Friday, December 12, 2014

belajar2 main golf di UPM Driving Range


ekceli kisah ni ahad ari tu....dok pikir2 mane nak pi bekpes nieh...aku biase laa weekend2 mmg selalunye public holiday tuk dapur aku heheheeh...pastu laki aku ajak gi bekpes kat upm...die ckp ade nasi lemak best gile kat situ...nasik lemak sambal basah2 gitu katenye...aku on jek....dah alang2 sarapan sane, laki aku ajak teman die menyabit kat sane, dah lame katenye tak pukul bola golf...so jom layan kisah aku sarapan pastu peluh2 bakar kalori pukul bola golf...heheheeheh

*
*
*
*
*
*
V


syok gak bekpes sini...suasana santai gitu...



mia ngan papa amik nasi lemak ayam....aku ngan mija amik english breakfast kononnyer...sudahnye nasi lemak mia gak aku sental hahaahahahah....


 pas kenyang isi tembolok moh kite menyabit hahaahahaha



video


dtg pagi2 syok le tak panas sgt nak memukul... alaaahh bukan nak main beriya pun, main saje2 jek layan anak2....


mija in action! ...mija ni mcm aku lembik2 hahaaha pukul bola jatuh depan mate jek hahaahahah


mia in action...not bad...pandai gak die pukul...


sampai turn dayyan yg lawak.... papa ajar sikit asyek menjawab "dayyan pandai dah"...ehh belagak noooo ko...


mcm pro tu sebelum pukul bola tgk padang dulu...konon2 target lee jauh mane nak lanting bola tu...



fokus plak bola nak mule pukul kononnyer...


 sudahnye ko tgk ape jadi...bola kat kaki lagi kahkahkahkah... adoi lawak betul dayyan nieh....tapi lepas dpt rentak pukul bola terus tak mo bagi can kakaknye pukul plak....satu bakul bola tu die nak pukul sorang2....hahahhaaha



video


aku pukul gak sekali dua...tapi aku rase jiwa aku bukan main bendealah nieh...baik aku layan phone hakhakhak....


yes! org belakang dah abis main... amik korang sorang satu tempat....pukul laa sampai lenguh tangan...



baik2 korang..jgn sampai bola hinggap kat bontot abang kutip bola tuuu kakakakaak



row depan sane semua yg terra2 swing....row yg belakang2 ni semua yg ala2 sendu swing hahaahahaahah....semua bola jatuh depan mate...lepas main leh kutip balik pukul balik kakaakakakak


aku? dah rupe mcm gi menyabit rumput bagi korbau makan jek hah hahaahahah



due bakul gak budak2 ni settle kan bola....byk tuh....masing2 dah penat jom singgah kafe sebelum balik....




kite pekenaaa aiskrimmmmm!!...

balik rumah semua terbongkang tdo ..... skrang ni kalo tanye dayyan kite nak gi mane weekend depan, laju jek buat gaya swing kayu golf kakakaakakak....






**patutnye senin depan start orientasi dayyan kat sekolah baru...tapi tak jadi laa aku anta orientasi, tgu sekolah mula jek anta terus...alaa dayyan dah biase dok taska so takpe kot.. takyah lah orientasi2 nieh....penin mak apak ko nak kire duit taska separuh2 nieh huhuhu



39 celoteh sahabat

wahhh gaya dah profesional ni hehe
leh la wakil malaysia sok nnt :)

December 12, 2014 at 9:27 AM

bos2 kat opis ni pon gile golf...kdg2 tgh photostat pon badan meliuk practise main golf... dah mcm org gile pon ye...tgh2 jalan berhenti swing..hahaha

December 12, 2014 at 9:50 AM

hamboih... kalu di asah bakatnyer blh jd tiger wood nih

December 12, 2014 at 9:54 AM

best tengok budak-budak main golf;)
ape-ape pun suka tengok family lieyalatif happy together ;)

December 12, 2014 at 9:57 AM

Kemahen lagu dayyan tu tau..
Pandai cakap ek...eksyen ko dik ye..hahahaha
Rin klu weekend la sllu mkn kat umah..sbb hari weekdays (kalau kerja) xmsk pun sarapan pg.lieya rajin bt sarapan..:-)

December 12, 2014 at 10:02 AM

wahhhh..pengalaman menarik ni..best best.. :)

December 12, 2014 at 10:12 AM

menarik ni
bawak anak anak beriadah.
akak, nasi lemak ttp mnjadi pujaan kan.hihi
kemahen dayyan ada gaya tu. kena prektis sokmo.. ajak mama n papa pergi slalu k..
ala, akak pon lama lama prektis comfirm pro..bila x pandai itu yg mls nk swing kan.. crr kalau dh pndai.. laju je..

December 12, 2014 at 10:24 AM

gaya maknye nk menyabit ye...hehe

December 12, 2014 at 10:24 AM

haha...Dayyan comei! tergelak tengok gaya dia..amboih! hihi

December 12, 2014 at 10:45 AM

terer gak la tu menyabit lieya oooiiiiiiiiiiii..kalo aku mmg badan je hayun lebih bola kt situ gak bbbahahaaaaaaaa

seronok sekali sekala buat aktiviti gini kan :)

nk sekolah dah dayyan kan, sama la mcm awatif, nk sekolah dah tu hhhiiii

December 12, 2014 at 10:57 AM

Lieya, akak sama denga Mija. Pukul bola lembeeekkk jer. Makanya akak jadik cheerleader jer. Hihihihi

December 12, 2014 at 12:49 PM

best ni, tak penah try nyabit. ;D

December 12, 2014 at 1:57 PM

gaya kak lieya....mcm bebetul menyabit rumput..bukan sabit bola...

December 12, 2014 at 2:31 PM

ni games org kayo ni ... hihi ... best betui
dulu2 zaman bujang rajin la pi drivibng range ni kat kelab royal selangor tu .....
org banjer main ....

December 12, 2014 at 3:21 PM

style lah tgk dayyan nak pukul bola..so ibu dayyan sila belajar daripada dayyan dulu na..hehehe..

December 12, 2014 at 5:04 PM

fuyyyooo bleh warisi tiger woods ni hehehe

December 12, 2014 at 5:11 PM

Tiger wood in the making.. Amboi amboi amboi, bukan main lg dayyan swing kayu golf tu... Tp naper bola tak berganjak? Klako laa dayyan ni...

December 13, 2014 at 10:51 PM

fulamak main golf..sy pegang kayu golf pun tak pernah.haha.dayyan paling style..nmpk sangat hero malaya..suka main golf..:)

December 14, 2014 at 9:30 AM

layankan je huhuhu...

December 14, 2014 at 1:36 PM

amboi.. kemain tu dayyan..
ada bakat ni main golf...

December 14, 2014 at 10:33 PM

Bagus..bagus..lepas ni boleh asah bakat Dayyan tu Lieya

December 15, 2014 at 12:23 AM

gaya dah ada si dayyan tu, anak papa...ke mana tumpahnye kuah
happy jer family lieyalatif ni...suka singgah sini :)

December 15, 2014 at 12:41 AM

amboi korang, tak main bola biasa dah,,menyabit terus ya.. main bola mahal ni..dayyan boleh tahan nampaknya tu, ada ciri2 nak jadi pemain terkenal ni.. kalau kami pergi makan je mungkin, kalau main golf, takpe la.. tengok gambar je dulu.. haha..

paling tergoda tengok makanan ni, nasi lemak, ooooi ais krim, sedapnya.. nak nak pula makan beramai2 bila dah berpenat tu ya

December 15, 2014 at 8:04 AM

Amboi kemain main Golf..
Ada kelassss U..heheee
At last fon jugak yg di main ha :D

December 15, 2014 at 8:36 AM

bole jd pemain golf terkenal ni miamijadayyan.... heheee.... practice lebih lg....
lucu lak tgk lieya pukul bola mcm menyabit rumput...kihkih

December 15, 2014 at 9:27 AM

wah!pandai ke tuh main...
yg omak tuh mesti propa je kan..hihihi...:P
lame x bw blog akk...
rasa rindu la pulak yea....

December 15, 2014 at 10:42 AM

haaaa ko imagine la lieya
ala2 nak menyabit rumput kahkahkah

golf ni berhantu
kalau dah start men
haaaaa memanjang tgn tu gatal nak men tau
golf ni pun bukan jiwa aku la
tapi elok jugak anak2 ko blaja
kalau derang minat
boleh teman papa derang main selalu

December 15, 2014 at 1:34 PM

hahahahahahahahaha.. tergelak besor Zura tengok gaya masing2.
paling dasyat gaya Lieya lah.. hahahahahahaha..
adoilaaaaa.. penat gelak.. hahaahha.

bagus jugak bw anak2 kecik pergi tengok n belajar menan nih.
tak de lah jakun sangat nanti.
cam zura nih.. jakun wo kalo nak main menan nih.
kalo nak terai pukul cam Lieya boleh.. tapi kena pastikan duk jauh dari orang lain.
bukan risau ape.. takut bola x pergi. kayu tu yang melayang.
malu hoiiiiiii. kakakakakakakakaka.
x boleh nak bayangkan.


December 15, 2014 at 2:12 PM

Cute jer tgk dayyan. Ada gaya jadi pemain gold ni memasing ☺

December 15, 2014 at 3:22 PM

golf memang tak pandai tapi pepagi sebelum bfast tengok orang makan nasi lemak... hmmm terpaksa lah bernasi lemak pagi nih... tengah hari lah diet nampaknya

December 16, 2014 at 7:09 AM

eh mana pegi komen tadi? sokmo ilang... pelik nah !!
Siyes kelakar statement gaya sabit rumput tu.. wakakakaka
benornya elok je gaya mu itu lieya.. heheh
tp dayyan nye memg comel! heheh

December 16, 2014 at 9:20 AM

amboi main golf pulak...sedapnya nasi lemak tu sekarang ssh nak cari nasi lemak yg sambal basah2 ni yumee...

December 16, 2014 at 9:53 AM

perghhh ni permainan org kaya2 nih cik lieya..
takut ceq aih hehe :)

December 16, 2014 at 1:42 PM

wow lieya menyabit dah pulak.. gaya memang takderler.. ha.. ha...

yang tak boleh tahan tengok gaya dayyan... kelakar budakni tau... okler tu minggu depanpun gi lagi mesti best... wow boleh yer breakfast kat situ... nampak bestjer...

December 17, 2014 at 1:03 PM

Aduh, Lieya! Akak sampai terlepas gelak besarlah tengok aksi Dayyan pukul bola golf. Aduhai, aksi dah perfect tu tapi bola masih kat kaki, nangis-nangis akak gelak. Nasib baik takda kat sana sama. Kalau tidak, nak guling-guling atas rumput depan dia orang pukul bola jerk. Sure tak kena punyalah, bola semua jatuh depan mata jerk!

Pandai awak beraksi sabit rumput ek Lieya. Lepas ni bolehlah take over sabit rumput kat rumah. Kerja yang tu lagi mudah daripada pukul bola golf ni. At least takdalah yang jatuh depan mata! Hahaha!

December 17, 2014 at 2:01 PM

Wah bestnya dapat layan golf anak beranak....Tapi kalau okje pun tak de jiwa gak nak menyewing ni...

Walaupun English breakfast tu nampak sipi jer tp sungguh menyelerakan dan menyihatkan.... patutlah tuan tanah slim melim comey jer ek.Tak sentuh nasi leak hokay hihi...

December 18, 2014 at 12:58 PM

lieya... lame tak jenguk blog lieya.. oh..main golf ek..best tak? Me tak pnh main golf.. nnt la boleh try kalo de peluang, heee, my bos golfer, tapi takde pun dia ajak PA dia main golf, hahaha boleh?

December 18, 2014 at 2:17 PM

hihiii.......langsung mcm nak main badminton....

December 23, 2014 at 10:44 AM

wah, main golf you!
saya tak penah pegang pun kayu golf tu
tapi dayyan paling kelakarlah, macam pro

December 26, 2014 at 2:47 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy