Friday, February 13, 2015

10th wedding annivesary at Hard Rock Hotel Penang (2nd day)



Yeyeahhh!! 2nd day at penang..... bangun semua segar bugar...kul 8 lebih aku dah haruk semua gi  mandi haahahahha...sebab ari ni kononnye nak pi jalan penang hill... aku rase family aku je mandi mase bekpes kat hotel ni hahaahah..yg lain semua aku rase tahap gosok gigi cuci muke je.... alaaa kiteorg pun biase buat hahaahahaha.... jom la layan pic 2nd day kami...

*
*
*
*
*
*
V


sarapan kat sini okey...nak kate byk choice tu tak de la sangat...tapi pada aku okeylaaa... nasi lemak ade, mee goreng ade, nasi goreng ade, roti2 ade, pastries ade, roti canai, roti jalan, nan, pau, bubur, serial2, buah2...ehh mcm2 lagi lah.... eh care aku tulis ni mcm byk plak choice nye kan hahaahah....



roti gandum kat sini gile sedap.... sapu ngan butter n jem jek pun...tapi lain mcm sedapnyer!



aku ni bukan kaki muzik ..kaki band2 sgt so takde laa tour sgt hotel ...mane yg aku jumpe masa jalan ni pi cafe ke pool ke baru le snap huhuhu



ajak budak2 bergambar jap ..view pagi2..semalam sampai org tgh ramai mandi tak syok bergambar...



perut dah kenyang, tak yah ajar posing tu tau jek peranan masing2 hahahahah



budak2 ni pesan, arini jalan balik cepat sebab nak main air...adoiii tak puas2 lagi semalam berendam...



sedikit cloudy pagi tu...risau gak hujan nak naik penang hill..



our room!



masing2 teruja tgk parasailing...



lempang gak kang due beranak nieh!



bergambar dekat depan Hard Rock Cafe Penang... MJ youuu!



sampai bukit bendera....yeay!..nampak mcm tak ramai...



beli tiket pun tak de q....so bajet mesti tak ramai nie...


sampai kat area nak naik train..alamak ramai koooo....ade laa due tige mat salleh kensel tak jadi .... tapi mujur kami kene tgu dlm stgh jam je....aku le teringin naik sebab byk kali sampai penang tak sempat lagi naik sini...

video


naik sampai atas tapi tak jalan pun area taman ke kafe kat situ....takat bergambar kat anjung die ni jek...



sayup2 view penang dari atas ni...



jom turun balik!..



mia bising ckp nak muntah haahahaha..



yeay! akhirnyer kami dah sampai bukit bendera....kul 11 lebih kiteorg dah turun balik dari bukit bendera nie....takde ape sgt kat atas tu....



konon nak pi pekena pasemboq tapi awal lagi kot..baru pukul 12...so singgah mall mane ntah makan prosperity kahkahkah....



pastu budak2 ni bising nak balik hotel, nak sambung main air...ishh betul la kalo stay hard rock hotel better tak yah keluar2 dok dlm tu jek ....budak2 ni dok laa bising nak main pool... siap ckp rugi pergi bukit bendera baik lepas bekpes tadi sambung main air.... ceh!




video


kali ni mmg lama dieorg berendam..sampai skip lunch...takpe lah, masing2 dah kenyang tadi mkn burger.... petang kang keluar cari mkn je...



aku baru bangun tdo, tgk2 bapak budak ngan budak2 yg berkayak dlm pool...kebetulan ade game parents with kids.... ade la dlm 10 family join..... mat salleh ade, jepun ade, korea ade...local ramai laa....tak sangka laki aku ngan mia dpt no 2...yeay!!!....


nie ade aku rakam mase dieorg berkayak
video

video


dpt la sijil, small toys, candies...



nak dekat kul 5 lebih aku haruk masing2 naik ...mandi2 semua jom keluar...lapo balik perut aku ni woi!...singgah hard rock shop jap...soping sikit baju, fm, keychain utk personal collection...



gile cute rompers baby ni ... kawan aku kirim selai...tak sabar nak tgk anak ko pakai fyda oi!



hasil soping...




paling syok dpt mug ni for free...yeay!!


lepas tu, kiteorg terus ke padang kota.... aku teringin betul nak rase mee sotong hameed yg merah menyala tuh!...ramai gile q...tapi kejap dpt mee nyer...



sementara laki aku order mee sotong, aku pi order cucuq udang kuah kacang ...nasi ayam tuk budak2 nieh.... sedap gile cucuq udang padang kota....



nasi ayam 2... cucuq udang 1 .... mee sotong 2...ais kacang 4.....meletops sedap!



jgn kaco i nak makan! ekceli ni pes time aku try mee ni....tgk dari rupe scary sebab merah .... tapi pedas die boleh lagi utk aku....



licin masing2 makan....kebuluran kesan dari berendam dlm pool berjam2 haahahahah


malam konon nak keluar gi pekena nasi kandaq beratur...tapi perut masing2 full lagi...so kami tetidurrrrrrrrr kekenyangan hahahaaha... melepas lagi laa nampaknye aku nak pekena nasi kandar beratur...mmg takdan laa nak pergi kali ni sebab esok dah balik dah...takpelaaaa...ade jeki turun penang kite pekena nasi kandar beratur....





** al fatihah buat ulama tersohor Tuan Guru Nik Aziz....dan pengulas sukan legend malaysia Hasbullah Awang....moga ditempatkan di kalangan org2 yg beriman....





27 celoteh sahabat

Waaa....memang berbaloi la lepak kat situ...siap ada canoe race lagi...hehehehe. Lieya, mee sotong tu pedas dia macam mana? Akak ni kaki pedas sikit. Sedap tak?

February 13, 2015 at 9:29 AM

al-fatihah untuk mereka2 yang sudah kembali ke rahmatullah..

nasi kandar beratuq memang best...nx time turun wajib pekena lieya

February 13, 2015 at 9:45 AM

gi penang memang sedap kan dapat makan semua tu hehe..

February 13, 2015 at 10:08 AM

Lieya, gambar lieya kurang la dlm ni... tu mesti makan comot kan, siap tutup dgn tangan tu, hahahaa! takpela.. nasi kandaq beratoq tu len kali leh mai penang lagi kan..takkan lari gunung di kejar... yg penting mood happy anak2 dpt main air puas2..hahaha! syok la stay kat hard rock...dpt mug free lagi, cantik lak tu... best2!!! kite cam teruja lak...

February 13, 2015 at 10:08 AM

sonoknya! lama btul tak jejak penang :)

February 13, 2015 at 10:23 AM

mama je yg sbk nk pi bkt bendera anak2 rela lg berendam heheheh...

perkh tergoda aku nengok mee grg sutun tuh, banyak dh kt rancangan makan2 msti ada psl me grg tuh...

al fatihah bt arwah kedua2 tokoh negara itu

February 13, 2015 at 10:36 AM

seronoknyaa cuti cuti penang. kalau dah namanyaa bebudak akak memang tak puas lah main air. heeee ^^

February 13, 2015 at 10:45 AM

aduh aduh teliur2 aku tgk mee sotong tu..

February 13, 2015 at 10:58 AM

pergghhhhh nasi kandaq beratoq kalo P makan...nalarekek...hahahhahah....mee sotong pon lama tak makan ni..last year tak salah..singgah umah akak aku....ko bikin la lieya..buat aku nak balik penang lak

February 13, 2015 at 11:03 AM

Saya suka jalan-jalan penang. makanannya yng heaven.... pernah nak naik bukit bendera sejam beli tiket sejam beratur naik train.dah sampai atas tak sampai 30 minit. turun situ cari nais kandarlah...

February 13, 2015 at 11:07 AM

fuhhh mesti besar gile pool tu sbb siap boleh berkayak bagai kan ....
aku penah mkn seklai kat situ ... tp harga die meletop huhu

February 13, 2015 at 11:11 AM

Wah ada macam2 aktiviti la korang...thorbaik...
I really like

February 13, 2015 at 11:13 AM

i tell u dah lieya
kalau duk hrc mmg payah nak kemana2
bebudak ni akan santak dlm tu
anak aku diajak kuar makan
diajarnya aku order aje makanan anto kat pool
tapi elok la tak kuar hotel pun
dah bayar memahal
enjoy la duk hotel tu
segalanya ada
pool, makanan, live band, aktiviti pantai, urut, manicure pedicure semua ada

aku masa 1st time pi, amik honeymoon package, pi ber2 aje
kalau yang ni mmg ko x yah kemana2 kuar ye

kali ke2 baru bawak anak2
mmg tak kemana weiiiiii
bahahhahaha

awat tak naik parasailing tu
layan weiiiii

February 13, 2015 at 11:35 AM

hoi mee sambal sotong tu aku tak sempat makan
gara2 anak2 aku la

pasembur pun sama tak sempat makan
yang aku sempat hanyalah makan nasi kandar 2 kali
sedapnya weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

sebenarnya jjcm kat penang dan tempat2 nak jalan byk gak
cumanya kalau nak jjcm ngan jalan tak leh duk hrc len kali hehehehehe

February 13, 2015 at 11:37 AM

Seronoknyaa tgk percutian Lieya.. yang tak menahan tuh mee sotong tuh...sedapnyaaa..terliur nengok.. rasa nak penang lagik nak makan mee sotong tuh.. :)

February 13, 2015 at 11:50 AM

Penang memang best ;)
kat bukit bendera tue masa naik cam best jetp dah sampai atas macam tak der aper pon tp okew lah sesiapa yang nak tracking tue memang berbalaoi ..
padang kota memang ramai oarng ... mmm ngidam nak makan laksa penang heheheee
wah banyak shopping ekk .. ader lebih tak bak satu hehehehee
al-fatihah buat tuan guru HNANM dan DHHA - semoga rohnya dicucuri rahmat di hari Jumaat yang barakah ini ..aminnnn

February 13, 2015 at 12:03 PM

Oh, celebrate anniversary kat HRH rupanya dia..... Happy belated anniversary ya, Lieya. Lupa plak dah ucap ke belum :)

Akak punya style memang cam tulah. Kalau nak duduk hotel gempak, kita duduk hotel jerk. Makan, mandi, makan, mandi jerk kerjanya. Tak payah susah-susah keluar bilik hotel *_* Kalau nak jenjalan sakan, kita pilih hotel ala kadar pun cukup, setakat nak landing, hilangkan lenguh kaki jerkkan *_*

La, Lieya ni watpa cakap pasal tak mandi pi breakfast tu? Tetiba pulak akak terasa hati. Hahaha.... Kadang tu macam tulah kekdahnya. Nak breakfast cepat-cepat supaya tak nampak ramai orang berkerumun kat buffet tapi kalau dah bangunnya lepas lama matahari terbit, apa cerita ya tak? Kalau nak makeup2 lagi, lagilah tak sempat nak ngelak orang ramai masa breakfast nanti!

Baru kejap tadi dok borak pasal nasi kandar beratur ni. Akak belum pernah try juga. Baru suruh kawan snap gambar cun-cun hidangan kalau dia pekena nasi kandar beratur ni nanti masa cuti CNY. Mee sotong tu, akak tengok macam tabur lada kisar jerk. Nampak macam pedas tapi tak pedas ek? Okeylah tu kalau akak cuba, tapi tak terliur pulak tengok gambar. ABC lagi sedap !

February 13, 2015 at 12:51 PM

Enjoy betul anak-beranak makan angin macam ini gaya Lieya
Kakak suka tengok hero Lieya juga. Gaya dia semuanya sweet di mata kakak:)

February 13, 2015 at 1:15 PM

bestnyer...
kiut sgt pic dayyan snap papa dia posing tu.. haha.. layan je dayyan ni ye..
pic lompat 3 beradik pon sungguh comey la.. happy gittu....
nampak anak2 lieya enjoy belaka dgn percutian ni...

btw..congrats buat husb lieya n mia..dpt no.2 tu... berentap dgn mat saleh n mat jepun.. Ok ler tu//

February 13, 2015 at 1:18 PM

Assalam lieya,
waaaaaaaaaaa
terer woooo mia
congratz he3
bercotik sambil dapat hadiah he3

February 13, 2015 at 5:26 PM

tahniah... hepi 10 anibeseri...
syokkk nya g hard rock hotel tueeee
nureen dok penang pon x leh jejak lagi hotel tue

scroll2 bawah terus tergelak bila smpi tang pic dayyan dok snap pic hb lieya
kahakhakhhh poyo tol.. hihiii

mee sotong mmg thorbaekkk lah kena plak klau minum ngan coconut shake...
menjejes air lior aih.. hihii

February 16, 2015 at 9:01 AM

purgh.. siap menang kayak tak tahan tu... comey jer tegok dayyan terkodek kodek dalam pool tu..hehe

zinziemeewah

February 16, 2015 at 11:24 PM

fuyooo hebat la dpt no. 2 kreatif la hard rock ek buat race kayak dlm pool ;)

February 17, 2015 at 9:56 AM

Apasal ngengada tutup muka tu...tengah nganga besar yeh...hihi....
Lieya okje pernah makan mee sotong merah menyala kat Padang Kota ni. Sejak makan tu kalau tengok mee merah gitu loya sampai sudah woo....Tak kena ngan selera mak ler weyh.!!

February 18, 2015 at 11:48 PM

Happy anniverseri...seronoknya bercuti kat situ. Yg best depan room terus ada pool...anak-anak diana pun gile pool jugak...memang berendam jelah kejenya nanti

February 19, 2015 at 11:39 AM

pi penang bab makan mmg best
a’aa. mcm rugi je.tp x la xlist naik kejap bukit bendera tu.
tahniah

February 19, 2015 at 7:22 PM

Hard rock mmg best lieya!!! Farah dok plan jer nk stay HR.. Tp memanjang tak jadi.. nie bila tengok lieya share psl HR terus nk masukkan dlm wishlist..heheHe... wah sampai ke Padang Kota ek mencari mee sotong tue.. nasib lieya kira baik la kejap jer dh dapat.. kalau kami stress jer kena tunggu lama baru nk dpt.. dkt2 nk habis time lunch pulak tue baru dpt.. angin jer...hehehe

February 25, 2015 at 10:29 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy