Tuesday, March 31, 2015

my niece's wedding day - reception



haluw....mih mih mih....gileee bercintaik nak update blog.....lagi pun busy sikit hal2 umahtangga...en laki plak back to back plak kene pi outstation....ulang alik anto anak amik anak jek laa pi sekolah huhuhu....tapi takpe semua tu lumrah kehidupan ye takkkk....heheheeheh ..draf citer ni dah lame tersadai ...so arini aku tekan button publish kakaakakakak..rindu nak bw blog kengkawan...jaga2 lieyalatif datang sat lagi.....

*
*
*
*
*
*
V


meh sambung kisah kenduri kahwin anak buah aku lagi....tapi kali ni tang resepsi plak....ari tukan dah citer kisah nikah...alaa entry aku bulan 3 ni tak byk pun ade dlm 4 entry je, takkan lupe kot.... kakakaakaka....



ekceli tema kaler pink sebenarnye...tapi aku dok pusing2 butik area bangi cari dress budak2 nie tak jumpe plak pink...merah pink ade...so bantai amik merah pink ni hehehehehe....sarung shawl instant...boh bunga kepala....siap! ..sempat posing sebelum keluar gi banting heheheehe




bukan setakat sempat posing..sempat gak minum air akakakaakak



sampai2 dlm kul 11 sarapan dulu.....biase la kenduri2 kawin ni mmg byk le stok makanan kan.... tgk2 pengantin dah siap makeup....moh kite bergambor...tu mak mertua aku tu...



keter pengantin dah ready...so gerak le kami ke dewan majlis....



sampai2 kat d'alphine pekena sekerim free dulu.... ade booth aiskrim ...mmg anak2 aku keje dok beratur jek laaa huhuhu...takleh larang dah....



pengantin lelaki dah sampai...so moh kite sambut...mujur bukan johor, kalo tak, aku dah ready jadi mak pemungut tol kakakakakakak




miamija jadi flower gurl muslimah gitu....ye laa kene ikut tema pengantin..... 



nak bangun pun malas so snap dari kejauhan ekekeekekek



dlm pukul 3 baru aku makan sebab adik aku dah dtg...aku ade sorang adik yg dok banting so harus le paksa die datang kan heheheheeh....pic ngan ipar2 lain tak dan nak snap sebab aku jaga kat dewan ...tgk2 kan hantaran (sebab dewan ade ekon..eh? hahaahahah)....yg lain ade sambut tetamu...layan sedara mare jauh dari indon, singapura semua....



nasi kenduri kawin mmg marbeles giler...terbaik catering nieh.... mujur tak tau no. contact kalo tak mmg aku share...semua berase n sedap....kuih2 melayu sedap...nasi n lauk pauk gilee sedap....buat bodo jek gi tambah due kali ekekekeekek




tu family adik aku yg no 2 yg dok banting tuh...



ade dua area makan...satu kat dewan makan ni satu lagi bawah khemah....due2 tempat aku gi makan hahahaahah...nampak no byk kali mkn nasi kenduri....ye laa sebelum balik makan lagi kan...




haaa ni le gejala negatif yg tak dpt dibendung...beratur lapanbelaskali makan aiskrim hahahaha.... si mija yg ade semput pun same naik...dayyan baru nak baik selsema....ermmmm tak kuase dah aku nak larang.....


yg pasti aiskrim pakcik ni sedap...tak rase tepung sgt..sesetengah tu kan rase tepung aiskrimnyer...




haaa satunye kak ipar yg sempat aku bergambar heheheheheh



time wedding mcm ni laa dpt jumpe sedare yg dah lame tak jumpe...ni kak c...housemate mase aku bujang2 dulu merangkap sedare.... tingat dulu kenangan2 dengan die mase menyewa kat melaka mase tu aku keje private lagi ...


dalam kul 5 semua dah settle....sebelum balik putrajaya sesi merenggang urat2 sendi dulu kat salah satu chalet kat d'alphine nieh....dlm lepas magrib baru balik putrajaya...ikutkan mak mertua soh tdo situ tapi baju tak bawak, lagi pun dekat jek kan so balik jek laa umah...


tu le kisah kawin anak buah aku.... yg pasti aku suke makan nasi kenduri kawin...sodap bak hang!!




**aku dan ulser mmg tak dpt dipisahkan...kurang minum air sikit jeee sure naik ulser.....bisa wooo dikala cuaca panas2 ni....uwaaaaa....



36 celoteh sahabat

kenduri kawin kalo ada eskrem tu jd tumpuan bdk2 la..nk2 cuaca panas...smoga cpt baik dr ulser

March 31, 2015 at 9:17 AM

Org dewasa dgn hidangan kenduri pun makan berkali-kali apa lagi anak-anak dgn ice-cream mestilah tak nak lepas peluang beratur berkali-kali. FOC lagi mana nak lepas peluang:)

March 31, 2015 at 9:31 AM

wahhh meriah nye pink di mana2 aje... now musim panas mmg bdk2 serbu eskrem je laaa.. xmkn pun xpe..

March 31, 2015 at 9:33 AM

Cantik dan comel nya chalet tu..Nengok nasi beriani dan kuih muih tu pun dah tau rasa sedap kan..

March 31, 2015 at 9:36 AM

ko geng la ngan aku beb...upser mmg tak dapat di pisahkan...dah jadi sebati dah kalo kena..tak rasa apa..lali..hahahhahah....tp best la wedding...pink nya cun

March 31, 2015 at 9:49 AM

ayoo melambung2 kau puji nasik ongkawin tu Lieya..
harap2 org catering tu baca lah entry ko ni.. mudah2an ko nak menantu sok dia bagi free utk ketiga2 anak ko nanti.. hahahhaa...

March 31, 2015 at 10:14 AM

Singgah pagi..
amboi...merah mak ngah anak² dara nie...
kak,nieyl ade wat testing kat lync akk...
akk dpt x?

March 31, 2015 at 10:33 AM

rindu nasi kenduri...cuti baru2 x puas makan nasi kenduri...
tema pink... comel semuanya...
sama kita lieya... ulser suka jadi... pedih...sakitnya tuh di sini laaaa....hahaa

March 31, 2015 at 10:49 AM

Dah lama tak pegi kenduri kawin... Tetiba teringin lak nak makan nasi kenduri..

March 31, 2015 at 10:52 AM

lokasi majlis ni sgt2 cantik lah lieya...
alhamdulillah..suka tgk pengantin..sopan n sweet ajer...
majlis pon nmpk serba sederhana..

eyhh... tu rosidah kan..?/ ada kena mgena ke dgn lieya?

March 31, 2015 at 10:56 AM

semoga cepat sembuh lieya..

ya ampunnnnn lama nau ko tak update, dah mcm aku jugak, kalo dtg malas dan sibuk hhhuuuu

aku pun suka mkn nasi kenduri, nak2 katering sedap nk mati..mmg dr start mkn sampai balik tak abis2 puji hhhhaaaaaaa..

cantik la mimija..pink merah..mcm cantik je kan...eh nnt rajin kongsi kt mana beli instant shawl kekanak tu ye :)..

perantin pun cantik dan sweet sgt..semoga menjadi isteri yg solehah..inshaaAllah :)

March 31, 2015 at 10:57 AM

ommey flower girl muslimah
alhai mmg bisa la kak
sy pon bru kena beberapa minggu lepas
seksa..
smga cpt baik ye..

March 31, 2015 at 11:06 AM

cnatiknye chalet tu....
seronok tgk ala2 muslimah ni

March 31, 2015 at 11:27 AM

Salam Lieya,

Wah, sapa tak suka makan nasi kenduri kahwin... Rugi ler. Nasib baik ada khemah di luar dan tempat makan di dalam. Boleh tambah dua tiga kali pun orang tak perasan. Lagipun katanya majlis anak buah, buat ajelah macam majlis kat rumah kita sendiri. Tambah selagi daya. Lepas masuk chalet tu tak angkut sekali ke makanan kenduri tu, makan sebelum balik? Hehehe....

March 31, 2015 at 11:39 AM

eskrem tu.. klu kita kata NO, lagi banyak kali la depa p amik, haha..! malas larang dah.. sama je la ngan zakwan n nayli ni.

March 31, 2015 at 11:57 AM

lawa ler color pimk ;)
bebudak memang suka aiskrim , mak budak pon suka jugak kalo dah ader depan mata ..

March 31, 2015 at 12:12 PM

Salam.. Kad tu lawa. Hehehe.

Lawanya baju si comel. Siap ada bunga lagi. Teringin pula LM nak belikan dik qila baju lawa camtu

March 31, 2015 at 1:19 PM

Alamak Lieya....sedap2nyaaaaaa. Akak pun sekarang kalau pergi kenduri dah selamber jer repeat makan berkali2. Isshhh...mana pergi sopan santun yang dulu entah...hahahaha.

March 31, 2015 at 1:23 PM

Mesti ada kueh bakar barlauk. Aku tadi kat Larkin pun beli lagi 5 2innggit. Tak muak2 makan kueh ni.

Apa pun nice report... tol? Mau berpeluh2 pengantin lelaki hahahaa

March 31, 2015 at 1:26 PM

suka tengok konsep pengantin..muslimah sangat..
nak kata biasa2 pon tak jugak..tapi suwittt la..

March 31, 2015 at 2:55 PM

terliur tgk nasi kenduri tu lieya... nampak plak kuih muih tu.. yumyum.. teringat g kenduri kat banting bulan lepas.. tp kenduri ala kampong aje.. yg best dia punya karipap dengan pecal... special guna taugeh halus2 tu... sedap betul kuah pecal dorang... bertambah akak mkn pecal tu.. hihi..

March 31, 2015 at 4:32 PM

Lieya...tahniah utk anak sdra lieya..
Semoga berkekala hendaknya..
Dan dikrniakan zuriat yg sihat ye...

March 31, 2015 at 9:46 PM

time kenduri je boleh jumpa sedara mara

April 1, 2015 at 12:17 PM

Terbaik laaa..kereta pengantin punya nombor plet! hahahaha

Sedara mara dari Indon, Spore semua ada? Wowwww

April 1, 2015 at 12:20 PM

selamat pengantin baru. cantik chalet kat situ

April 1, 2015 at 1:44 PM

bagus betul pengantin tema muslimah.lawa dress miamija.bunga2 kecik nice..:)

klu ada aiskrim mmg situ la jadi tumpuan budak2.mak budak pun apa kurangnya kan,dua tiga kali makan nasik kenduri.hehe

April 1, 2015 at 2:18 PM

cantikla tempat ni lieya... nak ais krim plssss hehehhee

April 1, 2015 at 2:32 PM

aku suke lyn kenduri kawin kt johor wei, acar nenas tuh perkh bikin kecor... kt sini mana lah ada sgt...

cantik lak chalet kt sana tuh... simple tp comei je

April 1, 2015 at 3:23 PM

cun la kabinet dapur dia. jemput ke blog ain jugak eh bila2 :)

ainniah.com

April 1, 2015 at 4:03 PM

Assalam lieya,
waaaaaaa
mia mija jadik pengapit ka flower girl ??????
dak dayyan pulun cekim naaaa?????????

April 1, 2015 at 4:32 PM

Selamat pengantin baru buat mereka. Sedap plak tgk lauk orang kawin tu,,,hehehe...Tapi kalau gi kenduri kawin skang memang ada macam².

Cantik baju miamija.

April 2, 2015 at 9:36 AM

cantik sgt tmpt kenduri..meriah betul kenduri..mcm2 ade..

April 2, 2015 at 1:12 PM

sedapnye...lamanya tak mkn lauk kenduri...hehe

April 5, 2015 at 10:26 AM

Lawa anak dara lieya... Siap jadi pengiring pengantin lg.. Hehehe... Budak2 kalau dgn aiskrim usah dilarang la.. Mesti tak dengar kita dah aih...:)

April 5, 2015 at 10:56 PM

Nampak mewah dan meriah majlis kawennya Lieya...Mesti bestkan ulang tayang Q hihi....Lebih lagi kateringnya mabeles...Mmg kenyang sampai sok pagi tu hihi... Fahamnya OKje, kaum kerabat sendiri jugak dicarinya ye Lieya hihi.....

April 8, 2015 at 2:42 PM

Lamanya x mkn nasi kenduri....

April 10, 2015 at 9:07 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy