Monday, February 16, 2015

10th wedding annivesary at Hard Rock Hotel Penang (last day)



Assalamualaikum..salam isnin semuaaaaa...akhirnyer sampai dah entry terakhir kisah kami di penang nieh.... lepas ni sure merempan aku nak cari bahan nak update blog...tak abis2 laa dgn entry random photos aje kang kahkahkah....ehhh minggu ni kejer 3 hari jek lerrrr...hahahah...suke! suke!..arini aku goreng kuew tiow tuk bekal budak2 ni ...suke laa mia...segala mee, kuew tiow, pasta, bihun mmg peberet die...erh moh le kite layan citer last day kami di penang....


*
*
*
*
*
*
*
V

last day stay kat hard rock hotel.... mmg mandi tdok..cuci muke ngan gosok gigi jek kahkahkahkah.... tu budak2 ni leee...aku laki bini mandi le siap2 ....dayyan pekena semangkuk bubur ngan nasi goreng...yogurt 2 mangkuk sekali telan...pastu berak2 ....uhuhuhuhu..nampak sgt muke kene paksa posing sebelum dpt suap bubur kahkahkah



ni budak tak mandi nieh....hahahaahah.... tukar baju tdo ke baju semalam jek...nak pakai baju bersih sayang plak sebab lepas ni nak tukar baju swimming terus....sebelum check out bagi can main air dulu puas2....mia mija makan nasi lemak / nasi goreng / ciken ham / sosej / bubur...



hah ni baru betul breakfast like a king! kahkahkah....yesza!! ni pinggan aku! round pertama okey....round seterusnye tak yah snap kang kata aku bela saka rimau hahahahah... roti canai die sedap gile, fresh2 tebar kat situ tauuu...



kari kambing kat sini gile ohsem! aku sampai bangun cedok semangkok terus.... budak2 ni pun hantu kambing..syok le kami meratah....



mbekkk...mbekkkk...mengari kambing dgn roti canai...



makan roti plak...kan aku ckp roti kat sini sedap...



haaaaaaaa ni muke kekenyangan hahaahahah...kalo sorong bantal tu sure dah telelap kat situ heheheeheh




pas kenyang masing2, balik bilik tukar baju swimming layan dieorg main air....



aku jgn kate tgk air, tgk pasir pun rase sejuk....kulit ape la budak2 ni tahan sejuk pagi2 mandi pool....aku berselimut ngan tuala layan mata...almakklum laa perut dah full...



dayyan korek pasir...



pagi tu main area pool yg ade pasir ni sebab matahari memancar kat situ...tak mo bagi budak2 ni sejuk sgt...




nampak steady je sengih kan..sebenarnye ketak2 gigi tahan sejuk hahahaahah...kul 11 semua aku perambat soh naik...mandi2 kemas beg kul 12 kang nak check out....



posing terakhir kat deck room 116...



sementara tgu papa uruskan check out posing kat lobi hotel ...



bye2 hard rock hotel penang....till we meet again!



mari anak2 kite pulang ke pangkal jalan...balik putrajaya jom!



sebelum tu singgah jeruk madu pak ali....beli ole2 sikit...mia kemain lagi borong byk gak tuk kawan sekolah die...



peberet aku semestinye mangga kuning nie... berplastik2 beli...buat stok kudap2 dlm esbok...




sebelum balik singgah last location jjcm aku...restoran kapitan.... tiap kali pi penang mmg tak penah tak singgah sini...sampai kul 2 lebih..waktu pack....seat full...dpt pun seat mcm nie..takpe laa sebelah2 meja jek pun...



order naan + tandori .... beriani ayam ...



order gak beriani kambing.... budak2 ni makan nasi beriani tu share...tu pun tak abis, aku gak kene perabiskan ....naan op kos laa aku punye...sedap gile naan die!...



nak perg penang art street tak sempat...bergambar kat belakang restoren kapitan pun jadik laa kakakakakaakak



kalo pergi naik jambatan, balik plak kiteorg pilih naik feri.... nak bagi can dayyan naik feri...first time la ni die naik feri....excited jek heheheeh



ingat dah ade jambatan baru takde laa ramai org nak naik feri..eh ramai jugak....pelancong mcm aku kot...

video

video


org penang pun tak heran nak naik feri ni kan, kiteorg je jakun2 hahaahaha

dengan gambar atas feri ni maka tamatla kisah cuti2 annivesary kami.... penang mmg best!! makan sedap! makan lazat! (nampak tak perempuan sorang ni kuat makan hahaahahaha)




** hepi chinese new year tuk semua yg berbangsa tionghua.... harum semerbak dgn bau limau kat opis.... suke2....




46 celoteh sahabat

bdk2 dpt main pasir & pool mmg sronok la

February 16, 2015 at 9:09 AM

mmg best HRH... ngidam aihh nk terjah jgk hihii...
jeruk mmg familier kat png kan
kalu mai cni wajib beli..
tp nureen jeruk ni mkn x laju sgt hihiii.....

xtvt full bila terjah penang...
puas ati kan skali skala jln jauh... :)

February 16, 2015 at 9:14 AM

alhamdulillah..seronok nyer...saya pun nak simpan duit nak ke sini thn dpn la..

February 16, 2015 at 9:22 AM

Waaaaa happy anniversarry sekali lagi Lieya!! Best siottt teruja aku tengokkkkk. Breakfast pun dah keluar menu kambing ekk... dasat wehhh.

Pernah gak tengok member stay kat HR hotel ni mmg nampak menarikk.

aku ni suka jugak ngumpul mechandise hard rock cafe ni kalau kat negara org kemain gigih jejak nak cari koleksi... kat mesia pun hard rock yg KL pun tak sampai2 lagi ekekeke

Aku last jenjalan penang pun dania masih kecik. Mmg best kan jalan2 sana. Merasa livina naik ferri ehhh

February 16, 2015 at 9:28 AM

Waaaaa happy anniversarry sekali lagi Lieya!! Best siottt teruja aku tengokkkkk. Breakfast pun dah keluar menu kambing ekk... dasat wehhh.

Pernah gak tengok member stay kat HR hotel ni mmg nampak menarikk.

aku ni suka jugak ngumpul mechandise hard rock cafe ni kalau kat negara org kemain gigih jejak nak cari koleksi... kat mesia pun hard rock yg KL pun tak sampai2 lagi ekekeke

Aku last jenjalan penang pun dania masih kecik. Mmg best kan jalan2 sana. Merasa livina naik ferri ehhh

February 16, 2015 at 9:28 AM

betol2 jjcm ni lieya..penang memang best..kalo pegi time CNY ni lagi sesak zee rasa..

February 16, 2015 at 9:31 AM

eh...ole2 tok nieyl ada x..hihihi
wah..wah...bukan men seronok bercuti yea....
yeay...keje 3 hari saje...seronok nyer cuti 4 ari....

February 16, 2015 at 9:32 AM

Seghonoknya holiday.... menu mmg mengancam haha kecu ayaq liurr

February 16, 2015 at 9:37 AM

i 2 hari keje ni lieya.. nak g berehat jauh dr kota 18hb ni.. hehhehe happy holiday..

February 16, 2015 at 9:40 AM

haaa..seronoknye percutian korang ni..cam nak terjah jugakkk

February 16, 2015 at 9:50 AM

Jeles tengok korang bersuka ria kat HR Hotel tu.. ko tunggu kak jah kumpul duit banyak2 kak jah plak nak gi sana.. hahaha..
Apa2 pun korang look so enjoy.. Penang memang HapPENING dengan makanan..

February 16, 2015 at 10:18 AM

bestnya..tiba2 mcm nak pegi Penang jer..hehe

February 16, 2015 at 10:40 AM

aduhla.... meleleh2 air liur aku layan ntry ko kt penang nih, makanan sume mabeles2...
3 beradik tu mmg dh rupe ikan duyung dh asik main air sajo hehehe..

pi penang tak layan ns kandar ngn jeruk pak ali mmg tak sah kan

February 16, 2015 at 10:45 AM

suka suka suka!
membuak2 mak yong rasa nak p penang
acaner ni? haha!

February 16, 2015 at 10:56 AM

memang sah la lieya anak beranak peminat makan kambing..sedap ye lieya

February 16, 2015 at 11:08 AM

appy anniversary lieya... lapooooo tengok makanan.. hahahaha

February 16, 2015 at 11:35 AM

Kebahagiaan yg dirasa bertambah terasa kalau semuanya happy sama Lieya
Anak-anak pelangkap kebahagiaan sebenarnya bukan sebab jenjalan Penang tu
Kalau jalan mana pun tapi bila semuanya happy terasa bahagianya
Moga dipanjangkan usia 11 tahun pula tahun depan dan dpt diraikan lagi.. Ameen..

February 16, 2015 at 12:08 PM

bape rate ko dpt utk bilik tu? mcm menarik je bilik depan pool ni.

February 16, 2015 at 12:19 PM

kuat makan ko lieya..tp kurus gak aku tgk..hhhuuuuuu

sekali sekala turun penang mmg best kan!!!syurga makanan kot :)

alahaiiiiiiiiiii tgk ko bercuti, meronta2 hati nk bercuti tp apakan daya keje melambak2 nk disiapkn ni hhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

February 16, 2015 at 12:20 PM

Lieya, kalau dapat hotel yg best cam hard rock ni ...mmg tak kuar hotel la kan... huhuhuh.. esp. budak2 la kan..dowang la org yg paling sukeee n sronok skali...mak ayah wat ape? mesti la nak jalan2 cari makan, tapi Penang yg bestnye Laksa penang, pasembor, nasi kandaqqq.. gi Penang rugi kalo dok hotel je..amende je ade kat hotel tu, heheheh~ tapi budak2..dpt air plg sronok, lupe pasal nak makan, lame2 brendam, sampai kecut2, baru heboh lapar.. hahahaha...

February 16, 2015 at 12:38 PM

memang best laaa entry nie ;)
padat dan pic pon lawa-lawa ...

February 16, 2015 at 12:47 PM

tahniah untuk ke 10 ulangtahun perkahwinan....
semoga kekal bahagia selamanya...

jauh gi celebrate tu...hepi for u...

penang mmg best tmpt jjcm

February 16, 2015 at 2:44 PM

Siapa pompuan kuat makan tu beb...hahahah...

February 16, 2015 at 3:00 PM

Wow breakfast bela saka.haha dah makanan sedap sesekali bercuti png apa jadah nak diet kan.makan la semampu boleh.restoren kapitan ye..org Png pun tak smp lg ni lieya.hakhak...Apa pun yg penting semua happy...

February 16, 2015 at 6:05 PM

alahai akak oi.. gemuk sungguh saka rimau dok penang kan..hahah.. rindunya nk mkn roti nan tandoori kapitan tu. aishh. nmpak gaya nk kena turun penang juga la ni...

zinziemeewah

February 16, 2015 at 11:13 PM

Salam. Hee tahniah masih kekal 10th anniversary.

February 17, 2015 at 6:23 AM

tak penah naik feri kt penang ni..uitt jeruk tu yg sedapppp....

February 17, 2015 at 10:05 AM

Akhirnya sampai ke tahun yang ke-10 ya. Moga kekal selamanya hingga ke jannah!

Lieya, akak memang tak tahan tengok entri pasal Penang ni. Itinerary akak dah lama siap. Tinggal nak tekan booking bilik jerk tapi itulah, ada je 'mengkuang lalu, melintang patah' (Eh betul ke ayat ni? Nasiblah...) Kalau tidak, cuti CNY ni dah off ke Penang. Budak cuti sekolah seminggu pulak tu. Tetiba ada family gathering di tengah-tengah cuti. Oh, sebak rasa hati tau!

February 17, 2015 at 12:48 PM

tu dia mak engkau... makan bebetul tarik gear lima tu... sekali hadap jer tu... ada lagi round lain... geleng kepala hotel tu tengok... tapi Penang memang best kalau pasal makan kan... I know that bery bery much

February 17, 2015 at 1:12 PM

kalau dok hotel mmg berendam je lah yg anak2 plg suka. Ajak berjalan pn xnak...trkenang masa ank kecik2 dulu...huhuhuhu...

February 17, 2015 at 2:00 PM

akhirnya habis jugak cerita hehe..
mmg best penang..negeri kelahiranku..yahuuuu ;p
:)

February 17, 2015 at 2:24 PM

Assalam lieya,
kapitan memang sodap kan3
he3

February 17, 2015 at 3:29 PM

jeruk pak ali... sedappnye meleleh air liuq dah ni kak oi...

February 17, 2015 at 5:17 PM

I always enjoy the food photos and food opinions here. Very the menyelerakan.
Ok korang opis hour people enjoy la 4 days off ye minggu ni hahaha

February 17, 2015 at 5:37 PM

Wahh seronok budak2 dapat jalan2 makan angin..Penang memang best!!

btw Salam perkenalan dari saya ;)

February 18, 2015 at 10:36 AM

Salam..hi lieya..happy anniversary..nmpak best je cuti2 tu..mcm nk trus pegi hard rock hotel tu..hehe

February 18, 2015 at 5:11 PM

Bukan main seronoknyaa dayyan yer.. main2 air
Amboi sedapnya tgk nasi beriani tuh.. adoooiii
Bestkan pi penang.. rasa nak pegi lagik laa.plak.. hehehe

February 18, 2015 at 5:29 PM

Oooo sudah tamat ka? ....
Alah lamanya tak bekfest hotel gini....teringin pulak mak hikhikhik. Eh tak takut gemuk ke Lieya makan 5 round. Okje tak pelah sebab dah lebau pun hihi...

Anak dara dua orang tu pandai ikan rambut ...kemas jer. Masa gi Penang dulu tak dapat shopping jeruk pun...

February 18, 2015 at 11:40 PM

Salam lieya..lama x tggalkan komen kt cini..best gie penang..tp xbest bila jem..huhu

February 20, 2015 at 8:39 PM

mas abalik dari penang, naik feri jugak... igt nak layan sepoi2 angin laut penang, tapi tak kesampaian jugak, dak qausar tido atas riba. plan ujung tahun ni nak repeat lagi, aku nak begambar kat belakang restoran kapitam tu. dulu takde noks...

February 24, 2015 at 11:46 AM

penang mmg best kak
saya dulu ddk penang 3 tahun je lps nikah terus keluar dr penang.walaupon penang sesak.dgn jem tp, ttp suka..

mmg kekenyangan la kan.. puas hati dan berbaloi ye dak..

pandai mia.. kecik kecik dan bawa buah tangan buat kengkawan. amalan mulia..

feri dulu kenderaan utama saya la.ni pon dh lama x naik.tunggu la satu hari nti nk bawa anak naik juga..hihihi

February 25, 2015 at 6:06 AM

bestnyer..
dh lama x naik feri...
mmg best la hotel ni.. rsa mcm kat pntai sbb siap ada pasir lagi kan...
semua nampak happy ;-)

February 25, 2015 at 8:00 AM

penang mmg best kan...syurgaaaa makanan...sebut penang, telan air liur dgn nasi kandar beratur...hadoiiii...

February 25, 2015 at 3:32 PM

Lieya.. penang mmg syurga makanan tau.. hehehe

February 25, 2015 at 10:21 PM

seronoknyaaaa. jalan jalan makan makan ^^

February 26, 2015 at 11:23 AM

sakan memasing dapat berendam.. xmoo pg tempat lain dah hihhihihi ... happy anniversary ... kt kurang setahun.. tahun ni dr lieya ...

March 3, 2015 at 3:16 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy