Thursday, April 2, 2015

thursday ~ random photos


ckrekkkk...ckreekkk...ckreeeekkk hehehe... kamis dtg lagi so maghiii lah layan entry random photos lieyalatif yeak....hehehehehe

*
*
*
*
*
*
*
V

  • ari ntah bile ntah si mia sibuk nak makan lontong....die nak bawak bekal lontong gi sekolah.... so sampai ke dinner le makan lontong....beli satey gak alang2 ade nasi impit kan...syok le layan...



  • last 2 weeks aku gi kursus ms word.... menu lunch ari last kemahin sodap...salads, spegeti olio ngan fish n chips....sedap meletops!



  • jalan2 pasar tani putrajaya beli ayam goreng singgit..sambil tu topup2 barang basah ngan sayur2.... makin lame makin naik harga skrang kan.... aduh duh duh....



  • bento riangria miamija...utk pagi roti goreng sosej...utk lunch nasi putih ngan kicap....ayam goreng ...kudap2 mase sekolah agama kang biskut magic.... sempoi jek sayur mayur pun tade hahahaahah


  • kemahin bos kicik silang kaki layan citer otomen die.... naik bosan aku tgk cite otomen die nie.... nak tgk tv kat bawah same gak sebab kat umah aku pakai wifi astro ..ape yg org atas tgk same laa ngan tv kat bawah pun...pasrahhhhh jek la mak!



  • my robocop hahahaaha....rutin sebulan sekali...bangla amik rm30 ke rm20...buat sendiri puas hati.... dpt exercise free ekekekeekekek

  • rezeki pagi hari di opis....kawan buat ketupat sotong.... ade laa dlm 4 ekor berenang2 dlm perut aku ni hahaahahaha.....nak buat sendiri mmg tak le kot sebab mcm renyah je....aku pun tak penah ade stok pulut kat umah....
       keratan rentas ketupat sotong...dlm tu pulut...kuah plak manis2...sedap!





  • creme brulee kat italiannies...serius sedap nak mampos! sampai menjilat bontot sudu dibuatnyer hahaahahaha...aku gi italiannies alamanda jek pun....


  • bekpes on weekend....biasa laa lepak food court presint 16 tu sementara tgu swimming class miamija....mujur fee swimming class budak2 ni tak naik sebab gst..siap dpt diskaun lagi.... tempat aku belajar plak dah naik feenye gara2 gst...aiyooooo....

  • bento riangria lagik...utk pagi nasi goreng ...utk lunch nasi putih + bawal masak pindang + sambal puyuh....

90% pic makanan sesaje kat entry random photos kali ni hahahaahahah.....amik pic makanan le baru syiok kan.....

*meh layan video otomen dayyan bace*
video






40 celoteh sahabat

Lontong tu...Dah macam raya plak. Ketupat sotong tu pon. Alahaiiii...menjejes ailio nengok.

April 2, 2015 at 9:11 AM

tetibe rasa mcm dh lame x makan lontong laaa...ape kate next time akk buat..roger nieyl..nieyl sampai depan pintu umah akak..hihihi.. hamboi...class betul opis akk makan lunch kursus kira mewah gak tuh tau..hihi..jeles...
dah berkurun rasanyer tak jejakkan kaki pergi pasar beli lauk..haha nampak sgt dah lame gler tak masak..:P

April 2, 2015 at 9:37 AM

Hai kak... lama tak dtg singgah sini..hihi...

April 2, 2015 at 9:49 AM

sodap lak nengok sate tuh.... ni yg bt mcm nk msk lodeh gk nih wei

aku suke wei pi psr tani... tp kt tempat aku selalu sabtu pg kalu sabtu mlm msti lg syok kui2...

sutun tuh sodap nmapk sgt kesedapan nyer

mmg geng lah dayyan ngn aiyan.... dia klu cuti dr pg dh bukak otomen serabut haku... otomen zero lah mebius lah max lah... hantam saja

April 2, 2015 at 9:54 AM

ketupat sotong lama x makan...sedappp....

April 2, 2015 at 10:00 AM

sambal puyoh .. yes idea brillion tu lama tak masak... haha biasalah tengok bento lieya ni dapatlah idea masak muahahahah

April 2, 2015 at 10:18 AM

bento miamija gak jadi perhatian hehe

April 2, 2015 at 10:23 AM

aku tak penah makan ketupat sotong ni..nak try jugok, ada yg nak buat untuk aku tak..hahahahhha....

April 2, 2015 at 10:27 AM

alahai sedapnya lontong.kena tunggu raya baru dpt makan ni..haha Sedap betul ke lieya sotong pulut tu..seumur hidup tak pernah makan.amboi dayyan gaya boss tengok atomen. comel betul!

April 2, 2015 at 10:50 AM

meriahnyaaaa makan. hehehe.

April 2, 2015 at 11:18 AM

Wah sedapnya ketupay sotong tu lieya

April 2, 2015 at 11:21 AM

roti goreng sosej tu cam no lieya.. tak reti nak buat

April 2, 2015 at 12:16 PM

sedapnya ketupat sotong tu.. lama x makan yummm

April 2, 2015 at 12:19 PM

Apa-apa pun yg menarik mama Zakie tentulah tengok dan dengar Dayyan baca tu.
Tahniah... suka mama dengar tau sayang. Bijak!

April 2, 2015 at 12:51 PM

Lieya, akak tak pernah berhasil lagi masak lontong tau. Walhal tak rumit sangat pun kan..cuma ada jer halangannya...bengang akak. (alas an semata2...sila percaya bahawa akak memang 'rajin'.)

April 2, 2015 at 12:52 PM

ya allah lya..terliur sesgt dh nie..ketupat sotong xpenah rase lg..nak try tp mcm xsmp hati..boleh gitu..hehehe

April 2, 2015 at 1:10 PM

lieya.. harapnya dh sembuh ye.. lya pon bru naik ulser jugak dlm mulut.. sakit n pedih..musim pns sgt kot skarang ni...

sblm ni mmg x suka mkn lontong..dlm 2 minggu lps try mkn..wah...sedap rupanya... lemak2 gittu..trs ketagih

April 2, 2015 at 1:27 PM

giler punya sedap ketupat sotong tuh lieya..alahai..rin suka sangat tau...hadoii

April 2, 2015 at 1:29 PM

Eh, Lieya dah belajar berenang ke? Awat tak ajak akak. Bolehlah kita pakai 2 pc sama-sama sambil berenang kat gigi air jerk *_*

Ayam goreng RM1 kat Pasar Tani tu yang ramai orang dok kumpul yerk. Akak pernah gak beli. Tengok orang berkerumun, akak pun tolong sesakkan juga depan gerai tu. Nak tahu awat semua orang nak beli kat situ. Boleh tahan jugalah, seisi kereta suka tak sempat ayam goreng tu sampai ke rumah!

Tak boleh tahan tengok bento MiaMija ni. Lainkali kalau akak pi Putrajaya akak bawa mangkuk tingkat sekalilah, nanti singgah rumah Lieya nak top up makanan yerk *_*

April 2, 2015 at 3:26 PM

Assalam lieya,
iols memola tu kan3 dok pikior jugak apa kebenda la hat putih2 dalam sos tu
he3 ghopernya mayonis :P
oooohhhh creme brulee

April 2, 2015 at 3:38 PM

Bento Lieya.. mmg best..
Wahh bestnyaa.. bila kursus makan sedap2 yer.. :)
Kan main anak bujang yer.. tgk tv silang kaki dia.. comei.. :)

April 2, 2015 at 3:46 PM

sotong sumbat pulut sedap kan? abg ipar sy kelantan sy penah mkn

April 2, 2015 at 3:50 PM

Assalamualaikum lieya.
Seronok tgk lieya masakkan bekal utk anak2.
Utk lauk dinner, lieya masak lg lps balik keja ke?

April 2, 2015 at 4:18 PM

wahhhhhh...dayyan dah pandai baca..ko ajar ke atau kt sekolah?ni yg semangat nk ajar awatif ni..share la sikit lieya camna ko ajar dayyan..pllllzzzzzzzzzzzzzzzzz

skang apa yg tak naik lieya..start smalam dah penin sbnrnya..

sedapnya lontong..lama tak buat, kt umah ni tak melayan sgt tu yg malas nk buat..sedap eh bento2 ko, simple yet delicious :)

April 2, 2015 at 4:34 PM

Semua nmpk sedap

April 2, 2015 at 10:24 PM

saja jer akak ni kan.. bg org terliur ngan entry cegini...huhu

zinziemeewah

April 3, 2015 at 12:07 AM

ketupat sotong lieya...sedapnya
rajinnya mama dia berbento yup..
sama macam aeish jenuh ajar ngaji, alhamdulilah ada peningkatan lieya, pandai dayyan

April 3, 2015 at 9:34 AM

Very true aku agree form of exercise. I mean tak kesah la kalau duk rumah flet pun, tetap gi pasar, gi kedai, basuh baju, kemas dapo haha...
Tapi masak tak nak la, aku tak suka, tak reti haha.

April 3, 2015 at 10:14 AM

sedap pulak tgk bento nasi kicap tu...hehehehe

April 3, 2015 at 12:43 PM

telo puyuh telo puyuh
sedapnya

wei tak abis2 otomen anak bujang ko nih
adehhh mau kena fire kalau jumpa dia

ketupat sotong tu
kalau pandai buat
mmg sedap wei
4 ekor berenang dlm perut ko ye
ko hirup tak kuah dia
mau kena kencing manis wei

cik abang
kasi mesin rumput rumah saya juga
semua kasi mesin akakakakakkakaka

April 3, 2015 at 1:28 PM

sedap wooo

April 5, 2015 at 2:38 PM

Ketupat sotong....nak nak nak...selalu dengar jer tak pernah makan lagi...

April 5, 2015 at 4:19 PM

lontong my peberet
ketupat sotong cik abe la suk.
sy dlu blja buat dgn kwn org ganu.hihi

suka tgk bento mia mija dap dap semuanya
kemain dayyan ddk ye..
payah juga kaalu dua dua channel yg sama kan

April 5, 2015 at 10:18 PM

Nampak tempting la ketupat sotong tue lieya... Kalau boleh dpt resepi share ler...hehehe

April 5, 2015 at 10:44 PM

marvelusss ;)
pic memang terbakkk

April 6, 2015 at 9:11 AM

betul betul betul... ambik gambar makananlah best! hanya org yg tau menghargainya yang tau syoknya tgk gambar makanan walaupun tak dpt merasa... kehkehkeh..

April 8, 2015 at 8:56 AM

Tak bergaduh ke depa Lieya yelah....sorang dapat drumstick, sorang dapat wing?
OKje kalau benda benda yg leceh nak buat, memang taklah .....maleh hihi ..... sanggup tak makan dpd buat haha... dasar sangatkan...

April 8, 2015 at 2:36 PM

Tgok entry time ptg mcm ni lapar perut den...

April 10, 2015 at 6:54 PM

assalam, akak
huhu. tolong doakan buat ayah rania.ayah rania admit wad juga tadi sebab demam denggi

April 16, 2015 at 2:45 AM

Salam, sukee tgk lya wat bento utk anak2...;)

July 27, 2015 at 10:50 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy