Thursday, February 12, 2015

thursday ~ random photos



salam kamis semua.... yeah kamis dah...esok jumaat...pastu weekend heheeheh ingat mase sekolah jek excited countdown mcm ni rupenye skrang pun same hehehe...ye la sape tak suke weekend kan...kat umah aku skrang yg suke countdown hari2 ni dayyan ..tau jek die bape hari lagi nak sabtu ahad ...nampak no tak suke gi sekolah haahahaha...hokey laaa mari layan citer random photos ahkak lieyalatif arini yeak...

*
*
*
*
*
V
  • bento riangria pembuka gambar...ecewah!... utk pagi pasta + baby limau...utk lunch nasi + sayur sambal jawa + ayam masak lemak...utk sekolah kafa twigies jek...


  •  muke ceria pagi2 anak aku.... miamija mmg aku anta gi sekolah ..dayyan papa anta tu pasal leh tekeseng2 sarapan lambat2....


  •  kejadian mase ikut laki aku gi kursus kat A Famosa...sebelum check in singgah pekena satay ...tghari2 lunch satay kate kooo...siap ade satay rusa....



  •  dayyan ni dlm rajin die ade gak malas die...aku tinggal kejap turun bawah gi amik air.... ko tgk ape dah jadi ngan nombor 3 die...dah mcm ulat nangka aku tgk hahaahahahah


  • bento riangria miamija ....utk pagi sandwich + fries ...utk lunch nasi + bendi goreng + ikan masak lemak johor...


  • muke protes sebab tak mo mandi ngan aku...nak mandi ngan papa hahaahahaa...lagi aku dengki soh mandi ngan aku ade laaa...anak bapak sgt nieh!!


  • lepak santai tgk tv...baru lepas dinner nie...tu pasal masing2 tersandar rileks.... ya Allah bersyukur atas kurniaan kebahagian ini ya Allah....


  • bento riangria miamija .... utk pagi kebab daging + buah epal...utk lunch nasi putih + telur dadar + udang masak lemak...eh typo plak kat gambar...buncis tau bukan buncik haahahahaah

tu ajek kali ni yeak...meh layan video masak2 ahkak nie....masak lemak daging salai...kirim ngan member beli daging salai kuala pilah.... gile sedap masak lemak aku hahahaahah
video

31 celoteh sahabat

amboiii bersantai semua ye... ;)

February 12, 2015 at 9:05 AM

rajin nya lieya masak..macam2 ada suka acik tengok bento anak2 lieya tu

February 12, 2015 at 9:12 AM

dtg cni ari khamis mmg suka tgk bento ank2 lieya..

February 12, 2015 at 9:12 AM

Kalau dah tiap hari pergi sekolah dgn papa, duduk tengok tv kat ketiak papa mestilah mandi nak dgn papa juga kan Dayyan:)

February 12, 2015 at 9:24 AM

ok..tetibe teringin nak masak lemak cili api tengok bento anak2 tu.. :)

February 12, 2015 at 9:24 AM

Meriah tgk bento Lieya utk anak2.. sedap2 plak tuh.. bermacam2 jenis makanan ada.. :)

February 12, 2015 at 9:34 AM

jelos tgk bento ko..bento aku bila lah nak buat..hahaha

February 12, 2015 at 9:39 AM

boleh tak aku nak duduk umah ko semalam..hahahahha...dapat pekena bento..hahahahah

February 12, 2015 at 9:42 AM

no 3 dayyan mmng mcm ulat nangka hahhaa... tak penah la rsa daging salai msak lemak rsa teringin plak tgok bedio tu ;p

February 12, 2015 at 9:48 AM

Puji diri sendiri nampak...gila sedap sgt masak lemak dging salai ko yer...hahaha...

February 12, 2015 at 9:50 AM

suka tengok bento yg comel :)

February 12, 2015 at 9:54 AM

Yelah...yelah ....org terer masak lemak hihi....
OKje jarang beli daging salai Lieya....walaupun kata org sedap sedap....tp sikit pun tak teringin lagi nak beli daging salai. Tak keras ke?

Eh...Masak Lemak Ikan style Johor tu macam mana?

Mereka sedar ke gelagat mereka dicuri mamarazzi tu....macam khusyuk berlakon jer haha

February 12, 2015 at 10:46 AM

alamak
aku terkejut beb
sebab this week ko ada 2 entry la
wakakkaka tahniah2 sila up lebih banyak entry utk seminggu
kuikuikui
aku bagi semangat nih

dayyan punya tulisan sebijik aryan la
lepa aku sket, mula la jadi huruf apa tah
padahal depan mata kita elok aje menulis
stress aku

anak bapak betul la si dayyan ni
mandi pun ngan apak
duduk kat sofa pun sebelah apak
pi sekolah ngan apak
segalanya ngan apak
bagusnya kalau aryan camtu
ni tak
semua mamaaaaaaaaaaaaaa
huhuhuhu

bento bento bento cam biasa
sedapnya
tapi aku tabik la bento ko
sebab ada lauk kuah2 skali
sebab kalau ikut konsep bento yang asal
no kuah2

February 12, 2015 at 11:00 AM

keroncong perot tengok makanan ni sumer dahla blom bekpes..tunggu lunch nanti baru bleh makan..huhuuu..
dayyan ni merajuk pon comel tau..geram jer nak cubit..
anak laki rapat ngan ayah kot lieya..zee 3orang tu pon sumer dok kepit ngan ayah..mandi pagi2 pon ayah yang mandikan sejak baby sampai skarang..bleh bilang ibunya mandikan bape kali..huhuuhuu..tapi untung gak ibu leh melenggang..hahaa

February 12, 2015 at 11:26 AM

anak2 kau mkn bende beb? bagusnyeeeee

February 12, 2015 at 11:46 AM

amboiii macam macam menu akak masak.s emuanyaa nampak sedaaaap ^^

February 12, 2015 at 11:54 AM

seronok tgk family ko lieya..syukur pd Allah..

bento2 ko very inspired me tp pemalas jugak aku nk berbento hhhaaaaaa..

dayyan malas sekolah pun dia rajin membaca menulis..pandai dah tu, tak payah gi sekolah kan dayyan :)

sedapnya ko melemak daging salai tu lieya..aku ni tak penah masak daging salai lemak, makan penah..ko masak apa yg tak sedap lieyaaaa oooiiiii

February 12, 2015 at 12:10 PM

Lieya.....nanti kalau akak dah dok sebumbung dengan laki akak, akak rasa nak buat bento jugak lah.... Entah nak ke tidak dia bawak ke kilang...hahahhaa.

Bagus tau bento awak ni. Cukup khasiat.

February 12, 2015 at 12:15 PM

rajin sangat lieya...salute...
lieya bila nak bt entry psl dekorasi rumah lieya..nak tengk la

February 12, 2015 at 12:28 PM

kat mana kedai sate tghari bute tu?

February 12, 2015 at 12:59 PM

Salam Lieyaaaa.
lamanye tak singgah sini. rindu plak dengan celoteh Lieya.

bento anak Lieya x pernah mengecewakan.
untung anak2 Lieya dapat mak rajin masak. hahaha
Zura yang tengok gambar jer pon terliur. siap lapar lagi. hehehe

Omel lah Dayyan pakai bekbek hijau tuh.
bekbek tu mewakili alat yg gantung kat leher tuh.
comel pulak bila dayyan pakai. mana beli Lieya??

Satey!! menggoda sungguh bila orang tengah lapar tengok.
hahahahaha. Zura nih kalo makan sate pape pon rasa sama jer.
x reti nak beza dagi lembu ke daging rusa ke. hehehe. rugi jer kan~

Sian Dayyan.. mama buli awak yer???
Kalo Delisya pon sama. kalo dia kata nak papa dia mandikan.
maknanye papa dia lah mandikan.
pagi2 memang kena ikut mood dia.
sabor jer banyak2. hehehehe

wahhhh.. kemain menyador lagi yer.
mesti mama dorang masak sedap nih. tu pasal masing2 menyandar jer.
yang kecik2 sibuk ngan gedjet masing2 kan.
anak2 zaman sekarang. hehehe

February 12, 2015 at 1:11 PM

Amboi Dayyan depan tv cam orang dewasa, tengok bawah check mesej hahaa

February 12, 2015 at 1:17 PM

bila ai cuti baru dapat buat bekal untuk anak2 bawak ke sekolah.. biasanya dak Kakak siap request nak lebih nak share dengan kengkawan.. ;)

February 12, 2015 at 1:40 PM

bento tue semua sumber inspirasi nak masak pepagi hehehehee
ko nie gajin sangat lah lieya ;) jeless tau

February 12, 2015 at 2:23 PM

rajin betul nengok bentos dua beradik tuh...

hehehe bgs lah dayyan anak bapak.... sama mcm aiyan
waluapun no 3 tu mcm ulat nangka ttp jd jgk lah

February 12, 2015 at 3:05 PM

Assalam lieya,
he3
sian dayyan
lagik satu memang bebudak zaman IT sekarang ni kan3
si fayyadh pun sama hokeyh :)

February 12, 2015 at 3:44 PM

Hahaha, sama dgn Danish.... Setiap hari bangun pagi kena lengkapkan ayat n, "Ummmiiii, hari ni..." jadi kita kena jawab lah sekolah atau cuti.... Juga setiap malam sebelum tidur...
Nasib baik datang sini time perut dah kenyang... Kalau tak ada yg duk telan ailio jer bergelen gelen... hahahaha
Alhamdulillah, suka tgk gambar mereka tersadai kekenyangan tu... Family time dgn menonton tv bersama-sama :)
Hahaha, saya pun suka sakat Danish juga... Lagi dia tak nak, lagi saya usik hinga dia nangis....

February 12, 2015 at 6:02 PM

meriahnya bento mia mija... bahagia nya mereka ari2 dpt bawa bekal mak masak. ni rasa cm nak balik dok umah ngan mak juga ni..uwaaaaaaaaaa!!!

zinziemeewah

February 12, 2015 at 11:35 PM

Amboi yg bersandar papa n anak2 tu bahagia je tengok..dayyan ni anak papa Sgt he,baru tahu.. Bento Mia mija nyum nyum

February 13, 2015 at 7:40 AM

Lieya kalau bab bento anak-anak ni, memang takda siapa boleh lawanlah. Tak sia-sia bangun pepagi, kenyang perut seisi keluarga. Anak akak si Abang tu dia komplen, kalau masak 'bukan-bukan' untuk bekal di sekolah katanya (bayangkan Mommy bersedia nak buat heavy meal untuk dia, dia kata masak bukan-bukan) nanti masa rehat pukul 10 pagi dah sejuk, tak best! Tak membantu sungguh niat Mommynya yang nak jadi ibu mithali macam Lieya ni tau!

Akak ni setiap kali tengok bento anak-anak Lieya, datang idea macam-macam nak buat kat anak sendiri ikut selera tekaknya yang limited tu, tapi bila pepagi hari jerk, terus lupa nak buat bekal apa! Hehehe....

February 13, 2015 at 12:58 PM

lya pon dah jangkit lieya bab bento2 ni..
tp bento lya sgt simple.. ambik semngat lieya jugak ni.. seblum ni selalu fikir mcmana lieya dpt buat semua ni.. ni bila dh alami baru tahu.. lg2 lieya nk urus 3 org ank.. lya ni soranga je..pagi2 mmg rushing sgt.. tp alhamdulillah, blh jgk sediakan bento utk asya walaupon simple jek..

alhamdulillah lieya, dikurniakan kebahagiaan buat lieya merasainya.. lya doakan moga kebahagiaan ni bkekalan hingga ke akhirat... amin..amin..

lya pon seronok tgk kebahagian lieya & keluarga...


aihh...terbelit lak nak bahasakan diri lieya & lya ni.. hihi

February 13, 2015 at 1:22 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy