Thursday, December 4, 2014

thursday ~ random photos


haluw! haluw! salam kamis.... takmo byk ckp, jom layan pic yg ado utk entry random photos arinieh.....

*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • legaaa barang sekolah budak2 dah settle.... demand plak tahun ni nak kain licin....tinggal nak anta tudung untuk jahit lencana ngan nametag jek....aku kan tangan pengkor jahit2 ni, so nak suruh opismate jahitkan.....

  • penyakit mental mama miamijadayyan...siap2 meja makan sebelum panggil dieorg turun aku snap dulu gambar hahaahahah...bukannye ape, nak wasap kat mak aku...nak tunjuk anak die rajin masak kaakaakakakaak...nampak tak lauk ape ade tu? kari tenggiri, sayur campur, cencaru bakar ngan lempeng...lempeng????...

  •  lempeng tu sebab napsu serakah omaknye hahaahah...aku ni takleh tgk kari sure teringat2 lempeng, roti canai instant.... gigih ni buat gak lempeng sikit sbb nak makan...ciput jek makan nasi sebab nak mkn lempeng cicah kari....nampak tak telur ikan tu? sedap woi!!


  •  skrang tgh gile kumpul jubah/dress plak...huhuhuhu



  • sarapan tipikal org malaysia....nasi lemak ngan teh tarik....kalo tak, roti canai....perghhhh...truly malaysian gituw!....


  •  motip gambor? tunjuk seluar baru hahaahahah....seluar pelikat tu...TQ aunty iqa bagi dayyan....jakun2 dayyan pakai...asek nak ngengkang jeee time berjalan kakaakakaak


  • kat opis laa ni, tetibe aku terbayang2 pisang goreng cheese...alaahh celah mane plak nak pergi belinyer....sudahnye tabahkan hati turun cafe beli goreng pisang cecah sambal kicap...truly johorean gituuuu ekekekeek



  •  pastu ari ntah bile, gi gak cari pisang goreng cheese kat bangi tu....nyummmm!! sedappp... 3 kotak aku beli...tapi kene makan panas2 laa baru umphh!! ni kedai kat area spital annur bangi tu tau....





  •  kerajinan anak dara lieyalatif...boleh dah harap lipat baju sendiri...tapi yg belakang tuuu..ermmmm redhoo jek laa kene relipat balik....cam cengkodok hasil lipatan dayyan kakakaakakak....



  • mia mija mase kecik....eiii rindu muke tembam2 mcm nie.....

abis dah...bubye!!...


*meh layan video dayyan menulis*

video


51 celoteh sahabat

akak pn skrg p mana2 lebih selesa pakai jubah or dress....yg pnting material kain yg jenis xpyh gosok.....

ank omak mmg rajin masak...terbaiklah

muka mija masak kecik iras dgn dayyan la......

December 4, 2014 at 9:49 AM

sweet jew semua ;)
ape-ape pon memang tak boleh lawan lieya masak bagai penuh satu meja heheheeee

December 4, 2014 at 9:49 AM

Eh... Dayyan auntie baru berkira-kira nak beli seluar kain pelikat tu alih-alih Dayyan dah ada dulu
Selesa tau Lieya seluar pelikat ni..

December 4, 2014 at 10:03 AM

weh, pisang cheese tu sampai pukul berapa? ramai orang tak? nak try jugek.

December 4, 2014 at 10:16 AM

wahhh semangat dorang nak masuk sekolah....semua dah prepare,. baguih la

December 4, 2014 at 10:32 AM

hahahaha...kelakor auntie tengok ko dayyan...tapi ko tetap comey di mata auntie...

December 4, 2014 at 10:35 AM

lieyaaaa...!!! haluuu!!! windunya kt lieya,mia,mija,dayyan! :)

senangkan dah settlekan awal2 baju skolah depa ni..pasni xde la nak bersesak2 dah..
jubah tu cun.. ;)

December 4, 2014 at 11:18 AM

siap sedia nak sekolah tahun depan... akak lom lagi lieya... ada lagi yg nk kena topup...haha

pisang cheese sgt terliur akak nengoknyer....:)

December 4, 2014 at 11:24 AM

wahhh j sekolah dah siap ek ... anak2 ni belum lagi .... tah bila nk pi tah ....
takpenah lgi mkn pisang cheese tu slalu pi bangi tp tak terasa nk beli pun

December 4, 2014 at 11:30 AM

Awalnya dah beli baju sekolah... Saya tak beli lagi..
Pisang cheese tengah glamer skrg kan.. Tak pernah rasa lagi

December 4, 2014 at 11:36 AM

whoa! dah siap dgn baju sekolah cepat betul...jom singgah www.princesscindyrina.com dan join giveaway dan menang hadiah.

December 4, 2014 at 11:46 AM

Terliur tengok pisang cheese tu..dekat jer dgn Putrajaya ni..

December 4, 2014 at 11:53 AM

very nice photos..
Aku nak Cek it out seluar/kain pelikat yang Dayyan posing tu haha

December 4, 2014 at 12:03 PM

senang siapkan awal² baju budak² ni... nnt xdelah berebut payah jumpa size ...
cantiklah jubah lieya beli kat zawarakan.. berkenan sungguh warna hitam ni .. tp x sempat nak g sana lg .. padahal opis dkt je kalau nak g shah alam tu huhuhuhu

December 4, 2014 at 12:09 PM

aku pun dah settle baju bajan sekolah, tinggal beg dan keje sikit2 nk lekat jahit itu ini..

kemain berhidang lauk pauk yg menyelerakan atas meja tu ha..ppperrrggggggggghhhhh kari ko!mmg melayan jugak aku kalo kari ikan dgn lempeng..mmg best!!

rajin anak2 dara ko..mmg dah boleh harap sgt tu :)

anak2 aku pun ada sorang satu pelikat pants ni..mmg keje mengangkang je jalan hhhaaaaaaaa

comei aihhhh jubah..org tinggi kalo pakai dress/jubah mmg cantik tau!..aku pun penggila benda2 ni jugak..gigih sebulan sekali cari 1 dress hhhiiiiiii

December 4, 2014 at 12:31 PM

salam..tumpang lalu..rileks baca cerita pasal family ni... :)
walaupun sbnrnye sy sndri mmg kelam kabut jg family..haha..
btw, sy bru rasa pisang goreng cheese 1st time semalam..sodap! :)

ainniah.com

December 4, 2014 at 12:31 PM

pisang goreng cheese mmg terbaik mkn ptg2 kan...anyway rajinnyer lieya masakkkk

December 4, 2014 at 1:26 PM

acik kan lieya..suka sangat makan telur ikan..yang paling acik suka..masak lemak cili api letak daun kunyit

December 4, 2014 at 1:29 PM

mokcik..kak lieya nie sgt2 la rajin masak...
sbb tak sah klu seminggu blog xde gambor makanan..hihihi...
hmm..mesti sedapkan...bagus2 anak2 akk...
lega laaa sikit barang2 kelengkapan anak2 dah siap...
xde la nanti nak bukak sekolah baru nak sediakan...:)

December 4, 2014 at 2:59 PM

aritu dah rsa pisang cheese tu tpi org tu buat tak sedap plak

December 4, 2014 at 3:22 PM

salam cepatnya beli baju sekolah kak lom buat apa lagi neh huhuhuhu kene lak anak naik sekolah menengah lagi lah...mcm2 di pilihnya..

December 4, 2014 at 4:11 PM

Salam Lieyaaaaaa~
rasa lama gak x jengah kt sini.. pada baru baoe hari x blogging sebab balik kampung.. hahaha

Terrbaik lah Lieyaaaa!
Zura perasan.. Lieya memang jenis buat persediaan awal kan!
baju raya pon sama. semua cepat.. bagus2! sikap yang patut dipuji!

lempeng???? sedapnye lieyaaaaaa eh!
sabor je lah baca n3 nih. telan ailio bila baca lempeng cicah kari tuh.
patutlah nampak pinggan tengah2 tuh nasi kemain sikit. upernye nak cover ngan lempeng pulak.
hahahahahahhahaha.

eh.. zura pon dah jatuh hati dengan jubah n dress.
sebelom nih pikir cam x sesuai jer dgn si gebu nih. tapi bila pakai dress masa adik Zura kawen,
terasa gojes plak diri ini. nak tambah koleksi lagilah lepas nih.. hehehe

nasi lemak + teh tarik memang terbaikkkkk!
susah menu lain nak lawan. hahahaha
tekak org malaysia kot kan!

amboii Dayyan.. mengangkang ajer ye??
selesa kot Lieya dia pakai seluar tu.
lagi pon kain tuh ringan. Zura yang tengok pon nampak selesa.
harga seluar nih boleh tahan jugak kan.?

Pisang goreng cicah kicap?
orang johor memang makan cam tuh ye??
kalo zura suka cicah kuah colek kopok lekor tuh.
tapi kalo pisang goreng tuh manis. memang zura x cicah pape. lagi sedap makan cam tuh jer.
*telan ailio.

Rajinnyeeee anak2 dara n anak teruna tolong mamanye lipat kain.
boleh di harap dah semua yer Lieya.
ringan sket beban mama nye. kikikiki.

Muka Mija masa kecik n skrg x banyak beza. lebih kurang jer.
tapi muka mia ade nampak lain.
2 2 pon comel.. mana gambar Dayyan?

December 4, 2014 at 4:55 PM

Cantik gilak jubah lieya..
Act teringin nk pkai jubah2 nih tau..tp bila tnjuk hubs dia senyap je..uhukk...
Mcm xbg je pkai je..
Tingin nk bt pkai raya sedondon dgn ank2 la..tp kena tmphla kan

December 4, 2014 at 9:58 PM

bestnya kelengakapan sekolah anak semua dah settle!

sy pun suka jubah..:)

yg lya punya barulah truly pisang goreng cheese..sy beli haritu chessenya mmg parut..tp tulah sikit sgt dia letak,tak puas buat peminat cheese macam sy ni

December 5, 2014 at 2:10 AM

pisang cheese blom merasa lagi.tunggu la bila bila buat sndiri.xpon bli aje kat gerai area wangsa mju tu.berderet ada..hihi

alhamdulillah.lega mama ada yg tolong lipat baju.

pisang cicah sambal kicap.sy suka.dok jb dlu.hihi.tetjebak.sedap :)

lempeng peberet cik abe.sy kurang tapi roti canai sy suka. nak nak nasi lemak..x blh tinggal.. tetiba lapaq nasi lemak ni.a acaner?

rezeki dayyan pakai seluar pelikat. best tak dayyan??

December 5, 2014 at 8:06 AM

pesan kat anak tu... seluar tu jangan pakai selalu nanti telur labuh... hahahaha... tpai lempeng memang sedaplah... hmmm nak goreng sukun lah petang ni

December 5, 2014 at 8:55 AM

lya bru settle beli bab baju2..
bab alt tulis x settle pon lg...
huhu.. mahal jgk rupanya bju bdk sekolah ni ye

December 5, 2014 at 11:45 AM

Wah dah siap beli dah barang2 sekolah yang baru erk..along ingat baru nak pi beli minggu ni...

December 5, 2014 at 1:37 PM

eh kreatif la seluar pelikat tu :D beli mana? ke jahit sendiri?

December 5, 2014 at 2:17 PM

pisan cheese cam awesome je.. bangi ek? ok ok petang kang nak pi cari jap la

December 5, 2014 at 2:23 PM

Kanan tu gambar sapa? Kakak kan...kakak muka mcm ayah yer....

Lieya jubah tu cantik tp kalau pattern dia mcm ada pinggang kembang bawah mesti tambah cantik, sebab lieya kan kurus pakai apa pun comey weyh..... Yg tak menahan, model tu posing siap tengok Alamanda tuuu....haha....

Ohhh kalau okje tu, walau tekak teringin nak melempeng tunggu esok pagi ajelah.....sebab dah ada nasi....

December 5, 2014 at 3:55 PM

anak akak pun nak baju kain licin... akakpun dah belikan baju sekolah budak2 senang kerjakan... masa belitu seronok sebab takder orang sangat dilayanler ... mintakjer kalau dah ramai sangat orang payahkan..
lempeng pun sedap... awat lempeng akak tak warna putih2 gitu yerk...
jubahtu cantik lieya.. ada saiz akak tak???
lieya kan tengah diet... makan nasi lemaktu acahjerkan...
goreng pisang tu ngan kicap lagi sedapler lieya...
yang goreng pisang cheesetu sedap tapi cepat muak...
rajin anak2 yerk.. dah boleh harap.. anak2 akak ni nak suruh tapi akak tak sukaler kerjanyer tak berapa nak kemas.. tiba2 akak rasa cerewet gak akuni.. sbb semua orangpun kalau tolong akak lipat kain mesti akak tak suka ...

December 5, 2014 at 5:07 PM

assalamualaikum.. saya nmpak pisang goreng cheese yg menyedapkn n menyelerakan tu... wah!!!! masa sy tgk gmbar cover kt atas, sy terus ckp sorg2..eh, anak dia ke budak pompuan 2 org ni?? biar betu!!! sbab akak nmpak sgt muda tp anak dh besar.. wah... apa rahsia awet muda ?? hehehhe... jemputlah dtg blog saya zinziemeewah.blogspot.com tp entry bru sikit sb baru start blogging :-)

December 5, 2014 at 6:14 PM

kahkahkah
akhirnya dia pi cari pisang cheese tu
kuikuikui

alaaaaa
aritu aku cari suar cam dayyan tu
saiz aryan tak de
so aku belikan adik aku selai
pastu aku nyesal tak beli selai
sebab cam best aje

aku baju sekolah anak2 aku
minggu terakhir sekolah aku dah pi beli
skang aku dah eksport pi umah mak aku, suh mak aku jahitkan lencana
akakakakkaka
hebat tak aku?

December 6, 2014 at 12:23 AM

camtik dress tue...

ye la skrg nie p mall ja asyij promosi brg sekolah... ank buah saya xbeli apa lagi tu...

pisang goreng cheeseee sedapnya...

December 6, 2014 at 12:53 AM

morning akak..:)
selamat berhujung minggu..
ke mana tu??

December 6, 2014 at 8:30 AM

Comey la seluar pelikat dayyan.. hehehe..farah pn skrg dok buat koleksi jubah/dress..selesa pakai sbb tak payah nk tahan2 nafas sorok lelemak degil..hehehe

December 6, 2014 at 2:58 PM

Salam hujung minggu....
Assalam, terima kasih sudi keteratak bunda...terharu sangat.

Walaupun dalam mood istirehat bunda singgah n komen rambang blog2 kalian...

December 7, 2014 at 9:33 AM

Setiap entry mesti gambar dayyan akak cari dulu..geram!! Akak pun dah settle barang2 sekolah anak2..alhamdulillah..

December 7, 2014 at 1:52 PM

Bagus lu awal2 dah prepare peralatan sekolah tak laa kelam kabut kan..
Wow sodap tuh.. lempeng cicah ngan kari..nyum2..
Amboi lieya.. posing² ngan baju baru.. cantik laa..jubah tuh..
Ngancam laa pisang cheese.. :))
Comey je Dayyan masa baby tuh.. geram..kejap je dah beso yer..

December 8, 2014 at 11:49 AM

waaa lempeng tuu... favouriteku anak beranakkk wahahhha.
opssss sekssi seksa aksi dayaan wahahhahaha. seb baik kakak2 tak kena side kick diaaa mementang
'cawat' freesize ehhhhh

sedapnyerr banana cheeseeeeeeeee!!! macam2 perisa lak tu. tu la memang betul kena makan panas2 baru sedapp kalau dah sejukkk dah kurang kick nyerr

kemain rajin kakak2 cuti sekolah ehh.. untung la mama anak2 dara dah besoo

cantek lieya nko pakai jubah.. makin kuruihh aku tengok haaaaa. aku ni masih BF lagi so terpaksa la pakai 2pcs lagii... saborkan je la huhuhuh



December 8, 2014 at 4:07 PM

alhamdulillah..anak2 dara tu dah boleh diharap utk lipat kain baju...ringan lah sikit tugas mamanya,kan..

December 9, 2014 at 7:08 AM

dah prepare ye barang sekolah
saya ni belum lagi berkesempatan
tahun depan afif dah mausk darjah satu, first time pengalaman beli baju sekolah ni...hehe
saya teringat aisyah bila tengok dayyan melipat baju tu
dia rajin juga menolong, tapi tulah, kena lipat balik...hehe

December 9, 2014 at 12:42 PM

Ai lieya. Lawa jubah lieya tu. Seluar kain pelikat si Dayyan tu pun saya berkenan.. kalau anak dah sekolah, hal kelengkapan sekolah anak ni pasti jadi keutamaan ibu bapa ya, kalau saya dah mula masuk fasa ni nanti, agaknya mudah kot, sebab anak lelaki tak banyak benda yang nak disediakan.. ahha

Rajinnya 3 beradik tu melipat kain sendiri.. tak kisahla apa hasil si Dayyan tu.. moga rajin gini selalu ya korang..

December 9, 2014 at 9:52 PM

Akak pun tetiba tau suka goreng pisang cheese. Tak dapat goreng pisang cheese dapat apa-apa goreng pun jadilah janji dapat cicah sambal kicap! Hahaha...nampak sangat tengah kebulur sambil menjejes air liur nih!

Demi kerana lempeng, sanggup tu orang lain makan nasi, dia makan lempeng cicah kuah kari. Eh, memang sedapkan. Akak pun boleh bayangkan ni hah.... Bayangkan aje dah sedap, apalagi kalau dapat main cicah-cicah ni. Telur ikan pulak dah lama sungguh tak menjamah. Dulu-dulu excited over-over sekarang ni banyak juga makanan yang akak dah tak berapa excited over-over. Dah tua ke sebabnya? Ishhhh.... tak mungkinlah ^_^

December 11, 2014 at 3:30 PM

http://madey09.blogspot.com/ kenalkan blog Etuza dahulu ya..

December 14, 2014 at 12:48 PM

asalam done follow ya ke 642

December 14, 2014 at 12:49 PM

Sedap tu lempeng cicah kari..

Tetiba termengidam lempeng :D

December 15, 2014 at 8:45 AM

Rajin anak² lipat baju yer. Pisang goreng cheese tu kat restoran kelisa kan. Teringin nak gi beli tapi tu lah, tak menyempat2 lagi nak gi,

Cute jer seluar pelikat dayyan tu. Jubah pon cantik lieya ☺

December 15, 2014 at 3:27 PM

alahai.. sonok nya bila anak2 dah besar, tolong mama dia lipat kain.. anak2 Me bru 2 tahun, tolong selerak kain lagi la ni... sabarrr jelaa.. nak tunggu cam Lieya... hehehe... tapi mmg tak brape minat lipat kain, suke tak suke, kain wajib lipat, mata ni takleh tgk kain tak berlipat menggunung... lagi stress rasanya..heee~

December 18, 2014 at 2:22 PM

ok bai...hihiiiii

December 23, 2014 at 10:47 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy