die....

December 23, 2014 at 9:31 AM

nk g pon dah xdan... nti kita plk bt mkn2 bwk family g sna lieya

December 23, 2014 at 9:31 AM

adoiii tengok pic dah telan2 airlior..cam sedap jerk lieya..
kalo food cam tu memang berbaloi sangat dengan rege yang dibayar..
rasa cam nak pegi tapi masa takde..jenis laki keje malam ni payah skit..huhuuhuu

December 23, 2014 at 9:32 AM

alamakkk bestnya lieya...

December 23, 2014 at 9:39 AM

menarik tmpt ni..
aritu dh try buffet lunch
pasni nak try steamboat plak la :)

December 23, 2014 at 9:49 AM

Lieyaaa!!! Sedapnya....semua sedap2... Kawasan pun besar...so takderlah rasa macam nak menyempit2 tersenggol orang kan. Kenapa akak rasa terlio nengok si Dayyan makan spaghetti ek? Adoiihhhh....

December 23, 2014 at 9:59 AM

amboiii lieya...habis diet ko ek...hihihihi...

December 23, 2014 at 10:08 AM

puas weii makan ni macam. berbaloi.
menyestimboatkan.. thats a good one.

December 23, 2014 at 10:08 AM

kt org baru je makan steambot kat mr captain.. nak g picc jauh, x kongsikan lagi cerita tu. x sempat mengarang hahahaha ... bizi .. bizi .. yg benonya malas jgk.. bercampur aduk....

December 23, 2014 at 10:15 AM

menarik ni lieya..rasa mcm nak celebrate annibersary kt steamboat picc jerk..hahah. tp tulah laki nida busy skrg. dah masuk kerja.

December 23, 2014 at 10:17 AM

ok. footnote tu lebih menarik. hahaha.. kat insta pon byk org jual MK. harga pon cam beshhhh

December 23, 2014 at 10:20 AM

tgk entry lieya ni teringat semalam pun suami akak ajak bersteambot jugak.... macam ok jer kan....:)

December 23, 2014 at 10:27 AM

aku pon dapat tau jugak pasai ni....ni kalo tunjuk kat laki aku ni, mau ajak ni

December 23, 2014 at 10:27 AM

Bukan kedai bag/baj/kasut aje ada YES tapi restoran pun buat juga sekarang ni.
Kalau sedap memang berbaloi. Kakak suka tengok Dayyan makan macam sedap betul sampoi comot mulut:)

December 23, 2014 at 10:59 AM

oii... dah lama tak besetim niiii

December 23, 2014 at 11:03 AM

perkkkkhhhhh aritu tgk kt fb dh melelh air liur, ni melleh lg... zalim tau, ko mmg zalimmmmmm

December 23, 2014 at 11:21 AM

Kalaula hubs rin suka steamboat blh dah consider tmpt ni lieya...nmpk best dan murah sgt

December 23, 2014 at 11:47 AM

Ya ampunnnn sedap nyer makan!! Meriahhhhh

December 23, 2014 at 12:00 PM

bestnya g mkn steamboat.....pic2 akak tu mmg menggoda, buat ibu mengandung terliur je ni...

December 23, 2014 at 12:43 PM

banyaknyaa pilihan dekat situ. rasa nak pergi :)

December 23, 2014 at 12:44 PM

amboiiiii lieya
berbaloi2 harga promo tu weiiiii
eh dia hari2 ke ada?
kebabom leh pi makan

anak2 ko mmg hebat la makan
seronok makan ngan derang nih
kita yang dah brenti makan, bleh sambung makan cam ni


awwwwwwwwwwwwww
reward diri sendiri tu wajib
nanti share handbag yang jauh dtgnya tu ye!

December 23, 2014 at 1:21 PM

nyams!
nampak lebih kurang macam Seoul Garden, tapi steamboat.
syok tengok budak2 makan. selera ja. balik konfem tdoq tak hengat.
hihihi :)

ainniah.com

December 23, 2014 at 2:52 PM

arghhh k.lieya. daku tergoda....dh la 2 3 ari ni dok nmpak org pkat update pasal mkn steamboat jer... nmpak gaya kena g try juga la ni...heeheeh.. thanks 4 d review :-)

December 24, 2014 at 12:12 AM

masa bukak blog lieya akak terus tekan back cam dah komen .. rupanyer tu kat facebook..ha..ha..
akak dah ajak somi akak gi tapi cam takder responpun... isyh sedapnyer bestnyer.. tapi tang kena booktu ..
Putrajaya tentulah selalunyer ramai orangkan..
urusan akak ni tak kira masa nanti dah book tak lerh lak gikan... alahai melepasler lagi...

December 24, 2014 at 9:50 AM

alaa..dah tak berapa hari dah lagi ni nak hujung bulan,
macam teringin tapi macam tak sempat jer nak rebut rege promo tu...syok tengok anak2 lieya makan
berbaloi gi buffet2 ni

December 24, 2014 at 4:58 PM

puas hati la mkn bykkkk bayar murah ;p bleh kenyang smpi ke besok ni

December 24, 2014 at 6:22 PM

Wow bestnya.. berbaloi2 la dgn harga tue lieya..plus ada Live Band lagi...aduhaiiii kalau la dekat nk jugak pi terjah..huhuhu

December 26, 2014 at 12:02 AM

ermm sedap makan kat PICC ni sebab kite dah cuba. itu yang tau tuh. tapi maklumlah tekak masing-masing kan

December 26, 2014 at 10:47 AM

Lieya..

Kita dah lama save tempat ni kononnya nak..
sampai ke sudah x p.. hukhuk..

December 26, 2014 at 12:11 PM

nampak sedap aje tu
tak pernah lagi dok try

December 26, 2014 at 2:34 PM

sementara harga tengah promosi ni klu tak sedap pun kira takdelah rugi sgt.tp mmg berbaloi klu makanannya sedap.anak2 pulak jenis pemakan..nmpk semuanya sedap lieya!

amboi handbag baru..jeles kite!hehe

December 26, 2014 at 5:31 PM

PICC? kat mana tu? Putrajaya tu ker? wahhh kalau nak ke sini kena bawak kaki makan ni... takleh bawak yg kaki diet... rugi

December 27, 2014 at 12:59 PM

wah wajib masuk dalam log book untuk destinasi makan2 nanti

December 29, 2014 at 10:45 AM

waduhhhh... menggugat jiwa raga aih...
musim2 hujan ni pekena steamboat mcm ni mmg terangkat abis
terbaeeekkklah...
terjah seoul garden pa hahhaaa

December 29, 2014 at 11:06 AM

Boleh la nieyl cube..
walaupun picc tuh belakang umah je..tapi mmg x pegi laaaa....:)

December 29, 2014 at 11:37 AM

Hmm.. tempat yang menarik.. boleh la pergi lain kali.. nampak sedap jerk..
Amboi dayyan selera dia yer.. makan carbonara.. suka sgt laa tuh yer.. :)

December 31, 2014 at 11:19 AM

selamat tahun baru 2015 tuk lieyalatif dan juga sekeluarga ;)
semoga tahun baru nie akan bertambah lagi keluarga lieya memandangkan dayyan pon dah pergi sekolah;)
jgn mare yer ...

December 31, 2014 at 12:09 PM

Wahhhh lieya..aku tak sabar nk tgk reward MK ko tu ha!confirm meleTop!

kitaorg aritu pun menyetimbot jugak..mmg sengkak perut mkn..kalo tak mkn rugi bayar memahal kan..lepas tu nangis tgk perut berlipat 10 wahhhaaaaaa

December 31, 2014 at 10:01 PM

Salam

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

January 1, 2015 at 10:10 AM

Puas hati kalau anak2 makan banyak.. Baru berbaloi :D

January 2, 2015 at 4:14 PM

sakan makan..

January 5, 2015 at 5:50 PM

mcm best je ni..
dgn anak kecik ni mcm mls pulak..
sbb mkn kna bergilir gilir skrg.
tunggu promo lain masa pulak la. hihihi

January 5, 2015 at 10:51 PM

Sedapnya steamboat tu. Macam² pilihan, Daku selalu makan steamboat Johny jer ☺

January 7, 2015 at 11:47 AM

bestnya..nak kena try ni...

January 10, 2015 at 4:44 PM

Bestnya dapat pergi makan steamboat. Dah lama tak buat kerja muntah kedarah makan ikut sedap mulut macam ni. Dah bayar buffet, haruslah nak cuba semua. Balik jangan timbang berat, takut penimbang pun terkejut nanti. Hahaha....

Tak tahu pun ada steamboat kat PICC ni. Kalau tahu, dah lama terjah!

January 29, 2015 at 11:45 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy