Wednesday, April 8, 2015

wordless wednesday ~ keep calm & bbq on!




WW ~ yes! aku mmg suke bbq.... tak sah kot tak membakooo sebulan sekali....

 masak nasi lembik2... panas2....piknik belakang umah....bertambah2 makan masing2...sayur mayur ke sup ke tak yah! hehehehe...sonang kijo omak ko!




** ehem...arini aku cuti ...berdua ngan kawan baik aku ke kl....gi kamdar, gi jakel, gi nagoya..nak usya2 soping2 kain baju raya.... tema kaler dah ade.... tapi mane tau kan kenapsuan keserakahan aku last minit jek leh tukar kaler kakakakakaka..pastu nak soping bawal ekslusif selai dua....pastu nak pi pekena kebab jalan tar yg pemes amos tu...slurp!


28 celoteh sahabat

lama tk berBBQ...wah2 soping raya ye..slamat shopping

April 8, 2015 at 9:03 AM

It's been awhile since us family don't have a bbq. :) Anyway, enjoy shopping! Jangan pulak rambang mata pilih kain! Hehehe

April 8, 2015 at 9:17 AM

bestnyer umah ada laman gini lieya, syok berbbq.... bt terliur sajo tau

waaaa turun kl bersupink2 yek.... selamat bersupink...

*oh ye eppy anniversary ke8 keje gomen yek... kite kan seangkatan

April 8, 2015 at 10:04 AM

Memanglah senang kerja mama sebab bab mengipas semuanya papa yg kena buat.
Mama cuma perap aje.
Anak-anak cycling, siap bakar ngap. Seronoklah...:)

April 8, 2015 at 10:34 AM

mesti jiran sebelah rumah dok telan air liur terbau asap bbq rumah die..... hahahha

April 8, 2015 at 10:47 AM

amboi
sakan kemain
bestnya dpt jalan ngan kengkawan kan bab2 shopping camni
elok la
bleh la ko membeli dengan tenang lieya
happy shopping

April 8, 2015 at 11:02 AM

sodap nyer menu bbq;)
\shopping sakan laaa yer lieya ;) beli bawal tue banyak sikit ;) nanti leh kita beli kat awak jew.... heheheheeee

April 8, 2015 at 11:06 AM

baked potatoes nak puas buat sendiri la ye..

April 8, 2015 at 11:22 AM

banyak nya plan utk arini! hepi soping!

April 8, 2015 at 11:22 AM

Akak sibuk bela itik dik....eiiiii....jeless.

April 8, 2015 at 11:25 AM

Dah lama tak bbq. Ini yang terus rasa nak bbq pulak! Kalau dah sampai Jln TAR tu jangan lupa roger akak. Akak nak kirim *_* Kirim salam jerk .... bimbang betul dia nak kirim apa ya :)

Ingat Lieya! Beli apa yang patut je. Tema kaler yang ada dalam kepala tu jangan pulak nanti tetiba hilang warna bila sampai Jalan TAR. Nanti tak pasal-pasal kena pergi lagi beli baju raya, dah hari ni semuanya terbeli benda lain :)

April 8, 2015 at 11:36 AM

ewah²..berjimbara die yea arini..seronok ler cuti ari bekerja..nikmatkan..kan..suka²...
mesti bawak wet tebal² nie...klu tgk senarai tempat yg nak g tuh..byk...hihi..
hari ini pun nieyl half day..nasib baik lah dapat bos yang sporting..memahami...hihi..
TM call..nak mai umah..betulkan line telefon kat umah...sbb dah bosan kat umah xde wifi..susah nak on9..

April 8, 2015 at 11:52 AM

seronoknyaa berbbq.
pehh akak dah nak ngusha kain untuk rayaa. banyaklahh memborong tu kang. hehehe :P

April 8, 2015 at 12:10 PM

banyak sungguh misi ko dalam satu aritu...takmo ajak aku ke..hahahhaha......best la BBQ ni..

April 8, 2015 at 12:30 PM

seronoknyaaa bbq..

April 8, 2015 at 12:57 PM

Wow.. bestnya berbbq.. rajin cek abe tolong bakor yer..

Waahh curlast.. dah siap sopping raya.. iye laa.. tak lama je lagikan.. prepare awal2 senang.. :)

April 8, 2015 at 1:02 PM

hamboi kemahen lagi ambik cuti naa..
selamat bershopping baju raya lieya
jangn lupa daku ye..eh...hahahahaha

sedapnya bbq..rin pun suka bbq..sangat!!!

April 8, 2015 at 1:08 PM

syok nye picnic blakang umah je ye tak yah gi jauh2 ;)

April 8, 2015 at 1:11 PM

Salam. Hee seronok piknik blakg umah sajeew ;p

April 8, 2015 at 2:09 PM

Tak pernah buat bbq cenggitu Lieya.... Tempat nak menggril tu pun nan hado hihi..... Teringinlah jugak nak mencari nanti kalau terlebih duit. Tap tulah bila terlebih duit jer tetiba jadi kedekut haha.....
Macam best pulak tengok kentang bako tu....

April 8, 2015 at 2:26 PM

sedapnya tu lieya..tak yah jauh2 kan lieya..belakang rumah pun jadi..janji anak2 seronok

April 8, 2015 at 2:53 PM

Assalam lieya,
rini uols banyak la sumbang ker GST yer dok he3
selamat menyopin & menyumbang uols he3

April 8, 2015 at 3:30 PM

sbnrnya kau dan memasak berpisah tiada :)

ya Allah lieya..sedapnya walaupun aku tak rasa..petang2 ni, mood tgh mereweng2 ni menengok bbq kau terus terjaga lieya *sambil sedut air liur

amboiii kemain jauh berjln mencari kain raya ni..semua tempat nk terjah ye :)

selamat meyopping, selamat berGST ye!!!!hhhiiiii

April 8, 2015 at 4:02 PM

ya Allah... sedap ni... potato baked tu sedap!!!

April 8, 2015 at 4:38 PM

kebab tu kat mana ya lieya...pernah beli tp bila datang kat situ dah xde lagi.

April 8, 2015 at 5:41 PM

waduh seronoknya lieya BBQ..lg seronok soping raya.hahaha

April 9, 2015 at 12:19 AM

bestnya bbq.syiok ddk umh bawah snng nk buat apaapa
sy tunggu cik abe pencen le bru dpt blk ddk rumh sndiri.skrg ddk dendiam di,kuarters tp nasib la sbulan skali ada xtvt bbq juga kat bawah blok.
terubat la sikit.. hihi

amboi akak.siap ambil cuti ye dtg kl nk nyopping.
mana hasil nyoppingnya. hihi
terbeli yg x dirancang x..

baru ni pi nagoya.. Allah penuh org dok memilih kain.x lama dh kan.bulan 6 dh puasa.
tailor pon ntah ada yg ttup ambil order dh. hihhi

April 9, 2015 at 2:40 AM

Along dh siap tempah dah ..tahun ni beli kain kat jakarta so senang...ni pun ada lagi nak pi tempah....

April 10, 2015 at 6:49 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy