Monday, December 1, 2014

kisah MiaMija's 2014 birthday celebration



Assalamualaikum..... hope semua ceria2 ....welcome december....pejam celik pejam celik dah hujung tahun kan?...cepat mase berlalu..... tgl lagi sebulan jugak laa cuti sekolah budak2 nieh....semalam settle dah aku soping baju2 sekolah ngan barang2 sekolah...phewwwww!! naper harga baju2 sekolah mcm makin naik jeeee...hohoho....lagi 2 minggu dayyan plak start orientasi....siap sedia ye bos byk lee sy cuti bulan ni ekekekekeekek...

adoi aku ni, gambar lame dah bertepek kat draf tapi dok taip2 padam...mood malas betul nak update blog hah.... lepas lempang diri sendiri 44 kali baru ade kerajinan nak menaip ni hah hheheeheh...jom layan kisah besdey anak dare aku dueorg tuh....


*
*
*
*
*
*
V


mia ngan mija ni besdey dieorg jatuh bulan yg sama....mia 3 nov ...mija plak 26 nov...selalu aku mmg aci ngelat jek beli kek sebiji pastu potong same2 hahaahahah.... selalu mija terpaksa sambut awal potong kek kakak die...tapi tahun ni aku tukar, sambut lambat sikit... tgu 26 nov besdei mija baru potong kek heheheheeh.... cer bace wasap family aku nie hahahaahah..pagi2 apaknye dah wish besdei.....



budak2 baru nak up...typo pun buat2 tak paham kakaakakakak



tahun ni belikan kek baskin robbins.... pilih design yg paling cute....auwwww!! awal2 aku pesan ngan laki aku jgn lee nak beli kek SR gedabak tu...kembang tekak aku nak telan...beli kek eskrim BR jek...sekali hadap boleh abis....




simple jek...beli kek, adiah due ketol....pastu dinner kat luar...tu pun dinner dekat2 jek ngan umah kakakaakakak.... saje beli adiah due nak tgk dayyan mcm mane...bagus dayyan tak jeles pun tgk kakak2 jek dpt adiah....good boy anak mama! siap nyanyikan kakak lagi lagu 'Allah selamatkan kamu"...


selamat hari lahir anak2 dara mama...moga maju jaya dlm kehidupan, moga sentiasa dalam keberkatan Allah taala...tu yg paling penting....



bos kicik pun join same tiup lilin ekekekeekek


video


cuti sekolah ni dok umah jek laa ye anak2... apak ko busy heheheeheh...tunggu bulan 1 kite cuti sempena anivesari papa n mama....



petang potong kek, malam plak bawak dieorg makan kat fuel shack kat ayer 8 tu.... jadi laaaa....dekat2 umah jek..mak ko ni kalo hari keje mmg malas nak keluar malam2..... mia ngan mija biase laaa dgn bolognise die...



bos kicik pun makan byk hehehehe



laki aku amik burger...aku makan cheesy fries ajek...



sweet jek pic nieh...ya Allah..terima kasih dengar kurniaan kebahagian ini ....



tak sah le kisah besdey takde adiah kan...tahun ni bagi dieorg set lego friends....kebetulan mia tgh gila mengumpul set lego friends nieh....merangkap adiah keputusan baik dlm peksa jugak...haaa nampak tak kat situ, aku ni bab2 jimat pandai jek pusing2 hahaahahah...adiah merangkap punye merangkap punye merangkap adiah kakaakakakaka...tp adiah dlm gambar dgn kek kat atas tu lain...purse ngan tumbler tuk kegunaan sekolah next year....


gilee rambang mata masuk toyrus kat ioi city mall baru tu....kedai pun best2.... sape tak gi jalan sane lagi gi jalan yek...mcm2 ado....tahan tak tahan org ramai jek laaa..tempat baru kate kan....mase aku pergi minggu lepas byk kedai buat sedekah belon...budak2 kene mengollect belon jek...dpt byk pastu aku plak sedekah kat budak2 lain dlm tu hahaahahahaah.....oh yeak jgn ckp aku poyo berspek itam tu yek hahaahah mata aku sakit tu kene pakai spek tu....kewl sgt lee ko jalan2 mall pakai spek itam kakaakakkk....


okey abis dah citer besdey....pasni potong kek tgu bulan 1 sempena annivesary kiteorg plak...auwww!!!




**uhuiii excited dayyan nak masuk sekolah ni kekekeekek...bag, tumbler, sticker name semua dah beres....tingga nak tempah sticker baju jek.... 15hb ni start orientasi...jgn ko melalak sudah dayyan..skrang ni kemain dok tanye bile nak gi sekolah baru....
















43 celoteh sahabat

Dayyan dah mula faham kenapa mama/papa beli hadiah buat kakak.
Itulah Lieya jgn ingat Dayyan tak faham... semakin besar semakin cerdik
Tahun depan lagilah akan lebih pandai sebab ramai kawan..

December 1, 2014 at 9:20 AM

happy birthday miamija (belated birthday) semoga menjadi anak kebanggaan keluarga ;)
wah awalnyer shopping baju sekolah , kita tunggu pertengahan bulan baru nak carikkk ,,, nak elak gamai orang ... tp ari-ari pon gamai orang kat shopping mall tue ... pitammmm

December 1, 2014 at 9:25 AM

hb gurls!!semoga Allah melimpahkn rahmat yg tidak terhingga kpd both of u!!! tahniah papa dgn mama jugak krn melahir dan mendidik anak2 dg baik :)..alhamdulillah..

wahhhhhhhhhhh dekat dah aniverssary korang ye lieya..tak sabar aku nk tunggu entry surprise dr laki ko hhhiiiii

awatif pun taun depan nk sekolah jugak..aku pun cuak jugak nk menganto dia ke sekolah ni..sblm ni duk sebok nk ke sekolah ikut kakak, kakak takde taun depan melalak pulak hhhhuuuhuuuiiii..

December 1, 2014 at 9:33 AM

hepi belated besday mia & mija...

dh lama mama x wat besday bash kan =p

December 1, 2014 at 9:39 AM

Haha.
Kelakor baca whatsapp tu. Asya pom dh pndai jgk whatsap2 dgn papa dia.. tp byk gna emotician tu. Hehe

Sedap n comel.sgt kek aiskrim tu.
Happyla impian miamina.tertunai..

Ohhh..lego ni rupanya fenomena skarang ye.. ptt r mek asya pom sibuk.nk.kumpul koleksi. Tp comel2 plok tu.. tp papa asya x beli kat toy r us.. beli kat big toy.. kedai mainan murah2 tp mainan2 tu sama.mcm kat toy r us. Maybe kualiti la kot..

December 1, 2014 at 9:40 AM

bdk2 kalo busday dpt kek tiup lilin mmg suka dh...kalo dpt adiah, lg la suka double triple kn

December 1, 2014 at 9:49 AM

happy birthday buat anak2 dara lieya yang comel2

December 1, 2014 at 10:21 AM

gambar yang apaknya suap mia burger tu dayyan menjilat ke hape? hahahhaaaa kelakar..
kek BR sedap, kecik pon kecik tapi tang rege tak brape nak sedak..huhuuuu..setahun sekali boleh jer pon..takde problem..kalo family ramai baik pilih SR..puas makan..

zee pon setel dah persediaan sekolah hero2..skang enjoy cuti jer la..

dayyan, jangan nangis2 masa orientasi ehhh... gud boy kan... harus la tunjuk macho...hehehee

December 1, 2014 at 10:31 AM

aku pun dah settle baju sekolah anak
1st week cuti aku dah settlekan semua
senang
skang nak jahit lencana bagai, pastu basuh dan gosok, letak dlm lemari

comelnya kek anak dara tu
happy belated bday utk derang
betul la wei, kek SR tu beli sebijik muak, aku kalau beli, siap bleh sedekah jiran sebelah lagi
beli kek comel, abis makan anak branak senang, tak membazir

wei, set lego friends tu mmg best
aku pun collect gak
hahahahahhaa

dayyan nak masuk sekolah ye
wahhhhhhhhhh
jgn nangis ye dayyan
aryan pun next year tinggal dia sorang je kt tadika
akak2 dah sekolah SK
dan2 dia ckp tahun depan dia sekolah SK gak
so aku dah expect dia akan melalak maha dasyat pada minggu pertama sebab akak2 tak de ngan dia
kakakakakakkaka

cuti sekolah geng ngan aku
tak kemana2
tunggu bulan 1 atau bulan 2 tahun depan baru nak plan jenjalan
kahkahkahkah
budget burstttt nak naik sekolah
ekekekekkeke

December 1, 2014 at 10:37 AM

Selamat hari lahir buat mia..mija...dah besar anak dara lieya..sekejap je masa berlalu..
tahun depan dayyan pun dah sekolah...dulu 1st time baca blog lieya masa nak melahirkan dayyan la....
xsempat lagi g ioi city mall...InsyaAllah..jika berkesempatan...

December 1, 2014 at 10:39 AM

SERONOK TGK FAMILY K LIEYA..MMG HAPPENING..SEMUA SPORTING..LAGI2 LAKI KO...BEST2.....INSYALLAH DAYYAN OK NANTI MASUK SEKOLAH...SYAWAL PON DAH START TADIKA NEXT YEAR TU

December 1, 2014 at 10:40 AM

Happy belated birthday miamija...

IOI Mall tu tak sanggup akak nak dahap sesak kat situ tunggulah org dah jemu esok baru akak pergi...ahahaha...

December 1, 2014 at 10:44 AM

Happy belated birthday to both mia mija..
Semoga pnjg umur
Murah rezki..
Belajar rajin2 ye

December 1, 2014 at 10:52 AM

suka tgk dayyan naynyi.. dah 3 kali tgk..

December 1, 2014 at 10:55 AM

senang besday dekat2 sekali harung je..akupun selalunye smbut sekali harung dgn anak..hehe

December 1, 2014 at 11:34 AM

Happy belated birthday Mia and Mija. Best wishes always to you guys.
Fuel Shack not bad woo..Kat TBS ada.
Dayyan wahhh masuk sekolah mesti banyak peminat hahahah

December 1, 2014 at 11:36 AM

happy belated besday mia mija.... jd anak yg baik yer....
kejap jer kan dayyan dah nak sekolah.... :)

December 1, 2014 at 11:42 AM

cepat ko gie beli baju sekolah yer lieya...akak baru nak gie mencari cari nie...

December 1, 2014 at 11:57 AM

happy belated besday mia mija....semoga cepat mmbesar dgn sihat...

December 1, 2014 at 12:25 PM

hurm... best lak tgk lieya n famili makan kek BR..huhuhu.. tapi comel, harga??? tapi tak penting mahai ke murah..yg penting smangat kekeluargaan tu... dah tu dpt belanja makan kat Ayer8 lak tu.. eh! ayer* tu dah de mcm2 ek Lieya, kene gi tgk lagi skali ni.. ari tu jumpe tomyamkung je, mahal laaa.. adoi berkira la plak mahai skit pun.. hehehehe.. ohh lieya dah sampai IOI Citi Mall ek, ramai org kan.. n byk kereta tak time lieya gi tu?

December 1, 2014 at 12:39 PM

happy belated birthday mia...comel sgt tuh kek tuh..

December 1, 2014 at 1:09 PM

Happy belated birthday Mia..
Saya tak pernah makan kek aiskrim Baskin Robin tu..hahaha
Baju2 sekolah mmg naik harga, sebab kain baju sekolah tu diperbuat dari petrol..hahahah

December 1, 2014 at 4:14 PM

seronok lah dua beradik tuh,... dpt hadiah berganda2... alah dayyan kan hero mana nk jeles2 kan... dia dh makin pandai dh lieya...

moga mia mija jd anak yg solehah n berjaya

December 1, 2014 at 4:41 PM

lama x ziarah sini.. Happy belated birthday Mia dan Mija.. Semoga membesar dengn sehat ye.. Bab bg adiah merangkap merangkap tu mmg briliant idea.. 2 dlm satu 3 dlm satu.. dah mcm iklan syampoo je =P

December 1, 2014 at 5:59 PM

happy birthday Mia Mijaaa... semoga terus suksesss okehhh! waaa menunjukkan boboi dah makin teruna..makin matang... dan dah boleh jadi 'abang' hokeyyy!! tettttttttttttttttttttttttttt!!!

Waaa aku tiap2 tahun kagum dengan kepantasan nko settle baju2 sekolah budakk . caya laaa.. aku ni verangan je dalam kepala ntah bila nak cariii adusss . sokmonya nanti last minitt huk huk

comeyy kek weyyyyy. lain macam paternnyerr.. yg potong kek pon nampak comeyy wahahhahahha.
yg penting seronok tengok derang happpyyyyyyyyyy.... senyumm meleretttt je kannnnn

December 1, 2014 at 6:01 PM

happy besday mia mija..cutenya kek depa..bagus dayyan rilex ja tgok kak mia mija dpt present..good boy,bley la isi borang buat menantu.muahaha...

December 1, 2014 at 6:05 PM

Happy belated bitrhday to Mia dan Mija...
Untung pula bila sama bulan... Boleh sambut serentak...
Hahaha, saya pun buat mcm tu...
Irfan Aisyah dua2 bulan Ogos... Jadi memang selalu sambut sekaligus :)

Dah pandai anak2 dara berWA... Siap perli papa lagi sbb typing error.. sweet jer :)

December 1, 2014 at 6:51 PM

sonang yo kan sambut besday skrg ni... wat parti kat kedai makan jer... teringat kat KK ni ada satu restoran nama Upperstar kat Suria Sabah... diorang panggil kedai Besday sebab setiap setengah jam (lebih kerap kalau hujung minggu) akan dimainkan lagu happy besday... mesti ada group yg akan tiup lilin

December 1, 2014 at 8:27 PM

Alhamdulillah...suka tgk keluarga bahagia Lieya....mogaterus bahagia hingga kejannah....dan moga mia,mija n dayyan cemerlang dunia akhirat........amiin.

December 2, 2014 at 8:35 AM

first of all..nak wish hepi besday kat miamija..
Semoga kalian berdua belajar sungguh2 k..menjadi anak2 yang solehah...dunia dan akhirat..
amboi...dak dayyan tuh makan...sungguh2...
hepi tgk kebahagian family kecik akk..semoga berbahagia sentiasa..
wah!sedap tuh kek...jimat duit omak apak uolls ok..1 kek je..hihi...

December 2, 2014 at 11:06 AM

Happy Birthday buat dua anak dara comel Lieya Latif ni ye.Semoga kedua2nya membesar sebagai anak yang solehah dan berjaya didunia dan akhirat sayang.

December 2, 2014 at 11:23 AM

Assalam lieya,
epy birthday mia mija
moga menjadi anak solehah & sentiasa dlm rahmat &lindungan Allah AMIN
salam perkenalan yer lieya
jemput la singgah & join blog iols juga :)

December 2, 2014 at 2:11 PM

Errr...gambar yang katanya sweet sangat tu apa yang sweetnya, Lieya? Muka manis Papa MiaMijaDayyan ek? Hahahaha...Alahai, kalau nak puji hubby pun direct to the point jelah, tak payah guna anak-anak ^_^

Happy Belated Birthday for Mia&Mija! Rajin-rajin belajar dan rajin-rajinlah tolong Mama di rumah. Nama pun dah anak dara. Anak dara Lieyalatif ni mesti pandai memasak, penyakit keturunan. Hihihi....

Masa akak pergi IOI Mall tu, Toy R Us lah yang akak ban siap-siap. Even bila Abang cakap pun akak cepat-cepat suruh shhhhhhh panjang harakahnya jangan sampai si Adik dengar. Masak nanti kami empat beranak kalau dia buat hal tak mahu keluar dari situ. Kalau nampak toys pun kita buat lencongan sikit punya jauh. Tak larat dia kutip macam nak beli borong je nanti.

Samalah dengan akak ni Lieya. Orang cuti sekolahlah bergumbira jalan-jalan tapi suami akak tak minat cuti sekolah, sesak nafas orang ramai katanya. So kenalah kami empat beranak berkelah kat dapur rumah je. Memang tak sesak, tak ramai orang pun kat dapur rumah kami!

December 2, 2014 at 2:47 PM

comel nau cakenye..

happy birthday Mia & Mija...

December 3, 2014 at 12:33 PM

Meriah walaupun sambut besday 5 beranak jerk.. Tgk kek besday tu pun nampak sedap..nyum2.. :)

December 3, 2014 at 3:16 PM

betoi2... kek SRtu gedabak sangat.. akakpun kalau nak makan anak beranak beli kecik2 jer..
BR takder ler pulak dekat2 sini. ... kot idak memang ituler sedapnyer.....
akak dah baca kisahni di fb lieya... nak tengok blog tak sempat...

December 3, 2014 at 4:08 PM

happy belated besday mia n mija
smga mmbesar sbgai anak solehah.aamiin

ahandulillah dayyan nk sekolah dh ye..
in shaa Allah oke he tu nanti..
smga dipermudahkan.

sng kan beli baju skolah siap siap. nti x kelamkabut. boleh settle hal lain pulak kan :)

December 4, 2014 at 12:28 AM

appy belated bzday miamija...eh dah nk skolah dayyan sat je msa berlalu kan..

December 4, 2014 at 4:01 PM

Hepy Bezday untuk anak daras Lieya Latif .....moga korang jadi anak yg solehah yer...
Mak eh mmg bijak hadiah semuanya merangkap hihi.... Amboi bercuti tunggu aniversery dia aje, mana aci gitu! Haha....

Cutenya kek....sukalah depa terutama mama sebab dapat makan kek ice cream.

Okje tahun ni besday sesapa tak de yg tiup kek sebiji , semuanya makan seslice jer. Sama jer kembang tekak bak makan sebijik tu!

December 5, 2014 at 3:50 PM

happy belated birthday ye miamija =)
moga jadi anak yang solehah dan sentiasa success
kek aiskrim tu comel sangatlah, segan nak makan...hehe
yang pasti semua gembira, that's teh most important thing kan =)

December 9, 2014 at 12:38 PM

Happy je muka 2 beradik senyum gitu :)

Happy dapat hadiah ke happy dapat potong kek :D

December 15, 2014 at 8:48 AM

seronok seronok....happy besday MiaMija...

December 23, 2014 at 10:48 AM

hpy bday mia.. :)
laaa...rup2nya dayyan sama besday dgn ain... :)

ainniah.com

December 23, 2014 at 3:03 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy